IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Dronamics Capital - BEAM IPO (DRO1)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Илевън имат и акции и SAFE-ове от Дронамикс Голбъл.
    Life won't wait for you.

Коментар

• smeh inta53 RInvestor абе имам въпрос. Ако да кажем по някакъв начин дрона полети, има финансиране и тн. Защо някой би купил акции тук, при положение, че е само SAFE?

На практика, ако при следващия кръг на набиране на финансиране от Dronamics Global оценката му е 125 млн. евро (грубо 250 млн. лв.), с тези 5,4 млн. лв. (90% от 5,9 млн. лв.) ще може да се запише дял от 2,7% в Dronamics Global. Сегашната пазарна капитализация на „Дронамикс Кепитъл“ АД е 11,1 млн. лв. и ако това е цената на 2,7%, то Dronamics Global би струвал поне 411 млн. лв. Или при текущата цена от 2,08 лв. за акция на "Дронамикс Кепитъл", Dronamics Global се оценява на 411 млн. лв.

Ако бъдещият кръг на финансиране на Dronamics Global е например с оценка 80 млн. евро, тогава акционерите в „Дронамикс Кепитъл“ ще придобият дял от 4,2%. Така оценката на Dronamics Global при цена на акция от 2,08 лв. на „Дронамикс Кепитъл“ е 264 млн. лв.

В смисъл, целият Илевън струва 36 милиона и имат и бая акции директно, а не през SAFE

Посоченият процент включва процента на притежаваните от Дружеството капиталови инструменти на „Дронамикс Глобал Лимитид“ както
      и инструменти за бъдещо придобиване на собствен капитал (SAFE инструменти) от „Дронамикс Глобал Лимитид“. Посочения процент на
      собственост е с намалена стойност и е изчислен от Дружеството в случай на придобиване на собствен капитал от страна на инвеститорите,
      притежаващи инструменти за бъдещо придобиване на собствен капитал, при оценка на компанията от 68 млн. лв. Реалният процент
      собственост зависи от бъдещи несигурни събития, включително оценката на компанията при предстоящ рунд за набиране на капитал. Към
      31 декември 2024 г. собствеността на „Илевън Кепитъл“ в капитала на дружеството е 12.12%

Демек имаш 12.12%, които на теория става на 6.32 ако упражнят SAFE, докато този инструмент е само SAFE и струва 14.7 милиона. Математиката нещо не се получава

How Do SAFE Notes Work?

The core mechanism of SAFE notes revolves around their conversion to equity upon specific triggering events, typically a priced equity round, company sale (i.e., strategic M&A), or initial public offering (IPO).

The simplicity inherent to SAFE notes accelerates the fundraising process, allowing startups to secure capital more efficiently and defer complex valuation discussions until a later stage.

The early-stage investor who contributed capital does not receive direct ownership in the startup post-investment. Instead, the shares are received on a later date, once the company raises its first “priced round,” which is based on a specific investment amount and agreed-upon valuation.
      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от smeh Разгледай мнение
        ==================
        Здравейте Black and white cat-foot,
        Ако използвахте по-градивно свободното си време, вместо да стреляте в различни посоки въпроси, като 2 месечен инвеститор, щяхте да знаете че:
        - Не точно този дрон, а идеята за такава ниша (с такъв тип дрон) и това, че я реализират българи е прекрасна.
        - Бебешкия термометър ще го поръчвате през куриерска фирма, а междинното звено в транспорта (тоест: клиент-баничарка-склад-дрон-склад-баничарка-клиент), се наема от куриера. Тоест едната (даваща се под-наем от Дронамикс към куриери) от стъпките наистина ще е до "4"+ часа.
        - Логично е услугата (междинната стъпка във веригата на доставка) да е по-евтина, защото изразходеното горивот е по-малко (няма пилот, системи за обезопасяване на пилота и т.н.). Освен това ще може да се каца на по-малки летища (по нисък наем за писти и обслужване).
        - 2те хубави български компании са "захранени" от различни бизнес ангели/финансови организации, тоест настоящия им мониторинг е под различни "шапки". Ако бяха под упрвлението на една (примерно на Impulse) съм сигурен че Н.М. щеше да измисли варианти за комбиниране ..( те сами ще се намеря с времете като търсене и предлагане)..
        - Шели пренасят (предполагам) контейнери с продукция, а един 20 футов контейнер е много палетни места (а дрона е само около 450 кг - тоест около 1 палетно място), от тук и отговора..

