IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
    купих малко
    Имал си - дал си. Поне от сърце.

Коментар

И как стана толкова голяма? Варантите ли бяха или капиталова печалба през годините? Защото съм правил пари от Софарма, Софарма имоти, Севтополис и тн откакто почнах през 2007. Спекула ли е? Абсолютно, но така е на БФБ. 2017 като трейдинга даваше дивидент, защо се сриваше цената? 2023 защо имаше период да е над 20% нагоре като нямаше дивидент за поредна година? Че като тея дивиденти са толкова важни, защо Билборд лети тази година? А обратното изкупуване не е ли вид дивидент? И това недоволтво и неспазени обещание не е ли отразено в цената? П/Е от 5 в сравнение с 7 за канадската ми компания за кутии дето има дивидент, но липсва ръст на приходи и печалба.

Не съм казал, че чичото е добър мажоритар. Не мисля, че има такива на БФБ. Но има история от добри капиталови печалби от компаниите му докато доста от хитовете от 2007 са на по-ниски нива или да не съществуват вече. Оргахим на хиляда лева помним ли? Я камилата, я камиларя
      Гимнастиките на Чичо през годините са толкова много, че книга може да се напише за това ! Компанията растеше по какви ли не начини, включително и чрез вливането в нея на други по малки !

Но нека напишем НАЙ и да си ходим ! Аз отдавна съм им сложил кръста !

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение

най-голямата публична компания в България
        И как стана толкова голяма? Варантите ли бяха или капиталова печалба през годините? Защото съм правил пари от Софарма, Софарма имоти, Севтополис и тн откакто почнах през 2007. Спекула ли е? Абсолютно, но така е на БФБ. 2017 като трейдинга даваше дивидент, защо се сриваше цената? 2023 защо имаше период да е над 20% нагоре като нямаше дивидент за поредна година? Че като тея дивиденти са толкова важни, защо Билборд лети тази година? А обратното изкупуване не е ли вид дивидент? И това недоволтво и неспазени обещание не е ли отразено в цената? П/Е от 5 в сравнение с 7 за канадската ми компания за кутии дето има дивидент, но липсва ръст на приходи и печалба.

Не съм казал, че чичото е добър мажоритар. Не мисля, че има такива на БФБ. Но има история от добри капиталови печалби от компаниите му докато доста от хитовете от 2007 са на по-ниски нива или да не съществуват вече. Оргахим на хиляда лева помним ли? Я камилата, я камиларя
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

в сравнение с провиненията на други мажоритари като например слаби резултати точно преди търгово (случвало ми се е два пъти), това не е нищо
          Това че има и по-лоши мажоритари, не го прави по-добър. Явно и на него "средата" му е повлияла. Просто се очаква че когато си собственик на най-голямата публична компания в България, и заявиш че едно публично дружество е дивидентно, ако няма форсмажорни обстоятелства, то трябва да остане такова. Как очакваш да спечелиш доверието на инвеститорите отново, след като веднъж вече си ги излъгал? Или греша? Как пък не се намери някой да го пита тези неща на вечеринките, така де общите събрания? Щом ви се играе на комар, инвестирайте в компаниите на "чичо", аз съм пас отдавна. И го казвам със съжаление, защото и аз го харесвах и го имах за пример като образцов бизнесмен в една токсична среда... Оказа за че не е било точно така...

Коментар

в сравнение с провиненията на други мажоритари като например слаби резултати точно преди търгово (случвало ми се е два пъти), това не е нищо
            Не дърпай дявола за опашката

Коментар

При СЕВТО кога бяха ) след търгово май )
              Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

Да те оставят 5 години без дивидент, и никакъв капиталов ръст на акцията, колко да не е прецакване
                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнение

Ниският капиталов ръст на акцията е в пряка зависимост от липсата на дивидент /за дружества на БФБ/, което за съжаление отлично се разбира и експлоатира от Чичо!!!
                  Да, за съжаление той си е наумил, че тази щерка няма бъдеще като публично дружество.

Коментар

Да те оставят 5 години без дивидент, и никакъв капиталов ръст на акцията, колко да не е прецакване
                    Ниският капиталов ръст на акцията е в пряка зависимост от липсата на дивидент /за дружества на БФБ/, което за съжаление отлично се разбира и експлоатира от Чичо!!!
                    Last edited by GG-BG; 16.12.2024, 14:15.

Коментар

евтино е, чичо не е прецаквал акционерите толкова колкото някои други мажовци. чакам връщане на дивидента по някое време

Коментар

• Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнение

Играеш по "Чичовски" или имаш друга идея по позицията?!?
                        евтино е, чичо не е прецаквал акционерите толкова колкото някои други мажовци. чакам връщане на дивидента по някое време

Коментар

купих малко
                          Играеш по "Чичовски" или имаш друга идея по позицията?!?

Коментар

купих малко
                            Браво на теб

Коментар

• купих малко

Коментар

• Софарма трейдинг АД
                                Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета
                                17:21
                                Съгласно изискванията на чл. 100т от ЗППЦК, “Софарма Трейдинг“ АД уведомява, че на основание чл. 187б от Търговския закон и чл. 111, ал. 5 и ал. 6 от ЗППЦК и във връзка с решение на Общото събрание на дружеството, проведено на 28.06.2024 година, и решение на Съвета на директорите на дружеството от 02.12.2024 година, дружеството възнамерява да изкупи собствени акции в ограничението по чл. 111, ал. 5 от ЗППЦК, както следва:
                                /Брой акции, подлежащи на обратно изкупуване – 15 000 (петнадесет хиляди) броя акции;
                                /Цена на обратно изкупуване – 5.85 лв. за една акция от капитала на дружеството;
                                /Дата за изкупуване: 03.12.2024 година;
                                /Лицензиран инвестиционен посредник, на когото е дадена поръчката за изкупуване – Елана Трейдинг АД
                                Прикачени файлове: Уведомление за обратно изкупуване на акции

Коментар

Working...
                                X