Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ИмПулс I АД
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
Ок Шели никой не може да ги бие, но ти инвестирал ли си пари за един имот в Шели??? - Вероятно не
А пари за 2-3 или 5 имота???
На повечето дето са инвестирали в Шели към онзи момент това не им е било повече от 5-10% от портфейла
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
Няма имот който да бие Шели по растеж, от както започна да расте от 3лв. Не бих заложил и да има скоро. Та тук на бфб има дружества като бсе, телематик, алумината, мисля и елана които дадоха 9-10% само дивидентна доходност. Може да има и още, но първоначално за тези се сетих. Неохимът не го броим, въпреки че там беше над 10%, - при него не е сигурно, колко ще е следващия дивидент
Като си приспаднеш данъците, периодичните ремонти, времето без наематели, смяната на оборудване, времето по обслужването .... ще ти падне двойно процента от имотите...чистия профит...
Без препоръка
А пари за 2-3 или 5 имота???
На повечето дето са инвестирали в Шели към онзи момент това не им е било повече от 5-10% от портфейла
Като си усредните за целият портфейл трудно ще го добутате до 3% а капиталовата е далеч от тази в имотите
Не случайно Софикс е на светлинни години от предишният си връх 2008-ма а имотите го задминаха
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
Капиталова ще ти носят, като продадеш, сега гледаш оная справка прословута.
Аз в Импулс не съм сбъркал, ако това искаш да призная. На 0 съм, но не съм очаквал за година да стане. Всъшност не съм точно на 0, а на малък + след ИПО-то.
Сбъркал преди време с Хима, какво да се прави, пазар.
Друго обаче е интересно, какво удоволствие получаваш, като "натриваш"носа на някого?
Другият такъв модел е Петърчо дето си мисли че много познава
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
+1
Може би са преместили парите от Телелинк?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Не Бертрам е сбъркал не само в темата за имотите но и в тази тема, също както и ти но ви е трудно да си признаете
Аз съм сбъркал в Шели не го крия но това не ми е донесло никакви загуби
Имотите които купих 2021-ва ми носят над 10% доходност от наеми да не говорим за капиталова.
Ника го смених след срива във форума защото не можах да си възстановя мейла от който съм направил регистрацията
Други въпроси имаш ли?
Като си приспаднеш данъците, периодичните ремонти, времето без наематели, смяната на оборудване, времето по обслужването .... ще ти падне двойно процента от имотите...чистия профит...
Без препоръка
- 5 Харесвания
Коментар
-
Буквояд
70 те% се отнасят точно за портфолиото на Имвенчърите
А си прав, че всичко е на Доверие ама, ако го нямаме сме за никъде...
И за цедките си прав ама такава е формата и който е акционер се е съгласил на нея. Ако ги нямаше Имвенчърите, импулс нямаше да има достъп до тези компании.Принципно нищо. От друга страна пазарът ни е 100-ина години зад развитите такива и липсата на акционери-активисти не е здравословна.
И за достъпа съм съгласен. В Импулса единствено ме интересува Дискордиа и да се возя на влака на Алтерко/Шели без да имам ангажимента да го правя на ръчно управление. Това ми дава тази акция, останалото са притеснения как точно ще бъде ударен редовия инвеститор-спестител.
Препоръчвам на всеки да бъде буквояд. От яденето на дребния шрифт не се дебелее, но винаги там се крие дяволчето
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
Това не е точно вярно. Всъщност е тотално погрешно. 78% от портфолиото представлява дялове в ИмВенчър I и ИмВенчър II - две командитни дружества върху управлението на които акционерите тук нямаме думата. Разчитаме на голо доверие.
Отделно, че и доходността от тези две "позиции", когато такава евентуално се появи, ще мине през няколко цедки.
А цитатът не е съвсем верен дори и за портфолиата на ИмВенчърите. Нито Алтерко, нито Дискордиа са "стартиращи или много млади компании". От тях се чака скучна и суха доходност от оперативна дейност и органичен ръст на бизнеса
70 те% се отнасят точно за портфолиото на Имвенчърите
А си прав, че всичко е на Доверие ама, ако го нямаме сме за никъде...
