IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

не знам колко Купъра са се взели, но ти казваш, че са 150. Ок, нека да бъде така, а уж не знаеш нищо тук . Та, 150 возила по 10 000 лева разлика правят 1,5 милиона разходи, които ще се приспаднат и то за 5 години. Печелиш - грешно решение или е взет рушвет! Да бъдат живи и здрави и да взимат подобни рашения и за напред!

п.п. Докато обсъждаме и хейтваме това, някои хора /като Фортис/ станаха милионери! Ти прецени за себе си дали искаш да си прав или щастлив! хахааха
    Ами то след грешно решение или рушвет, освен да са живи и здрави друго не можем да кажем ! Въпроса е принципен, това все пак е публично дружество, а не семейна фирма ! Много лесно с лека ръка отписвате средства, които е можело да бъдат похарчени по далновидно или пък дадени като дивидент. Никой не ми отговаря, ако сте работодатели как бихте постъпили ? Решението със сигурност е грешно и тези неща трябва да се казват, а не да си затваряме очите !
    Пак да кажа, че имам акции.

Коментар

• Чакай да го пусна и тук, да се види за какви инвеститори иде реч и как им тръстваме - ех, защо го няма сега Симеон Радев да опише тези нови строители (или май бяха грабители) на съвременна България:

Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение

Вече са достъпни мотивите на съдията .

След като човек е прост и не може да си сметне данъка значи не го дължи ! Смех !
      +1, о, много благодаря, нямаше да го погледна, ако не беше казал.

Ето, специално за всички фенове на Мумифицирания чичак, мотивите по делото за оправдателната му присъда:

Изпълнителният директор на "Софарма" Огнян Донев е напълно оправдан за укриването на близо 63 млн. лв. данъци, тъй като не притежавал специфично образование, което да му позволи да изчисли конкретния им размер, а освен това и ревизия на НАП не му е напомнила, че ги дължи на държавата. Това става ясно от мотивите на бившата зам.-председателка на Софийския градски съд (СГС) в екипа на Калоян Топалов - Даниела Борисова - към оправдателните присъди на Донев и неговия съдружник Борис Борисов.

Изпълнителният директор на "Софарма" е подсъдим за това, че е продал при седем блокови сделки голямо количество акции на дружеството на свързани с него фирми ("Телсо" АД "Телекомплект" АД, "София" АД, и "Софстрой" АД) извън регулирания пазар на цена от един лев за акция, вместо на пазарните цени, които са били около девет пъти по-високи. Според държавните обвинители сделките са сключени през пролетта на 2006 г., но година по-късно Донев не ги е декларирал. Според прокуратурата – Донев е трябвало да декларира над 400 млн. лв., на които да плати близо 63 млн. лв. данък, но не го е направил.

Като основно доказателство по делото, на което стъпва оправдателната присъда, прочетена от съдия Борисова, е кредитирана проведена данъчна ревизия на фирмата продавач на акциите на "Софарма" за периода, който е инкриминиран от прокуратурата. Според съдия Борисова, липсата на констатации от страна на НАП, че Донев има неизплатени дългове към държавата, е основание той да бъде признат за невинен.

Хвалъ, хвалъ на таквъзи комуноиди, хвалъ - ин Донев уи тръст - мое да е прост на гугутка и да не мое да смята, ма е номер едно у нас, хвалъ. Четете и плачете, плачете и четете - великанът на инвеститорите у нас!

П.С. Поне присъдата не е окончателна де
      П.П.С. По тая логика, щото НАП не са констатирали проблеми тогава, а сега уж се сещат за някакви пропуснати ползи, защо г-н Черепа избяга от страната и му сексвестираха бизнесчето - ми той не е знаел, а и няма как да знае, че бил уж дължал едни 500 милки, щото няма такова опразование, нали е проЗ математик - чист като сълзица, мамин златен! Бахти двойните стандарто.

Оп, забравих да затапя всички накрая:
      НАЙ!
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

не знам колко Купъра са се взели, но ти казваш, че са 150. Ок, нека да бъде така, а уж не знаеш нищо тук . Та, 150 возила по 10 000 лева разлика правят 1,5 милиона разходи, които ще се приспаднат и то за 5 години. Печелиш - грешно решение или е взет рушвет! Да бъдат живи и здрави и да взимат подобни рашения и за напред!

забравих, че по това време на нощта не бива да взимам насериозно постовете ти...

как реши, че са закупени 150 купър-а ....... след като аз написах, че "в авто-парка на трейдинга има над 150 возила" ....... тук влизат камиони, бусове, автомобили...

Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
        п.п. Докато обсъждаме и хейтваме това, някои хора /като Фортис/ станаха милионери! Ти прецени за себе си дали искаш да си прав или щастлив! хахааха
        за да спечели един друг трябва да загуби ........ така е на борсата
        fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение

в авто-парка на трейдинга има над 150 возила ....... не знам в момента на колко години се сменят след амортизацията им, но това е сериозно перо и разходи при всички положения ....... според мен, де

няколко пъти те питах колко купър-а са купени?

и понеже не ми отговаряш, то втория въпрос който ще задам е:

миналата година 4и4о ви лансира идеята, че авто-парка на групата ще поеме към електрическите автомобили ........ явно компанията не е узряла да премине на следващото (по-високо) ниво ли? ....... или не е последователен ли? ....... защо ли не се учудвам?

и какво стана с тази идея?

бяхте изпаднаи в телешки възторг, че ще се "електрифицирате"

Пътека се прави камък по камък!

Коментар

доста други неща могат да натежат в отрицателна насока, но точно ламарините....
            в авто-парка на трейдинга има над 150 возила ....... не знам в момента на колко години се сменят след амортизацията им, но това е сериозно перо и разходи при всички положения ....... според мен, де

няколко пъти те питах колко купър-а са купени?

и понеже не ми отговаряш, то втория въпрос който ще задам е:

миналата година 4и4о ви лансира идеята, че авто-парка на групата ще поеме към електрическите автомобили ........ явно компанията не е узряла да премине на следващото (по-високо) ниво ли? ....... или не е последователен ли? ....... защо ли не се учудвам?

и какво стана с тази идея?

бяхте изпаднаи в телешки възторг, че ще се "електрифицирате"

Коментар

доста лаишки пак се изказваш .........
              недей така с лошо, моля ти се за пореден път

Коментар

доста лаишки пак се изказваш ......... колко дивиденти са платили навремето ......... тц тц тц ........ в бизнеса има само днес и утре ........ гледат се бъдещите приходи/разходи за да знаеш каква печалба и дивидент може да очакваш...

смятам, че тези купър-и ще тежат на акционерите следващите 4-5 години и е възможно в даден момент компанията вместо и дивидент да плаща само лизинг

не е препоръка - нямам софтрейдинг акции!!!
                доста други неща могат да натежат в отрицателна насока, но точно ламарините....

Коментар

Полки, разбира се, че се прави на лизинг. Не очаквах от теб точно подобни дребнави въпроси. Като те питах защо се съмняваш, че парите са изкарани, нямах предвид точно парите за ламарините на служителите, а като цяло. Виж колко реални милиони са платили като дивидент например и тогава да си говорим дали са изкарани или не. Изненада ме доста тук!
                  забравих да напиша в предния пост:

МИНАЛИ ФИНАНСОВИ РЕЗУЛТАТИ НЕ СА ГАРАНЦИЯ ЗА БЪДЕЩИ ТАКИВА!!!

Коментар

Полки, разбира се, че се прави на лизинг. Не очаквах от теб точно подобни дребнави въпроси. Като те питах защо се съмняваш, че парите са изкарани, нямах предвид точно парите за ламарините на служителите, а като цяло. Виж колко реални милиони са платили като дивидент например и тогава да си говорим дали са изкарани или не. Изненада ме доста тук!
                    доста лаишки пак се изказваш ......... колко дивиденти са платили навремето ......... тц тц тц ........ в бизнеса има само днес и утре ........ гледат се бъдещите приходи/разходи за да знаеш каква печалба и дивидент може да очакваш...

смятам, че тези купър-и ще тежат на акционерите следващите 4-5 години и е възможно в даден момент компанията вместо и дивидент да плаща само лизинг

не е препоръка - нямам софтрейдинг акции!!!

Коментар

не съм гледал отчета, но опита ми показва, че подобна инвестция се прави на лизинг ........ респективно парите не са изкарани ........ но мога и да греша

ти щом четеш отчети и си сигурен, че купърите са платени , кажи, колко купър-а са купили и каква цена са платили? ........ или това е поверителна информация и дружеството не е публично ..... и не дава такава информация

Коментар

а защо имаш съмнения, че не са ги изкарали?
                        не съм гледал отчета, но опита ми показва, че подобна инвестция се прави на лизинг ........ респективно парите не са изкарани ........ но мога и да греша

ти щом четеш отчети и си сигурен, че купърите са платени , кажи, колко купър-а са купили и каква цена са платили? ........ или това е поверителна информация и дружеството не е публично ..... и не дава такава информация

Коментар

ама ти си мислиш, че тези пари са изкарани ли???
                          а защо имаш съмнения, че не са ги изкарали?

Коментар

Полки, дай по-сериозно! Всички виждаме отчетите и задълженията, но да смяташ, че не са изкарани е несериозно.

Last edited by polki; 11.02.2020, 22:35.

Коментар

Полки, дай по-сериозно! Всички виждаме отчетите и задълженията, но да смяташ, че не са изкарани е несериозно.

Коментар

п.п. "Ама горели по милион на месец за аптеките, ама купували Купъри, а не Шкоди"... Колко е лесно само да се прави сметка на пари, котио не си изкарал!!!

Коментар

Working...
                                X