IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо ще участвам в IPO-то на Нетинфо?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Ugo
    Нетинфо практически нямат конкуренция в България, за разлика от Google в САЩ. Иначе сравненията не са съвсем точни.
    Огромен плюс на Нетинфо обаче е стратегическото партньорство за България с Google и ICQ. Това няма начин да не даде резултат. Кой друг има такива споразумения?
    Твърдо ще участвам в IPO-то!

Хехе, нямали конкуренция Нетинфо, доста забавно

Ок, нека направим някои сравнения:

Netinfo.bg и Dnes.bg - Съгласен съм, Netinfo.bg е по-четен и по-посещаван засега, но според мен Dnes.bg се развива много повече през последната година особено.

Sportni.bg и Gol.bg - Отново съм съгласен, че Sportni.bg изглежда по-добре, но Gol.bg е доста млад сайт (пуснаха го 2006 г.), така че според мен има пред себе си перспективи за развитие. А и по време на световното виждах постоянно да блещукат банерчета там

Не знам дали можем да сравняваме Start.bg и Gbg.bg, понеже Start.bg според мен е на светлинни години напред.

И естествено най-голямото предимство - пощата в abv.bg и тази в mail.start.bg. Но все по-често чувам недоволни сред моите познати от abv.bg. Верно, че mail.start.bg все още не струва, но влизам периодично там и забелязвам все повече подобрения.

Но дотук спираме. Финансов сайт (Investor.bg), Сайт за запознанства(Aha.bg), Сайт за снимки (Snimka.bg), Лайфстайл (Tialoto.bg), Netkelner.bg, Blog.bg, Rabota.bg, Zip.bg, Mp3.bg... просто липсват при Нетинфо.
    Все пак голям фактор е, че и интернет пространството е ограничено, така че колкото повече сайтове, толкова повече възможности за рекламиране, а и повече сегменти.

Според мен най-голямото предимство на Нетинфо е инерцията, която е набрало през годините, защото е по-отдавна на пазара. Но Инвестор БГ мисля, че заема все по-голяма ниша от този пазар и не е далеч момента, в който ще задмине Нетинфо (ако вече не е де)

Не е препоръка...

Коментар

• Netware бих ти се извинил, но не разбирам в какво съм излъгал. Първо твоята тема беше отворена първа. Второ ти използва повода от някакви написани глупави общи условия от Нетинфо да призовеш да не се участва в IPO-то им - виж си заглавието на темата!
      Не е колегиално това на практика подливане на вода на бъдещите им инвестиционни планове да става точно във форум на ИнвесторБГ! Или смяташ че е нормално??
      Кукувицата обаче си внуши че искам да злепоставя Инвестора. Даже се засегна, защото решил че онова за "екзотичните проекти" се отнася за Инвестор - гузен негонен ли бяга, питах?
      Казах че уважавам Инвестор - най-малкото ги уважавам заради този форум и за ролята им за развитие на капиталовия пазар. Направили са и правят много. Но какво ми пречи да смятам, че Нетинфо са по-добри в някои неща, постигнали са повече, и че има смисъл да се участва в IPO-то???? Всъщност, и да имаха по-малко клиенти и приходи от ИнвесторБГ - няма ли смисъл да се участва?
      Не ме е еня иначе нито за Нетинфо нито за Инвестор. Еднакво несвързан съм с двете.

Най-права е Съни. И аз сега като се замислям се изненадвам откъде идва тоя негативизъм. Успехът на една фирма не трябва да пречи на успехите и на други............ Някой ако има повече данни по същество за бизнеса и приходите на Нетинфо е добре дошъл да сподели.

Коментар

......Така че Съни, в този форум беше отворена специална тема за оплюване на Нетинфо, .......
        Ugo, престани да ЛЪЖЕШ! ТИ ПАРАНОИК ЛИ СИ? Колко пъти да повтарям, че НЕ СЪМ ОТВАРЯЛ ТЕМА ЗА ОПЛЮВАНЕ НА НЕТИНФО! МРАЗЯ ДА МИ ПРИПИСВАТ РАЗНИ НЕЩА И МРАЗЯ ДА МЕ ОБИЖДАТ! Даже нямам акции от Инвестора!

