IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Dronamics Capital - BEAM IPO (DRO1)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Явно някой хора не споделят местния скептицизъм относно този вид транспорт, защото продължават да се наливат пари
    да си спомним и колко нови продукти са били посрещнати с масов скептицизъм, който не се е оправдал
    последни примери айфоня и теслата
    Drone startup Skyports has set up two offices in South Korea following the signing of a joint venture with drone company Marine Drone Tech.
    Last edited by Yori; 24.02.2023, 13:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от johndaniels Разгледай мнение

Мдааа дроня обаче пак не лети, много капитал много нещо, с 40 милиона 10 китаеца вече да са ми произвели няколко дрона и да доставям черен хайвер с тях на френската ривиера например, много реклама много нещо а полет няма дори тестови само статии в медиите....
      Незнам, дали ще лети или няма, но няма грам икономическа логика. Единствените варианти това начинание да се превърне в печеливш бизнес е да се разчита на някакви дотации по зелени политики, или на въвеждане на тотални забрани, свързани с конвенционалните транспортни средства. Предвид, че сме се нагледали на тонове ЕС абсурди, някой от по-горните варианти не би ме очудил. Естествено за сметка на получателя.
      И въпреки това, за мен е загадка какво конкурентно предимство ще има дрон за 500 000, примерно, с някаква електрическа баничарка за 25 000, или с бус за 50 000 с много повече товароносимост, който прави директна връзка поръчка -- склад -- клиент, при положение, че дори и в България складовите площи са вече добре развити и пращят от стока.
      Ако може някой чисто логистично да обясни как точно си ги представя да се случват нещата с дрона...
      Last edited by lefti; 24.02.2023, 13:06.

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
        В следващите 6 месеца производителят на дронове ще .........

Да не е 1-ви Април?
        Мдааа дроня обаче пак не лети, много капитал много нещо, с 40 милиона 10 китаеца вече да са ми произвели няколко дрона и да доставям черен хайвер с тях на френската ривиера например, много реклама много нещо а полет няма дори тестови само статии в медиите....

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
          В следващите 6 месеца производителят на дронове ще .........

Да не е 1-ви Април?

Коментар

• https://www.capital.bg/biznes/startu...y649WTpO-njGMI
            Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Poncho Разгледай мнение

Ако някога имаме възможност да търгуваме акции на технологичната компания Дронамикс ще го имаме в предвид.
              Да. По - скоро в сферата на услугите.
              Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение

Не съм чувал някой да използва коефициента P/B за оценка на технологична компания (Дронамикс или Алтерко) или за който и да било друг сектор, освен за финансовия сектор. Там по обективни причини се използва P/B, но за Дронамикс едно такова съотношение би ти показало точно нищо!
                Ако някога имаме възможност да търгуваме акции на технологичната компания Дронамикс ще го имаме в предвид.

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
                  Не знаем обаче как се правят тези оценки и какво точно се включва в тях. Имам в предвид че тези 3 - 3.2 са нещо като коефициента P/B. При технологичните компании обаче влизат и други показатели, които допълнително се оценяват от пазара в последствие. При Алтерко например пазарната оценка в момента е далеч по - висока от p/b . Отделно от това предимството на ДроК е че всеки може да влиза и излиза - далеч по- ликвиден актив от държането на SAFE - ве. С две думи мисля че е грешно да смятаме цена на акциите на ДроК в зависимост от оценката на Дро

​​​​​
                  Не съм чувал някой да използва коефициента P/B за оценка на технологична компания (Дронамикс или Алтерко) или за който и да било друг сектор, освен за финансовия сектор. Там по обективни причини се използва P/B, но за Дронамикс едно такова съотношение би ти показало точно нищо!

Коментар

• Не знаем обаче как се правят тези оценки и какво точно се включва в тях. Имам в предвид че тези 3 - 3.2 са нещо като коефициента P/B. При технологичните компании обаче влизат и други показатели, които допълнително се оценяват от пазара в последствие. При Алтерко например пазарната оценка в момента е далеч по - висока от p/b . Отделно от това предимството на ДроК е че всеки може да влиза и излиза - далеч по- ликвиден актив от държането на SAFE - ве. С две думи мисля че е грешно да смятаме цена на акциите на ДроК в зависимост от оценката на Дро

​​​​​
                    Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

Предполагам инфото е от тук: https://www.karollbroker.bg/fileadmi.../SAFE-info.pdf
                      Това е илюстративен пример.
                      Да, това имах предвид. Според мен калкулацията за този пример е правена по време на ИПО-то и се доближава максимално близко до ситуацията тогава. Това означава, че ако след това е имало и други емитирани SAFE инструменти, то те биха разводнили допълнително Дронамикс Капитал, което означава че рунд А трябва да е на още по-висока оценка, за да се оправдае цена от 3.18 (колкото е в момента). Разбира се, Карол може и да са дали пример, който силно подценява стойността, например Дронамикс Капитал да има дял при конвертирането повече от 2.16%, но силно се съмнявам че са си правили антиреклама по време на ИПО-то.

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение

Дълбоко ти се извинявам ако те дразня...от малкото тук. Си които уважавам... богат съм заради други лични качества а не заради тъпите пари...различен, нестандартен и Трън в очите съм. Бил цял живот... много преди бфб... жалко е че не си разбрал защо пиша в този форум... нито ми пука кой купува след мен нитопреди мен...единственото което ми е важно е повече хора да станат богати и щастливи...само това е храни...геноти от който не мога да избягам...самочувствието ми дразни... преди става са ми общуване усещане и чувстване и. Смелост...във форума никога не пиша лъжи само неща от първа ръка... може пък да съм ги чувал някъде тези 7/8... хайде черпя те и със здраве...доайен

https://m.youtube.com/watch?v=1LW2ZudW0VU

Е ти направо се надскочи, че и с тази Кючек,,- аз съм от по "скромното" поколение - дискотеки съм привнесъл, пораснал и държал, но по Рок и диско време;- пак сбърка автобуса, но нейси. Нали сам се знаеш,- различен и нестандартен, те другите са от ферма в кълъп раждани и гледани!
                        Last edited by inta53; 19.02.2023, 11:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение

”Антигона"- по мое време беше задължителна литература!

Без да те обиждам
                          , но твоите "7-8 лв...сметката ще ми е важна след 4 г "до тогава. "2027г.- си остава най важната част от твоите мечти(Груйчовите същи)!!!
                          Ние също помечтаваме тук /там,- но не надуваме вувузелите, а си чакаме някой друг рунд и после пак да си посмятаме.
                          Що се отнася до делата и упоритоста на брадясалите с мечтата си,- сме си платили кой как и колкото му е на сърце и джоб.
                          А ти си тръгнал с тръбата и барабана, в ролята на глашатай из "махалите" де си купил, да ни осветляваш и просвещаваш;- видите ли колко съм успешен, умен и богат- съм станал аз от туй,- аз купих, вие купувайте - в мрака след мен!
                          А? запри се малко с тия 7/8...
                          Дълбоко ти се извинявам ако те дразня...от малкото тук. Си които уважавам... богат съм заради други лични качества а не заради тъпите пари...различен, нестандартен и Трън в очите съм. Бил цял живот... много преди бфб... жалко е че не си разбрал защо пиша в този форум... нито ми пука кой купува след мен нитопреди мен...единственото което ми е важно е повече хора да станат богати и щастливи...само това е храни...геноти от който не мога да избягам...самочувствието ми дразни... преди става са ми общуване усещане и чувстване и. Смелост...във форума никога не пиша лъжи само неща от първа ръка... може пък да съм ги чувал някъде тези 7/8... хайде черпя те и със здраве...доайен

https://m.youtube.com/watch?v=1LW2ZudW0VU

Коментар

...за последното се извинявам...в театъра в тъмницата “ кьоравият” толкоз е и видял....но горещо препоръчвам постановката”Антигона”-велик шедьовър!
                            .. и само да поясня” конвертирам” в моят safe си пише че нямам право да продавам до настъпване на опоменатите събития листване или придобиване...
                            колкото до оценката мисля че и двамата с колегата бъркате сметката..първо не знаем метода по който я смятат..второ цената...и трето не знаем тези 98 сега кой на каква цена е закупил....та според мен се получава игра на тъмно с доста на брой не известни което видимо ви дразни всички..в която само мажо знае с точност...та без да ви обиждам. И подценявам аз залагам на мажо.. цена7-8 лв... Всъшност защо ви е важна сметката ако си дългосрочен инвеститор не е ли по важно компанията да върви да има финансиране и подкрепа...сметката ще ми е важна след 4 г до тогава. Само ще купувам...с аверите мисля вече притежаваме над...и да знаете не е препоръка за покупка. На акции, просто мечти на един “театрал”!

