IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИмПулс I АД

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• https://www.capital.bg/biznes/kompan...ynE4UMPom3Aj3U

Коментар

• Мисля, че ако не се вдигне тавана на сумата за BEAM - съвсем реалистично е да се преместят. Колкото и допълнителни разходи и нерви да им трябват

Коментар

• Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение

Каква може да е причината това да се прави? По думите на Мартинов при листването във Франкфурт местните инвеститори не са имали на разположение дори една (цитирам) "фундаментална данна". С цялото заслужено уважение към венчър фонда, но и българските инвеститори не са видяли фундаментални данни от Импулс дотук. Но хайде, обективността изисква да признаем, че двете дружества са на различна възраст и са в различен стадий от развитето си.

На основен пазар административното бреме и най-вече ангажиментът за разкриване на вътрешна информация става друг. Няма смисъл. Ето, както и Свилен Колев отбеляза, има известно движение около броя акционери и фрий флоута. Импулс-I обаче, излизайки на пазара през BEAM, няма ангажимент за оповестяване, ако по-големи акционери окрупняват позицята си.

На мен най-много ми хареса в интервюто призивът за активизъм. За участие на наистина независими лица в бордовете, които да осигурят още прозрачност и още контрол. Да, Импулс-I засега не е еталон за прозрачност, но да се надяваме, че в обозримото бъдеще този донякъде двоен стандарт ще бъде елиминиран.

Оптимист съм, но се старая да съм обективен, още не съм напуснал акционерната книга.
        Предполагам,че ограниченията на БЕАМ пазара едва ли ще удовлетворят амбициите на мениджмънта за бъдещо разрастване.
        Излизането на основен пазар ще даде възможност при запазване на текущите резултати да влезе в индексите и да влезе в полезрението на най-големите инвеститори на БФБ - пенсионните фондове ,а и евентуално на чужди инвеститори да влязат в дружеството при последващо емитиране на нови акции.

Колкото до прозрачността - такива са изискванията на БЕАМ пазара и даже г-н Мартинов е споменавал ,че дават повече инфо да задоволят интереса на акционерите си.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение

Единстено,което ми се щеше Леков да попита допълнително е дали имат визия управляващите Импулс да се премести на основния пазар на БФБ в обозримо време.
          Каква може да е причината това да се прави? По думите на Мартинов при листването във Франкфурт местните инвеститори не са имали на разположение дори една (цитирам) "фундаментална данна". С цялото заслужено уважение към венчър фонда, но и българските инвеститори не са видяли фундаментални данни от Импулс дотук. Но хайде, обективността изисква да признаем, че двете дружества са на различна възраст и са в различен стадий от развитето си.

На основен пазар административното бреме и най-вече ангажиментът за разкриване на вътрешна информация става друг. Няма смисъл. Ето, както и Свилен Колев отбеляза, има известно движение около броя акционери и фрий флоута. Импулс-I обаче, излизайки на пазара през BEAM, няма ангажимент за оповестяване, ако по-големи акционери окрупняват позицята си.

На мен най-много ми хареса в интервюто призивът за активизъм. За участие на наистина независими лица в бордовете, които да осигурят още прозрачност и още контрол. Да, Импулс-I засега не е еталон за прозрачност, но да се надяваме, че в обозримото бъдеще този донякъде двоен стандарт ще бъде елиминиран.

Оптимист съм, но се старая да съм обективен, още не съм напуснал акционерната книга.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
            +10

Mного добро интервю на двама динозаври на нашия пазар - Леков и Мартинов !

Първата половина е реалистичен поглед за БФБ с промените дошли с БЕАМ пазара и естествено развитието на Импулс,а втората половина е доста полезна за инвеститорите в Алтерко и листването на Франкфурската борса.

Единстено,което ми се щеше Леков да попита допълнително е дали имат визия управляващите Импулс да се премести на основния пазар на БФБ в обозримо време..

Поздрави за интервюто!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
              Доста е интересна визията на Ники за Алтерко - дано да е прав . Отделно ми хареса много честна позиция за листването на Франкфурт ( рядко може да се чуе изинение за забавяне ...лично смятам, че няма нужда от извинение в случая)

Коментар

• Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение

Малко прозрение!
                https://www.youtube.com/watch?v=E7t5yj1rScI
                В момента има проблем с доставките - в света!
                Липсват контеинери, липсват кораби, доставиките са бавни!
                От 1ви юли 2022 обаче ще стане още по-лошо, защото low emissions directive ще кара корабчетата да се движат по-бавно, за да изхвърлят по-малко вредни емисии......
                Който не вярва да отиде в местен дистрибутор да си купи кола и ще го "зарадват", че отнема 8-12 месеца да ти я доставят!?!?!?
                Защо?
                Защото фалираха много корабни превозвачи 2020, корабостроителници и логистични центрове - нямаше работа!
                Сега обаче има драма с горивата - всякакви - дърва, газ, петрол.... т.н.
                За това бавно и несигурно се движат доставките - на всичко!
                Алтерко е 99% изложено на риск от доставки с кораби!
                Е, какъв е извода?

Извода е - звънкай на мартинката и мирче да ти разяснят как ще го решат проблема с доставките.... ако ли пък не... заповядай на събранието ... винаги сядам най отпред 184 симпатяга. Ще ме познаеш!

Коментар

• Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение

Тук бъркаш, ама здраве да е

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                    Последните четири минути ми допаднаха. Айде и някое от другите дружества да блесне, че да не се люшкаме само с цената на Алтерко...
                    Малко прозрение!
                    https://www.youtube.com/watch?v=E7t5yj1rScI
                    В момента има проблем с доставките - в света!
                    Липсват контеинери, липсват кораби, доставиките са бавни!
                    От 1ви юли 2022 обаче ще стане още по-лошо, защото low emissions directive ще кара корабчетата да се движат по-бавно, за да изхвърлят по-малко вредни емисии......
                    Който не вярва да отиде в местен дистрибутор да си купи кола и ще го "зарадват", че отнема 8-12 месеца да ти я доставят!?!?!?
                    Защо?
                    Защото фалираха много корабни превозвачи 2020, корабостроителници и логистични центрове - нямаше работа!
                    Сега обаче има драма с горивата - всякакви - дърва, газ, петрол.... т.н.
                    За това бавно и несигурно се движат доставките - на всичко!
                    Е, какъв е извода?

IM d best

Коментар

• Последните четири минути ми допаднаха. Айде и някое от другите дружества да блесне, че да не се люшкаме само с цената на Алтерко...

Коментар

• Много ми е гот!

Коментар

• Има раздвижване при акцията - броят на акционерите е нараснал до 672.

Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                          Last edited by Свилен Колев; 08.02.2022, 16:27.

Коментар

• https://www.youtube.com/watch?v=sxXH8PE9Sa4

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                              Тук кога ще има инфо как се развиват инвестициите ни?
                              Еее, с инфо и баба знае

Питай някого със стейк в ИмВенчър 2. Импулсът е ключов вложител там. А и такива въпроси не се питат при падащ пазар.

Коментар

• Тук кога ще има инфо как се развиват инвестициите ни?
                                Last edited by polax; 23.01.2022, 21:00.

Коментар

Working...
                                X