Първоначално изпратено от mancev
Разгледай мнение
Ръстът на приходите е 16,3% на годишна база, като активните клиенти нарастват с 15%, а коефициентът на отпадане е само 2% - много добри показатели за силно конкурентен пазар.
Разходите за доставчици на игри нарастват с 10% заради по-големия оборот, но да не забравяме, че част от тези разходи се плаща на Си Ти Интерактив и ще видим съответно повече приходи в консолидирания отчет от предоставяне на игрално съдържание.
Увеличението на маркетинговия бюджет се налага от пазара - не можем да изоставаме от конкуренцията.
Увеличаването на разходите за персонала също е обективна тенденция - навсякъде заплатите се вдигнаха значително през последната година, а и с пускането на нови продукти и излизането на нови пазари е ясно, че се наемат и повече хора, но това очаквам да доведе и до по-големи приходи догодина. Разходите за софтуер и комуникационни услуги също нарастват, но отново заради разработването на нови продукти, от които очакваме ползи.
Прекратяването на лиценза в Македония е неприятно, но не мисля че ще претърпим големи загуби или пропуснати ползи там - не сме инвестирали много пари / по спомен няколкостотин хиляди дадохме без да броим труда на екипа тук /, а и там щяхме да делим на 4 с държавата и местния партньор.
Много съм доволен от дивидентната политика до сега, но е ясно че трябва и част от печалбата да се реинвестира в бизнеса, така че не можем да очакваме 1.74 кумулативен дивидент догодина, както беше тази, но не мисля, че ще бъде много по-малко.
16 милиона нетна печалба за 9 месеца е ОК за мен, имайки предвид всичко казано по-горе.
Коментар