IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ИмПулс I АД

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

От позицията на човек държал тук и оценяващ потенциала на акцията, както и няколко пъти правил сметки какво имат - как да ти кажа - хем е добра акцията и има перЕспективи пред нея, хем "мажовците" въобще не желаят да късат от залъка си, защото явно са заети с маркетинговия трик, откъдето си вадят парите, и не им се занимава въобще тук, което е доволно тъпо.

да не говорим и колко често списват във форума, дето уж те са го създали и всички неблагодарнции като мен следва коленопреклонно да им благодарят Ми без комуникация трудно ще стане, но това си е проблем на цялата ни борса - единици са тези, които списват със собствени профили в този форум (не че са задължени, но 90% от дребосъка, дето им е акционер, е тук за добро или лошо) - май само тези на Биодит драскаха понякога. Всички други или не пишат, или са драснали по 1-2 мнения, докато са искали пари, или (в най-добрия случай) позлват многониковите на някое броки или адепт, за да ми обяснят колко съм тъп и как не съм оценил гениалността на този или онзи преживе...

Отново да подчертая, че аз лично виждам потенциал в тази акция, но отношението на мениджмънта откъм информираност на цацата по разбираем начин, е на доволно ниско ниво, хеле пък като почнат да дават как имали някакви проценити еди къде си, ма те не били точно това, ма там имало и оново и дъра-бъра. Ми напишете го ясно бре:
    - 10 000 акции от компания Х през Имвенчър 1,2,3,4,5 - оценяваме ги на У лева, защото това им е борсовата стойност
    - 15 000 акции от компания А директно - оценяваме ги на У лева, защото така сме сметнали на база продажби/печалба и т.н.

така всеки инвеститор може да си сметне какво, как и колко следва да струва, ерго надценена ли е, подценена ли е акцията, има ли възможност да расте и т.н. Но всеки сам си преценЯ
    Относно представянето на информацията за това, какво притежава Импулс като проценти или пари съм напълно съгласен и ще бъде повдигнато като въпрос към управляващите фонда. Иначе комуникация с тях винаги е имало, просто не пишат във форума, защото не им се спори с хора, говорещи за "елхички", "балони" и т.н. Ако имаш конкретен въпрос съм сигурен, че ако оставиш мейл ще ти отговорят лично. Както и можеш да попиташ тук:

+359 2 953 36 21 , investors@impulsegrowth.eu

QnA - Отговори на въпроси на инвеститори - Impulse Growth Companies
    Last edited by Slg; 05.01.2024, 12:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Таксите бяха намалени, за да няма дабъл.
      Липсата на помпещ - т.е. пазара е мажоритар мисля е хубаво, точно както е при Брефчето - каквото пазара отреди, защото няма никой с 50+%.

но структурата е по-сложна от алтернативите и обърква - прав си. Сметки трябват например, за да разбера аз като Импулсаджия колко имам в Шели и т.н., за да оценя инвестицията - надявам се с времето да намерят по ясен израз и на това.
      От позицията на човек държал тук и оценяващ потенциала на акцията, както и няколко пъти правил сметки какво имат - как да ти кажа - хем е добра акцията и има перЕспективи пред нея, хем "мажовците" въобще не желаят да късат от залъка си, защото явно са заети с маркетинговия трик, откъдето си вадят парите, и не им се занимава въобще тук, което е доволно тъпо.

да не говорим и колко често списват във форума, дето уж те са го създали и всички неблагодарнции като мен следва коленопреклонно да им благодарят Ми без комуникация трудно ще стане, но това си е проблем на цялата ни борса - единици са тези, които списват със собствени профили в този форум (не че са задължени, но 90% от дребосъка, дето им е акционер, е тук за добро или лошо) - май само тези на Биодит драскаха понякога. Всички други или не пишат, или са драснали по 1-2 мнения, докато са искали пари, или (в най-добрия случай) позлват многониковите на някое броки или адепт, за да ми обяснят колко съм тъп и как не съм оценил гениалността на този или онзи преживе...

