IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

До г-н Прокопи Прокопиев, Енемона

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Това което стана е изключително грозно и непрофесионално както от страна на емитента, така и от страна на мениджърите по емисията. Пълна дезинформация и прилагане на двойни стандарти. А само преди няколко месеца PDP се кълнеше в прозрачност към дребните инвеститори. Тогава разбира се все още не бяха взели парите, сега след като си ги прибраха им е през оная работа.
    Чашата за мен преля след като видях, че PDP е писал в темата за Ломско пиво, а не се осмелява да напише тук поне 1 изре4ение дори да е от сорта : "Извиняваме се, 4е ви прее...ме". Но както казах - тук парата вече е взета, сега трява да се види какво може да се доизцоцка и при ломско.
    Така че Паток стига вади вода от 100 кладенеца, стискай си акцийките пожелавам ти да забогатееш от тах. На мен такива пари не ми трябват, моя протест ще е още щом излязат акциите на пазара да ги продам, майната му на пе4албата, има и други компании на пазара. От там нататък далеч от компании в които Прокопиеви имат пръст /за което ме предупреждаваха приятели имали бизнес отношения с тях/. Световната практика е доказала 4е в дългосрочен аспект, най-скъпото нещо е доверието. Не случайно Монбат се търгува с по-висока премия от много други компании, въпреки че и там еБана се осраха при ИПО-то.
    Всеки сам решава за него си къде да вложи парите си. Не съм казал 4е ЕНЕ е лоша компания, напротив, сигурно е доста добра, която ще печели поръчки /дай Боже/, но за мен публичността не е само PR, а преди всичко доверие

Коментар

• Първоначално изпратено от mmmfaka
      Оооох, закъснях с въпросите, но все пак ще задам един немаловажен:
      Колко пиво трябва да изпием (ломско ) за да удавим мъката от нечестното/ несправедливо, забулено в мъгла разпределение на акцийките на енемона?

Препоръка е
      внимавай с питиетата,да не ти станат безразлични акциите!

Коментар

• Първоначално изпратено от kif
        Първоначално изпратено от PDP
        Ако имате въпроси относно Ломско Пиво АД и аукциона можете да ги задавате днес до 15:00 тук.
        Оооох, закъснях с въпросите, но все пак ще задам един немаловажен:
        Колко пиво трябва да изпием (ломско ) за да удавим мъката от нечестното/ несправедливо, забулено в мъгла разпределение на акцийките на енемона?

Препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от PDP
          Ако имате въпроси относно Ломско Пиво АД и аукциона можете да ги задавате днес до 15:00 тук.
          Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата

Коментар

• Storm,
            Поздрави за добрия коментар.

Коментар

• Мнооо сте зле... докато се плюнчехте само като стожери на справедливостта, по-далновидните вече смятат печалбите...

Коментар

• Storm подкрепям това което казваш ... както и знам че всичко това ще отмине без последстия и дори ще се забрави след време когато започне търговията с ENE ... просто в България нещата стават по този начин .. за жалост.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pateto Klate
                  Първоначално изпратено от toyaga
                  Не знам, ставаш публичен със скандал. А стратегията на компатията и управлениено ми харесва. Pateto, кое е съобщението, което са трябвали да пуснат на 27 или преди това. За мен елана с Девин и Енемона се изложиха, но всеки си има виждания.
                  Виж моето разсъждение е следното - след като се появи информация в няколко онлайн медии на 27.11 някъде след 14:00 това може да стане единствено ако по мейла им е изпратено съобщение. Понеже ИПО-то на Енемона беше очаквано с голям интерес биха публикували релииза пълен. Само в инвестора излезнаха коефициенти и презаписвания което показва че са сметнати от инвестора а не са били с прессъобщението.

И на мен Енемона ми харесват. Жалко, че Елана не се осмелиха да кажат нещата по смело и позволиха да стане такова медийно объркване.
                  Яд ме е и че има вероятност да сме прогонили PDP с цялата тази кретения от форума. Присъствието му беше доста полезно и за адсица им и за ломската бира. Щеше да е добре дошло за в бъдеще и за енемона.
                  Незнам защо , но изпитвам някаква симпатия към PDP и неприязън към Елана.
                  Въпреки , че ПППто не беше добро в информативно отношение от него съм по- доволен , отколкото при Трейс , където се класирах на ...една акция :-)
                  най-голямия враг на човека се намира там , където никой не го търси

Коментар

• Първоначално изпратено от Storm
                    Няма такъв метод букбилдинг, описан в която и да е нормативна уредба. Посочете ми закон, наредба или каквото и да е нормативна уредба, в който този метод да е описан. Няма ! Мениджъра на емисията е длъжен да внесе в Комисия за финансов надзор ясен и точен проспект, в който ясно и точно да са описани неговите права и правата на участниците - нали заради това се нарича ПУБЛИЧНО ПРЕДЛАГАНЕ ! Измишльотини от рода на - ами той може да не иска да даде на еди кой си, или каквото и да е не са присъщи на публичността на предлагането - то е насочено към инвеститори, които са равнопоставени, а ако не са - трябва да е посочено в проспекта. И ако не е посочено при ОДОБРЕН ПРОСПЕКТ, а е имало предварително известна информация за неравнопоставеност на различните групи инвеститори, която е била скрита от КФН и от инвеститорите и не е била написана в проспекта, то мениджъра на емисията трябва да бъде санкциониран от КФН !

Това е лично мнение. Прочетох проспекта и не намерих информация за неравнопоставеност и разделяне на инвеститорите на групи. Друг въпрос - физическите лица, които са регистрирани като професионални инвеститори как им са одобрени поръчките ?

