IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Телематик Интерактив България АД (TIB)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kaludov99 Разгледай мнение

Записът е вече качен на сайта им. И аз не успях да го гледам на живо и по-късно ще го изгледам. Дано има интересни новини около чуждестранните инвестиции.

https://telematic.bg/%d0%b7%d0%b0%d0...0%b8-%d0%b0-2/

​​​​​​
    Благодаря!

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

Ще има ли запис от срещата и къде може да се гледа?
      Някой да нахвърля какво се говори?
      Споменаха ли Как се развива Перу?
      Благодаря!
      Записът е вече качен на сайта им. И аз не успях да го гледам на живо и по-късно ще го изгледам. Дано има интересни новини около чуждестранните инвестиции.

https://telematic.bg/%d0%b7%d0%b0%d0...0%b8-%d0%b0-2/

​​​​​​

Коментар

• Първоначално изпратено от Telematic_Interactive Разгледай мнение
        Здравейте,

Изпращаме ви информация относно предстоящата среща с инвеститори, която ще се състои 06.11.2024 г. (сряда) от 10:30 ч.
        По време на срещата ще бъде представен доклад за финансовото състояние на „Телематик Интерактив България“ АД за третото тримесечие на 2024 г., както и подробности относно оперативното развитие на компанията.

За повече информация и регистрация за присъствие на срещата, последвайте линка:
        https://us02web.zoom.us/webinar/regi...#/registration
        Ще има ли запис от срещата и къде може да се гледа?
        Някой да нахвърля какво се говори?
        Споменаха ли Как се развива Перу?
        Благодаря!

Коментар

• Фрий флоутът се покачва със 133.500 акции тази седмица. Мажоритарите продадоха акции на по-големи риби - доброто управление на бизнеса привлича интерес. Засега фрий флоутът се увеличава само с малко над 1 процент, но това е поредна стъпка в правилната посока на собствениците.
          Поздравления от мен и продължавайте в същия дух да развивате компанията в най-добрия интерес на всички акционери!

Коментар

• Изглежда ми, че през следващите месеци играта ще е между 20 и 25.

Обратното изкупуване, така организирано чрез ежедневни поръчки на ask-а, е доста добър двигател за цената на акциите. Фундаментът е приличен, но на тази нисколиквидна борса е нужно леко "побутване" на пазара, което се постига чрез този механизъм.
            ​​​​​​
            Интересно е как върви развитието с дъщерните дружества в чужбина и дали има възможност (и най-вече намерение) компанията да излезе на чуждестранна борса, а по-конкретно на немската.

Коментар

• Първоначално изпратено от acb Разгледай мнение

Дивидент 0.28 лв

Нови нива на обратно изкупуване - 17.5 - 25 лв

Ако това са променените параметри на обратното май ще се наложи промяна преди ИОСА
              Last edited by polax; 31.10.2024, 14:17.

Коментар

• Първоначално изпратено от acb Разгледай мнение

Дивидент 0.28 лв

Хората май са решили да си плащат "тримесечни" дивиденти... Дано и други компании на БФБ вземат пример...

Коментар

• [QUOTE=acb;n4220529]

Дивидент 0.28 лв

Бонбон!

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                    Телематик интерактив България АД Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета17:17
                    СД на ТИБ АД прие решение за свикване на извънредно Общо събрание на акционерите (ОСА) на Дружеството, което ще се проведе на 06.12.2024 г. от 11:00 ч., в „Гранд Хотел Милениум София“ с адрес: гр. София, бул. „Витоша“ № 89В, в „Black & White Club“. Дневният ред на ОСА е: т. 1: разпределяне на дивидент от натрупаната неразпределена печалба на ТИБ АД; т. 2: изменения в Политиката за възнагражденията на членовете на СД и приемане на Схема за предоставяне на членовете на СД на възнаграждение в акции; т. 3: промяна в условията за обратно изкупуване на собствени акции на Дружеството; т. 4: сключване на сделки от приложното поле на чл. 114, ал. 1, т. 1 от ЗППЦК; т. 5: овластяване на СД и лицата, които управляват и представляват ТИБ АД, за сключване на сделка от приложното поле на чл. 114, ал. 1, т. 3 от ЗППЦК; т. 6: овластяване на СД и лицата, които управляват и представляват Дружеството, за сключване на сделка от приложното поле на чл. 114, ал. 1, т. 2 от ЗППЦК; т. 7: решение за овластяване на законните представители на ТИБ АД.

Прикачени файлове:
                    Дивидент 0.28 лв

Коментар

• Телематик интерактив България АД Вътрешна информация по чл. 17, §1, във вр. с чл. 7 от Регламент №596/2014 на ЕП и на Съвета17:17
                      СД на ТИБ АД прие решение за свикване на извънредно Общо събрание на акционерите (ОСА) на Дружеството, което ще се проведе на 06.12.2024 г. от 11:00 ч., в „Гранд Хотел Милениум София“ с адрес: гр. София, бул. „Витоша“ № 89В, в „Black & White Club“. Дневният ред на ОСА е: т. 1: разпределяне на дивидент от натрупаната неразпределена печалба на ТИБ АД; т. 2: изменения в Политиката за възнагражденията на членовете на СД и приемане на Схема за предоставяне на членовете на СД на възнаграждение в акции; т. 3: промяна в условията за обратно изкупуване на собствени акции на Дружеството; т. 4: сключване на сделки от приложното поле на чл. 114, ал. 1, т. 1 от ЗППЦК; т. 5: овластяване на СД и лицата, които управляват и представляват ТИБ АД, за сключване на сделка от приложното поле на чл. 114, ал. 1, т. 3 от ЗППЦК; т. 6: овластяване на СД и лицата, които управляват и представляват Дружеството, за сключване на сделка от приложното поле на чл. 114, ал. 1, т. 2 от ЗППЦК; т. 7: решение за овластяване на законните представители на ТИБ АД.

