IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Dronamics Capital - BEAM IPO (DRO1)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Евала на спекулантите! Извън това макетчето явно има доста фенове. Ще го добутат до капитализацията на Спиди от ден първи. Нищо, че Спиди са си валидирали бизнес модела и бъхтат вече две десетилетия.
    Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakiets Разгледай мнение

Далеч съм от идеята да търся логика на нашата борса, особено при такива обороти.

Но все пак - става въпрос за компания без продукт, какво остава за клиенти и приходи. Обикновено, бизнеси на такъв етап от развитието си набират пари при оценка няколко десетки милиона, макар че сега става тенденция инвеститорите да се по-оптимистични, а основателите по-агресивни в преговорите и още на seed round оценката да отива към 100 млн. долара някъде.

И това е проблем, защото около половината такива бизнеси изобщо не оцеляват в дългосрочен план. Да не говорим за разводняването, преди акционерите изобщо да осребрят нещо от инвестицията си. Иначе казано, при оценка от $100М инвеститорите рязко намаляват дългосрочната си печалба, освен ако не са били супер прозорливи или късметлии и са намерили следващия трилионна компания.
      Ето тук е описано доста добре: https://avc.com/2021/11/seed-rounds-...mm-post-money/

При Дронамикс, в момента акциите се разменят при оценка 200 млн. евро (!). Да не говорим, че държащите в момента няма как да имат диверсификацията на един венчър фонд, с което да намалят общия риск. В най-добрия случай имат от останалите акции на BEAM пазара.
      Няма да те разберат - на борса, на която основните играчи са такива, които не могат да сметнат два коефициента и не знят нищо за дадено дружетсво, но висят на телефона и чакат обаждане, всичко останало губи смисъл.

Бъди здрав и успешен, твоите мнения са в топ 3 на най-ценните в този форум (поне за мен)!
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• На кой му трябват приходи?
        На русите жени им трябва някой да ги разходи до мола.
        На биковете от БФБ им трябва цена, мултипъл и таргет.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Глупости - просто сме в 2007 и всякакви идиотии са на мода - чисти акции, нелетящи ракетомоделизъмчета и т.н. Щом има идиоти, които да си дават парите за дивотии с вяра в светолото бъдеще, мое задължение е да им ги взема. Тук беще поредната такава дивотия - щом тълпата иска, нека ѝ дадем. Взех си печалбата и продължавам напред - някога се смеех на хорицата, дето продаваха в първия ден на ИПО-то, но вече не. Дават ли ти сигурна печалба, кеширай си я, поне докато балонът не гръмне
          Далеч съм от идеята да търся логика на нашата борса, особено при такива обороти.

Но все пак - става въпрос за компания без продукт, какво остава за клиенти и приходи. Обикновено, бизнеси на такъв етап от развитието си набират пари при оценка няколко десетки милиона, макар че сега става тенденция инвеститорите да се по-оптимистични, а основателите по-агресивни в преговорите и още на seed round оценката да отива към 100 млн. долара някъде.

И това е проблем, защото около половината такива бизнеси изобщо не оцеляват в дългосрочен план. Да не говорим за разводняването, преди акционерите изобщо да осребрят нещо от инвестицията си. Иначе казано, при оценка от $100М инвеститорите рязко намаляват дългосрочната си печалба, освен ако не са били супер прозорливи или късметлии и са намерили следващия трилионна компания.
          Ето тук е описано доста добре: https://avc.com/2021/11/seed-rounds-...mm-post-money/

При Дронамикс, в момента акциите се разменят при оценка 200 млн. евро (!). Да не говорим, че държащите в момента няма как да имат диверсификацията на един венчър фонд, с което да намалят общия риск. В най-добрия случай имат от останалите акции на BEAM пазара.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
            Песчетата лаят във форума, а играчите правим пари на Борсата! Класика!
            Пепи имаше някога такъв подобен лаф за кервана
            Батя, страшно ме накефи сутринта с това на 1,30. Евала - майсторско изпъление, не знам как си решил че там точно ще удари дъното, но признавам че май съм станал фен

Коментар

• „Дронамикс“ е и първият и единствен стратегически партньор на IATA за безпилотни летателни апарати в целия свят.
              https://www.investor.bg/novini-i-ana...350-kg-341356/

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Тоа па, аз моето си го взех още сутринта - и не, не е като за постна пица със зелена салата. Пука ми какво ще става оттук нататък - дано фирмата върви добре и да донесе много профит на акционерите си, аз повече акционер тук няма да стана, защото съм влязъл за печалбата покрай ИПО-то и толкова. Както казах, не е като да не сме търгували през 2007, та да не знаем какво е хайп и как и магаретата летят.

Апропо,понеже вече не си драскам сделките във форума (абсолютно нарочно), мога да кажа, че единственият ми издън за тази година с подобно изпълнение тип чук и бег беше с Неохим. Всички други случаи са дали доста добър профит, с който леко си допълвам брефчето като основна (единствена) акция. Включително днес.

Жив, здрав и успешен, Батя!
                А ако пък спреш изцяло да драскаш, знаеш ли как ше си добре!

Коментар

играчи - полски свирачи, от утре позицията ти и тук е на загуба А апартаменти за продан нямаш, от кого ще търсиш сега?

Коментар

• Първоначално изпратено от Eminem Разгледай мнение

Повечето хора май не са слушали добре презентацията. Според мен най-впечатляващото бе, че DRON са 2-3 години пред конкурентите си, които тази година набраха милиони финансиране. [ATTACH=CONFIG]n3842116[/ATTACH]
                    Те тия неща си ги говорят колкото да не заспят Конкурентите им не са събрани от кол и въже по роднинска линия.

Коментар

Тоа па, аз моето си го взех още сутринта - и не, не е като за постна пица със зелена салата. Пука ми какво ще става оттук нататък - дано фирмата върви добре и да донесе много профит на акционерите си, аз повече акционер тук няма да стана, защото съм влязъл за печалбата покрай ИПО-то и толкова. Както казах, не е като да не сме търгували през 2007, та да не знаем какво е хайп и как и магаретата летят.

Апропо,понеже вече не си драскам сделките във форума (абсолютно нарочно), мога да кажа, че единственият ми издън за тази година с подобно изпълнение тип чук и бег беше с Неохим. Всички други случаи са дали доста добър профит, с който леко си допълвам брефчето като основна (единствена) акция. Включително днес.

Жив, здрав и успешен, Батя!
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Песчетата лаят във форума, а играчите правим пари на Борсата! Класика!

Коментар

• Яхтата кърти миФки - признал съм ги или както казваше един участник "ми то просто се случи" След Балонерко всичко на БФБ изглежда постижимо по схемата ИПО, вземаме парите, надуваме цената с тях в първите дни и после шараните сами кълват и чакат светлото бъдеще. Евала, велики са, а не като Евреста, затова и повечето ИПО-та са през яхтата

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
                            И къде ще отиде цената, ако все пак вземе да фръкне птичката?
                            Повечето хора май не са слушали добре презентацията. Според мен най-впечатляващото бе, че DRON са 2-3 години пред конкурентите си, които тази година набраха милиони финансиране.
                            Click image for larger version

Name:	Dronamics!.png
Views:	3
Size:	759 Bytes
ID:	3842116
                            Last edited by Eminem; 08.12.2021, 15:41.

Коментар

• И аз бързо кацнах за доставка на 1,49 км.

Първоначално изпратено от Maslarov Разгледай мнение
                              Нали дронът летеше като ютия каква стана тя излязох на 1,43, но май избързах.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение

Трибестан.

Коментар

Working...
                                X