Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шелли груп АД (A4L)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеЕдно трябва да знаем - Грую винаги ще е прав, ако утре фалира ще се пукне от кеф, ако отиде на 200 ще каже, че му е било ясно от първия ден (а тези дето са си купували, когато е трябвало - те нищо не разбират).
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Хехе, отлично знаеш какво ти казвам и може да го видиш по конклудентните действия, особено при подпирането. А решението е лесно - дай ми 10 милиона и ще ти кача цената на която пожелаеш дребна компания поне 5 пъти за 1 година. Бг инвеститорът пък е още по-лесен - давай му напудрени отчети, някое дребно дивидентче, подпирай при спадове и засилвай нагоре, когато видиш малка съпротива, и е готов. А като добавиш и една торба адепти из форумите и социалките(за което лично имаше признания от баш яхтсемните покрай Атера - вярвам, че си ги чел), плюс малко пр където трябва, за да си през 2-3 седмици "акция на седмицата", и нещата стават доста прозаични. Нищо ново не е научено, нищо старо не е забравено
- 2 Харесвания
Коментар
-
Наблюдаваният (тракинг) период за включване в SDAX е: Последните 12 месеца (rolling 12 months)
Deutsche Börse използва текущи данни за последните 12 месеца, за да оценява:- Free float пазарна капитализация (свободно търгуваната част от акциите)
- Оборот на Xetra и борсовия под във Франкфурт
Тези показатели се изчисляват на база на дневни стойности за съответния период. Например, за прегледа през септември 2025 г. ще се разглеждат данни от октомври 2024 г. до септември 2025 г.
График за 2025 г.- 5 март 2025 г. – обявяване на промените в състава на SDAX.
- 24 март 2025 г. – влизане в сила на новия състав на индекса.
- 4 юни 2025 г. – следващата планирана дата за преглед на състава на индексите от семейството на DAX.
Обикновено, новият състав на индексите влиза в сила в понеделника след третия петък на съответния месец, за да съвпадне с изтичането на фючърсните договори и да улесни ребалансирането на портфейлите. Deutsche Börse Group
04.06. може да се окаже хубавата дата с двоен повод за празнуванеLast edited by tony1975; Днес, 13:47.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Очаквах да се включиш !Ще отговориш ли някога по същество, защото вече няколко пъти те питам какво точно оспорваш или отричаш по отношение на компанията ? Мислиш, че лъжат в продажбите, приходите или печалбите ? Лафовете ти вече ги знаем на изуст ! Дай конкретика, а не празни приказки защо мислиш така ?
п.п. Тези яхтсмени излезнаха много могъщи щом влияят и на немската борса и инвеститори !Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Знае, знае - тук всички са с идеята, че ще се закваси моретоНо както неведнъж съм казвал, перфектни са в "маркетиноговия трик" - представиха се отлично във всеядния Дойчланд и припознаването върви с по-голяма сила и от на ЦСКА-София (София). Да видим докога, защото това е основният въпрос - не дали ще гръмне пушката, а кога ще се случи. Но пък знам ли, може и да се закваси морето - а дотогава ще е страх и алчност - засега второто преобладава, защото когато и където трябва се подпира качествено. Гледали сме го и по други позиции и пак ще го гледаме, основно в изпълнение на яхтсмените - за мен всичко е ясно още от онова изпълнение на 6,50 - нарочно го казвам, за да ме "затапите" как съм изпуснал 10 пъти ръст и т.н. с 1-2% от портфейлите си по позицията. Ма всеки сам си преценЯ - ъъъъъъппппп 200 евро (променям го от 200 лева) и твай
Ще отговориш ли някога по същество, защото вече няколко пъти те питам какво точно оспорваш или отричаш по отношение на компанията ? Мислиш, че лъжат в продажбите, приходите или печалбите ? Лафовете ти вече ги знаем на изуст ! Дай конкретика, а не празни приказки защо мислиш така ?
п.п. Тези яхтсмени излезнаха много могъщи щом влияят и на немската борса и инвеститори !Last edited by Zdravko74; Днес, 13:13.
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Според АИ , Шелли вече отговаря на изискванията за Сдакс , макар и в долната граница но над Борусия Дортмунд. Периодите на ребалансиране били март, юни, септември и декември. За Техдакс сме малки като кап казва. Реално нямаме седалище в Германия , но мисля че и това че основната дейност е там е ОК.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Колега, предполагам знаеш, че никой не е влезнал тук заради дивидента !Но както неведнъж съм казвал, перфектни са в "маркетиноговия трик" - представиха се отлично във всеядния Дойчланд и припознаването върви с по-голяма сила и от на ЦСКА-София (София). Да видим докога, защото това е основният въпрос - не дали ще гръмне пушката, а кога ще се случи. Но пък знам ли, може и да се закваси морето - а дотогава ще е страх и алчност - засега второто преобладава, защото когато и където трябва се подпира качествено. Гледали сме го и по други позиции и пак ще го гледаме, основно в изпълнение на яхтсмените - за мен всичко е ясно още от онова изпълнение на 6,50 - нарочно го казвам, за да ме "затапите" как съм изпуснал 10 пъти ръст и т.н. с 1-2% от портфейлите си по позицията. Ма всеки сам си преценЯ - ъъъъъъппппп 200 евро (променям го от 200 лева) и твай
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеНо според мен е важно, че си държат на думата и продължават да разпределят макар и скромните 10% от печалбата!
п.п. Преди година се говореше нещо по отношение на потенциално влизане в немски индекси напред във времето, на кои дати се случват тези промени? Търговията в немско радва - за няколко часа виждам 50 сделки и над 11хил изтъргувани акции.
https://www.investor.bg/a/538-pazari...sht-kam-evropa
Amundi: Клиентите ни масово се преориентират от САЩ към Европа
Това съвпада с данните, предоставени от Morningstar Direct, които показват сериозно оттегляне от американските фондове през този месец
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеНо според мен е важно, че си държат на думата и продължават да разпределят макар и скромните 10% от печалбата!
п.п. Преди година се говореше нещо по отношение на потенциално влизане в немски индекси напред във времето, на кои дати се случват тези промени? Търговията в немско радва - за няколко часа виждам 50 сделки и над 11хил изтъргувани акции.
- 1 like
Коментар
-
Но според мен е важно, че си държат на думата и продължават да разпределят макар и скромните 10% от печалбата!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от oil_coil Разгледай мнение
Трохици…
Коментар
-
Първоначално изпратено от Iliya Angelov Разгледай мнениеОбща сума за разпределяне като дивидент, съгласно т. 6 и 7 тук по-горе:
4,603,481.41 лева (2,353,722.67 евро)*
Дивидент за една акция: 0.13 евро (0.2543 лева )* на акция
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ТодорЛ Разгледай мнениеЗащо няма съобщени за ОС в x3news?
Коментар
Коментар