IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Комбинат за цветни метали (КЦМ) АД

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Поне по това, което има на сайта им, имат 68мн нет профит и към 200мн екуити, демек РоЕ-то идва към 33%, а не 122..

се едно, то на сайта има само 2006 и то не детайлно, така че оттам трудно ще направиш квото и да било

Първоначално изпратено от El Magnifico
    Аз изкарвам за 2006 за КЦМ:
    Възвръщаемост на собствения капитал 122.75
    Възвръщаемост на активите 30.11

Впечетляващо ми се струва и съм убеден в успеха на едно евентуално ИПО. В голяма степен отрицателно на резултата на компанията могат да повлиаят еко-инвестициите, които тук ще са в колосален размер според мен.

Коментар

• Според вас какъво им е оптималното debt ratio? След днесшната информация за инвестиции в размер на 150 млн евра главно облигации. Финансирането с equity e неизбежно.... просто дълга в каптиталовата им структура май много ще натежи. Как мислите?

Коментар

• Аз изкарвам за 2006 за КЦМ:
        Възвръщаемост на собствения капитал 122.75
        Възвръщаемост на активите 30.11

Впечетляващо ми се струва и съм убеден в успеха на едно евентуално ИПО. В голяма степен отрицателно на резултата на компанията могат да повлиаят еко-инвестициите, които тук ще са в колосален размер според мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Стенли
          Всичко което ти трябва е ето тук - www.kcm.bg
          Kato ima vsichko mojesh li da mi kajesh kolko im e amortizaciata za 2002-2005 che neshto ne moga da q namerq. Predvaritelno blagodarq.

Коментар

• Re: КЦМ АД

Аа ок мерси, ще ги взема оттам

Първоначално изпратено от Nikola
            Първоначално изпратено от H
            Коле, откъде взе отчетите? Някъде има ли ги дето да може да се дръпнат?
            Az gi vzimam ot ISI. Ako nqmash dostup do tqh she ti gi mailna np.

Коментар

Първоначално изпратено от H
              Az gi vzimam ot ISI. Ako nqmash dostup do tqh she ti gi mailna np.

Коментар

• Малко инфо има тук - www.kcm.bg

Коментар

Първоначално изпратено от Nikola
                  Това според мен е много добра компания сега остава да бъде и добра акция. Моите надежди са това ИПО да мине ма мултипъли сходни с тези на ОТЦК и Алкомет.
                  Ето малко синтезирана информация. Данните за EBITDA липсват защото в периода 2002 - 2006 нямам данни за depreciation expense. Като ми остане време през уикенда ще пейстна и рейшота. За valuation е рано да се говори защото те ще си увеличават капитала и темподобни глупости.

Коментар

• Комбинат за цветни метали (КЦМ) АД

Това според мен е много добра компания сега остава да бъде и добра акция. Моите надежди са това ИПО да мине ма мултипъли сходни с тези на ОТЦК и Алкомет.
                    Ето малко синтезирана информация. Данните за EBITDA липсват защото в периода 2002 - 2006 нямам данни за depreciation expense. Като ми остане време през уикенда ще пейстна и рейшота. За valuation е рано да се говори защото те ще си увеличават капитала и темподобни глупости.

Working...
                  X