Ще те моля да се извиниш, щото иначе тонът наистина ще стане друг! А иначе си пиши колкото искаш в тази или в другата тема. Аз по въпроса за Нетинфо нямам какво повече да кажа - нито хубаво, нито лошо!
        He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Ама чакайте сега.
          В 2 от петте точки в началото за мотивите ми да участвам в бъдещото IPO на Нетинфо сравнявам с Инвестор, защото това е единствения що-годе аналог на нашата борса. Уебмедия за мен са нещо съвсем друго, но аналогията с Инвестор ще се набива на очи. Мислех, че се подразбира? Или и тук нямаме право на мнение?
          А по т. 4 - за екзотичните проекти - сещате ли се за приказката за гузния дето негонен бяга? Аз не си и помислих за Инвестор - Кукувицата защо изведнъж реши, че тук пак има някакво съмнение? Куку - защо според теб Инвестор има "екзотични проекти" (защото аз не мисля че са такива)? Моля те обясни на форума.Така че Съни, в този форум беше отворена специална тема за оплюване на Нетинфо, но това не значи че пък тукашната тема оплюва Инвестор. Егати конспирацията и параноята!!!!
          аз не виждам какво да ти обяснявам - не съм обвързан нито с Инвестор, нито с Нетинфо. Ползвам услугите на едните и услугитена другите.
          А ти очевидно си обвързан с Нетинфо. Поне така ми изглежда.
          Дори да не си обвързан - независимото ми мнение е, че ти постъпи некоректно към Инвестор като принизяваш професионализма им с безпочвени твърдения, неосноваващи се на нищо.
          И като независим читател на тази тема и с правата да отговоря, незастрашен от глоба от 3000 лева, написах мнението си.
          Това че ти не го харесваш си е за твоя сметка!

Коментар

...Така че Съни, в този форум беше отворена специална тема за оплюване на Нетинфо, но това не значи че пък тукашната тема оплюва Инвестор. Егати конспирацията и параноята!!!!
            Негативизмът като цяло взе да става в повече, намалява и търпимостта.Това е жалкото...

Иначе съм съгласна с теб и не защото харесвам Нетинфо--освен пощата им за друго, свързано с тях незнам,даже се дразня, че задължително ми набутват ICQ номер, след като си имам такъв от много години....но го приемам като част от безплатната им услуга и съответно не го ползвам.
            Съгласна съм, защото тук непрекъснато се сравняват компании от даден бранш...напр. Монбат,Енергия,Елхим....няма лошо
            Това което не ми харесва е, че има субективен, при това краен характер самата тема.Да или НЕ....Е, аз незнам... трябва ли и друга тема за незнаещите дали ще участват...или просто да се отвори една тема, само за ИПО-то, без крайностите...

Коментар

Напомням какво казват от самите Нетинфо какви клиенти са имали през годините http://adv.netinfo.bg/?adv_pos=klienti
              За мен това говори за добър професионализъм. Вие какво мислите?
              това го махнах, щото ми казаха, че съм краен....

Коментар

• Напомням какво казват от самите Нетинфо какви клиенти са имали през годините http://adv.netinfo.bg/?adv_pos=klienti
                За мен това говори за добър професионализъм. Вие какво мислите?

Коментар

• И се учудвам, че някои търсят проспект на този етап. IPO-то е още далече. Като професионалисти трябва да следите новините по-внимателно
                  Неслучайно в анкетата 25% засега не са дали категоричен отговор, сигурно чакат проспекта.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
                    Още малко и тотално ще минете границите на добрия тон...Замислете се ...

Двете теми "Защо НЯМА... и Защо ЩЕ учавствам в ИПО-то..." ми напомниха за едни любими автори от т.н. поколение на сърдитите млади хора.Само че...там толерантността, въпреки всичко е навсякъде, тук липсва...

И двете теми са отворени от крайно субективно отношение и не търсят икономическата логика за конкретно действие.
                    Както и анкетата....как гласувате, след като незнаете какво се предлага.Да не би някой вече да е чел проспект?

Жалко...
                    Браво Съни ) може акциите да са без пари ) или пък 1 ст. анкетата е безмислена

Коментар

• Ама чакайте сега.
                      В 2 от петте точки в началото за мотивите ми да участвам в бъдещото IPO на Нетинфо сравнявам с Инвестор, защото това е единствения що-годе аналог на нашата борса. Уебмедия за мен са нещо съвсем друго, но аналогията с Инвестор ще се набива на очи. Мислех, че се подразбира? Или и тук нямаме право на мнение?
                      А по т. 4 - за екзотичните проекти - сещате ли се за приказката за гузния дето негонен бяга? Аз не си и помислих за Инвестор - Кукувицата защо изведнъж реши, че тук пак има някакво съмнение? Куку - защо според теб Инвестор има "екзотични проекти" (защото аз не мисля че са такива)? Моля те обясни на форума.Така че Съни, в този форум беше отворена специална тема за оплюване на Нетинфо, но това не значи че пък тукашната тема оплюва Инвестор. Егати конспирацията и параноята!!!!

Коментар

• Още малко и тотално ще минете границите на добрия тон...Замислете се ...

Двете теми "Защо НЯМА... и Защо ЩЕ учавствам в ИПО-то..." ми напомниха за едни любими автори от т.н. поколение на сърдитите млади хора.Само че...там толерантността, въпреки всичко е навсякъде, тук липсва...

И двете теми са отворени от крайно субективно отношение и не търсят икономическата логика за конкретно действие.
                        Както и анкетата....как гласувате, след като незнаете какво се предлага.Да не би някой вече да е чел проспект?

Жалко...