Прикачени файлове:

Коментар

• Здравейте,

Изпращаме ви информация относно предстоящата среща с инвеститори, която ще се състои 06.11.2024 г. (сряда) от 10:30 ч.
                        По време на срещата ще бъде представен доклад за финансовото състояние на „Телематик Интерактив България“ АД за третото тримесечие на 2024 г., както и подробности относно оперативното развитие на компанията.

За повече информация и регистрация за присъствие на срещата, последвайте линка:
                        https://us02web.zoom.us/webinar/regi...#/registration

Коментар

• Само напред и на горе Браво

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
                            Не мисля че отчета е толкова добър. Доколкото разбирам, са взели лиценза на всички оператори в Северна Македония, в това число и този на дъщерното на Телематик. Въпреки увеличението на приходите, печалбата намалява.

"За отчетния период разходите за реклама и маркетинг нарастват с 30,2 % до 17,5 млн. лв. (Q3 2023: 13,5 млн. лв). Разходите за маркетинг се увеличават поради възстановяването на разходите за реклами (през Q3 2023 бяха под обичайните нива), увеличението на разходите за афилиейти и увеличение на маркетинговите бюджети."

Нека някой ме поправи ако греша, но не виждам къде могат да отидат 17 милиона лева, освен в спонсорството на Левски. Не съм против като цяло да се спонсорират футболни отбори, въпроса е че това са страшно много пари. Имат много добра дивидентна политика, за което ги поздравявам, но с подобно развитие, тя едва ли ще продължи така, както до сега. Дано греша...
                            Нетната печалба е малко над 5 милиона за третото тримесечие, ако повтори същия резултат и през следващото, ще завърши годината с над 21 милиона, колкото беше нетната печалба и през 2023 г. Това е отчетът на компанията майка. На консолидирана база трябва да видим какво става в Перу, а в Македония инвестициите са по-малки, но и там мисля, че има макар и малка вероятност да има благоприятна развръзка.

Коментар

• Първоначално изпратено от mancev Разгледай мнение
                              Не мисля че отчета е толкова добър. Доколкото разбирам, са взели лиценза на всички оператори в Северна Македония, в това число и този на дъщерното на Телематик. Въпреки увеличението на приходите, печалбата намалява.

"За отчетния период разходите за реклама и маркетинг нарастват с 30,2 % до 17,5 млн. лв. (Q3 2023: 13,5 млн. лв). Разходите за маркетинг се увеличават поради възстановяването на разходите за реклами (през Q3 2023 бяха под обичайните нива), увеличението на разходите за афилиейти и увеличение на маркетинговите бюджети."

Нека някой ме поправи ако греша, но не виждам къде могат да отидат 17 милиона лева, освен в спонсорството на Левски. Не съм против като цяло да се спонсорират футболни отбори, въпроса е че това са страшно много пари. Имат много добра дивидентна политика, за което ги поздравявам, но с подобно развитие, тя едва ли ще продължи така, както до сега. Дано греша...
                              Че отчетът е добър, разбира се е мое лично мнение.
                              Ръстът на приходите е 16,3% на годишна база, като активните клиенти нарастват с 15%, а коефициентът на отпадане е само 2% - много добри показатели за силно конкурентен пазар.
                              Разходите за доставчици на игри нарастват с 10% заради по-големия оборот, но да не забравяме, че част от тези разходи се плаща на Си Ти Интерактив и ще видим съответно повече приходи в консолидирания отчет от предоставяне на игрално съдържание.
                              Увеличението на маркетинговия бюджет се налага от пазара - не можем да изоставаме от конкуренцията.
                              Увеличаването на разходите за персонала също е обективна тенденция - навсякъде заплатите се вдигнаха значително през последната година, а и с пускането на нови продукти и излизането на нови пазари е ясно, че се наемат и повече хора, но това очаквам да доведе и до по-големи приходи догодина. Разходите за софтуер и комуникационни услуги също нарастват, но отново заради разработването на нови продукти, от които очакваме ползи.
                              Прекратяването на лиценза в Македония е неприятно, но не мисля че ще претърпим големи загуби или пропуснати ползи там - не сме инвестирали много пари / по спомен няколкостотин хиляди дадохме без да броим труда на екипа тук /, а и там щяхме да делим на 4 с държавата и местния партньор.
                              Много съм доволен от дивидентната политика до сега, но е ясно че трябва и част от печалбата да се реинвестира в бизнеса, така че не можем да очакваме 1.74 кумулативен дивидент догодина, както беше тази, но не мисля, че ще бъде много по-малко.
                              16 милиона нетна печалба за 9 месеца е ОК за мен, имайки предвид всичко казано по-горе.

Коментар

• Не мисля че отчета е толкова добър. Доколкото разбирам, са взели лиценза на всички оператори в Северна Македония, в това число и този на дъщерното на Телематик. Въпреки увеличението на приходите, печалбата намалява.

Коментар

Working...
                                X