If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Това, мисля, е турски "Байрактар". Вече доказал се в реални битки боен дрон. Като цяло бойните технологии при дроновете са в реална бойна обстановка (сиреч, при екстремуми и всекидневни бойни мисии) вече няколко години, което означава, че технологията е много напреднала и при търсене от пазара и смислен бизнес рационал много лесно и бързо тези бойни машини биха могли да се преобразуват в товарни. Американци, руснаци, турци, израелци, китайци и още кой знае кой разполагат с всичко небходимо да станат могъщ конкурент, ако (наистина) в този бизнес се печели толкова, колкото пише в лъскавите презентации. Разбирам, че от БТР до товарен камион разликата е от небето до земята, но проблемът по-скоро е от камион да направиш БТР, докато обратното при днешните знания и технологии изглежда напълно реалистично и постижимо за кратко време.
Да, така е. Имам предвид, че на презентацията казаха, че ще ползват двигател австрийско производство. Той бил утвърден и доказано добър. В турският дрон също има австрийски двигател, а и той е бюджетен, в известен смисъл.
Това, мисля, е турски "Байрактар". Вече доказал се в реални битки боен дрон. Като цяло бойните технологии при дроновете са в реална бойна обстановка (сиреч, при екстремуми и всекидневни бойни мисии) вече няколко години, което означава, че технологията е много напреднала и при търсене от пазара и смислен бизнес рационал много лесно и бързо тези бойни машини биха могли да се преобразуват в товарни. Американци, руснаци, турци, израелци, китайци и още кой знае кой разполагат с всичко небходимо да станат могъщ конкурент, ако (наистина) в този бизнес се печели толкова, колкото пише в лъскавите презентации. Разбирам, че от БТР до товарен камион разликата е от небето до земята, но проблемът по-скоро е от камион да направиш БТР, докато обратното при днешните знания и технологии изглежда напълно реалистично и постижимо за кратко време.
Ново 20 - бойния дрон щял да стане товарен И как по-точно, като икономическа ефективност тук не е заложена въобще - нито като цена при производство, нито като експлоатационни разходи?
В статията на Капитал от 27-ми ноември се твърди, че точно самолет ще представят днес:
Дано изпълнят обещанието си и дано дългоочакваният самолет успее да литне и вдигне някакъв товар, защото големите приказки вършат работа само до едно време.
Коментар