IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

PR компанията на Максим Бехар излиза на БФБ с IPO

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Чекай, чекай, Фингуру, да видиме първо какво предлага човека, да обмислиме предложението и после че се фащаме за химикалките . Да видим, как е вървяла тая компания, некой отчет отпреди, отсега, творческите планове занапред и т.н. Ипота има - ся почва сезона, требва да се гледа

Коментар

• Ми браво на orchis, но той е един всред море от малоумни слагачи! Да си намери инвестиционни фондове Мончо и частни инвеститори за кухата си компанийка и да си я пласира при тах на PRIVATE PLACEMENT! Да видим те на колко ще го оценят!

Коментар

• много грубо беше това но гледам го изтрили

Коментар

• Айде почнаха простотиите с клонираните никове. А бе човече ние тук не пасем трева и такива като теб сме ги виждали много. Ако си мислиш, че можеш да заблудиш някого, че ника ти не е менте, жестоко се лъжеш! Крайно време е Инвестора да направи нещо срещу клонирането на никове!

Този постинг, беше по повод на появилия се клонинг на Максим Бехар, да не си помисли някой колега, писал по-долу, че е за него Благодаря на Инвестора за бързата реакция (изтриване)!
          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Хммм ще взема да си купя една акция за да искам отстъпки ако някога реша да стана клиент на М3

Коментар

• Първоначално изпратено от Maxim Behar
              Здравейте,

основните цели - така, както сме ги замислили засега - са: 1) да направим нашия бизнес още по-прозрачен, по-лесен за прогнози и контрол, по организиран, а с това е по-печеливш; 2) да дадем възможност на клиентите ни да бъдат акционери при нас и с това ние да имаме много мощен стимул за още по-добро представяне, пък и те да знаят какво става в компанията, в която си дават парите; 3) да предоставим на преференциални условия част от акциите на дружеството за покупка от служителите и така те да станат акционери и 4) с парите от продадените акции на борсата да развием дейности, за които сега ползваме подизпълнители и рядко имаме контрол върху качеството на услугите и с това да се опитаме да направим малко по-затворен цикъл от услугите, за чието качество ние лично гарантираме. Не бих могъл сега да коментирал очакваната капитализация, няма да бъде нито професионално, нито сериозно, но така или иначе далеч преди листването ние ще имаме очаквани резултати, за които ще работим здраво, за да ги постигнем. Приятна вечер
              Имам някои забележки тук:
              1) Няма никакви ограничения и забрани бизнеса да е прозрачен. Затова не е нужно фирмата да е публична. Цялата информация може спокойно да се публика и никой няма да се сърди ;-)
              2) Това е меко казано странно. Ако идеята е да се дадат някакви привилегии и отстъпки на някои клиенти, то може да стане много по-лесно. Тук вече беше дискутирано, че възниква проблем при сделки между свързани лица. В допълнение, как може да се гарантират интересните на инвеститорите, които не са клиенти?
              3) Това е умно. Браво!
              4) Като цяло тенденцията е обратна. Повечето фирми оутсорсват нетипичните си дейности и се съсредоточават върху основния бизнес. Не е изключено тук да има някаква специфична причина и това решение да е оправдано. Възникват въпросите как ще стане. С вътрешно развитие? С придобиване на фирми?
              Като цяло оставам с впечатлението, че се търси някакъв медиен ефект. Нещо от типа на „първата” или „единствената” публична ПР агенция. Лошо няма, но зависи какъв дял ще бъде предложен.
              Най-важният въпрос си остава очакваната цена, която не е спомената. Това, според мен обезсмисля дискусията в този форум.

Коментар

• БРАВО и ПОЗДРАВЛЕНИЯ от МЕН, г-н БЕХАР!
                Умен стратегически ход!

Коментар

• ...

Коментар

• Чест Ви прави участието в дискусията, г-н Бехар.Поздрави и успех с IPO-то.
                    Life won't wait for you.

Коментар

• Има ли избран мениджър на емисията?

Ако съм пропуснал и аз Ви пожелавам успех

Интересно на колко ли ще оцени вашият PR като рекламна стойност $$$ присъствието Ви на върха във форума на инвестор вече почти 24 часа

Коментар

Здравейте,

не виждам никакъв, ама никакъв конфликт на интереси ако клиентите са и потенциални акционери, нима милиони клиенти не са акционери в Microsoft или Nokia.
                        Не сте прав г-н Бехар! Според разпоредбите на Търговския закон всяко лице с над 5% дял във вашата фирма ще се смята за свързано лице! Процедурата за слючване на сделки със свързани лица при публичните дружества е доста тежка!