Отново да подчертая, че аз лично виждам потенциал в тази акция, но отношението на мениджмънта откъм информираност на цацата по разбираем начин, е на доволно ниско ниво, хеле пък като почнат да дават как имали някакви проценити еди къде си, ма те не били точно това, ма там имало и оново и дъра-бъра. Ми напишете го ясно бре:
      - 10 000 акции от компания Х през Имвенчър 1,2,3,4,5 - оценяваме ги на У лева, защото това им е борсовата стойност
      - 15 000 акции от компания А директно - оценяваме ги на У лева, защото така сме сметнали на база продажби/печалба и т.н.

така всеки инвеститор може да си сметне какво, как и колко следва да струва, ерго надценена ли е, подценена ли е акцията, има ли възможност да расте и т.н. Но всеки сам си преценЯ
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Проблемите тук са 2, даже 3 - подреждам ги по важност от най-маловажния към най-значимия:
        - самата структура на инвестиции, при които навсякъде ти точат по някое процентче
        - "мажовците", които явно вече не късат от залъка си
        - няма кой да припомпва като на други места

Та почне ли някой да помпи, а не акцията да е на самотек, ще се забрави всичко и всички ще са хепи
        Таксите бяха намалени, за да няма дабъл.
        Липсата на помпещ - т.е. пазара е мажоритар мисля е хубаво, точно както е при Брефчето - каквото пазара отреди, защото няма никой с 50+%.

но структурата е по-сложна от алтернативите и обърква - прав си. Сметки трябват например, за да разбера аз като Импулсаджия колко имам в Шели и т.н., за да оценя инвестицията - надявам се с времето да намерят по ясен израз и на това.
        Last edited by tony1975; 05.01.2024, 10:43.

Коментар

Здравейте,
          Точно това казвам и аз - това че до сега за 2,5г. донесе само 10% капиталова, не означава че и занапред ще е така
          Съгласен съм, че с набраните средства тепърва ще се придобиват дялове в млади компании, които ще се кътат в пазвата поне още 5-7г.(а това може да е неприятно и твърде отдалечен финал за инвестиралите тук преди 2-3г.), но пък вече имаме някои поотраснали бизнеси в юношеска възраст, които в близките 2-3г. могат да започнат да носят плодове.
          Проблемите тук са 2, даже 3 - подреждам ги по важност от най-маловажния към най-значимия:
          - самата структура на инвестиции, при които навсякъде ти точат по някое процентче
          - "мажовците", които явно вече не късат от залъка си
          - няма кой да припомпва като на други места

Та почне ли някой да помпи, а не акцията да е на самотек, ще се забрави всичко и всички ще са хепи
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

past performance is not indicative of future results
            Здравейте,
            Точно това казвам и аз - това че до сега за 2,5г. донесе само 10% капиталова, не означава че и занапред ще е така
            Съгласен съм, че с набраните средства тепърва ще се придобиват дялове в млади компании, които ще се кътат в пазвата поне още 5-7г.(а това може да е неприятно и твърде отдалечен финал за инвестиралите тук преди 2-3г.), но пък вече имаме някои поотраснали бизнеси в юношеска възраст, които в близките 2-3г. могат да започнат да носят плодове.

Last edited by tony1975; 05.01.2024, 10:21.

Коментар

Тук имаме няколко бижута - Шелли, Дискордия, а защо не и БФБ, дано чуем добри новини и от Сторед дата скоро, защо не и Биодит да поизлъска резултати и имидж. Соу Сайбър набраха пари, очаквам и Промото да радва следващите години - особенно с експанзия в Румъния. Ексайтъл също може да излезе неочаквана приятна изненада, на резервната скамейка загряват: Хидрогенера и Болерон, така че има доста бъдеще в "инструмента" Impulse Growth
              past performance is not indicative of future results
              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

