IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ейч Ар Кепитъл АД (HRC)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    Мда, тук гледаме Сирма от завчера, но в обратен вариант. Наистина са ми интересни мотивите на продаващия/продаващите. Започвам да се замислям, че този, който вдигна акцията до 10 кинта, може да е същият, който сега сипва с кофата - ако е така, от мен само поздравления как излъга всички, майсторско изпълнение!

П.С. Някои колеги говореха за 4-ка тук след увеличението на капитала - е, може да я видим и без увеличение на капитала. Интересно ми е и дали синчето на тате ще каже нещо по въпроса? Иначе акцията продължава да е атрактивна с портфолиото си (имам бройки за спекула тук), но с подобни изпълнения все повече се замислям дали да не я разкарам за загуба.
    Груев, вие хвалихте тази акция най-много измежду всички венчърски фондове!
    Точно вие каканижехте тука едни приказки, че "това" е най-доброто измежду Импулс и Елевън.
    Вижте какво сте писали много по-назад в темата
    Пс: Но щом сега я плюете... какво пък, може да тръгне да расте
    Last edited by mechka uteshitelka; 19.05.2022, 18:12.
    Я всегда буду твоим поводом напиться.

Коментар

Мда, тук гледаме Сирма от завчера, но в обратен вариант. Наистина са ми интересни мотивите на продаващия/продаващите. Започвам да се замислям, че този, който вдигна акцията до 10 кинта, може да е същият, който сега сипва с кофата - ако е така, от мен само поздравления как излъга всички, майсторско изпълнение!

П.С. Някои колеги говореха за 4-ка тук след увеличението на капитала - е, може да я видим и без увеличение на капитала. Интересно ми е и дали синчето на тате ще каже нещо по въпроса? Иначе акцията продължава да е атрактивна с портфолиото си (имам бройки за спекула тук), но с подобни изпълнения все повече се замислям дали да не я разкарам за загуба.
      Класическия бай Ганьо си Тошко с тази реплика "синчето на тате". Слушал ли си го някога как разсъждава или какви и колко проекта ръководи? Завистиливо племе сме българите

Коментар

Според мен продажбите са в следствие на неизпълнените обещания преди листването. Дивидент, колкото да замаже очите, обещаното увеличение със собствени средства липсва и най-важното - мълчат, като риби.
        Имам и ще си ги държа, както каза портфолиото им е добро и предполагам от там ще изскочи заек...

Коментар

• Тук май се получи като в оня лаф: "Добре хвърли, но ................отиде силно, падна извън чертата!!!"

Коментар

• Мда, тук гледаме Сирма от завчера, но в обратен вариант. Наистина са ми интересни мотивите на продаващия/продаващите. Започвам да се замислям, че този, който вдигна акцията до 10 кинта, може да е същият, който сега сипва с кофата - ако е така, от мен само поздравления как излъга всички, майсторско изпълнение!

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Ама някой още чака нещо тука ли... човека взе парите и рече "няма да се видим вече"
              +++++++Записалите на 4.5 да взимат каквото е останало.Не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
                Абсолютно съгласен,ако искат и за в бъдеще да набират капитал тук трябва или да направят това което са заявили или да обяснят защо е невъзможно в настоящият момент и кога ще се случи.Важно е да има предвидимост и най вече доверие в ръководството.
                Ама някой още чака нещо тука ли... човека взе парите и рече "няма да се видим вече"

Коментар

• Абсолютно съгласен,ако искат и за в бъдеще да набират капитал тук трябва или да направят това което са заявили или да обяснят защо е невъзможно в настоящият момент и кога ще се случи.Важно е да има предвидимост и най вече доверие в ръководството.

Коментар

• Грую е прав. Принципна е позицията. Като са казали, че ще го правят да кажат и защо няма го правят. Това за дивидента в акциии. Дивидента в пари при венчър фондовете, които тепърва ще инвестират пари от бийм-а или са ги инвестирали съвсем наскоро, не би следвало да е толкова голям мотив за влизане в дадена позиция. Тук и в Импулс-а тепърва ще се берат плодове ... или ядове Тепърва ще се инвестира. Още повече, че имат и ангажимент за инвестиции в дружества, в които вече са купили дялове. Не може да избумкаш кеша и после ...бийм.... По любопитно ще ми е да видя в Илевън как ще станат нещата. Те заявиха, че нямат планове за нови инвестиции и имат срок "на годност"....би следвало да почнат с екзити и дивидент 2023 преди ликвидационен дял през 2024...макар, че вероятно ще удължат срока.
                    Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                      То и дивидентът е безсмислен, ама явно модата е да се фризират айпиотата. Преди няколко месеца събират пари и после - дивидент...
                      Принципна позиция е, затова - като идея е хубаво, остава да видим реализацията. Отделно, за разлика от Спиди, тук нищо не е записано в устава и остава пожелателно понятие - поне за печалбата. Иначе е правилно да се даде дивидент, щом са поели такъв ангажимент - това са реални пари, получени от агри медиа или както там се казваше.

Това не е сплит, а увеличение на капитала със собствени средства - резултатът не е точно същият от чисто юридическа гледна точка. Но не това е въпросът, проблемът е, че са обещали нещо, а не го изпълняват, и то само 5 месеца след ИПО-то, което говори много... отрицателно, да не използвам друга дума.

Наистина ми е интересен мотивът на човека, който наду акцията до 10 лева с 20 бинки май бяха?Бъзик ли си правеше, аджамия новобранка ли беше, нещо се е очаквало, а не е станало?
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Майната Разгледай мнение
                        значи отказа от сплит ) предизвикал разпродажбите та той тук бе безсмислен )
                        Може пък по-късно в годината да раздробят акциите. На сериозна компания обаче наистина не й прилича акциите й да се търкаля за лев-два.

Коментар

• То и дивидентът е безсмислен, ама явно модата е да се фризират айпиотата. Преди няколко месеца събират пари и после - дивидент...

Коментар

• значи отказа от сплит ) предизвикал разпродажбите та той тук бе безсмислен )
                            Умереният риск винаги печели ! ))))))

Коментар

Дано ме опровергаят
                              Действителността и пазара ще имат грижата. Както обикновено го правят...

Коментар

• Първоначално изпратено от wolf_15 Разгледай мнение
                                Документ за допускане на емисия акции, част V, т. 6, стр. 32

[ATTACH=CONFIG]n3923743[/ATTACH]
                                Ми "възнамерява" не е като "задължава се" Тука е така. Надявам се да е пропуск, който бързо да коригират, иначе ще е поредното мутрокомунистче с претенции, способно само да точи - не че ще е прецедент де. Компанията има потенциал и според мен само е-баг ще е на цена колкото цялата компания към края на годината, но подобни практики са не просто недопустими, а направо полукриминални и маролано укорими. На Запад това би се разследвало, у нас всичко е точно - ма да не забравяме и котилото, от което произхожда синчето де.

Дано ме опровергаят

Коментар

Working...
                                X