Коментар

Kuku нямаше да е зле да попрочетеш надолу, преди да реагираш първосигнално.
                          Открих тази тема за да обсъдим перспективите на това IPO и не съм забелязал някой да плюе Инвестор. Аз специално изразих уважението си. Аргумента че Нетинфо са по-отдавна и са се наложили на пазара е доста важен. Но има и други, ако се прочетат материалите за тях.
                          Най-малко ме интересуват форумите на Нетинфо, защото предполагам не разчитат на тях за генериране на приходи. Големите клиенти, които са привлекли през годините едва ли драскат по форумите им........ А коментираме в този форум сега, защото става дума за бъдеща инвестиция.
                          С интерес чакам IPO-то и всъщност ще се радвам, ако няма голяма навалица

(Някой преди това отвори тема специално за да плюе Нетинфо, и то в този форум - това колегиално и професионално отношение ли е??)
                          Ugo, аз ли не чета:
                          Поста с който ти започна темата:

Първоначално изпратено от Ugo
                          По много причини непременно ще участвам.

1. Една от най-старите и утвърдени интернет компании у нас, много преди ИнвесторБГ.2. Доказано справящи се на пазара - именно по т.1, защото са отдавна.
                          3. От сайтовете им личи професионализъм, по-голям от този на екипа на ИнвесторБГ (с уважение и към последните). Лично мнение.
                          4. Не си разкъсват бизнеса между много екзотични проекти.
                          5. На пазара има глад за емисии, особено от компании и сектори като този и мисля че от IPO-то ще се спечели.

Има ли данни за пазарните дялове и приходите сравнени на Нетинфо и Инвестор?

Дори първите 4 точки да не харесат на някои спекулантите да помислят върху т.5. А май те вече са помислили затова с отделна тема опитват уж да намалят интереса
                          Виждам точно 2 сравнения от 5-те (много) причини, от който трябваше да разбера че Инвестор.бг са по-неопитни и по-лоши професионалисти от Нетинфо.
                          Дори да е така, това няма да бъде причина да инвестирам в тях.
                          Освен това не си подплатил с никакви факти за непрофесионализъм у Инвестор.бг и ПО-голям професионализъм при Нетинфо.

Аз на това му викам некоректност, ти го наричай както го оценява собственото ти Аз.

Това за форумите беше тъпо и политиканско - много добре ме разбра какво казах - няма къде да си пуснеш анкетата в техен форум. Там можеш да пишеш в тема "Той и Той", "Откъде да си купя евтина готварска печка" и "Кейка ми с ванилия ли би бил по-добър или с оцет".

А както каза друг участник в дискусията - виждал ли е някой проспект. Защо тази така иначе успешна компания е тръгнала да прави ИПО, ако няма нови проекти, "във които да се разкъсва" не знам.

Разчитам на по-професионални коментари от теб по темата по-нататък, иначе аз лично не мисля вече да им отговарям - ясно се изказах надявам се.

Коментар

• netware, не мисля, че нетинфо може да е конкурент на инвестор.бг, колкото и кусури да има последния

а за нетинфо се сещам за много големи разправии на времето, когато откраднаха домейна гювеч.бг

Коментар

.....
                              (Някой преди това отвори тема специално за да плюе Нетинфо, и то в този форум - това колегиално и професионално отношение ли е??)
                              Ugo, за втори път се обръщам към теб с добро! Престани да търсиш под вола теле и престани да приписваш намерения и действия, на хора, които дори не познаваш! Как така реши, че съм отворил тема специално за да плюя Нетинфо? Или може би дребнавото ти въображение стига само дотук, защото ти би постъпил точно така? Слушай момченце, когато съм открил темата съм имал предвид само едно - да изразя отношението си към една особено тъпа и нагла стъпка на Нетинфо, която ме накара да взема окончателното си инвестиционно решение! Споделил съм това си мнение с колегите от форума и толкоз!

Пак ти повтарям - много си ограничен, след като смяташ, че в този форум се отварят теми специално за да се плюе дадена компания. Още повече пък да се плюе конкурент на Инвестора. В този форум хората са достатъчно интелигентни и възпитани за да се занимават с подобни неща. Що се отнася до Инвестора, можеш да видиш, че ние сме най-безмилостните му критици и не бръснем никого!
                              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Kuku нямаше да е зле да попрочетеш надолу, преди да реагираш първосигнално.
                                Открих тази тема за да обсъдим перспективите на това IPO и не съм забелязал някой да плюе Инвестор. Аз специално изразих уважението си. Аргумента че Нетинфо са по-отдавна и са се наложили на пазара е доста важен. Но има и други, ако се прочетат материалите за тях.
                                Най-малко ме интересуват форумите на Нетинфо, защото предполагам не разчитат на тях за генериране на приходи. Големите клиенти, които са привлекли през годините едва ли драскат по форумите им........ А коментираме в този форум сега, защото става дума за бъдеща инвестиция.
                                С интерес чакам IPO-то и всъщност ще се радвам, ако няма голяма навалица

Коментар

Working...
                                X