Тук имаме няколко бижута - Шелли, Дискордия, а защо не и БФБ, дано чуем добри новини и от Сторед дата скоро, защо не и Биодит да поизлъска резултати и имидж. Соу Сайбър набраха пари, очаквам и Промото да радва следващите години - особенно с експанзия в Румъния. Ексайтъл също може да излезе неочаквана приятна изненада, на резервната скамейка загряват: Хидрогенера и Болерон, така че има доста бъдеще в "инструмента" Impulse Growth
                ще допълня, че Таплайн имат амбиции да са с оценка над 1 милиард евро до 2030. Ясно ми е, че много хора ще кажат "до 2030 я камилата я камиларя", но то няма нищо сигурно и в растежа на другите акции на борсата. Всеки сам трябва да си направи оценка на риска и да вземе информирано решение.
                Last edited by Slg; 04.01.2024, 15:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от Slg Разгледай мнение

Според мен реалната цена трябва да е над 1,35 в момента, след излизанe на Q4 ще се потвърди

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                    Изглежда да е като помпане заради увеличението....
                    Според мен реалната цена трябва да е над 1,35 в момента, след излизанe на Q4 ще се потвърди

Коментар

• Изглежда да е като помпане заради увеличението....

Коментар

• Първоначално изпратено от Fil67 Разгледай мнение
                        Тия от Карол цяла година натискат цената надолу, явно са били яко заредени и продължават да продават.Чудя се толкова ли не Вярват ,че цената може да стане над 1.35 да направят по- голяма печалба.
                        Какво значи "Тия от Карол"? Мислиш че посредника ли продава? Ако е така, помисли пак. Карол е посредника с най много клиенти.. сигурно поне 200-300 клиента на Карол имат акции в Импулс. И всеки от тях си има собствена стратегия и анализ за акцията. Аз също съм им клиент и последните два месеца купувах Импулс. Така че "извода" ти колега е далече от реалността

Коментар

• Първоначално изпратено от Fil67 Разгледай мнение
                          Тия от Карол цяла година натискат цената надолу, явно са били яко заредени и продължават да продават.Чудя се толкова ли не Вярват ,че цената може да стане над 1.35 да направят по- голяма печалба.
                          То цената тук зависи от оценката на портфейла. Но от 30.06 до сега само от Шели има 12 ст. на акция. Та си мисля за 1.40 другата седмица.

Коментар

• Тия от Карол цяла година натискат цената надолу, явно са били яко заредени и продължават да продават.Чудя се толкова ли не Вярват ,че цената може да стане над 1.35 да направят по- голяма печалба.

Коментар

• Storied Data завършва силно годината като продължава да разширява пазарния си дял.

Компанията, която променя пазара за публикуване на данни, сключи три нови стратегически партньорства:

ще разработи и поддържа всички вътрешни и насочени към клиенти табла на Broadleaf, големия японски доставчик на ERP системи;

ще осигури платформа за публикуване на финансови материали от Сдружението на немските облигационни банки (VDP);

ще разработи интерактивни маркетингови публикации за инвестиционните продукти на Евробанк.

Поздравяваме Storied Data за новите успехи! Компанията е част от портфолиото на IMPETUS Capital и Impulse Growth от юни 2022 г. и последните ѝ партньорства потвърждават значителния ѝ потенциал на световния пазар за публикуване на дигитални документи, оценяван на над 160 млрд. годишно.

Прочетете повече тук

През последното тримесечие на годината Storied Data–компанията, която създаде нов дигитален формат за публикуване на данни, постига няколко ключови сделки, които укрепват нейната позиция в индустрията. Едно от значимите постижения е сключването на първото споразумение за лицензиране (Original Equipment Manufacturer–OEM Agreement)  с японския доставчик на системи за управление на бизнес процеси (ERP), Broadleaf.  Според договора, […]

Коментар

• До Николай Мартинов и Виктор Манев:
                                От действията Ви се вижда, че следите форумът.
                                Адмирации и поздрави за откритостта и вниманието към нас, малките!
                                Успешни инвестиции и дано ни възнаградите с високи резултати
                                УСПЕХ!

Коментар

Working...
                                X