Много станаха гафовете на този посредник. Все си мисля, че ако искаме да имаме открит, прозрачен и равнопоставен пазар, не трябва да има чадър за никой.

Не участвах, причините съм ги посочил назад в темата. Няма да си купя и акции на този компания - акции от добри дружества на борсата колкото искаш. Там, където съм акционер искам да виждам лична ангажираност на мениджмънта на компанията и уважение към мен, дребния инвеститор. Ако това го няма, за мен е безсмислено да инвестирам в това дружество. Мойте пари са си пари и не са по различни от парите на институционални или каквито и да са други. Като няма уважение към тях, и аз не уважавам - без мен.

Поздрави !
                    Точно така , колега - в нормативната уредба никъде, няма текст за букбилдинг. Ето това е грешката на КФН, че е допуснала в проспекта такъв текст, без да е ясно за хилядите инвеститори, какво означава този метод, а не да казва разни там съвещания да се обучавали инвеститорите. Как в Наредба № 38 и др. накрая в Допълнителни разпоредби дават определения, за редица понятия , какво означават, а в Наредба № 2 нама текст за булбиндиг. Ето това трябва да питат, журналистите представителите на КФН , защо не са изяснени тези понятия в нормативната уредба , а ние да си насочим жалбите си към Народното събрание, защото КФН се отчита там.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pateto Klate
                      Първоначално изпратено от toyaga
                      PK, разбирам. Елана трябва да си сменят връзки с обществеността, щото и при девин пуснаха в инвестора за 30 минути очаквания за 5 и нещо и после изчезна. лош PR. щеше да е по-спокойно.
                      аз обаче недоволствам от начина на третиране на инвеститорите в случая.
                      Ха дали ти няма да се окажеш най-прав за това което стана. Некадърен служител за връзки с обществеността в Елана. Звучи доста разумно като се замисля какво стана и с Девин.

За другото - букбилдинга си е букбилдинг просто принципа е такъв.
                      Я вижте каква обява има тук:

http://www.elana.net/holding/careers.shtm

Коментар

• Разделяне на инвеститорите по групи има (8.3. 'План за разпределение на ценните книжа'), но никъде в проспекта не е изрично уточнено, че различните групи ще или може да бъдат третирани по различен начин. Разбира се, определянето на начина за провеждане на търга чрез букбилдинг имплицитно съдържа тази информация. Считам обаче, че е проява на лоша практика (лош вкус!) това подвеждане на инвеститорите. Формално всикоч е ОК, но остава усещането за нечистоплътност.

Хубаво е, че се вдига шум, за да се избягва в бъдеще прилагането на подобни селски трикове.

Коментар

• Няма такъв метод букбилдинг, описан в която и да е нормативна уредба. Посочете ми закон, наредба или каквото и да е нормативна уредба, в който този метод да е описан. Няма ! Мениджъра на емисията е длъжен да внесе в Комисия за финансов надзор ясен и точен проспект, в който ясно и точно да са описани неговите права и правата на участниците - нали заради това се нарича ПУБЛИЧНО ПРЕДЛАГАНЕ ! Измишльотини от рода на - ами той може да не иска да даде на еди кой си, или каквото и да е не са присъщи на публичността на предлагането - то е насочено към инвеститори, които са равнопоставени, а ако не са - трябва да е посочено в проспекта. И ако не е посочено при ОДОБРЕН ПРОСПЕКТ, а е имало предварително известна информация за неравнопоставеност на различните групи инвеститори, която е била скрита от КФН и от инвеститорите и не е била написана в проспекта, то мениджъра на емисията трябва да бъде санкциониран от КФН !

Това е лично мнение. Прочетох проспекта и не намерих информация за неравнопоставеност и разделяне на инвеститорите на групи. Друг въпрос - физическите лица, които са регистрирани като професионални инвеститори как им са одобрени поръчките ?

Много станаха гафовете на този посредник. Все си мисля, че ако искаме да имаме открит, прозрачен и равнопоставен пазар, не трябва да има чадър за никой.

Не участвах, причините съм ги посочил назад в темата. Няма да си купя и акции на този компания - акции от добри дружества на борсата колкото искаш. Там, където съм акционер искам да виждам лична ангажираност на мениджмънта на компанията и уважение към мен, дребния инвеститор. Ако това го няма, за мен е безсмислено да инвестирам в това дружество. Мойте пари са си пари и не са по различни от парите на институционални или каквито и да са други. Като няма уважение към тях, и аз не уважавам - без мен.

Поздрави !

Коментар

• букбилдига е ясен, има обаче текстове, с които можеш да закараш агента в съда, щото не е дал параметри. технически има ангажимент на ресурс и кфн трябва да наложи санкции. пак казвам, кк и ене разочарохава

Коментар

• Първоначално изпратено от toyaga
                              PK, разбирам. Елана трябва да си сменят връзки с обществеността, щото и при девин пуснаха в инвестора за 30 минути очаквания за 5 и нещо и после изчезна. лош PR. щеше да е по-спокойно.
                              Ха дали ти няма да се окажеш най-прав за това което стана. Некадърен служител за връзки с обществеността в Елана. Звучи доста разумно като се замисля какво стана и с Девин.

За другото - букбилдинга си е букбилдинг просто принципа е такъв.

Коментар

• PK, разбирам. Елана трябва да си сменят връзки с обществеността, щото и при девин пуснаха в инвестора за 30 минути оценка за 5 и нещо и после изчезна. лош PR. щеше да е по-спокойно.

Коментар

Working...
                                X