Консултирайте се с адвокат преди да направите акционер някой от вашите клиенти!

Желая ви успех и се надявам написаното от мен да не ви е разочаровало!

Коментар

• Здравейте,

не виждам никакъв, ама никакъв конфликт на интереси ако клиентите са и потенциални акционери, нима милиони клиенти не са акционери в Microsoft или Nokia. Въпреки, че прекрасно разбирам - ние предлагаме услуги, а не стока... Даже смятам че е точно обратното - именно клиентите на една сървиз компания биха следили внимателно нейното качество и стандарти и ако мениджмънта не се оправя с тези най-важни моменти в обслужването биха го изритали веднага... Естествено, че името и опита ми не са ликвидни, това всъщност е още една причина да искам компанията да е прозрачна и управлявана от повече хора, т.е. нейните акционери, именно тогава възможността да се допусне грешка става все по-малка. Искам все пак да знаете, че ако идеите за нашето IPO се осъществят успешно, то и аз, и целия мениджърски екип бихме се вслушвали във всяко едно мнение на всеки акционер, а пък и тогава - надявам се - те няма да са анонимни, нито бизмислено агресивни, а мнения които биха ни помагали на нас да правим по-добър бизнес, на клиентите да са по-щастливи и повече, а на акционерите да печелят по-добри пари.

Коментар

• Приятно съм изненадан от откритата позиция на г-н Бехар.

Мисля, че за всички ще е от полза, ако Инвестор.бг организира live chat (примерно, събеседника отговаря в рамките на час на въпроси на посетителите на сайта) с мажоритарни собственици или представители на публични компании, по подобие на спортните сайтове. Ето, един вече прояви желание за подобна комуникация и смятам, че ще има и други които да се отзоват на подобно предложение. Предстоят ИПО-та, увеличения и тн. Предполагам, интерес ще представляват и разговори с представители на БФБ, КФН ...

Успех!

Коментар

Здравейте,

доста интересна дискусия

Ако осъществим нашите планове, то със сигурност ще бъдем пионери, напълно съзнавайки, че IPO не е типичен случай за нашия бизнес в областта на маркетинга и публичните комуникации. ..............

.........а пък и ние обичаме да бъдам иновативни и да гледаме поне няколко години напред. Но ако все пак някой дори за миг се съмнява в този факт, каня всеки от вас на гости в нашия офис, ако имам малко време ще се срещна с всеки, ако не - със сигурност някой от нашия екип ще ви отдели няколко минути и ще ви покаже как работим.

С най-добри чувства,

Максим
                              Здравей Максим. Обръщам се на "ти", защото сме се срещали покрай Мони Паси. Радвам се, че намери смелост да се хвърлиш в "гнездото на осите", където пишат хора, заети основно с това как да си умножат парите и които поради тази причина "не бръснат никого". Появата ти във форума и начинът по който я направи доказват отново, че те бива много в областта на PR-а. Радвам се, че разбираш нашите притеснения относно "нетипичния случай на PR компания на борсата" и бих се радвал ако споделиш доколко "нетипично" е това, т.е. колко са и има ли въобще такива компании по света. Ние тук не разбираме много от PR и нямаме поглед върху този бизнес в световен мащаб. Интересно е и за какво са нужни на една PR компания пари в брой, след като при Вас бизнесът не е капиталоемък по принцип.

Що се отнася, до поканата да дойдем в офиса - не мисля, че някой ще приеме. Хората тук са заети да правят пари, много от нас имат и друга работа или бизнес и времето ни е много скъпо. Много по-добре ще бъде ако споделиш твоите виждания за бъдещия бизнес и печалби и да се опиташ да ни убедиш, тук във форума, с цифри, сметки и т.н., че си заслужава да ти дадем парите си. Не се притеснявай от този начин на комуникация - ние сме свикнали, много от нас не се познават лично, но се чувстваме все едно сме приятели от години. Пожелавам ти успехи в новото начинание и бъди готов да те разпънат на кръст, да те оплюват и да късат живо месо то теб. BTW "най-тежката артилерия" на форума оше не се включила
                              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Хубаво е че триете инвестора!
                                Накрая така ще задобреете че ще си изтриете и клиентската база! Успех в триенето ви пожелавам, с мен успяхте и с другите няма да ви е трудно!

Коментар

Working...
                                X