If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Мда, тук гледаме Сирма от завчера, но в обратен вариант. Наистина са ми интересни мотивите на продаващия/продаващите. Започвам да се замислям, че този, който вдигна акцията до 10 кинта, може да е същият, който сега сипва с кофата - ако е така, от мен само поздравления как излъга всички, майсторско изпълнение!
П.С. Някои колеги говореха за 4-ка тук след увеличението на капитала - е, може да я видим и без увеличение на капитала. Интересно ми е и дали синчето на тате ще каже нещо по въпроса? Иначе акцията продължава да е атрактивна с портфолиото си (имам бройки за спекула тук), но с подобни изпълнения все повече се замислям дали да не я разкарам за загуба.
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Абсолютно съгласен,ако искат и за в бъдеще да набират капитал тук трябва или да направят това което са заявили или да обяснят защо е невъзможно в настоящият момент и кога ще се случи.Важно е да има предвидимост и най вече доверие в ръководството.
Ама някой още чака нещо тука ли... човека взе парите и рече "няма да се видим вече"
Абсолютно съгласен,ако искат и за в бъдеще да набират капитал тук трябва или да направят това което са заявили или да обяснят защо е невъзможно в настоящият момент и кога ще се случи.Важно е да има предвидимост и най вече доверие в ръководството.
Грую е прав. Принципна е позицията. Като са казали, че ще го правят да кажат и защо няма го правят. Това за дивидента в акциии. Дивидента в пари при венчър фондовете, които тепърва ще инвестират пари от бийм-а или са ги инвестирали съвсем наскоро, не би следвало да е толкова голям мотив за влизане в дадена позиция. Тук и в Импулс-а тепърва ще се берат плодове ... или ядове Тепърва ще се инвестира. Още повече, че имат и ангажимент за инвестиции в дружества, в които вече са купили дялове. Не може да избумкаш кеша и после ...бийм.... По любопитно ще ми е да видя в Илевън как ще станат нещата. Те заявиха, че нямат планове за нови инвестиции и имат срок "на годност"....би следвало да почнат с екзити и дивидент 2023 преди ликвидационен дял през 2024...макар, че вероятно ще удължат срока.
То и дивидентът е безсмислен, ама явно модата е да се фризират айпиотата. Преди няколко месеца събират пари и после - дивидент...
Принципна позиция е, затова - като идея е хубаво, остава да видим реализацията. Отделно, за разлика от Спиди, тук нищо не е записано в устава и остава пожелателно понятие - поне за печалбата. Иначе е правилно да се даде дивидент, щом са поели такъв ангажимент - това са реални пари, получени от агри медиа или както там се казваше.
Това не е сплит, а увеличение на капитала със собствени средства - резултатът не е точно същият от чисто юридическа гледна точка. Но не това е въпросът, проблемът е, че са обещали нещо, а не го изпълняват, и то само 5 месеца след ИПО-то, което говори много... отрицателно, да не използвам друга дума.
Наистина ми е интересен мотивът на човека, който наду акцията до 10 лева с 20 бинки май бяха?Бъзик ли си правеше, аджамия новобранка ли беше, нещо се е очаквало, а не е станало?
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Документ за допускане на емисия акции, част V, т. 6, стр. 32
[ATTACH=CONFIG]n3923743[/ATTACH]
Ми "възнамерява" не е като "задължава се" Тука е така. Надявам се да е пропуск, който бързо да коригират, иначе ще е поредното мутрокомунистче с претенции, способно само да точи - не че ще е прецедент де. Компанията има потенциал и според мен само е-баг ще е на цена колкото цялата компания към края на годината, но подобни практики са не просто недопустими, а направо полукриминални и маролано укорими. На Запад това би се разследвало, у нас всичко е точно - ма да не забравяме и котилото, от което произхожда синчето де.
Дано ме опровергаят
Коментар