Вече и аз съм сигурен, че сте третия в редичката " Рибар, Гр.. , Вие..." !

С уважение!
        - като са българи ги прави нещо специални ли?
        - 4 часа до която и да е точка в Европа, обясни с формули как ще стане. Че бяха летяли 20км за 10 мин, което е 120км/час
        - Не е логично, защото тука нямаш никакви икономии от мащаб. 350кг са нищо. От друга страна, почти никой не ползва товарни самолети именно защото са скъпи. Ползваш товарния отсек на пасажерски самолети ей така между другото за да си докараш малко повече приход
        ето да се образоваш
        https://science.howstuffworks.com/tr...ir-freight.htm
        - каквито и бизнес ангели да ги захранват, служителите намаляват и постоянно отплагат почването на полети
        - Шелли се пише с 2 л

ето отчета да се посмееш, че се съмнявам че можеш да го намериш сам. За 2024 трябва да постнат до септември, ама може пак да се забавят, българи все пак

https://s3.eu-west-2.amazonaws.com/d...85eea5da2bfc33
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

Ако дронът е толкова велик, защо Шелли-то минава на воден транспорт? Не мога ли да си поръчам техния бебешки термометър да кажем във Франция и да ми го доставят до 4 часа? Че и по-евтино било. Е две хубави български тех компании, защо не правим синергия?

ПП се пише на бг, уважавай езика
          Та мое ПП - аз се притеснявам за BSE още откакто mapadona почна да хайпи, всяка позиция по която се засечем и забуксува, особено като почне колко е велика. Доверие беше зле, Неохим още по-зле
          ==================
          Здравейте Black and white cat-foot,
          Ако използвахте по-градивно свободното си време, вместо да стреляте в различни посоки въпроси, като 2 месечен инвеститор, щяхте да знаете че:
          - Не точно този дрон, а идеята за такава ниша (с такъв тип дрон) и това, че я реализират българи е прекрасна.
          - Бебешкия термометър ще го поръчвате през куриерска фирма, а междинното звено в транспорта (тоест: клиент-баничарка-склад-дрон-склад-баничарка-клиент), се наема от куриера. Тоест едната (даваща се под-наем от Дронамикс към куриери) от стъпките наистина ще е до "4"+ часа.
          - Логично е услугата (междинната стъпка във веригата на доставка) да е по-евтина, защото изразходеното горивот е по-малко (няма пилот, системи за обезопасяване на пилота и т.н.). Освен това ще може да се каца на по-малки летища (по нисък наем за писти и обслужване).
          - 2те хубави български компании са "захранени" от различни бизнес ангели/финансови организации, тоест настоящия им мониторинг е под различни "шапки". Ако бяха под упрвлението на една (примерно на Impulse) съм сигурен че Н.М. щеше да измисли варианти за комбиниране ..( те сами ще се намеря с времете като търсене и предлагане)..
          - Шели пренасят (предполагам) контейнери с продукция, а един 20 футов контейнер е много палетни места (а дрона е само около 450 кг - тоест около 1 палетно място), от тук и отговора..

Вече и аз съм сигурен, че сте третия в редичката " Рибар, Гр.. , Вие..." !

С уважение!

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
            Почвам да си мисля, че нов сериозен контраиндикатор се утвърждава във форума /след Рибаря и Грую/. Нямам смелост за ДРОН-а, но предния месец понатоварих 11C. Дали да не увеличавам??

П.С. Вече съм сериозно загрижен за позицията си в BSE...
            За 11C, защо техните 6% в Dronamics Global Limited (UK) си ги оценяват на 4.3 милиона и то в лева?

