Първоначално изпратено от kaludov99
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Телематик Интерактив България АД (TIB)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Ще има ли запис от срещата и къде може да се гледа?
Някой да нахвърля какво се говори?
Споменаха ли Как се развива Перу?
Благодаря!
https://telematic.bg/%d0%b7%d0%b0%d0...0%b8-%d0%b0-2/
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Telematic_Interactive Разгледай мнениеЗдравейте,
Изпращаме ви информация относно предстоящата среща с инвеститори, която ще се състои 06.11.2024 г. (сряда) от 10:30 ч.
По време на срещата ще бъде представен доклад за финансовото състояние на „Телематик Интерактив България“ АД за третото тримесечие на 2024 г., както и подробности относно оперативното развитие на компанията.
За повече информация и регистрация за присъствие на срещата, последвайте линка:
https://us02web.zoom.us/webinar/regi...#/registration
Някой да нахвърля какво се говори?
Споменаха ли Как се развива Перу?
Благодаря!
Коментар
-
Фрий флоутът се покачва със 133.500 акции тази седмица. Мажоритарите продадоха акции на по-големи риби - доброто управление на бизнеса привлича интерес. Засега фрий флоутът се увеличава само с малко над 1 процент, но това е поредна стъпка в правилната посока на собствениците.
Поздравления от мен и продължавайте в същия дух да развивате компанията в най-добрия интерес на всички акционери!
- 4 Харесвания
Коментар
-
Изглежда ми, че през следващите месеци играта ще е между 20 и 25.
Обратното изкупуване, така организирано чрез ежедневни поръчки на ask-а, е доста добър двигател за цената на акциите. Фундаментът е приличен, но на тази нисколиквидна борса е нужно леко "побутване" на пазара, което се постига чрез този механизъм.
Интересно е как върви развитието с дъщерните дружества в чужбина и дали има възможност (и най-вече намерение) компанията да излезе на чуждестранна борса, а по-конкретно на немската.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от acb Разгледай мнение
Дивидент 0.28 лв
Нови нива на обратно изкупуване - 17.5 - 25 лв
Last edited by polax; 31.10.2024, 14:17.
Коментар
-
Първоначално изпратено от acb Разгледай мнение
Дивидент 0.28 лв
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнениеТелематик интерактив България АД Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета17:17
СД на ТИБ АД прие решение за свикване на извънредно Общо събрание на акционерите (ОСА) на Дружеството, което ще се проведе на 06.12.2024 г. от 11:00 ч., в „Гранд Хотел Милениум София“ с адрес: гр. София, бул. „Витоша“ № 89В, в „Black & White Club“. Дневният ред на ОСА е: т. 1: разпределяне на дивидент от натрупаната неразпределена печалба на ТИБ АД; т. 2: изменения в Политиката за възнагражденията на членовете на СД и приемане на Схема за предоставяне на членовете на СД на възнаграждение в акции; т. 3: промяна в условията за обратно изкупуване на собствени акции на Дружеството; т. 4: сключване на сделки от приложното поле на чл. 114, ал. 1, т. 1 от ЗППЦК; т. 5: овластяване на СД и лицата, които управляват и представляват ТИБ АД, за сключване на сделка от приложното поле на чл. 114, ал. 1, т. 3 от ЗППЦК; т. 6: овластяване на СД и лицата, които управляват и представляват Дружеството, за сключване на сделка от приложното поле на чл. 114, ал. 1, т. 2 от ЗППЦК; т. 7: решение за овластяване на законните представители на ТИБ АД.
Прикачени файлове:
Коментар
-
Телематик интерактив България АД Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета17:17
СД на ТИБ АД прие решение за свикване на извънредно Общо събрание на акционерите (ОСА) на Дружеството, което ще се проведе на 06.12.2024 г. от 11:00 ч., в „Гранд Хотел Милениум София“ с адрес: гр. София, бул. „Витоша“ № 89В, в „Black & White Club“. Дневният ред на ОСА е: т. 1: разпределяне на дивидент от натрупаната неразпределена печалба на ТИБ АД; т. 2: изменения в Политиката за възнагражденията на членовете на СД и приемане на Схема за предоставяне на членовете на СД на възнаграждение в акции; т. 3: промяна в условията за обратно изкупуване на собствени акции на Дружеството; т. 4: сключване на сделки от приложното поле на чл. 114, ал. 1, т. 1 от ЗППЦК; т. 5: овластяване на СД и лицата, които управляват и представляват ТИБ АД, за сключване на сделка от приложното поле на чл. 114, ал. 1, т. 3 от ЗППЦК; т. 6: овластяване на СД и лицата, които управляват и представляват Дружеството, за сключване на сделка от приложното поле на чл. 114, ал. 1, т. 2 от ЗППЦК; т. 7: решение за овластяване на законните представители на ТИБ АД.
