IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо продава Уникредит?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ми за мен е много интересно примерно и има какво да се научи!

Това за сертификатите не бях се замислял въобще. А е много важно защото играе пряко в търсенето и предлагането. И то не с малко!

Това си е начин да се влезе в пазара и благодарение на генерираното търсене да се прати цената на север. Сега примерно с бъдещия отлив да отиде на юг. Ако наистина падежа е 22 март и дружеството все още не ги е покрило тогава благодарение на многото желаещи да излязат (лична прогноза) ще ни очакват още южни изненади. Това не е ли важно за теб?

Сега си задавам въпросите през кои посредници се купуваше за тези сертификати и да видим как се справят те с продажбите тези дни. Това ще носи ценна пазарна информация при всички положения!
    Keep going ...

Коментар

• Защо продава тоя, защо купува оня..Ами пазар бе хора. Клиенти, стратегии всякакви. Пък сертификата е с падеж на 22 Март ако се не лъжа.

Коментар

• Като се замисля ЕЦБ нали раздаваше средства за ликвидността. Досега май само веднъж. Не съм запознат и не мога да коментирам как точно става самата процедура и до колко са се докопали Уникредит. С две думи си остава вероятността сумата, за която са се класирали да не е достатъчна.

Че има клиенти много със собствени сметки и те бягат съм съгласен.

За сертификата ако сумата от ЕЦБ не е достатъчна пак е възможно дърпат за ликвидност. Отделно не знам дали им е позволено да заемат позиции срещу клиентите си и да продават примерно защото предполагат, че ще падне още и по този начин могат да касират по-голяма печалба.

С две думи не съм запознат Най-добре е те да кажат!
        Keep going ...

Коментар

• Те си дърпат комисионните и не ги бърка клиента дали ще е напред или назад!!!

Коментар

• Ти Уникредит не ги мисли.... най-малко подобряват собствената си ликвидност с продажба на акции. Просто са посредник на доста чуждестранни клиенти

Коментар

• Не съм запознат но това, което казваш ми се струва логично. И аз предполагам, че големите визирайки възможността гледат да се класират на по по-добри цени. Отделно досега имаше много пари на пазара и всички се бориха за един продукт - акции. Съответно бяха готови да плащат повече за него. Сега малко се промени ситуацията и е нормално да се изисква повече при влизане (по-добри финансови коефиценти).

Отделно УниКредит е един от големите губещи от ликвидната криза. Нормално ми се струва да изтеглят средства от пазари като нашия за да се предпазят от подобни рискове тук, както и да генерират малко кешови потоци в помощ на ликвидността.
              Keep going ...

Коментар

• Защо продава Уникредит?

Гледам и днес както и през последните дни Уникредит е най-големия продавач и причината според мен е че наближа първото възможно число за закриване на сертификата на ABN Amro. Банката явно продава за да има достатъчно пари за да изплати сертификатите.
                От друга страна сертификатите се плащат чак края на март, не знам дали пенсионите и другите фондове дали нарочно не се намесват на пазара изчаквайки да могат да преберат евтини акции от сертификата. Сещате ли се за каква сума беше издаден сертификата на Амро, че не ми се рови да търся.
              Working...
              X