Ооооп айде да надникнем в отчета на последното, за съжаление трябва този от 2023. Има доста смешки, но основното е, че загубата за годината е 43.5 милиона евра, а сирене още не лети. Equity минус 55 милиона, 69 милиона краткосрочни пасиви, 2 милиона кеш. Ооооп броя служители паднал от 181 на 151? Абе нямаше ли да се разрастваме, развиваме и тн? Нищо де, заедно с брадите средно излиза бруто по 2900 еврака на месец на калпак, така че това са повечето първокласни инженери сигурно

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
              Почвам да си мисля, че нов сериозен контраиндикатор се утвърждава във форума /след Рибаря и Грую/. Нямам смелост за ДРОН-а, но предния месец понатоварих 11C. Дали да не увеличавам??

Ако дронът е толкова велик, защо Шелли-то минава на воден транспорт? Не мога ли да си поръчам техния бебешки термометър да кажем във Франция и да ми го доставят до 4 часа? Че и по-евтино било. Е две хубави български тех компании, защо не правим синергия?

ПП се пише на бг, уважавай езика
              Та мое ПП - аз се притеснявам за BSE още откакто mapadona почна да хайпи, всяка позиция по която се засечем и забуксува, особено като почне колко е велика. Доверие беше зле, Неохим още по-зле

Коментар

• Почвам да си мисля, че нов сериозен контраиндикатор се утвърждава във форума /след Рибаря и Грую/. Нямам смелост за ДРОН-а, но предния месец понатоварих 11C. Дали да не увеличавам??

Коментар

• [QUOTE=smeh;n4284528]
                  Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

ъхъ, в графата venture, нямаше ли уж да почваме полети? или това беше за презентацията към ИПО-то да надъхаме?

...

Колега, или не следите изказвания/форуми/и др. свързани с акцията и задавате саркастични въпроси на посоки, все едно, че пием лимоната и люпим семки по икиндия..
                  1. Основател на компанията ни насочи в едно от последните изказвания, че са в процес стоеж на завод, който би трябвало тази година да произвежда дронове;
                  2. Тази година би трябвало съответно да почнат търговски курсове (щом ще има дронове би било напълно логично..);
                  3. Има интерес от и към военната индустрия вече относно точно тези дронове. Основателя посочи основни приложения - логистика / следене на граници и т.н.

При наличието на толкова макро политически и икономически изненади/интереси и др., защо се учудвате за не съвсем точното спазване на график в напълно нова ниша, на която в момента се дефинират евро рамки (законодателни и др.).?

Ако от тази сбита информация, която Ви сдавам, не Ви жегне и стопира задаването на въпроси без да сте си подготвили "домашното", то ще приема, че и по тази тема само спамите, както и по другите, както отбелязаха доста наши съфорумци.

Приятен ден и дано е от помощ споделянето на впечатления, а не основа за нови пасажи и губене общото ни време!
                  Не знам какво е лимоната, но трябва да е силно интоксикиращо за да вярваш, че е възможно да стигаш до всяка точка в европа за по-малко от 4 часа като правиш 20 км за 10 мин, че и по-евтино въпреки малкия товар. Физика и тн не си ли учил в училище? Твоята информация нито ме жегва нито стопира и това на Лазард е на поне две седмици. Дори не се хайпите навреме

Коментар

• [QUOTE=Black and white cat-foot;n4284523]

ъхъ, в графата venture, нямаше ли уж да почваме полети? или това беше за презентацията към ИПО-то да надъхаме?

...

Колега, или не следите изказвания/форуми/и др. свързани с акцията и задавате саркастични въпроси на посоки, все едно, че пием лимоната и люпим семки по икиндия..
                    1. Основател на компанията ни насочи в едно от последните изказвания, че са в процес стоеж на завод, който би трябвало тази година да произвежда дронове;
                    2. Тази година би трябвало съответно да почнат търговски курсове (щом ще има дронове би било напълно логично..);
                    3. Има интерес от и към военната индустрия вече относно точно тези дронове. Основателя посочи основни приложения - логистика / следене на граници и т.н.