”Антигона"- по мое време беше задължителна литература!

Без да те обиждам
                            , но твоите "7-8 лв...сметката ще ми е важна след 4 г "до тогава. "2027г.- си остава най важната част от твоите мечти(Груйчовите същи)!!!
                            Ние също помечтаваме тук /там,- но не надуваме вувузелите, а си чакаме някой друг рунд и после пак да си посмятаме.
                            Що се отнася до делата и упоритоста на брадясалите с мечтата си,- сме си платили кой как и колкото му е на сърце и джоб.
                            А ти си тръгнал с тръбата и барабана, в ролята на глашатай из "махалите" де си купил, да ни осветляваш и просвещаваш;- видите ли колко съм успешен, умен и богат- съм станал аз от туй,- аз купих, вие купувайте - в мрака след мен!
                            А? запри се малко с тия 7/8...

Коментар

цена7-8 лв...
                              Скот,тези цени са фантастика.30-40лв пък са абсурдни.
                              Виж 40-50% до към есента/нова година са напълно възможни и оттам голям краш,както и на всичко друго
                              Това в момента е сценария

Коментар

Конвертирането на SAFE на ДронКепитъл в акции на ДронГлобъл ще стане при предстоящото капиталово финансиране рунд А (по план тази година, но те плановете малко "брадясват" знаете). Тогава зад всяка акция на ДронКепътъл вече ще стои точно определен брой или дял от акции на ДронГлобъл. Тъй като тогава ще знаем оценка за ДронГлобъл и броя акции в които са конвертирали всички SAFE, ще знаем и точната оценка на ДронКепитъл.
                                Заедно с тукашния SAFE явно ще конвертират в акции SAFE за още към 30 млн. евро за които не знаем при каква оценка ще стане това.
                                Стойността на една акция на ДронКепитъл при оценка на ДронГлобъл от 500 млн. евро я изчислявам в интервала 2,80 - 3,30 лв. Тя е в зависимост от максималната оценка на конвертиране на 30-те млн. нови SAFE съответно между 125 млн. евро (максималната оценка на конвертиране на нашия SAFE) и 500 млн. евро (евентуалната оценка при рунд А).

Безвъзмездното финансиране от Европейския Съвет по Иновациите е 2,5 млн. евро, кaто има ангажимент за участие в предстоящия рунд А с капиталова инвестиция от 12,5 млн. евро.
                                Четете ги тия новини
                                ...за последното се извинявам...в театъра в тъмницата “ кьоравият” толкоз е и видял....но горещо препоръчвам постановката”Антигона”-велик шедьовър!
                                .. и само да поясня” конвертирам” в моят safe си пише че нямам право да продавам до настъпване на опоменатите събития листване или придобиване...
                                колкото до оценката мисля че и двамата с колегата бъркате сметката..първо не знаем метода по който я смятат..второ цената...и трето не знаем тези 98 сега кой на каква цена е закупил....та според мен се получава игра на тъмно с доста на брой не известни което видимо ви дразни всички..в която само мажо знае с точност...та без да ви обиждам. И подценявам аз залагам на мажо.. цена7-8 лв... Всъшност защо ви е важна сметката ако си дългосрочен инвеститор не е ли по важно компанията да върви да има финансиране и подкрепа...сметката ще ми е важна след 4 г до тогава. Само ще купувам...с аверите мисля вече притежаваме над...и да знаете не е препоръка за покупка. На акции, просто мечти на един “театрал”!
                                Last edited by Scottie Pippen; 19.02.2023, 01:48.

Коментар

Working...
                                X