Първоначално изпратено от mikomikov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ИмПулс I АД
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Като сме почнали за чуждите пари - имаме хазната, в която сте наляли вашите пари - данъците. Оттам излизат едни суми редовно към ББР/Фонда на фондовете, които заедно с още ЕС пари се усвояват от тия фондове. Отделно и тук си ви скубят пак същите - като едни угоени гъски
Дотук как да е, оубаче питам аз къде са печалбите? И къде му е проблема на един фонд да бичи и без печалби от компаниите, докато си сваля комисиони и такси за управление? На него му трябват обеми, оборот - и ето ти един сегмент БИЙМ без адекватни регулации, готов за тая цел.
В тоя смисъл фондовете винаги влагат чужди пари, което е грозното - това са вашите пари, дори и ако не сте участници на борсите. Затова и ББР е толкова спорна хапка за контрол.
ПП: не, инвестициите не са рискови. Хазартът е рисков. При инвестициите има както 100% безрискови, така и целия спектър до нивото на чистия хазарт - т.е. БИЙМ.
Инвестициите могат да се разглеждат, именно като вид хазарт, затова са рискови. Рискът може да е налице дори само от природен катаклизъм, а не от конкурентно производство, продажби.. , но и от още... Всеки сам преценява, поемайки своя риск.
Нещо повече, рискът е толкова по-голям, колкото хоризонтът на инвестицията е по-кратък .. Все пак това е обширна тема, която не се наемам да коментирам в дълбочина...
Ти, например си направил една добра инвестиция в имот в чужбина. Хоризонтът на твоята инвестиция е по-голям. Нещата се развиват според твоята прогноза. Желая ти здраве, за да финализираш твоята инвестиция! Още много други неща трябва да си пожелаваме, в зависимост от конюнктурата, околните събития, очакванията ни за бъдещето...
Да сме здрави! И волеви. И решителни. И неотклонни. И....
(лично мнение, разбира се)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
Идеята е, в момента - парите, над необходимите за нормално съществуване - да бъдат встрани от бурканите и банковата система. В тоя смисъл - никой не влага чужди пари.
Повечето, отдавна знаем, че инвестициите (ако и да са нищожно малки - "смешни") са рискови, но имаме наблюдения и сме регистрирали съответно очаквана доходност. Претегляйки между двата полюса - всеки взема информираното си решение: къде, как, колко. Тук хората търсят потвърждение от себеподобни по разсъждения.
Не е препоръка, разбира се.
Дотук как да е, оубаче питам аз къде са печалбите? И къде му е проблема на един фонд да бичи и без печалби от компаниите, докато си сваля комисиони и такси за управление? На него му трябват обеми, оборот - и ето ти един сегмент БИЙМ без адекватни регулации, готов за тая цел.
В тоя смисъл фондовете винаги влагат чужди пари, което е грозното - това са вашите пари, дори и ако не сте участници на борсите. Затова и ББР е толкова спорна хапка за контрол.
ПП: не, инвестициите не са рискови. Хазартът е рисков. При инвестициите има както 100% безрискови, така и целия спектър до нивото на чистия хазарт - т.е. БИЙМ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
В Германия например пазарните им обеми са по 100 акции дневно, я пак
"- Да, има двойна такса и тя е 36% от добрия резултат. Инвеститорите в "ИмВенчър II" също така получават и 80% от печалбата от вложеното отложено възнаграждение за управление от 15% от капитала и реално кумулативно инвеститорите в "Импулс" получават възвращаемост практически толкова, колкото биха получили в един стандартен инструмент с 2% текущо годишно възнаграждение и 20% такса добър резултат."
Не че очаквам различна аритметика от бивш кадър на Карол, но е забавно и коя медия точно го публикуваСам да се потупва по гърба, докато пише откровени глупотевини - купувай народе, нищо че черно на бяло продавача ви е написал, как ви клати и ще ви клати и как трябва даже да ви е хубаво
Идеята е, в момента - парите, над необходимите за нормално съществуване - да бъдат встрани от бурканите и банковата система. В тоя смисъл - никой не влага чужди пари.
Повечето, отдавна знаем, че инвестициите (ако и да са нищожно малки - "смешни") са рискови, но имаме наблюдения и сме регистрирали съответно очаквана доходност. Претегляйки между двата полюса - всеки взема информираното си решение: къде, как, колко. Тук хората търсят потвърждение от себеподобни по разсъждения.
Не е препоръка, разбира се.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
Избягвам дати пиша във всички теми в които хейтиш мразиш и вилнеееш с некомпетентност...странното е как не усещаш грам човешкият труд доблест и честност които стоят зад фундамента на някои компании... зад твоята омраза си има лични неща които само добър психотерапевт би доловил.... но от мен да знаеш когато.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Ще има ли бъдещи увеличения?