При наличието на толкова макро политически и икономически изненади/интереси и др., защо се учудвате за не съвсем точното спазване на график в напълно нова ниша, на която в момента се дефинират евро рамки (законодателни и др.).?

Ако от тази сбита информация, която Ви сдавам, не Ви жегне и стопира задаването на въпроси без да сте си подготвили "домашното", то ще приема, че и по тази тема само спамите, както и по другите, както отбелязаха доста наши съфорумци.

Приятен ден и дано е от помощ споделянето на впечатления, а не основа за нови пасажи и губене общото ни време!

Коментар

• някои бисери

https://www.karollbroker.bg/fileadmi...n%20-%20BG.pdf

ултра-бързи доставки, същия ден - успех при 120 км в час
                      въздушен превоз на цената на сухопътния - не и в това измерение
                      4 часа за 2.99 евро - брей че то по-евтино от спидито, сигурно имат някаква революционна технология
                      без нужда от инфраструктиура - бързо! някой да каже на Лазард, че са се объркали със списъка
                      10 г преднина пред конкурентите - брях наистина революционно
                      готови за експлоатация 2021г, почваме търговски полети до 12м - shut up and take my money!

Коментар

• ъхъ, в графата venture, нямаше ли уж да почваме полети? или това беше за презентацията към ИПО-то да надъхаме?

Коментар

• Първоначално изпратено от camm Разгледай мнение
                          Field Visit with Dronamics We had the pleasure of visiting our customer Dronamics at their operational site in Bulgaria, where one of our modular shelters is now supporting next-generation UAV activities. The visit was honoured by the presence of the Bulgarian Ministry of Defence and the Ambassador of Finland to Bulgaria. It was a proud moment to see the shelter in active use, housing Dronamics' Black Swan cargo drone. We are especially grateful to the Dronamics team for their outstanding hospitality and support throughout the visit. The collaboration continues to inspire – and this milestone marks a shared step forward in the future of air mobility. Thank you once again for the warm welcome, Dronamics.
                          На мен ми се струва че това не е никакъв пиар, защото новината идва от производителя на купули за хангари. За мен между редовете чета, че финландското посолство е дошло да поръчва военни дронове за логистика в България. Опитах се да отида до базата в Доброславци, но тя се охранява от НСО, което ме навява на мисълта, че играта е доста голяма и военна. Както и Lazar казват европейскиа съюз застава здраво зад дрон със безмерно финансиране това вече е военен приоритет на евросъюза. Успех на всички!

Коментар

• В края на май се е състоял тестов полет на пълномащабния дрон „Черен лебед“

Коментар

• Имам въпрос, дронът защо е толкова бавен и такава скорост как ще оправдае и без това високата себестойност на полетите?

https://www.capital.bg/biznes/kompan...a_dronamiks_e/
                              Компанията обяви, че летателният апарат е изминал около 20 км за 10 минути полет от летището в Балчик

Как вървят плановете за синтетично гориво?

https://www.economic.bg/bg/a/view/by...etichno-gorivo

ИИ ми изплюва това, съвсем безсмислени полети ако още е това планът

The price of synthetic fuel (eFuel) varies significantly, but it is currently much more expensive than conventional fossil fuels. Current production costs range from €1.61 to €3.4 per liter, depending on factors like blending rate and production methods, with some estimates reaching €50 per liter for early-stage production

Коментар

• Първоначално изпратено от camm Разгледай мнение
                                Field Visit with Dronamics We had the pleasure of visiting our customer Dronamics at their operational site in Bulgaria, where one of our modular shelters is now supporting next-generation UAV activities. The visit was honoured by the presence of the Bulgarian Ministry of Defence and the Ambassador of Finland to Bulgaria. It was a proud moment to see the shelter in active use, housing Dronamics' Black Swan cargo drone. We are especially grateful to the Dronamics team for their outstanding hospitality and support throughout the visit. The collaboration continues to inspire – and this milestone marks a shared step forward in the future of air mobility. Thank you once again for the warm welcome, Dronamics.
                                Ееее дори не са пуснали дрона да лети, само си е стоял в бараката. Нищо, следващата PR визита

Коментар

Working...
                                X