Прикачени файлове:
Коментар
-
Здравейте,
Изпращаме ви информация относно предстоящата среща с инвеститори, която ще се състои 06.11.2024 г. (сряда) от 10:30 ч.
По време на срещата ще бъде представен доклад за финансовото състояние на „Телематик Интерактив България“ АД за третото тримесечие на 2024 г., както и подробности относно оперативното развитие на компанията.
За повече информация и регистрация за присъствие на срещата, последвайте линка:
https://us02web.zoom.us/webinar/regi...#/registration
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеНе мисля че отчета е толкова добър. Доколкото разбирам, са взели лиценза на всички оператори в Северна Македония, в това число и този на дъщерното на Телематик. Въпреки увеличението на приходите, печалбата намалява.
"За отчетния период разходите за реклама и маркетинг нарастват с 30,2 % до 17,5 млн. лв. (Q3 2023: 13,5 млн. лв). Разходите за маркетинг се увеличават поради възстановяването на разходите за реклами (през Q3 2023 бяха под обичайните нива), увеличението на разходите за афилиейти и увеличение на маркетинговите бюджети."
Нека някой ме поправи ако греша, но не виждам къде могат да отидат 17 милиона лева, освен в спонсорството на Левски. Не съм против като цяло да се спонсорират футболни отбори, въпроса е че това са страшно много пари. Имат много добра дивидентна политика, за което ги поздравявам, но с подобно развитие, тя едва ли ще продължи така, както до сега. Дано греша...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнениеНе мисля че отчета е толкова добър. Доколкото разбирам, са взели лиценза на всички оператори в Северна Македония, в това число и този на дъщерното на Телематик. Въпреки увеличението на приходите, печалбата намалява.
"За отчетния период разходите за реклама и маркетинг нарастват с 30,2 % до 17,5 млн. лв. (Q3 2023: 13,5 млн. лв). Разходите за маркетинг се увеличават поради възстановяването на разходите за реклами (през Q3 2023 бяха под обичайните нива), увеличението на разходите за афилиейти и увеличение на маркетинговите бюджети."
Нека някой ме поправи ако греша, но не виждам къде могат да отидат 17 милиона лева, освен в спонсорството на Левски. Не съм против като цяло да се спонсорират футболни отбори, въпроса е че това са страшно много пари. Имат много добра дивидентна политика, за което ги поздравявам, но с подобно развитие, тя едва ли ще продължи така, както до сега. Дано греша...
Ръстът на приходите е 16,3% на годишна база, като активните клиенти нарастват с 15%, а коефициентът на отпадане е само 2% - много добри показатели за силно конкурентен пазар.
Разходите за доставчици на игри нарастват с 10% заради по-големия оборот, но да не забравяме, че част от тези разходи се плаща на Си Ти Интерактив и ще видим съответно повече приходи в консолидирания отчет от предоставяне на игрално съдържание.
Увеличението на маркетинговия бюджет се налага от пазара - не можем да изоставаме от конкуренцията.
Увеличаването на разходите за персонала също е обективна тенденция - навсякъде заплатите се вдигнаха значително през последната година, а и с пускането на нови продукти и излизането на нови пазари е ясно, че се наемат и повече хора, но това очаквам да доведе и до по-големи приходи догодина. Разходите за софтуер и комуникационни услуги също нарастват, но отново заради разработването на нови продукти, от които очакваме ползи.
Прекратяването на лиценза в Македония е неприятно, но не мисля че ще претърпим големи загуби или пропуснати ползи там - не сме инвестирали много пари / по спомен няколкостотин хиляди дадохме без да броим труда на екипа тук /, а и там щяхме да делим на 4 с държавата и местния партньор.
Много съм доволен от дивидентната политика до сега, но е ясно че трябва и част от печалбата да се реинвестира в бизнеса, така че не можем да очакваме 1.74 кумулативен дивидент догодина, както беше тази, но не мисля, че ще бъде много по-малко.
16 милиона нетна печалба за 9 месеца е ОК за мен, имайки предвид всичко казано по-горе.
Коментар
-
Не мисля че отчета е толкова добър. Доколкото разбирам, са взели лиценза на всички оператори в Северна Македония, в това число и този на дъщерното на Телематик. Въпреки увеличението на приходите, печалбата намалява.
Коментар
Коментар