Първоначално изпратено от 15-
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Биодит АД (BDT)
Collapse
X
-
Г-н Софрониев,
Вие искате да подпомагате бизнеса в България с Каримански ? Държа да Ви кажа, че съдебната ни система е мнооооого по-важна за инвестициите, за растежа и за бизнеса от BEAM пазара. В тази връзка, защо не подкрепите и Гешев/ Доган/ Пеевски за съдебна реформа ? А когато оправите България с Каримански и групировките, започнете да оправяте и света с пУтлер и кИм с нашите пари!
Оправдавате се, че форумът бил анонимен и предпочитате лични срещи на които ще се явявате "когато и където поискате". Мога да Ви уверя, че изчетох последните 20-тина мнения и че НИКОЙ от пишещите НЕ е анонимен! Казвам се Михаел Бракадаснки /доколкото знам съм единствен с тези имена, телефонът ми е 0889 366233/. Ако желаете да разберете имената и телефоните на всички останали, които са ви ПОВЕРИЛИ ПАРИТЕ си, мога да Ви съдействам, за да разберете, че това оправдание за анонимност е меко казано неоснователно! На тези срещи ще ни облъчвате колко читав е Каримански ли, какво ? Няма какво да си кажем - ние сме Ви дали пари и очакваме ВЪЗВРАЩАЕМОСТ, ДИВИДЕНТИ!
Относно това дали ще се кандидатирате за депутат - и да се кандидатирате, и да не се кандидатирате, Вие нямате абсолютно никакъв шанс да станете /ако искате, може да се обзаложим!/, така че това не е аргумент. Важното в случая е на чия позиция заставате! На всички е ясно, че Вие заставате на страната на лошите! Тук обаче не сме идиотчета, които могат да бъдат убедени срещу закуска, вечеря, 100 лева и т.н., че небето е червено!
Имам малко акции пряко и косвено, но след тези идиотщини предпочrтам да загубя пари отколкото подобни хора да просперират.
П.П. Не забравяйте, че досега Вие само сте взимали пари и сте длъжник! Не сте върнали нищо, за да предприемате авантюри! Просто не можете да си го позволите. А ако искате да се вживявате на политик, има начани да ни обезщетите и да се заигравате с когото си поискате .Last edited by 15-; 15.02.2023, 02:11.
- 21 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julian Sofroniev Разгледай мнениеЗдравейте vale 1, bertram & tony1975,
Обръщам се конкретно към Вас, защото това което сте написали съм сигурен че обобщава мнението и притесненията на всички тук.
Знам че в сегащния момент, каквото и да напиша няма да има никаква стойност за Вас, както и знам че една среща няма да промени настроенията и притесненията Ви.
Поканата за среща е продиктувана от желанието ми да не превръщаме форума във място за анонимни нападки и обвинения, а да може всеки заинтересован да сподели притесненията си и да ме попита лично всичко което го интересува.
Предполагам че повечето участници във форума, ще предпочетат да пишат анонимно тук и не биха се включили в такава среща и уважавам тяхното мнение.
vale 1 преди три години това, което описвате като сценарий в т.3 се случи и на нас. Без участия във каквито и да било формации и без да е изказано каквото и да е мнение на тема бизнес в БГ.
Само и единствено активната работата на четирима души ( единият от които бях аз ) доведе до резултата да има BEAM пазар. Ако бяхме замълчали тогава днес вероятно нямаше да има BEAM пазар и нямаше да има за какво да говорим.
За да защитя компанията и тогавашните ни инвеститори от административния произвол, стигнах до разговор със двама ресорни Министри и ангажимента им да помогнат със бързото прилагане на Европейските директиви за пазара за растеж за МСП-та.
Не споделям това с цел да провокирам поредния спор, а да покажа че за мен Биодит беше, е и ще продължи да бъде единствен приоритет.
Но съм наясно, че усилията на един предприемач дори те да се 24/7 не биха били достатъчни, ако в държавата няма благоприятна бизнес среда ( положителен демографски ръст, достъп до евтина енергия, намаляване/освобождаване от корпоративен данък при реинвестиране на печалби и други ) за развитие на компании, които имат амбиции да станат водещи брандове не само в България, но и в чужбина.
