Първоначално изпратено от Black and white cat-foot
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
И как стана толкова голяма? Варантите ли бяха или капиталова печалба през годините? Защото съм правил пари от Софарма, Софарма имоти, Севтополис и тн откакто почнах през 2007. Спекула ли е? Абсолютно, но така е на БФБ. 2017 като трейдинга даваше дивидент, защо се сриваше цената? 2023 защо имаше период да е над 20% нагоре като нямаше дивидент за поредна година? Че като тея дивиденти са толкова важни, защо Билборд лети тази година? А обратното изкупуване не е ли вид дивидент? И това недоволтво и неспазени обещание не е ли отразено в цената? П/Е от 5 в сравнение с 7 за канадската ми компания за кутии дето има дивидент, но липсва ръст на приходи и печалба.
Не съм казал, че чичото е добър мажоритар. Не мисля, че има такива на БФБ. Но има история от добри капиталови печалби от компаниите му докато доста от хитовете от 2007 са на по-ниски нива или да не съществуват вече. Оргахим на хиляда лева помним ли? Я камилата, я камиларя
Но нека напишем НАЙ и да си ходим ! Аз отдавна съм им сложил кръста !
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
най-голямата публична компания в България
Не съм казал, че чичото е добър мажоритар. Не мисля, че има такива на БФБ. Но има история от добри капиталови печалби от компаниите му докато доста от хитовете от 2007 са на по-ниски нива или да не съществуват вече. Оргахим на хиляда лева помним ли? Я камилата, я камиларя
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 2 Харесвания
Коментар
-
в сравнение с провиненията на други мажоритари като например слаби резултати точно преди търгово (случвало ми се е два пъти), това не е нищо
- 11 Харесвания
Коментар
-
в сравнение с провиненията на други мажоритари като например слаби резултати точно преди търгово (случвало ми се е два пъти), това не е нищо
- 5 Харесвания
Коментар
-
При СЕВТО кога бяха ) след търгово май )Умереният риск винаги печели ! ))))))
- 4 Харесвания
Коментар
-
Да те оставят 5 години без дивидент, и никакъв капиталов ръст на акцията, колко да не е прецакванеdestroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнение
Ниският капиталов ръст на акцията е в пряка зависимост от липсата на дивидент /за дружества на БФБ/, което за съжаление отлично се разбира и експлоатира от Чичо!!!
Коментар
-
Да те оставят 5 години без дивидент, и никакъв капиталов ръст на акцията, колко да не е прецакванеLast edited by GG-BG; 16.12.2024, 14:15.
- 2 Харесвания
Коментар
-
евтино е, чичо не е прецаквал акционерите толкова колкото някои други мажовци. чакам връщане на дивидента по някое време
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от GG-BG Разгледай мнение
Играеш по "Чичовски" или имаш друга идея по позицията?!?destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнениекупих малко
Коментар
-
Софарма трейдинг АД
Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета
17:21
Съгласно изискванията на чл. 100т от ЗППЦК, “Софарма Трейдинг“ АД уведомява, че на основание чл. 187б от Търговския закон и чл. 111, ал. 5 и ал. 6 от ЗППЦК и във връзка с решение на Общото събрание на дружеството, проведено на 28.06.2024 година, и решение на Съвета на директорите на дружеството от 02.12.2024 година, дружеството възнамерява да изкупи собствени акции в ограничението по чл. 111, ал. 5 от ЗППЦК, както следва:
/Брой акции, подлежащи на обратно изкупуване – 15 000 (петнадесет хиляди) броя акции;
/Цена на обратно изкупуване – 5.85 лв. за една акция от капитала на дружеството;
/Дата за изкупуване: 03.12.2024 година;
/Лицензиран инвестиционен посредник, на когото е дадена поръчката за изкупуване – Елана Трейдинг АД
Прикачени файлове: Уведомление за обратно изкупуване на акции
Коментар
Коментар