Първоначално изпратено от Scottie Pippen
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Телелинк Бизнес Сървисис груп АД (TBS)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнениеМоже и да не се бутате с лактите колеги
Ако пуснат още малко на 8 х ебитда може и да се вредим в последния транш , ако въобще има такъв.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zaki Разгледай мнение
Като се приближи към Алтерко, къде ли ще е Алтерко през това време
ПоздравиМнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Рано му е, нека се приближи към Алтерко, пък и за него си е "работа" да ги преоценява и да ни помага,- разчитаме на това!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Въпроса е, щом мажо иска изход, защо ние да правим вход!?
Много добре казано !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеТСБ очевидно симпатична компания, НО шит цена и мажо, който продава акции.Last edited by MrSi; 11.08.2021, 11:06.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеДискусията тук става, не се пишат много глупости и лъжи, но като сте почнали да сравнявате нека си кажем цялата истина.
Първо при Спиди се оказаха множество благоприятни фактори, които се събраха на едно. Най-важният е, че това е реален и сигурен бизнес, после, че е имало интерес от чужденц да купи всичко, и накрая кадърен мениджмънт, който знае как (тук разбирайте да развива компанията, да я прави по-голяма, а не такова като при Лешерко, да си търси място в Софикс, Франкфурт на майн, да търси схеми да покачва цената на акцията и т.н., нещо като Амазон, които не са се интересували от цената на акцията, а от растежа на компанията - ИМА РАЗЛИКА!!!).
ТСБ очевидно симпатична компания, НО шит цена и мажо, който продава акции. Няма вътрешна инфо вече. Не е интересна на Батя и компания.
Лешерко. Стръв за наивници. Продаваш за 5-10 милиона нещо смарт, което е елементарна сглобка в Китай, местиш от един бизнес на друг, виждаш, че има шарани и гледаш да им угодиш като правиш фокуси цената на акцията да расте. Как ще расте бизнеса - никой не знае, средата е свръх технологична, те нямат нито държавна подкрепа, нито ноу-хау, нито иновации за милиарди, каквито правят големите ИТ. Те нямат нищо, просто продават по нещо от време на време, без нищо сигурно, затова и капитализацията там буди недоумение, но имаха явно това което Батя търси - вътрешна инфо. Те това са сравненията.
Когато всички играчи сме равни е друго.
Всеки може да прави кинти с вътрешно инфо,
Не забравяй обаче че е голям майстрлък да се сдобиеш с каквото и да е инфо. Риска остава за онзи който се доверява, Това е навсякъде и не е противозаконно да попиташ тук - там. Предполагам че е част от играта.
Лично аз обаче си гледам фундамента и графиката. Каквито и игри да има рано или късно ще ми дойдат на дядовия. Горко на онези които се правят на спекуланти през това време , щото винаги когато спекулирам на БФБ - губя.
Тези с вътрешно инфо срещу мен винаги, ама винаги ще печелят, а аз смятайки себе си за умник и Добър спекулант ще губя Вовеки
Ето защо дългосрочните инвеститори трябва да имат едно на Ум - да се опитват да спекулират без вътрешно инфо и да подаряват парите си на вътрещарите или просто да си инвестират дългосрочно.Last edited by MrSi; 10.08.2021, 15:16.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
- 2 Харесвания
Коментар
-
Дискусията тук става, не се пишат много глупости и лъжи, но като сте почнали да сравнявате нека си кажем цялата истина.
Първо при Спиди се оказаха множество благоприятни фактори, които се събраха на едно. Най-важният е, че това е реален и сигурен бизнес, после, че е имало интерес от чужденц да купи всичко, и накрая кадърен мениджмънт, който знае как (тук разбирайте да развива компанията, да я прави по-голяма, а не такова като при Лешерко, да си търси място в Софикс, Франкфурт на майн, да търси схеми да покачва цената на акцията и т.н., нещо като Амазон, които не са се интересували от цената на акцията, а от растежа на компанията - ИМА РАЗЛИКА!!!).
ТСБ очевидно симпатична компания, НО шит цена и мажо, който продава акции. Няма вътрешна инфо вече. Не е интересна на Батя и компания.
Лешерко. Стръв за наивници. Продаваш за 5-10 милиона нещо смарт, което е елементарна сглобка в Китай, местиш от един бизнес на друг, виждаш, че има шарани и гледаш да им угодиш като правиш фокуси цената на акцията да расте. Как ще расте бизнеса - никой не знае, средата е свръх технологична, те нямат нито държавна подкрепа, нито ноу-хау, нито иновации за милиарди, каквито правят големите ИТ. Те нямат нищо, просто продават по нещо от време на време, без нищо сигурно, затова и капитализацията там буди недоумение, но имаха явно това което Батя търси - вътрешна инфо. Те това са сравненията.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеМисля че грешите да го сравнявате със Спиди или Алтерко. Те са бързо растящи компании /особено Алтерко/, докато тук е по-скоро в бизнес цикъл "Дойна крава".
Може и да греша и да намерят още възможности за растеж, но това че мажо е хепи да се освобождава от значителен дял при сегашните цени, някак не ми вдъхва надежда за много по-висока оценка в бъдеще. Да и при Алтерко основателите си намалиха дела, но това стана чрез набиране на нов капитал за компанията, който да се влага в разрастването на бизнеса. Все тънки, но съществени разлики
Иначе за 4-5 лв, както казва Иво съм съгласен, но моите амбиции са по-високи.. И Алтерко и Агрия и ДОХ очаквам да ми донесат повече като % доходност, така че ТБС не ми изглежда по-добра алтернатива.. А да купя сериозен дял чрез още репа, също не ми се струва ОК.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
- 1 like
Коментар
-
Мисля че грешите да го сравнявате със Спиди или Алтерко. Те са бързо растящи компании /особено Алтерко/, докато тук е по-скоро в бизнес цикъл "Дойна крава".
Може и да греша и да намерят още възможности за растеж, но това че мажо е хепи да се освобождава от значителен дял при сегашните цени, някак не ми вдъхва надежда за много по-висока оценка в бъдеще. Да и при Алтерко основателите си намалиха дела, но това стана чрез набиране на нов капитал за компанията, който да се влага в разрастването на бизнеса. Все тънки, но съществени разлики
Иначе за 4-5 лв, както казва Иво съм съгласен, но моите амбиции са по-високи.. И Алтерко и Агрия и ДОХ очаквам да ми донесат повече като % доходност, така че ТБС не ми изглежда по-добра алтернатива.. А да купя сериозен дял чрез още репа, също не ми се струва ОК.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Иво Орозов Разгледай мнениеБатя, според мен сега е на етап зарибявка и създаване на интерес в по-широк кръг.
Ако се равива както очаквам - ще продължи да е така още поне 4-5лв.
С малки стъпки и нагоре
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеНе вдигайте шум, че ей сега ще дойде Хари да ви обяснява, че сте балъци.....
Рано му е, нека се приближи към Алтерко, пък и за него си е "работа" да ги преоценява и да ни помага,- разчитаме на това!
Коментар
Коментар