Поради "кекавия" капиталов пазар тук ще ръсте, а майката ще пада ;-)
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BSE Will Rise Разгледай мнение
Тръгва Тръгва... 9.00 лв. цел до края на годината.
Не е препоръка.
- 1 like
Коментар
-
Тръгва Тръгва... 9.00 лв. цел до края на годината.
Не е препоръка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнениеНяма да е зле да тръгваме по нанагорнището, че бая дълго поседяхме
Не е препоръка.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнениеНяма да е зле да тръгваме по нанагорнището, че бая дълго поседяхме
Интересно е до къде ще стигне горивото ;-)
- 1 like
Коментар
-
https://bse-reports.com/folder/1709228374_SO5_237.html
То и слепите могат да прогледнат :-))))
Имам една молба към подръжката на сайта. Добавете и коефициента P/FCFE = P/FCF multipleLast edited by dido_yord; 17.03.2024, 07:28.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеОставиха ни без ПРОМОЦИОНАЛНИИИИ!!!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от keizer Разгледай мнение
Най интересно е, че дъртия е купил тук и ги стиска. Какво е видял не знам.
Само, че чичо Бъфет е влязъл 2022 г., повече от двойно на сегашните нива.
Може би на 19 ще ги изчистя аз, но фундамента ще каже сам къде ще е изхода.
Коментар
-
Факт, но тук по-големия проблем е рентабилността и ако успеят да увеличат малко ЕБИТДА-то, почти със сигурност акциите ще скочат.
Репутацията е 36% от активите. От друга страна P/B = 0.32, така си е отчетено нормално от пазара.
Но да, тази позиция не е за всеки. тя е за спорта с 2-3% от капитала. Защото ако има обрат, може да е по 2 със сравнителна лекота.
Мнението ми не е препоръка!
Мнението ми не представлява съвет за покупко-продажба на акции, облигации и други видове ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от oil_coil Разгледай мнение
На каква база имаш подобни очаквания за корекция на целия пазар?Life won't wait for you.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от oil_coil Разгледай мнение
На каква база имаш подобни очаквания за корекция на целия пазар?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
Това не са дъната. Лятото ще има корекция на целият пазар. Есента последна помпа преди мечият пазар , така че се готви за излизане не за осредняване на акции които вече са обърнали тренда.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
Това не са дъната. Лятото ще има корекция на целият пазар. Есента последна помпа преди мечият пазар , така че се готви за излизане не за осредняване на акции които вече са обърнали тренда.
За мен това е локално дъно по тези две позиции. Доста е вероятно до лятото да съм ги затворил с добра доходност, дори и твоят сценарий да се сбъдне.
По отношение на предстояща корекция за целия пазар, аз също очаквам такава, но не мога да се ангажирам с лято, есен, зима.... това са само едни допускания, на база конкретни параметри и текуща конюнктура.
По-големите въпроси са:
1. Кога и какъв ще е следващия черен лебед?
2. До колко следващия черен лебед ще повлияе цените на стоките и съответно инфлацията?
3. Ако инфлацията се увеличи на база 1 и 2, как ще реагират Централните банкери по отношение на очакванията на пазара?
4. Кое ще се срине повече, кое по-малко, кое ще расте на фона на черния лебед? По време на всяка криза има компании, които растат, които просто са антициклични, спрямо текущия черен лебед.
Конкретно за SFT, ако черният лебед е тип ковид, както беше 2020 г., по-скоро ще се отрази положително. Така, че нищо не се знае.
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар