От личен опит, който обаче няма нищо общо с дистрибуцията на лекарства, мога да споделя, че когато въртиш голям бизнес е крайно неефективно да се съобразяваш в прищевките на всеки дребен клиент. И хич не е лесно решение да е отказваш от продажби, когато това е смисъла на целия бизнес, но в един момент удряш чертата и го правиш, а в крайна сметка, ако услугата/стоката ти е била конкурентна, самите клиенти спират да се тръшкат и голяма част се адаптират и продължават да работят с теб.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
това е несериозно ........ знаеш ли колко бързо се осъждат подобни действия? ....... и делата не се водят от фирмата, а от прокуратурата...
Колкото до оборота - лаишки пишете и това е.
ЗАависи какъв е микса който се реализира, надценка и т,н
Един Виндагел е към 60000 лева без ДДС (по мое време 2017). Два такива по каса и си готов за месеца, ама каква е файдата? Марж ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Maria M Разгледай мнение
Имам подозрения, че няколко шофьора са си тръгнали с оборотите на няколко аптеки.fuск the bеаr - give me the bееr
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
грубо 500-600К е годишният. Не е въпроса дали може, тя за моженето може, но е свързано с разходи и време за аптеката. Защо преди СУПТО трейдинга доставяха, а стоката се плащаше на шофера и той издаваше бон, а сега вече не може? Толкова ли на могат да си позволят фискални принтери, 600 лв е бройката, едно мини по малко и ще има за терминали.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Maria M Разгледай мнениеГодишен оборот имам предвид, ти сигурно месечен Колко да е оборотът на една малка аптека и защо да не може да се регистрира по ДДС и да плаща през банка?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
Груйо, чета всеки твой пост, тъй като мЪ кефиш /без ирония/. Последните 3, които съм запомнил са следните:
1. "Софарма групата е балон". Моля те да видим цифрите за мама и да ги сравним с тези на ЧЕЗ Р
. Без философстване, без мнения, просто цифри... Световния стандарт е да се взимат предвид последните 4 тримесечия.
2. "ЧЕЗ Р. поне не пада драматично, както правят останалите, и това е нещо". Нека сравним цените на СФАРМ и ЧЕЗ от вируса и спада. Само цифри, без философстване...
3. "припалват колата в 4 без петнаесе" - ти не се кефиш на тези постове, но за мен са супер свежи, готини, обнадеждаващи.. Какво предлагаш да направим при този вариант?
- 1 like
Коментар
-
Понеже “Софарма Трейдинг” притежават лиценз за доставка на успокоителни, вярвам, че модераторът ще го приеме по темата - не крещя, Грую, много спокоен човек съм. Ти крещиш. В психоанализата фиксацията в един човек и неговото очерняне говори предимно за неудовлетворени любовни чувства. Проявявам разбиране, на всекиго се случва. Давай го по-оптимистично
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
TИ с Мария Ма, дежурната по долап в зашита на "г-н Донев" вечерна смяна, ли си решил да спориш - кауза пердута. Мария Ма все повече ми напомня на Мая Ма - никакво познание, съчетано с яростно крещене и изваждане на погрешни тези, заради самите тези
Айде, да идва сборището, че да прочетем накрая как откъм Търговище "
1. "Софарма групата е балон". Моля те да видим цифрите за мама и да ги сравним с тези на ЧЕЗ Р
. Без философстване, без мнения, просто цифри... Световния стандарт е да се взимат предвид последните 4 тримесечия.
2. "ЧЕЗ Р. поне не пада драматично, както правят останалите, и това е нещо". Нека сравним цените на СФАРМ и ЧЕЗ от вируса и спада. Само цифри, без философстване...
3. "припалват колата в 4 без петнаесе" - ти не се кефиш на тези постове, но за мен са супер свежи, готини, обнадеждаващи.. Какво предлагаш да направим при този вариант?Пътека се прави камък по камък!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Не съм съгласен. Колегите с по една две аптеки нямат такива обороти, може би имаш предвид годишен?
Говоря за малки квартални аптеки.
Ще видим как ще се отрази в продажбите на трейдинга, но според мен няма да е в положителна посока.
Айде, да идва сборището, че да прочетем накрая как откъм Търговище припалват колата в 4 без петнаесеNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Maria M Разгледай мнение
Малките аптеки и всякакви други неща правят, за да крият данъци, обороти, осигуровки, за какво са им? Средният оборот на една аптека в България е над 500 000, ако това не минава през банка, е странно.
Говоря за малки квартални аптеки.
Ще видим как ще се отрази в продажбите на трейдинга, но според мен няма да е в положителна посока.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеМалките аптеки обикновенно плащат кеш, така ще ги изгубят.
Коментар
-
Сглобяват нова аптека във Варна срещу Катедралата. Мястото е оживено с голям и постоянен човеко поток. Последният наемател на въпросното помещение беше магазин от фалиралата верига "Пикадили".
Успех им желая!
Нямам!
Според мен са се спряли на неудачен начин за работа със Супто и контрагентите си. Очакват плащанията да минат изцяло по банка. Личното ми мнение е, че това е грешка. Малките аптеки обикновенно плащат кеш, така ще ги изгубят.Last edited by polax; 27.02.2020, 20:17.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар