В Сърбия развитието как е
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение
Не, при консолидацията оборотите между свързаните лица, тоест от "дистрибутора" към "аптеката" се изключва и в оборота влиза само този към външни лица, което ще доведе до ръст на брутния марж, да се надяваме и на нетния. При положение, че дружествата, които се купуват са на печалба преди покупката и аз съм оптимист, че в допълнение на синергията между тях и майката, печалбата им ще се увеличи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
Е ако го отчитат два пъти това би вдигнало оборота, но би свалило маржа на печалбата, така че чисто счетоводно си има плюсове и минуси. Хубавото е че се очаква вдигане на оборота от аптеките, но е хубаво също така и те да са на печалба, за да могат да се изплащат заемите. Аз лично оставам оптимист, и смятам че компанията върви по правилен път. Остава да видим дали съм прав...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение
И тези 40 милки влизат "двойно" така да се каже, защото в тях влизат и надценката на "дистрибутора" и надценката на "аптеката"
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнениесамо да вмъкна нещо важно - новата придобивка - аптеките, които закупуваме са напълно нови продажби за Трейдинга - до момента са се зареждали от друг доставчик значи за 2017г продажбите ще са с поне +40 мил лева добре е !!!!! и започваме да дистрибутираме Amgen за региона чакаме и други подобни удари не бързайте да правите цената 10 лева, още не съм купил достатъчно
Коментар
-
само да вмъкна нещо важно - новата придобивка - аптеките, които закупуваме са напълно нови продажби за Трейдинга - до момента са се зареждали от друг доставчик значи за 2017г продажбите ще са с поне +40 мил лева добре е !!!!! и започваме да дистрибутираме Amgen за региона чакаме и други подобни удари не бързайте да правите цената 10 лева, още не съм купил достатъчно
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнениеВ протокола гледам, че Импето е гласувал с 1111 акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
аз от 3-4год. ходя и все са ми интересни
Коментар
-
Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнениеНека някой наистина присъствал да разкаже подробностиИ аз не присъствах, просто ми разказа човек който е бил там
Да не препредавам, разбрах, че и двете събрания са били доста интересни
Коментар
Коментар