IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Последните дни има надежди ситуацията с напрежението около болниците да се поразвърже.
    Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

    Коментар


    • [/QUOTE]Имам и както се казва не препоръка да за покупки, тази акция ще е за дълги пари. Пенсионните фондове нямат нито една бройка тук, макар че Софарма им е любимата позиция.[/QUOTE]

      Странно нали?
      Благодаря за мнението ти!

      Коментар


      • Тони оборота на Трейдинга вече не е основно от Софарма, над 70 % мисля че са на други фармацефтични компании - по скоро името и вече трябва да е Фарма Трейдинг

        Днес КФН вписа емисията от увеличението на капитала на Софарма Трейдинг

        http://www.investor.bg/news/article/106507/339.html

        Имам и както се казва не препоръка да за покупки, тази акция ще е за дълги пари. Пенсионните фондове нямат нито една бройка тук, макар че Софарма им е любимата позиция.
        Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

        Коментар


        • Добра компания!
          Мисля че има потенциал, увеличава печалбата, добър мениджмънт, а има и гръб от мама Софарма, както и неспиращо търсене на продуктите които предлага. Редовно(за сега) раздава и дивидент. Цената е близко до дъното което постигнаха акциите й.Мнения?
          Моля за мнения на хора позитивно настроени към развитието на бг икономиката, като Берт, Кумру, Импа,Big Bear и инвеститорите от К-во и др.
          Last edited by tony1975; 06.10.2010, 19:47.

          Коментар


          • Софарма Трейдинг АД отговаря на постъпили въпроси 2010-09-30



            Във връзка с постъпили въпроси, свързани с процедурата по преобразуване на Софарма Трейдинг АД бихме искали да информираме акционерите за следното:

            · Процедурата по регистрация на преобразуване чрез вливане на „Софарма Логистика” АД в „Софарма Трейдинг” АД е извършена съгласно правилника на „Централен депозитар” АД. Приложение 2(П02) към правилника и по-точно чл. 5.1. гласи:

            Регистрация на преобразуване на емитент/клиент се извършва въз основа на: Заявление за регистрация на преобразуване на емитент/клиент – Образец 09/П02. Образец 09/П02 дава възможност за заявяване за регистрация на преобразуването чрез: 1) откриване на лични сметки на акционерите на приемащото дружество; ИЛИ 2) откриване на клиентски сметки на акционерите на приемащото дружество при определен единствен инвестиционен посредник. Имайки предвид неудобството, което би предизвикало автоматичното откриване на клиентски сметки на всички бивши акционери на „Софарма Логистика” АД при един посредник и задължаването им да станат клиенти на този посредник, „Софарма Трейдинг” АД предпочете откриването на лични сметки на всички акционери. Съответно, „Софарма Трейдинг” АД избра същата опция за откриване на лични сметки в последващата процедура по увеличение на капитала, което се извършва съгласно Приложение 2(П02) към правилника чрез Образец 03/П02.

            · Погасяването на дължимите парични плащания съгласно Раздел 5 от Договора за преобразуване ще става в брой на касите на Софарма Трейдинг в Регионалните дистрибуционни центрове на дружеството на адреси:

            гр. София, район „Надежда”, бул. ,,Рожен” № 16.

            гр.Пловдив, бул. “Кукленско шосе” 6а

            гр.Варна, ул. “Царевец” 5

            гр.Велико Търново, местност "Дълга Лъка", ул."Трета" 18

            гр. Бургас, Северна промишлена зона - Сграда на НОМАТ, ет. 2



            Работното време на касите на дружеството е от 09.00 до 18.00 часа. Вземанията ще бъдат изплащани в срок до 5 (пет) години от датата, на която са станали изискуеми чрез представяне на документ за самоличност.



            30.09.2010 В.Маринов

            Директор за връзки с инвеститорите

            Коментар


            • Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
              Какво очаквате да спечелят двете дружества от сливането си?
              една торба орехи.
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

              Коментар


              • Какво очаквате да спечелят двете дружества от сливането си?

                Коментар


                • Аз също се извинявам на екипа на Софарма логистика/трейдинг. Очевидно правилата и формулярите на ЦД не си съответстват. Цитирам текст от процедурата на ЦД за регистрация на преобразуване на емитент /сливане, вливане, отделяне, разделяне/.

                  "5.5. Откритите сметки на акционерите след регистрация на преобразуването остават клиентски/лични , каквито са били преди преобразуването."

                  Без коментар.

                  Коментар


                  • Виновни за цялата тази бъркотия със Соф. логистика са стратото ръководство на КФН, които са одобрили в този вариант договора за вливане. Ако КФН не беше го одобрила, ЦД щеше да си направи нова процедура и сега нямаше да ни правят на луди. И освен това, какво общо има ЦД с разликата в парите, които ни си дължат... и към днешна дата, все още не можем да си ги получим, щото не били готови. А е трябвало още на 5 септември 2010 г. да ни се издължи Соф. трейднинг.

                    Коментар


                    • Извинявам се на юридическия екип - явно са го помислили и са избрали по-малкото зло. Определено щеше да ми е много неприятно да установя че акциите ми не са в посредника с който съм свикнал да работя....
                      Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от hah Разгледай мнение
                        Сега вместо да коментираме финансите на Трейдинг-а, за вливането на Софарма Логистика.

                        Опасенията ми, че проблемът с новите акции е нормативен, се оказаха верни...Централен депозитар продължава да дърпа капиталовия пазар надолу.
                        педераска история
                        Не е препоръка... !!!
                        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

                        Коментар


                        • Сега вместо да коментираме финансите на Трейдинг-а, за вливането на Софарма Логистика.