- Да. Ограничението на BEAM пазара на БФБ е 3 милиона евро емисия на година и след като изтече една година, възнамеряваме да направим увеличение съобразно ограничението тогава. В Германия, например, ограничението за предлагане на подобен пазар е 8 милиона евро, без да е необходим проспект. В случай, че ограничението остане 3 милиона евро и има голям инвеститорски интерес към "Импулс", тогава може да преценим подготвянето на проспект и да търсим по-голямо увеличение на капитала. В средносрочен аспект от 3-5 години целта е капиталът да достигне 40 - 50 милиона лева.
"- Да, има двойна такса и тя е 36% от добрия резултат. Инвеститорите в "ИмВенчър II" също така получават и 80% от печалбата от вложеното отложено възнаграждение за управление от 15% от капитала и реално кумулативно инвеститорите в "Импулс" получават възвращаемост практически толкова, колкото биха получили в един стандартен инструмент с 2% текущо годишно възнаграждение и 20% такса добър резултат."
Не че очаквам различна аритметика от бивш кадър на Карол, но е забавно и коя медия точно го публикуваСам да се потупва по гърба, докато пише откровени глупотевини - купувай народе, нищо че черно на бяло продавача ви е написал, как ви клати и ще ви клати и как трябва даже да ви е хубаво
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
След Балонерко всичко на БФБ е възможно. Проблемът е, че някой трябва да отдели някой лев, за да започне да изкупува с прахосмукачката тип Недоверие или Балонерко, а в по-ново време и Дронамикс. А левът тук е отделен за Балонерко, за тук няма. В началото се подлъгах, че "късащият от залъка си" ще пусне прахосмукачкаат и тук, но се оказа, че не е така, защото си има достатъчно адепти и няма нужда от излишно надуване, а и както казах, левът е отделен вече за други места. А като се разпука и Балонерко, съвсем ще настане купон - въпрос на време.
П.С. Не знаех, че и Берта е сред адептите, за които всеки, който каже нещо критично към акцията тук или в Балонерко, е хейтър - баси, колко милионери са станали такива, щото гусин Мартинов е късал от залъка си за тях - интересно ми е дали той е милиардер вече, щом с трохи е направил такива хора милионериLast edited by mibova; 19.12.2021, 13:46.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнениеСладури... единият по долу сънува и му се иска да допълва на 1.30... а ти с другият немски гашник направо фалирахте... хайде поспрете се малко с тези коледни манипулации ефтиниджоски смирете се!да сте пълнили когато е трябвало... борсата не е тук във форума а там в действията в посредниците!
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
То и сега може да се пълни на малко над 1.3лв, че даже има дни в които под 1.3.
Както по доло писа колега, притеснително/поне за мен/ е че ИмПулса е в корелация с Алтерко. Не ми харесва цената един вид да се определя само от тази на Алтерко. В портфейла на Импулс има и други дружества....
чакаме инфо как се развиват останалите дружества от портфейла?
Ако някой знае нещо повече, моля да сподели!
П.С. Не знаех, че и Берта е сред адептите, за които всеки, който каже нещо критично към акцията тук или в Балонерко, е хейтър - баси, колко милионери са станали такива, щото гусин Мартинов е късал от залъка си за тях - интересно ми е дали той е милиардер вече, щом с трохи е направил такива хора милионериNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Кога догодина се очаква това увеличение, че нещо ми се губи информацията ?
- Да. Ограничението на BEAM пазара на БФБ е 3 милиона евро емисия на година и след като изтече една година, възнамеряваме да направим увеличение съобразно ограничението тогава. В Германия, например, ограничението за предлагане на подобен пазар е 8 милиона евро, без да е необходим проспект. В случай, че ограничението остане 3 милиона евро и има голям инвеститорски интерес към "Импулс", тогава може да преценим подготвянето на проспект и да търсим по-голямо увеличение на капитала. В средносрочен аспект от 3-5 години целта е капиталът да достигне 40 - 50 милиона лева.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
Видяхме 1.30 само поради една единствена причина три ipo - та едно след друго...,очаквам корелацията да отпадне с публикуването на годишният отчет.....и се “ надявам”. ( и аз като Тонката бонбонката( моят селски/ градски)) .... се надявам на приятни и нови изненади в този отчет! Успех ти пожелавам.
Успех!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
То и сега може да се пълни на малко над 1.3лв, че даже има дни в които под 1.3.
Както по доло писа колега, притеснително/поне за мен/ е че ИмПулса е в корелация с Алтерко. Не ми харесва цената един вид да се определя само от тази на Алтерко. В портфейла на Импулс има и други дружества....
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнениеСладури... единият по долу сънува и му се иска да допълва на 1.30... а ти с другият немски гашник направо фалирахте... хайде поспрете се малко с тези коледни манипулации ефтиниджоски смирете се!да сте пълнили когато е трябвало... борсата не е тук във форума а там в действията в посредниците!
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от vzhekoff Разгледай мнение
Подкрепям, и аз познавам лично част от хората и тълмо поради това нюхът ми усеща силен мирис на сирма-2, без едните да имат много общ с другите, освен мотивацията и "близките творчески планове".
Коментар
Коментар