If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тези купувачи на права на 0.064 на какво се надяват, може би на бурна търговия с правата? Едва ли ще записват акция на 1.628, като сега могат да си я купят на 1.57?
Не ми е много ясно, какво точно се случва. Предполагах, че цената на акцията ще расте, а от там и цената на правата за варантите
Без да искаш или нарочно си заменил 7 с 6?
1.5+0.10+ 0.128 =1.728
Тези купувачи на права на 0.064 на какво се надяват, може би на бурна търговия с правата? Едва ли ще записват акция на 1.628, като сега могат да си я купят на 1.57?
Не ми е много ясно, какво точно се случва. Предполагав, че ценат ана акцията ще расте, а от там и цената на правата за варантите
Грабвай чувала с "късите" и гледай да си първи, че септември ще ти се види... майски (шегувам се),
но за цената не ми е ясно защо те изненадва?- пътя и е предначертан!
Не ми е много ясно, какво точно се случва. Предполагах, че цената на акцията ще расте, а от там и цената на правата за варантите
Знаете, че съм пристрастен и няма как да не похваля това което се случва с варантите на Импулс-а.
1. Реално Импулс раздаде по 4ст дивидент на акционерите си - който иска си ги пази за варанти, който иска си ги кешира.
2. Дава се възможност на много участници да приложат различни стратегии. Продаваш си акциите и купуваш права+варанти за да се върнеш и така ползваш кеш-а за друго следващите 12месеца. Други ще спекулират с цената на варанта, а трети просто ще запишат.
3. Покачва се ликвидността и това кани спекулантите на масата
4. Може би до края на годината ще има още едни права/дивидент/
5. На Бийм има палитра от VC фондове, всеки от тях с чудесни попадения в портфолиото си, но само зад този стоят "борсовихора" и това започва да става видимо - прозрачност/отчетност/чуваемост/ликвидност... УСПЕХ!
И да не си продадете всички акции ей - оставете поне 1бр., за да се видим на ОСА
Не че е от значение, но на BEAM имаме издавани права на Биодит и на СинКарс и те се търгуваха по десетина дни. Изискването по правилата на БФБ за BEAM е за минимум 5 работни дни.
По-дългия срок създава възможност за "наместване" на правата - повече права да отидат в заинтересовани инвеститори, повече записани права и по-малко на аукцион - по-успешна емисия.
Аз пък си мисля че колкото повече права отидат на аукциона,по тънко може да влезе голям играч, ако въобще има такива
На уебинара г-н Мартинов обясни едномесечния срок с изискване в Търговския закон. Като пуснат записа, ще може да се чуе точно. Беше някъде в началото.
Не че е от значение, но на BEAM имаме издавани права на Биодит и на СинКарс и те се търгуваха по десетина дни. Изискването по правилата на БФБ за BEAM е за минимум 5 работни дни.
По-дългия срок създава възможност за "наместване" на правата - повече права да отидат в заинтересовани инвеститори, повече записани права и по-малко на аукцион - по-успешна емисия.
Няма особено значение за мен. Аз си продадох правата. Предпочитам акции на 1.50 сега, отколкото на 1.68 лв след време. Сигурни 10-12% доходност ме устройват от този компонент в портфейла ми.
Не ми се вярва да останеш без варанти тук.
Мисля че обичаш този инструмент.Иначе който няма да записва варанти може да си продаде правата , което му идва като дивидент 4-5 ст.
Коментар