                          Опасенията ми, че проблемът с новите акции е нормативен, се оказаха верни...Централен депозитар продължава да дърпа капиталовия пазар надолу.
                          Във връзка с постъпили въпроси, свързани с процедурата по преубразуване на Софарма Трейдинг бихме искали да информираме акционерите за следното: • Процедурата по регистрация на преобразуване чрез вливане на „Софарма Логистика” АД в „Софарма Трейдинг” АД е извършена съгласно правилника на „Централен депозитар” АД. Приложение 2(П02) към правилника и по-точно чл. 5.1. гласи: Регистрация на преобразуване на емитент/клиент се извършва въз основа на: Заявление за регистрация на преобразуване на емитент/клиент – Образец 09/П02. Образец 09/П02 дава възможност за заявяване за регистрация на преобразуването чрез: 1) откриване на лични сметки на акционерите на приемащото дружество; ИЛИ 2) откриване на клиентски сметки на акционерите на приемащото дружество при определен единствен инвестиционен посредник. Имайки предвид неудобството, което би предизвикало автоматичното откриване на клиентски сметки на всички бивши акционери на „Софарма Логистика” АД при един посредник и задължаването им да станат клиенти на този посредник, „Софарма Трейдинг” АД предпочете откриването на лични сметки на всички акционери. Съответно, „Софарма Трейдинг” АД избра същата опция за откриване на лични сметки в последващата процедура по увеличение на капитала, което се извършва съгласно Приложение 2(П02) към правилника чрез Образец 03/П02. • Погасяването на дължимите парични плащания съгласно Раздел 5 от Договора за преобразуване ще става в брой на касите на Софарма Трейдинг в Регионалните дистрибуционни центрове на дружеството на адреси: гр. София, район „Надежда”, бул. ,,Рожен” № 16.; гр.Пловдив, бул. “Кукленско шосе” 6а; гр.Варна, ул. “Царевец” 5; гр.Велико Търново, местност "Дълга Лъка", ул."Трета" 18; гр. Бургас, Северна промишлена зона - Сграда на НОМАТ, ет. 2; Работното време на касите на дружеството е от 09.00 до 18.00 часа. Вземанията ще бъдат изплащани в срок до 5 (пет) години от датата, на която са станали изискуеми чрез представяне на документ за самоличност.
                          Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

                          Коментар


                          • Защо си мисля, че точно SFTRD e изключителен представител на GE за България :

                            Скандал за усвояването на 147 млн. лв. по програма “Регионално развитие” разтресе Министерството на здравеопазването. Фирми, производители и доставчици на медицинска техника се възмутиха от факта, че публикуваните на сайта на ведомството технически спецификации са писани от техен конкурент. Документите съдържат параметри на апаратурата, която ще се купува с европари, за съвременна диагностика на онкологични заболявания.

                            При отваряне на 7 от 16-те файла в настройките на документа за параметрите на супермодерен компютърен томограф, изготвен с програма Word, се вижда авторът. Това е Михаела Михайлова от фирмата "Джи И хелткеър"- здравното звено на "Дженеръл илектрик", един от 4-5 основни играчи на пазара за модерно медицинско оборудване.

                            След като Би Ти Ви пусна репортаж за гафа, файловете бяха сменени. Бе добавено и указание, че заинтересованите фирми могат да дават мнение. Това го нямаше преди, спецификациите бяха публикувани като твърди насоки, по които ще се кандидатства за търговете, каза Тодор Воденичаров, шеф на “Сименс хелткеър”. (Интервю с него вдясно.) От здравното министерство не са се обаждали на никоя фирма, освен както си пролича - на “Дженеръл илектрик”, протестира Силвия Петрова, председател на Асоциацията на вносителите на медицински изделия. Освен общата сума за болнична апаратура фирмите не знаят нищо за това как ще протекат търговете. Теоретично има две възможности - всяка болница да обяви поръчка или това да направи министерството от името на всички. “Аз сама съм се опитвала да взема информация, но не успях”, допълва Петрова.

                            От здравното министерство окачествиха случилото се като техническо недоглеждане, което не било престъпление.

                            Признаха, че документи на “Дженеръл илектрик” са ползвани като основа за изготвяне на спецификациите. В официално съобщение на МЗ вчера се казва, че таблиците не са част от обявена тръжна процедура, а са публикувани за обществена дискусия. Te са изготвени от работна група, в която участват 15 водещи специалисти в областта на образната диагностика.

                            Всички заинтересовани страни можели да представят своите становища по параметрите. Менията ще залегнат в окончателните спецификации за самата тръжна процедура. Целта е да се осигури участие на максимален брой конкуренти, се казва още в съобщението.

                            За първи път подобни таблици се публикуват за обществено обсъждане преди изготвянето на тръжната процедура по настояване на МЗ пред Агенцията за обществени поръчки. Вчера “24 часа” не успя да се свърже с представител на “Дженеръл илектрик хелткеър”, но сме готови да публикуваме и тяхната позиция.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                              Не вярвам някой да продава евтино. Компанията се развива отлично, разпределя се добър дивидент. Не намирам причина да се продава на ниска цена.
                              Естествено, че компанията се развива, но ти май си се уплашил, а !? Аз лично не продавам. Не е препоръка.

                              Коментар


                              • Не вярвам някой да продава евтино. Компанията се развива отлично, разпределя се добър дивидент. Не намирам причина да се продава на ниска цена.

                                Коментар

                                Working...
                                X