Както повечето от Вас и аз съм участник на БФБ повече от 15 години. И през всичките тези години виждам, че само с коментари тук или на някое ОСА не само че нещата не се оправят, а вървят стремглаво на долу и тези които ме познават знаят, че работя непрестанно, за да променя това.
Знам че само и единствено времето и резултатите ще разсеят притесненията на всички Ви.
bertram очакванията Ви за печалба, ще бъдат факт още тази година с което се надявам да върна, както Вашето така и доверието на всички останали инвеститори.
Въпреки вероятното нежалание, отново отправям покана да се видим с всички които искат да поговорим за Биодит.
Бих се радвал да се запозная с всеки, защото вярвам че със повечето от участниците във форума, ще продължим да споделяме още дълъг път заедно в компанията.
С пожелания за хубава вечер!
Ю. Софрониев
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julian Sofroniev Разгледай мнениеЗдравейте vale 1, bertram & tony1975,
Обръщам се конкретно към Вас, защото това което сте написали съм сигурен че обобщава мнението и притесненията на всички тук.
Знам че в сегащния момент, каквото и да напиша няма да има никаква стойност за Вас, както и знам че една среща няма да промени настроенията и притесненията Ви.
Поканата за среща е продиктувана от желанието ми да не превръщаме форума във място за анонимни нападки и обвинения, а да може всеки заинтересован да сподели притесненията си и да ме попита лично всичко което го интересува.
Предполагам че повечето участници във форума, ще предпочетат да пишат анонимно тук и не биха се включили в такава среща и уважавам тяхното мнение.
vale 1 преди три години това, което описвате като сценарий в т.3 се случи и на нас. Без участия във каквито и да било формации и без да е изказано каквото и да е мнение на тема бизнес в БГ.
Само и единствено активната работата на четирима души ( единият от които бях аз ) доведе до резултата да има BEAM пазар. Ако бяхме замълчали тогава днес вероятно нямаше да има BEAM пазар и нямаше да има за какво да говорим.
За да защитя компанията и тогавашните ни инвеститори от административния произвол, стигнах до разговор със двама ресорни Министри и ангажимента им да помогнат със бързото прилагане на Европейските директиви за пазара за растеж за МСП-та.
Не споделям това с цел да провокирам поредния спор, а да покажа че за мен Биодит беше, е и ще продължи да бъде единствен приоритет.
Но съм наясно, че усилията на един предприемач дори те да се 24/7 не биха били достатъчни, ако в държавата няма благоприятна бизнес среда ( положителен демографски ръст, достъп до евтина енергия, намаляване/освобождаване от корпоративен данък при реинвестиране на печалби и други ) за развитие на компании, които имат амбиции да станат водещи брандове не само в България, но и в чужбина.
Както повечето от Вас и аз съм участник на БФБ повече от 15 години. И през всичките тези години виждам, че само с коментари тук или на някое ОСА не само че нещата не се оправят, а вървят стремглаво на долу и тези които ме познават знаят, че работя непрестанно, за да променя това.
Знам че само и единствено времето и резултатите ще разсеят притесненията на всички Ви.
bertram очакванията Ви за печалба, ще бъдат факт още тази година с което се надявам да върна, както Вашето така и доверието на всички останали инвеститори.
Въпреки вероятното нежалание, отново отправям покана да се видим с всички които искат да поговорим за Биодит.
Бих се радвал да се запозная с всеки, защото вярвам че със повечето от участниците във форума, ще продължим да споделяме още дълъг път заедно в компанията.
Ю. Софрониев
- 13 Харесвания
Коментар
-
Здравейте vale 1, bertram & tony1975,
Ю. Софрониев
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеПоследно и спирам.
Летният сезон ще започне съвсем скоро, а ако говорим за испанския пазар там вече кипи подготовка. При положение, че дружеството, което от години се храни изключително с парите на фондове и инвеститори е от жизнено значение да покаже резултати. Това е от значение не само за Биодит, а и за целия BEAM сектор, който едва сега прохожда. Та в този ред на мисли е редно господин Софрониев да запретне ръкави, да свали сакото и да се хване на сериозна работа, за да може през летния сезон да има готови и пуснати обекти - поне толкова колкот редовно омайва инвеститори по срещи.
г-н Софрониев,
Понеже сте се наредил до определено компроментирани фигури, които е ясно, че правят проект с парите на задкулисието тормозещо България 30+ години и казвате, че било важно за бизнеса бих ви казал следното. За бизнеса и инвестиционния климат в България в по-важно дружества като Биодит да заработят и да започнат да генерират приходи от оперативна дейност, защото иначе всичко излиза един голям капан за парите на балъците, които си мислят, че подпомагането на стартиращи компании е бизнес.
Приемете го като лична кауза да изкарате Биодит на печалба, да имате монтажи в България и Европа, които да генерират добри приходи и да докажете на скептиците, че и в България може да има млади и интересни компании.
В същото време ви виждам подреден между отцепки от явно задкулисен проект и вероятно ще работите здраво да ги вкарате в парламента, за да може задкулисието и разслоението да бъде още по-голямо. Време, което всеки един инвеститор би желал да види изразходвано, за да си заслужите парите (милиони), които в годините хранят вашия успешен частен бизнес.
Поздрави
Твърде жалко за първата компания на Бийм пазара, ако след ДВЕ набирания на капитал това ще е основната дейност на мениджъра й в следващите 2 месеца - аз лично съм разочарован
- 21 Харесвания
Коментар
-
Последно и спирам.
Летният сезон ще започне съвсем скоро, а ако говорим за испанския пазар там вече кипи подготовка. При положение, че дружеството, което от години се храни изключително с парите на фондове и инвеститори е от жизнено значение да покаже резултати. Това е от значение не само за Биодит, а и за целия BEAM сектор, който едва сега прохожда. Та в този ред на мисли е редно господин Софрониев да запретне ръкави, да свали сакото и да се хване на сериозна работа, за да може през летния сезон да има готови и пуснати обекти - поне толкова колкот редовно омайва инвеститори по срещи.
г-н Софрониев,
Понеже сте се наредил до определено компроментирани фигури, които е ясно, че правят проект с парите на задкулисието тормозещо България 30+ години и казвате, че било важно за бизнеса бих ви казал следното. За бизнеса и инвестиционния климат в България в по-важно дружества като Биодит да заработят и да започнат да генерират приходи от оперативна дейност, защото иначе всичко излиза един голям капан за парите на балъците, които си мислят, че подпомагането на стартиращи компании е бизнес.
Приемете го като лична кауза да изкарате Биодит на печалба, да имате монтажи в България и Европа, които да генерират добри приходи и да докажете на скептиците, че и в България може да има млади и интересни компании.
В същото време ви виждам подреден между отцепки от явно задкулисен проект и вероятно ще работите здраво да ги вкарате в парламента, за да може задкулисието и разслоението да бъде още по-голямо. Време, което всеки един инвеститор би желал да види изразходвано, за да си заслужите парите (милиони), които в годините хранят вашия успешен частен бизнес.
Поздравитова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 16 Харесвания
Коментар
-
Г-н Софрониев,изглежда не ни разбирате.
Вашите лични ангажименти ни интерисуват, понеже името и действията Ви са обвързани с фирма Биодит и ние като акционери се безпокоим за инвестициите си.
1.Биодит е все още прохождаща фирма с много добри намерения на BЕAМ пазара в България и по принцип си е рискова инвестиция .
2.Повечето не Ви познаваме лично и разчитаме на думата и добрите Ви намерения, отчетите и новините от фирмата, както и на мненията на хора, които с течение на времето са показали,че можем да им се доверим.
В България сме и знаем .че има случаи на мажоритари,които с добри или не толкова добри намерения отклоняват средства за спонсориране на футболни клубове, .партийни каси и какви ли не други мероприятия и т.н.
3.Представете ситуацията Вие с партията си сте в опозиция и заради нещо принципно или просто от завист опонентите Ви решат със силата на държавната админстрация и нейни придатъци Ви подгонят .
Страдате Вие ,но пострадваме и ние.
4.Евентуално Вашия имидж в политическите кампании биха могли да повлияят на съвместната дейност с чуждестранни фирми.
5......
6......
Тук по начало съм изключил злонамерени намерения!!!
По принцип едва ли има Българин ,който да не иска промяна на ситуацията в страната ни и съм за активната гражданска позиция ,но не всеки и по всяко време може да си го позволи!
Не се познаваме .но и не е сериозно да смятате ,че с 1 или няколко визуални срещи биха могли да разрешат нашите безпокойства.
Споделям това изключително с добронамерени намерения,но и да влезете ако може в нашите обувки за момент и да разберете къде ни стиска чепика.
Поздрави!!
- 12 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julian Sofroniev Разгледай мнениеЗдравейте на всички.
Както написах и вчера тук във форума, така и днес на представянето на проекта ясно и категорично заявих, че НЯМА да участвам активно в политиката и НЯМА да се кандидатирам за депутат.
Съжалявам да видя, че повечето инвеститори виждат проблем в това един предприемач да изрази позицията си, че Бизнеса в България е поставен в състояние на командно дишане и да иска да помогне това да се промени и Българските компании да станат конкурентни в световен мащаб.
Като индиректен инвеститор в компанията Ви ще си позволя да споделя следното:
Аз не виждам проблем в това да изразите позиция и да искате да насочите част от усилията си за подобряване на бизнес средата в страната ни. За мен обаче има сериозен проблем да искате да постигнете тези цели редом с репутационно компроментирани в моите очи хора. Но моите очи вероятно виждат различни неща от Вашите. Предполагам сте бил наясно или поне би следвало да е било така, как този Ви ход ще се приеме от част от инвестиционната общност и как би се отразило на доверието, което Ви бе гласувано от нея...
Успех в бизнеса, за съжаление не мога да пожелая същото и в другото поприще, защото имам притеснения един успех на новия политически проект какво ще докара на страната ни.
- 18 Харесвания
Коментар
-
Здравейте на всички.
Разбирам притеснението на повечето от Вас, че ангажимента ми към новия политически субект може да отнеме от времето и фокуса ми, към частния бизнес.
Както написах и вчера тук във форума, така и днес на представянето на проекта ясно и категорично заявих, че НЯМА да участвам активно в политиката и НЯМА да се кандидатирам за депутат.
Съжалявам да видя, че повечето инвеститори виждат проблем в това един предприемач да изрази позицията си, че Бизнеса в България е поставен в състояние на командно дишане и да иска да помогне това да се промени и Българските компании да станат конкурентни в световен мащаб.
Уважавам мнението на всеки от Вас и не искам да превръщам форума във място за спорове.
Бих искал да отправя покана към всички за една бизнес закуска на която да си поговорим за Биодит и всичко което правим последните месеци. След това със сигурен, че емоциите които преобладават днес, ще изчезнат.
По темата за състоянието на Българския бизнес и дали трябва да чакаме още 30 години обичайните заподозрени да решат проблемите ни предлагам да си говорим след работно време на вечеря, когато и където кажете.
С уважение,
Ю. Софрониев
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Без да искам да прозвучи грубо, но без подкрепата на инвестиралите във вашата компания (фондове + частни лица) - тя отдавна да е спрял да съществува.
Ангажирането със спорни политически проекти е всичко друго не и отговорно поведение за етапът на развитие на компанията.
Успех
(в частния бизнес)
Рядко единомислие във форума.
Трудно се среща освен при безспорните неща.
Г-н Софрониев добре е да се посъветвате с професора по въпросите свързани с БФБ - г-н Николай Мартинов.
Може да разберете колко трудно се изгражда Доверието на инвеститорите и колко бързо се губи и последиците от това.
- 13 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julian Sofroniev Разгледай мнениеЗдравейте!
...
Както до сега, така и за напред моят фокус е частният ми бизнес.
...
Ангажирането със спорни политически проекти е всичко друго не и отговорно поведение за етапът на развитие на компанията.
Успех
(в частния бизнес)
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 21 Харесвания
Коментар
Коментар