И за цедките си прав ама такава е формата и който е акционер се е съгласил на нея. Ако ги нямаше Имвенчърите, импулс нямаше да има достъп до тези компании.Last edited by polax; 24.07.2023, 13:55.
Коментар
-
Да не говорим, че 70% от портфолиота са стартиращи или много млади компании...
Отделно, че и доходността от тези две "позиции", когато такава евентуално се появи, ще мине през няколко цедки.
А цитатът не е съвсем верен дори и за портфолиата на ИмВенчърите. Нито Алтерко, нито Дискордиа са "стартиращи или много млади компании". От тях се чака скучна и суха доходност от оперативна дейност и органичен ръст на бизнеса
- 3 Харесвания
Коментар
-
Не Бертрам е сбъркал не само в темата за имотите но и в тази тема, също както и ти но ви е трудно да си признаете
Имотите които купих 2021-ва ми носят над 10% доходност от наеми да не говорим за капиталова.
Ника го смених след срива във форума защото не можах да си възстановя мейла от който съм направил регистрацията
Други въпроси имаш ли?
Аз в Импулс не съм сбъркал, ако това искаш да призная. На 0 съм, но не съм очаквал за година да стане. Всъшност не съм точно на 0, а на малък + след ИПО-то.
Сбъркал преди време с Хима, какво да се прави, пазар.
Друго обаче е интересно, какво удоволствие получаваш, като "натриваш"носа на някого?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Че по-добро е ама ти от де да знаеш....
Развитието на компаниите във фонда изисква време. Това не са десетте обяви за един и същ имот с различни цени.
Да не говорим, че 70% от портфолиота са стартиращи или много млади компании, които све още са с по голям разход отколкото приход, но са перспективни.
Ако целта ти е да злорадстваш, как Бертрам е сбъркал, в темата за имотите/ясно, е че е такава/ не се хаби. Всеки си има глава на раменете и може да направи преценка, кой инвестиционен подход му приляга. И по спомен Бертрам беше дал май 5 години за развитие на фонда.
Сетих се, ще имаше съвети и за Алтерко/Шели/, но удобно пропускаш да кажеш как се развива там.
Интересно, когато се промени цената пак ли ще сменяш ника?
Други въпроси имаш ли?
Коментар
-
Те хубаво са ги събрали ама щеше да е още по хубаво да имаше някъкъв положителен резултат
В момента са около 0-та след като по голямото време прекараха под вода
За същото това време умрелият Софикс е направил над 20%
Нямам но я слядя тази акция заради Бертрам дето обясняваше преди 2 години, че това било много по добре от покупката на имот 2021-ва
Развитието на компаниите във фонда изисква време. Това не са десетте обяви за един и същ имот с различни цени.
Да не говорим, че 70% от портфолиота са стартиращи или много млади компании, които све още са с по голям разход отколкото приход, но са перспективни.
Ако целта ти е да злорадстваш, как Бертрам е сбъркал, в темата за имотите/ясно, е че е такава/ не се хаби. Всеки си има глава на раменете и може да направи преценка, кой инвестиционен подход му приляга. И по спомен Бертрам беше дал май 5 години за развитие на фонда.
Сетих се, ще имаше съвети и за Алтерко/Шели/, но удобно пропускаш да кажеш как се развива там.
Интересно, когато се промени цената пак ли ще сменяш ника?
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеКой друг освен Мартинов и Манев могат да съберат активните инвеститори на едно място ?
Поздрави за начинанието и успех !!
В момента са около 0-та след като по голямото време прекараха под вода
За същото това време умрелият Софикс е направил над 20%
Нямам но я слядя тази акция заради Бертрам дето обясняваше преди 2 години, че това било много по добре от покупката на имот 2021-ва
Коментар
-
Попаднах в нет-а на този безплатен онлайн модул, разработен от хората стоящи зад Импулс и Импетъс.
Може да е полезен за някого:
https://www.impulsegrowth.eu/%D0%B5m...XoLFKAJsr58O14
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар