IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Биодит АД (BDT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
    ... че небето е червено!...
    Само ЛЕВСКИ и синьо небе

Коментар

• Г-н Софрониев,
      Вие искате да подпомагате бизнеса в България с Каримански ? Държа да Ви кажа, че съдебната ни система е мнооооого по-важна за инвестициите, за растежа и за бизнеса от BEAM пазара. В тази връзка, защо не подкрепите и Гешев/ Доган/ Пеевски за съдебна реформа ? А когато оправите България с Каримански и групировките, започнете да оправяте и света с пУтлер и кИм с нашите пари!
      Оправдавате се, че форумът бил анонимен и предпочитате лични срещи на които ще се явявате "когато и където поискате". Мога да Ви уверя, че изчетох последните 20-тина мнения и че НИКОЙ от пишещите НЕ е анонимен! Казвам се Михаел Бракадаснки /доколкото знам съм единствен с тези имена, телефонът ми е 0889 366233/. Ако желаете да разберете имената и телефоните на всички останали, които са ви ПОВЕРИЛИ ПАРИТЕ си, мога да Ви съдействам, за да разберете, че това оправдание за анонимност е меко казано неоснователно! На тези срещи ще ни облъчвате колко читав е Каримански ли, какво ? Няма какво да си кажем - ние сме Ви дали пари и очакваме ВЪЗВРАЩАЕМОСТ, ДИВИДЕНТИ!
      Относно това дали ще се кандидатирате за депутат - и да се кандидатирате, и да не се кандидатирате, Вие нямате абсолютно никакъв шанс да станете /ако искате, може да се обзаложим!/, така че това не е аргумент. Важното в случая е на чия позиция заставате! На всички е ясно, че Вие заставате на страната на лошите! Тук обаче не сме идиотчета, които могат да бъдат убедени срещу закуска, вечеря, 100 лева и т.н., че небето е червено!
      Имам малко акции пряко и косвено, но след тези идиотщини предпочrтам да загубя пари отколкото подобни хора да просперират.

П.П. Не забравяйте, че досега Вие само сте взимали пари и сте длъжник! Не сте върнали нищо, за да предприемате авантюри! Просто не можете да си го позволите. А ако искате да се вживявате на политик, има начани да ни обезщетите и да се заигравате с когото си поискате .
      Last edited by 15-; 15.02.2023, 02:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julian Sofroniev Разгледай мнение
        Здравейте vale 1, bertram & tony1975,

Обръщам се конкретно към Вас, защото това което сте написали съм сигурен че обобщава мнението и притесненията на всички тук.

Знам че в сегащния момент, каквото и да напиша няма да има никаква стойност за Вас, както и знам че една среща няма да промени настроенията и притесненията Ви.

Поканата за среща е продиктувана от желанието ми да не превръщаме форума във място за анонимни нападки и обвинения, а да може всеки заинтересован да сподели притесненията си и да ме попита лично всичко което го интересува.
        Предполагам че повечето участници във форума, ще предпочетат да пишат анонимно тук и не биха се включили в такава среща и уважавам тяхното мнение.

vale 1 преди три години това, което описвате като сценарий в т.3 се случи и на нас. Без участия във каквито и да било формации и без да е изказано каквото и да е мнение на тема бизнес в БГ.
        Само и единствено активната работата на четирима души ( единият от които бях аз ) доведе до резултата да има BEAM пазар. Ако бяхме замълчали тогава днес вероятно нямаше да има BEAM пазар и нямаше да има за какво да говорим.
        За да защитя компанията и тогавашните ни инвеститори от административния произвол, стигнах до разговор със двама ресорни Министри и ангажимента им да помогнат със бързото прилагане на Европейските директиви за пазара за растеж за МСП-та.

Не споделям това с цел да провокирам поредния спор, а да покажа че за мен Биодит беше, е и ще продължи да бъде единствен приоритет.

Но съм наясно, че усилията на един предприемач дори те да се 24/7 не биха били достатъчни, ако в държавата няма благоприятна бизнес среда ( положителен демографски ръст, достъп до евтина енергия, намаляване/освобождаване от корпоративен данък при реинвестиране на печалби и други ) за развитие на компании, които имат амбиции да станат водещи брандове не само в България, но и в чужбина.

Както повечето от Вас и аз съм участник на БФБ повече от 15 години. И през всичките тези години виждам, че само с коментари тук или на някое ОСА не само че нещата не се оправят, а вървят стремглаво на долу и тези които ме познават знаят, че работя непрестанно, за да променя това.

Знам че само и единствено времето и резултатите ще разсеят притесненията на всички Ви.

bertram очакванията Ви за печалба, ще бъдат факт още тази година с което се надявам да върна, както Вашето така и доверието на всички останали инвеститори.

Въпреки вероятното нежалание, отново отправям покана да се видим с всички които искат да поговорим за Биодит.
        Бих се радвал да се запозная с всеки, защото вярвам че със повечето от участниците във форума, ще продължим да споделяме още дълъг път заедно в компанията.

С пожелания за хубава вечер!
        Ю. Софрониев
        Днес влязох по-сериозно тук, тъй като виждам потенциал в бизнеса ви. Бих дошъл на срещата, за да чуя позицията ви и плановете за развитие. Следя с интерес!

Коментар

Здравейте vale 1, bertram & tony1975,

Обръщам се конкретно към Вас, защото това което сте написали съм сигурен че обобщава мнението и притесненията на всички тук.

Знам че в сегащния момент, каквото и да напиша няма да има никаква стойност за Вас, както и знам че една среща няма да промени настроенията и притесненията Ви.

Поканата за среща е продиктувана от желанието ми да не превръщаме форума във място за анонимни нападки и обвинения, а да може всеки заинтересован да сподели притесненията си и да ме попита лично всичко което го интересува.
          Предполагам че повечето участници във форума, ще предпочетат да пишат анонимно тук и не биха се включили в такава среща и уважавам тяхното мнение.

vale 1 преди три години това, което описвате като сценарий в т.3 се случи и на нас. Без участия във каквито и да било формации и без да е изказано каквото и да е мнение на тема бизнес в БГ.
          Само и единствено активната работата на четирима души ( единият от които бях аз ) доведе до резултата да има BEAM пазар. Ако бяхме замълчали тогава днес вероятно нямаше да има BEAM пазар и нямаше да има за какво да говорим.
          За да защитя компанията и тогавашните ни инвеститори от административния произвол, стигнах до разговор със двама ресорни Министри и ангажимента им да помогнат със бързото прилагане на Европейските директиви за пазара за растеж за МСП-та.

Не споделям това с цел да провокирам поредния спор, а да покажа че за мен Биодит беше, е и ще продължи да бъде единствен приоритет.

Но съм наясно, че усилията на един предприемач дори те да се 24/7 не биха били достатъчни, ако в държавата няма благоприятна бизнес среда ( положителен демографски ръст, достъп до евтина енергия, намаляване/освобождаване от корпоративен данък при реинвестиране на печалби и други ) за развитие на компании, които имат амбиции да станат водещи брандове не само в България, но и в чужбина.

Както повечето от Вас и аз съм участник на БФБ повече от 15 години. И през всичките тези години виждам, че само с коментари тук или на някое ОСА не само че нещата не се оправят, а вървят стремглаво на долу и тези които ме познават знаят, че работя непрестанно, за да променя това.

Знам че само и единствено времето и резултатите ще разсеят притесненията на всички Ви.

bertram очакванията Ви за печалба, ще бъдат факт още тази година с което се надявам да върна, както Вашето така и доверието на всички останали инвеститори.

Въпреки вероятното нежалание, отново отправям покана да се видим с всички които искат да поговорим за Биодит.
          Бих се радвал да се запозная с всеки, защото вярвам че със повечето от участниците във форума, ще продължим да споделяме още дълъг път заедно в компанията.

Ю. Софрониев
          Прави впечатление че ситуацията се коментира по принцип, но се избягва конкретиката. Как точно тази "нова" формация ще помогне да се подобри бизнес средата? Кой точно от тези хора има изобщо някаква идея какво е "благоприятна бизнес среда"? Язък за хубавото дружество!

Коментар

• Здравейте vale 1, bertram & tony1975,

Ю. Софрониев

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
              Последно и спирам.

Летният сезон ще започне съвсем скоро, а ако говорим за испанския пазар там вече кипи подготовка. При положение, че дружеството, което от години се храни изключително с парите на фондове и инвеститори е от жизнено значение да покаже резултати. Това е от значение не само за Биодит, а и за целия BEAM сектор, който едва сега прохожда. Та в този ред на мисли е редно господин Софрониев да запретне ръкави, да свали сакото и да се хване на сериозна работа, за да може през летния сезон да има готови и пуснати обекти - поне толкова колкот редовно омайва инвеститори по срещи.

г-н Софрониев,

Понеже сте се наредил до определено компроментирани фигури, които е ясно, че правят проект с парите на задкулисието тормозещо България 30+ години и казвате, че било важно за бизнеса бих ви казал следното. За бизнеса и инвестиционния климат в България в по-важно дружества като Биодит да заработят и да започнат да генерират приходи от оперативна дейност, защото иначе всичко излиза един голям капан за парите на балъците, които си мислят, че подпомагането на стартиращи компании е бизнес.

Приемете го като лична кауза да изкарате Биодит на печалба, да имате монтажи в България и Европа, които да генерират добри приходи и да докажете на скептиците, че и в България може да има млади и интересни компании.

В същото време ви виждам подреден между отцепки от явно задкулисен проект и вероятно ще работите здраво да ги вкарате в парламента, за да може задкулисието и разслоението да бъде още по-голямо. Време, което всеки един инвеститор би желал да види изразходвано, за да си заслужите парите (милиони), които в годините хранят вашия успешен частен бизнес.

Поздрави
              Ако мога да цитирам Асен Григоров: "ДС агентурата фърля партии в изборите тук като Пригожин затворници в Бахмут."

Твърде жалко за първата компания на Бийм пазара, ако след ДВЕ набирания на капитал това ще е основната дейност на мениджъра й в следващите 2 месеца - аз лично съм разочарован

Коментар

• Последно и спирам.

Летният сезон ще започне съвсем скоро, а ако говорим за испанския пазар там вече кипи подготовка. При положение, че дружеството, което от години се храни изключително с парите на фондове и инвеститори е от жизнено значение да покаже резултати. Това е от значение не само за Биодит, а и за целия BEAM сектор, който едва сега прохожда. Та в този ред на мисли е редно господин Софрониев да запретне ръкави, да свали сакото и да се хване на сериозна работа, за да може през летния сезон да има готови и пуснати обекти - поне толкова колкот редовно омайва инвеститори по срещи.

г-н Софрониев,

Понеже сте се наредил до определено компроментирани фигури, които е ясно, че правят проект с парите на задкулисието тормозещо България 30+ години и казвате, че било важно за бизнеса бих ви казал следното. За бизнеса и инвестиционния климат в България в по-важно дружества като Биодит да заработят и да започнат да генерират приходи от оперативна дейност, защото иначе всичко излиза един голям капан за парите на балъците, които си мислят, че подпомагането на стартиращи компании е бизнес.

Приемете го като лична кауза да изкарате Биодит на печалба, да имате монтажи в България и Европа, които да генерират добри приходи и да докажете на скептиците, че и в България може да има млади и интересни компании.

В същото време ви виждам подреден между отцепки от явно задкулисен проект и вероятно ще работите здраво да ги вкарате в парламента, за да може задкулисието и разслоението да бъде още по-голямо. Време, което всеки един инвеститор би желал да види изразходвано, за да си заслужите парите (милиони), които в годините хранят вашия успешен частен бизнес.

Поздрави
                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Г-н Софрониев,изглежда не ни разбирате.

Вашите лични ангажименти ни интерисуват, понеже името и действията Ви са обвързани с фирма Биодит и ние като акционери се безпокоим за инвестициите си.

1.Биодит е все още прохождаща фирма с много добри намерения на BЕAМ пазара в България и по принцип си е рискова инвестиция .

2.Повечето не Ви познаваме лично и разчитаме на думата и добрите Ви намерения, отчетите и новините от фирмата, както и на мненията на хора, които с течение на времето са показали,че можем да им се доверим.
                  В България сме и знаем .че има случаи на мажоритари,които с добри или не толкова добри намерения отклоняват средства за спонсориране на футболни клубове, .партийни каси и какви ли не други мероприятия и т.н.

3.Представете ситуацията Вие с партията си сте в опозиция и заради нещо принципно или просто от завист опонентите Ви решат със силата на държавната админстрация и нейни придатъци Ви подгонят .
                  Страдате Вие ,но пострадваме и ние.

4.Евентуално Вашия имидж в политическите кампании биха могли да повлияят на съвместната дейност с чуждестранни фирми.

5......
                  6......

Тук по начало съм изключил злонамерени намерения!!!

