IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Софарма Трейдинг АД (SFT / SFTRD)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение
    Пандичке, стига си писал глупости!
    Преди години и оргата не даваше дивидент, ама акцията стигна почти 900 лева.
    преди 18г бяха други времена, тогава като обявиш увеличение на капитала, цената на акцията се качваше вместо да пада

https://www.infostock.bg/infostock/c...phics/ORGH/max
    destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Пандичке, стига си писал глупости!
      Преди години и оргата не даваше дивидент, ама акцията стигна почти 900 лева.

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

Еми защо не заредиш тогава малко Синергон, ЦКБ, ПИБ, малко от ХИМ или Зърнени Храни
        Сравняваш ги със Софарма трейдинг понеже не разпределят дивидент, така ли ОК

Успешни инвестици ти желая, извинявам се за започнатия разговор.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Не е тук мястото да обсъждаме БАКБ. Там говорим за изненадваща промяна на дивидентната политика при нисколиквидна компания и при липса на ордери по позицията - някой относително дребен с малки бройки смъкна много цената. Тази седмица имаше сделки до цена 10.60лв, декември е имало и на 10.30 сделка доколкото гледам. Няма някаква голяма драма, а акционерите дето са очаквали дивидент е нормално да са разочаровани.
          За трейдинга вече много години няма дивиденти и се казва на събранията, че основният акционер не иска да разпределят такъв - такава е дивидентната политика. Все пак говорим за силнорастяща компания с немалко дългове и го разбирам и приемам. Преди 10 години са имали приходи 600млн, сега на трейлинг база имат приходи от 2.05млрд. Не е проблемът в липсата на дивидент, другаде е. И затова и започнах разговора - след твоята реплика за дивидентите.

Извинявам се, Панда, опитах се да разбера гледната точка, че отчетите са без значение, когато няма дивидент (не за първи път виждам някой да я споделя).
          Еми защо не заредиш тогава малко Синергон, ЦКБ, ПИБ, малко от ХИМ или Зърнени Храни
          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Заповядай в БАКБ и погледни графиката като махнаха дивидента
            Не е тук мястото да обсъждаме БАКБ. Там говорим за изненадваща промяна на дивидентната политика при нисколиквидна компания и при липса на ордери по позицията - някой относително дребен с малки бройки смъкна много цената. Тази седмица имаше сделки до цена 10.60лв, декември е имало и на 10.30 сделка доколкото гледам. Няма някаква голяма драма, а акционерите дето са очаквали дивидент е нормално да са разочаровани.
            За трейдинга вече много години няма дивиденти и се казва на събранията, че основният акционер не иска да разпределят такъв - такава е дивидентната политика. Все пак говорим за силнорастяща компания с немалко дългове и го разбирам и приемам. Преди 10 години са имали приходи 600млн, сега на трейлинг база имат приходи от 2.05млрд. Не е проблемът в липсата на дивидент, другаде е. И затова и започнах разговора - след твоята реплика за дивидентите.

Извинявам се, Панда, опитах се да разбера гледната точка, че отчетите са без значение, когато няма дивидент (не за първи път виждам някой да я споделя).
            Last edited by BSEtrader; Вчера, 15:40.

Коментар

Ами за мен има огромно значение дали една компания яко печели или яко губи, дори да няма дивиденти.
              Заповядай в БАКБ и погледни графиката като махнаха дивидента

Коментар

Това никога не съм можел да го разбера. Като нещо не дава дивидент, значи не струва нищо?!? Всичкото злато на света не струва и пукната пара, акциите на Алфабет или Тесла, или Амазон и те и 1ст не струват щом не дават дивидент.

Всяко нещо си има цена и дивидентът не е единственото, което определя тази цена.
                Не че не струва нищо, но тези без дивидент обикновено са value traps на бфб

Коментар

• Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение

Така е на местния пазар. Единствената сигурна печалба за миноритарните акционери е дивидента, а цената на акцията зависи предимно от това къде е решил мажоритаря да я закара. Затова и сравнението с Алфабет или Тесла, или Амазон е нерелевантно, защото в тях няма акционери, който да не може да бъдат заменени при добри финансови резултати и перспективи
                  Благодаря, BB50. Мисля, че това е ясно, аз просто не можах да се сдържа да не попитам Пандата, след като написа - "Има ли значение? Няма дивидент..." в смисъл има ли значение отчета или печалбата за дружеството, щом няма дивидент. Ами за мен има огромно значение дали една компания яко печели или яко губи, дори да няма дивиденти.

п.п. За мен реалността е точно в това, което е писал колегата intellect
                  Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение
                  Проблемът е, че няма пазар и сам мажоритар може да бъде по-силен от пазара.
                  Last edited by BSEtrader; Вчера, 14:37.

Коментар

• Проблемът е, че няма пазар и сам мажоритар може да бъде по-силен от пазара. Или пък няма пазара, защото са такива мажоритарите... Дълга тема.

Коментар

Това никога не съм можел да го разбера. Като нещо не дава дивидент, значи не струва нищо?!? Всичкото злато на света не струва и пукната пара, акциите на Алфабет или Тесла, или Амазон и те и 1ст не струват щом не дават дивидент.

Всяко нещо си има цена и дивидентът не е единственото, което определя тази цена.
                      От моя страна пък никога не съм разбирал сравнение между компрометирани през времето български компании с най-блестящите примери за корпоративен капитализъм. Нерде Ямбол, нерде Стамбул. Тесла все още е по-скоро койн и няма място до Алфабет и Амазон, но взимайки произволно едната от двете други споменати компании (Амазон) ще напомня, че само за 2025 програмата за обратно изкупуване на акции е на стойност 10 млрд. долара, докато Софарма Трейдинг не знам точно как и кога планира да върне нещо към инвеститорите. А на Софарма програмата за обратно изкупуване беше една от по-скорошните пародии на нашия пазар.

Говоря от позицията на човек, който днес клъвна още няколко акции и позицията в SFTRD формира 7.94% от съответния ми портфейл.

Готов съм да чуя как по друг начин да оценяваме акциите на БФБ, които всички ние купуваме най-вече от романтични патриотични подбуди и клета данъчна оптимизация за левчета.

Коментар

Така е на местния пазар. Единствената сигурна печалба за миноритарните акционери е дивидента, а цената на акцията зависи предимно от това къде е решил мажоритаря да я закара. Затова и сравнението с Алфабет или Тесла, или Амазон е нерелевантно, защото в тях няма акционери, който да не може да бъдат заменени при добри финансови резултати и перспективи

Коментар

Проблема не е в дивидента а в игрите на собственика и всички го знаем
                          Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

Има ли значение? Няма дивидент, паричния поток ъх

Коментар

Отчета ме кефи
                              Има ли значение? Няма дивидент, паричния поток ъх

Коментар

Отчета ме кефи
                                Убиха рибата ;-)

Коментар

Working...
                                X