Евала на спекулантите! Извън това макетчето явно има доста фенове. Ще го добутат до капитализацията на Спиди от ден първи. Нищо, че Спиди са си валидирали бизнес модела и бъхтат вече две десетилетия.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Dronamics Capital - BEAM IPO (DRO1)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Trakiets Разгледай мнение
Далеч съм от идеята да търся логика на нашата борса, особено при такива обороти.
Но все пак - става въпрос за компания без продукт, какво остава за клиенти и приходи. Обикновено, бизнеси на такъв етап от развитието си набират пари при оценка няколко десетки милиона, макар че сега става тенденция инвеститорите да се по-оптимистични, а основателите по-агресивни в преговорите и още на seed round оценката да отива към 100 млн. долара някъде.
И това е проблем, защото около половината такива бизнеси изобщо не оцеляват в дългосрочен план. Да не говорим за разводняването, преди акционерите изобщо да осребрят нещо от инвестицията си. Иначе казано, при оценка от $100М инвеститорите рязко намаляват дългосрочната си печалба, освен ако не са били супер прозорливи или късметлии и са намерили следващия трилионна компания.
Ето тук е описано доста добре: https://avc.com/2021/11/seed-rounds-...mm-post-money/
При Дронамикс, в момента акциите се разменят при оценка 200 млн. евро (!). Да не говорим, че държащите в момента няма как да имат диверсификацията на един венчър фонд, с което да намалят общия риск. В най-добрия случай имат от останалите акции на BEAM пазара.
Бъди здрав и успешен, твоите мнения са в топ 3 на най-ценните в този форум (поне за мен)!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Глупости - просто сме в 2007 и всякакви идиотии са на мода - чисти акции, нелетящи ракетомоделизъмчета и т.н. Щом има идиоти, които да си дават парите за дивотии с вяра в светолото бъдеще, мое задължение е да им ги взема. Тук беще поредната такава дивотия - щом тълпата иска, нека ѝ дадем. Взех си печалбата и продължавам напред - някога се смеех на хорицата, дето продаваха в първия ден на ИПО-то, но вече не. Дават ли ти сигурна печалба, кеширай си я, поне докато балонът не гръмне
Но все пак - става въпрос за компания без продукт, какво остава за клиенти и приходи. Обикновено, бизнеси на такъв етап от развитието си набират пари при оценка няколко десетки милиона, макар че сега става тенденция инвеститорите да се по-оптимистични, а основателите по-агресивни в преговорите и още на seed round оценката да отива към 100 млн. долара някъде.
И това е проблем, защото около половината такива бизнеси изобщо не оцеляват в дългосрочен план. Да не говорим за разводняването, преди акционерите изобщо да осребрят нещо от инвестицията си. Иначе казано, при оценка от $100М инвеститорите рязко намаляват дългосрочната си печалба, освен ако не са били супер прозорливи или късметлии и са намерили следващия трилионна компания.
Ето тук е описано доста добре: https://avc.com/2021/11/seed-rounds-...mm-post-money/
При Дронамикс, в момента акциите се разменят при оценка 200 млн. евро (!). Да не говорим, че държащите в момента няма как да имат диверсификацията на един венчър фонд, с което да намалят общия риск. В най-добрия случай имат от останалите акции на BEAM пазара.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеПесчетата лаят във форума, а играчите правим пари на Борсата! Класика!
Батя, страшно ме накефи сутринта с това на 1,30. Евала - майсторско изпъление, не знам как си решил че там точно ще удари дъното, но признавам че май съм станал фен
- 4 Харесвания
Коментар
-
„Дронамикс“ е и първият и единствен стратегически партньор на IATA за безпилотни летателни апарати в целия свят.
https://www.investor.bg/novini-i-ana...350-kg-341356/
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Тоа па, аз моето си го взех още сутринта - и не, не е като за постна пица със зелена салата. Пука ми какво ще става оттук нататък - дано фирмата върви добре и да донесе много профит на акционерите си, аз повече акционер тук няма да стана, защото съм влязъл за печалбата покрай ИПО-то и толкова. Както казах, не е като да не сме търгували през 2007, та да не знаем какво е хайп и как и магаретата летят.
Апропо,понеже вече не си драскам сделките във форума (абсолютно нарочно), мога да кажа, че единственият ми издън за тази година с подобно изпълнение тип чук и бег беше с Неохим. Всички други случаи са дали доста добър профит, с който леко си допълвам брефчето като основна (единствена) акция. Включително днес.
Жив, здрав и успешен, Батя!
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеПесчетата лаят във форума, а играчите правим пари на Борсата! Класика!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнение
Повечето хора май не са слушали добре презентацията. Според мен най-впечатляващото бе, че DRON са 2-3 години пред конкурентите си, които тази година набраха милиони финансиране. [ATTACH=CONFIG]n3842116[/ATTACH]
Коментар
-
Апропо,понеже вече не си драскам сделките във форума (абсолютно нарочно), мога да кажа, че единственият ми издън за тази година с подобно изпълнение тип чук и бег беше с Неохим. Всички други случаи са дали доста добър профит, с който леко си допълвам брефчето като основна (единствена) акция. Включително днес.
Жив, здрав и успешен, Батя!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Яхтата кърти миФки - признал съм ги или както казваше един участник "ми то просто се случи" След Балонерко всичко на БФБ изглежда постижимо по схемата ИПО, вземаме парите, надуваме цената с тях в първите дни и после шараните сами кълват и чакат светлото бъдеще. Евала, велики са, а не като Евреста, затова и повечето ИПО-та са през яхтатаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнениеИ къде ще отиде цената, ако все пак вземе да фръкне птичката?Last edited by Eminem; 08.12.2021, 15:41.
Коментар
-
И аз бързо кацнах за доставка на 1,49 км.
Първоначално изпратено от Maslarov Разгледай мнениеНали дронът летеше като ютия каква стана тя излязох на 1,43, но май избързах.
- 1 like
Коментар
Коментар