IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Илевън Кепитъл АД (11C)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение

В тая връзка....някой купувал ли си е такива очила?
    Още преди месеци им бях гледал сайта, но ако го закъсам много със съня тогава ще си взема !

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
      И AYO върви много добре ! Ще приспиваме баскетболистите на Орландо с очилата, както и американската армия !
      В тая връзка....някой купувал ли си е такива очила?
      Life won't wait for you.

Коментар

Другари, за съжаление успях да "присъствам" само да първата част от уебинара....за втората ако някой има желание да сподели.....AYO добре ли се представиха?
        И AYO върви много добре ! Ще приспиваме баскетболистите на Орландо с очилата, както и американската армия !

Коментар

Другари, за съжаление успях да "присъствам" само да първата част от уебинара....за втората ако някой има желание да сподели.....AYO добре ли се представиха?
          И двамата госта се представиха добре, оптимисти са. Иначе се стягат за Франкфурт началото на другата година. Активите си растат, а за Дрона намекнаха, че е възможно скоро да има новини относно новия рунд на финансиране и евентуални полети. Цената /на 11/ била паднала, защото според тях акционери от самото начало се нуждаели от средства. Нямало никаква връзка с представянето на фонда. Препотвърдиха дивидентната политика /90%/ и очакват тази година да е малко повече от миналата. Негативната преоценка на Бизнесмапа е единствено поради методологията, иначе им растат приходите и т.н.
          Last edited by 15-; 19.02.2025, 18:10.

Коментар

• Другари, за съжаление успях да "присъствам" само да първата част от уебинара....за втората ако някой има желание да сподели.....AYO добре ли се представиха?
            Life won't wait for you.

Коментар

• В последните дни наблюдавам как някой отдясно пуска айсберги през 10 стотинки – май започна от 14.60, а друг отляво упорито „кълве“ въпросните айсберги...

Коментар

• Не мисля, че имат основания да отписват Дрона, но напоследък си правя сметките без него. Ако се получат нещата, ще е бонус. Иначе трите дивидентоносещи, Сенсика, ТаксиМи,Новалоджи и 2-3 други.....
                Life won't wait for you.

Коментар

• Първи дивидент от МКлаймът. Скромен, но се надяваме да се увеличава. Вече трета компания дава дивидент. И без Дрон-а СК/А е над 17 лева ......
                  Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

Благодаря.
                    Напоследък доста се чудя защо така се потопи тук. Без да имам някакви доказателства, моята теория е, че имаше двама големи продавачи, които си правиха конкуренция на асковете. В момента ми изглежда, че единият от двамата вече се разпродаде и остана само един. Отново има много бройки за продан /вероятно/, но конкуренцията като че ли вече е при купувачите.
                    Чакам си аз тук под 14 лв но дали някой ден ще ме огрее?

Коментар

• Собствен капитал- оценка на Дронамикс, делено на 2302000 акции е 17.76 на акция. И аз се чудя отдавна какво става тук. Писах и на ДВИ, откъдето както се и очакваше не получих конкретни отговори. Ще чакам уебинара. Иначе този дивидент е приятна изненада. И да, за първи път изплащат. Засега само Енхенсив и Бизнесмап изплащаха.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

Благодаря.
                        Напоследък доста се чудя защо така се потопи тук. Без да имам някакви доказателства, моята теория е, че имаше двама големи продавачи, които си правиха конкуренция на асковете. В момента ми изглежда, че единият от двамата вече се разпродаде и остана само един. Отново има много бройки за продан /вероятно/, но конкуренцията като че ли вече е при купувачите.
                        И аз го отдавам на това, че някой си намаля или разпродава портфейла, иначе не виждам особена причина за спада. А иначе сега е моментът за добавяне или влизане в позиция, да не говорим, че при тези цени и дивидентната дохдност би била добра

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                          Един въпрос към по запознатите с позицията..
                          Ако на Илевън им се наложи да отпишат инвестицията в ДРОН, как ще се отрази това на стойността на портфейла.. ще си заслужават ли пак 14,50 лв. на акция? Какво показват сметките в този случай?
                          Ами те май нямат точно в ДРОН,а в Дронамикс Глобъл Лимитид Великобритания....Някой да ме поправи,ако греша...

Малко мазало е с това ,което съм пейстнал....Първата цифра е оценката за 2024,а втората за 2023г. При някои позиции са посочени само процентите...

Компании Държава на учредяване % собственост към 31 декември 2024 г. 2024 2023 хил. лв. хил. лв. „А4Е“ ООД България 11.07% - - „Агнон“ ООД България 7.92% 49 49 „Адормо“ ООД*** България - - - „Ай Грийт“ ООД България 6.46% 98 98 „Апзио“ ООД България 10.38% - - „Артери“ ООД България 15.05% - - „Бизнесмап“ ООД България 13.81% 8,799 10,875 „Бизнессофт Системс“ АД България 12.86% 196 196 „Ветклауд ЛТД“ САЩ 11.68% - - „Джим Реалм Технолоджи“ АД България 18.10% 147 147 „Дронамикс Глобал Лимитид“ Великобритания 6.32%* 4,323 4,323 „Ейнджъл Бейби“ ООД България 18.18% 582 582 „ЕмБрейнТрейн“ ООД България 9.52% 878 878 „Енхенсив РД“ АД България 16.39% 13,155 5,610 „Контент Инсайтс Инк“ („СмартОкто 360“) САЩ 5.89%** 1,349 1,929 „Корс Дот“ ООД България 7.62 % - - „Майстер Плюс“ ООД България 17.06% 160 160 „МКлаймът“ АД България 9.50% 4,955 3,985 „Новалоджи Инк“ САЩ 15.78% 2,691 1,665 „Плейграунд Енерджи“ ООД България 30.18% - 220 „Сенсика Текнолоджис“ ООД България 18.70% 8,623 6,714 „Слоу Фууд Къмпани“ ООД България 7.20% 30 30 „Строубъри Енерджи Лондон Лтд“ Великобритания 8.55% 517 545 „Такси Ми“ ООД България 17.92% 2,533 1,739 „Футбол Скаут“ АД България 11.14% - - „Янаду“ ООД България 22.03% - - О
                          Last edited by Retro_696; 05.02.2025, 19:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

Дивидента е първи до колкото съм запознат.
                            Благодаря.

Коментар

Ако на Илевън им се наложи да отпишат инвестицията в ДРОН, как ще се отрази това на стойността на портфейла.. ще си заслужават ли пак 14,50 лв. на акция? Какво показват сметките в този случай?
                              Дрона е оценен на 4 323 000лв. при обща оценка на компаниите в портфейла от близо 50млн.лв.

Коментар

Обикновено и исторически тук пазраната оценка е по-висока от NAV. Към Q3 NAV им е 21,36 млн. Евро, като от тях на Дрон се падат 9,7%. Тоест NAV без ДРОН се пада 19,32. В момента пазарната оценка е 17,144 млн Евро. Поне моите сметки са такива.

https://elevencapital.bg/wp-content/...0%90%D0%94.pdf

П.П. Аз мноого силно се съмнявам, че след получения лиценз и многото финансови инжекции от толкова страни, Дрон ще се "отпише". Представям си, че в най-лошият случай ще бъде продаден.
                                Last edited by 15-; 05.02.2025, 18:25.

Коментар

Working...
                                X