IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кухите IPO-та на 2008

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от O2
    Четох че юнаците от Сток плюс инвестирали в некаква нива и в едно пасище, това требва да е яко , или пък там ще пасат бъдещите акционери......
    Аз мисля да пусна тука малко, де да знам, поне изглежда трудно да се загуби в момента.

Коментар

• Какво е МЕКОМ?-Като си купите биволки салам вътре, си мислите ,има биволко месо.Грешка!При ДВА заколени бивола от товарна рампа излиза ДВАДЕСЕТ ТОНА биволки продукти.Така е и със щраусовото т.н.Стевчо е познат в Силистра като ТАТО.Защо ли?Човекът знае как се печелят пари.Но не знае как това става по честен начин.Инвестирайте,парите са си ваши.

Коментар

• Първоначално изпратено от O2
        Четох че юнаците от Сток плюс инвестирали в некаква нива и в едно пасище, това требва да е яко , или пък там ще пасат бъдещите акционери......

WAHAHAHAHAHAA.... tova beshe gotino

po-skoro vtoroto shte da e... NO puk koi znae... moje i da ne

Коментар

• Мислех да се пусна във Меком ноември месец,ама като гледам какво е положението сега, ентусиазма ми се изпари напълно.Виж биволски суджук ще си купя.
          http://milom.blog.bg/

Коментар

• Четох че юнаците от Сток плюс инвестирали в некаква нива и в едно пасище, това требва да е яко , или пък там ще пасат бъдещите акционери......

Коментар

• Имаш в предвид LesovoSE ... ха ха

Коментар

• Виж Меком е друго нещо: сертификати, износ, свинско, черва и копита- монополисти навсякъде!
                Май само в ДРЕБОЛИИТЕ са зле - т.е не се занимавайте с дреболии като БФБ, ами с тези переспективи директно на LSE се листвайте.

Коментар

• Ее, ама на сте прави! Добре са си ИПО-тата. Даже капачкаджийте вижте, че имат и чуждестранен акционер, т.е отдавна са в полезрението на сериозните международни инвеститори!

Коментар

• Дебнем на замаушка - извинявай но не се стърпях - какво означава

думата "замаушка"...?

Коментар

• Ама много си прав бе Amatyor - то направо си е бая рисково да се IPO-тваме при тези "фантастични" IPO през януари, като има има благи акции към момента на доказани комканиина БФБ.

Коментар

• Не бих се хванал на нито едно ИПО и увеличение на капитал повече. Не мога да набивам такива средства за незнаен период на борсата, след което да си чакам акциите с месеци наред и да не мога да реагирам. Когато почнат да регистрират емисиите след някакво прилично време - тогава. Да не говорим за какви показатели става дума при тия новите ИПО-та. Абсолютен обир.

Коментар

• Знам

Коментар

• Първоначално изпратено от Valentinski
                            IPO-тата на Херти и Меком са с доста завишени коефициенти като цяло. Р/Е на Херти е трицифрено (над 120!), на ако си подобрят рентабилността, доста инвеститори биха си взели.

Меком е също с доста високо Р/Е (над 30) - дори при минималната цена от 2,2 лв. Р/В също е бая завишено (10!). И това - при ИПО.
                            Каква тогава остава премията за инвеститора?

Да не говорим каква цифромания се очертава при Инвестбанк...

Напоследък май само Енемона и Билборд търсят от пазара някакви реалистични цени. Аз лично очаквам, че инвеститорите в тези две дружества ще бъдат възнаградени. Другите - да му мислят...
                            Пич , незнаеш колко много си прав!

Коментар

• Колко време след IPО-тата на Меком и на Херти акциите им ще бъдат пуснати за търговия?
                              Извинявайте за тъпия въпрос, но от това зависи например дали си струва човек да си купи акция с Р/Е 128 например.

Коментар

• Всичко са си естествени процеси бе хора. Казват някой 20% било нормална премия за инвеститора при IPO. Ми хубаво, ама кой не иска лесни и сигурни 20%. Всички искат. И всички се хвърлят на IPO-то. Защото 20% е нормална премия Така беше досега. Сега излязоха ловците на шарани както каза друг и надуват цените, защото през последната година видяха че номера минава. И постепенно от 20% ще останат 2% и то под въпрос. И пак ще се върнем назад, инвеститорите ще се дръпнат. И IPO тата ще видят зор. И пак ще пуснат аванта. И после пак повтаряме. Това е то пазара - нагоре и надолу Те така....

Коментар

Working...
                                X