По принцип едва ли има Българин ,който да не иска промяна на ситуацията в страната ни и съм за активната гражданска позиция ,но не всеки и по всяко време може да си го позволи!

Не се познаваме .но и не е сериозно да смятате ,че с 1 или няколко визуални срещи биха могли да разрешат нашите безпокойства.
                  Споделям това изключително с добронамерени намерения,но и да влезете ако може в нашите обувки за момент и да разберете къде ни стиска чепика.

Поздрави!!

Коментар

Здравейте на всички.

Както написах и вчера тук във форума, така и днес на представянето на проекта ясно и категорично заявих, че НЯМА да участвам активно в политиката и НЯМА да се кандидатирам за депутат.

Съжалявам да видя, че повечето инвеститори виждат проблем в това един предприемач да изрази позицията си, че Бизнеса в България е поставен в състояние на командно дишане и да иска да помогне това да се промени и Българските компании да станат конкурентни в световен мащаб.

Здравейте,
                    Като индиректен инвеститор в компанията Ви ще си позволя да споделя следното:
                    Аз не виждам проблем в това да изразите позиция и да искате да насочите част от усилията си за подобряване на бизнес средата в страната ни. За мен обаче има сериозен проблем да искате да постигнете тези цели редом с репутационно компроментирани в моите очи хора. Но моите очи вероятно виждат различни неща от Вашите. Предполагам сте бил наясно или поне би следвало да е било така, как този Ви ход ще се приеме от част от инвестиционната общност и как би се отразило на доверието, което Ви бе гласувано от нея...
                    Успех в бизнеса, за съжаление не мога да пожелая същото и в другото поприще, защото имам притеснения един успех на новия политически проект какво ще докара на страната ни.

Коментар

• Май май сме на път да имаме нашенски Илон Мъск във форума, но без тЕсла за съжаление. Дано само не се окаже с теслА.

Коментар

• Здравейте на всички.

Разбирам притеснението на повечето от Вас, че ангажимента ми към новия политически субект може да отнеме от времето и фокуса ми, към частния бизнес.

Както написах и вчера тук във форума, така и днес на представянето на проекта ясно и категорично заявих, че НЯМА да участвам активно в политиката и НЯМА да се кандидатирам за депутат.

Съжалявам да видя, че повечето инвеститори виждат проблем в това един предприемач да изрази позицията си, че Бизнеса в България е поставен в състояние на командно дишане и да иска да помогне това да се промени и Българските компании да станат конкурентни в световен мащаб.

Уважавам мнението на всеки от Вас и не искам да превръщам форума във място за спорове.

Бих искал да отправя покана към всички за една бизнес закуска на която да си поговорим за Биодит и всичко което правим последните месеци. След това със сигурен, че емоциите които преобладават днес, ще изчезнат.

По темата за състоянието на Българския бизнес и дали трябва да чакаме още 30 години обичайните заподозрени да решат проблемите ни предлагам да си говорим след работно време на вечеря, когато и където кажете.

С уважение,
                        Ю. Софрониев

Коментар

• Мериджейска му работа

Коментар

• Снощи се бях надъхал да изчистя всичко, но после реших да изчакам.
                            Определено използването на вашето име в КОЙТО и да е политически проект може да донесе само негативи!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Без да искам да прозвучи грубо, но без подкрепата на инвестиралите във вашата компания (фондове + частни лица) - тя отдавна да е спрял да съществува.

Ангажирането със спорни политически проекти е всичко друго не и отговорно поведение за етапът на развитие на компанията.

Успех
                              (в частния бизнес)
                              +1

Рядко единомислие във форума.

Трудно се среща освен при безспорните неща.

Г-н Софрониев добре е да се посъветвате с професора по въпросите свързани с БФБ - г-н Николай Мартинов.

Може да разберете колко трудно се изгражда Доверието на инвеститорите и колко бързо се губи и последиците от това.

Коментар

Здравейте!
                                ...
                                Както до сега, така и за напред моят фокус е частният ми бизнес.
                                ...
                                Без да искам да прозвучи грубо, но без подкрепата на инвестиралите във вашата компания (фондове + частни лица) - тя отдавна да е спрял да съществува.

Ангажирането със спорни политически проекти е всичко друго не и отговорно поведение за етапът на развитие на компанията.

Успех
                                (в частния бизнес)

Коментар

Working...
                                X