Хм-м-м-м: наистина: звучи интересно. Ама то и Воеводката звучеше, пък нещо....
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шелли груп АД (A4L)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от White Walker Разгледай мнениеПредполагам повечето хора тук си нямат идея какви са продуктите на Аллтерко. Ето тези, за които ще си говорим в близкото бъдеще:
She - Home Automation Controller
MyKi: Детски GPS/GSM часовник
Изглежда доста впечатляващо до момента, в който човек осъзнае, че всичко това вече го има на пазара! Нещо повече - продуктите на Аллтерко към настоящия момент не са сред топ продуктите на пазара!
Top 10 Home Automation Systems
8 Of The Best Smartwatches for Kids
Това не означава, че продуктите на Аллтерко са лоши, а че реално никой (все още) не ги знае. И двете ниши са много специфични, а ако се разчита само на БГ пазара (тук у нас и за двете ниши няма никаква развита конкуренция), то Аллтерко могат да разчитат на твърде малко продажби.
Какви са положителните страни - ами в световен мащаб тези ниши все още са слабо покрити и има място за нови играчи. Друг е въпросът до колко новите играчи ще успеят да се наложат. Другата положителна страна е тенденцията към все по-силно обвързване с технологиите, което наблюдаваме през последните... 20 години, че и повече. И до тук. Само времето ще покаже дали и до колко подобни тенденции в автоматизацията на дома ще се наложат като нещо масово.
Какви са отрицателните страни - от чисто инвеститорска гледна точка това е точно "all or nothing". Забележете, че тук визирам специалнно хардуерните компоненти - She и MyKi. Има и един друг компонент, за който не се говори, а именно, че Allterco имат необходимото know-how, контакти и ресурси като софтуерни разработчици, специализирани в областта на мобилната индустрия. Там положението не е точно "all or nothing", но ми се иска да прочета проспекта, преди да спекулирам по темата, тъй като има намесени много фирми и специфики.
И докато сме на темата - Allterco и Teracomm (да не се бърка с "Тераком" с едно "м", макар че хардуерът, който Тераком произвеждат, много прилича по функционалност на това, което Allterco/She предоставят) са много силно свързани фирми. Не съм влизал в дълбочина по връзката, но или Teracomm е старото име на Allterco, или Teracomm е собственост на Allterco. И в двата случая това не е от съществено значение, но е интересно. Teracomm е фирмата, която поддържа платформата VIVA Apps и по последни мои данни имат бизнес интерес и към подобни приложения за Mtel.
Предполагам, че Мариян ще направи много обстоен анализ на Allterco, когато му дойде времето, както направи и със "Сирма Груп Холдинг".
Такъв тип продукти ми харесват, не ползвам към момента, но бих, след време вярвам, че ще ги има във всеки дом, какъв % обаче ще бъдат на Allterco?
Проспекта трябва да даде яснота и наклони везните.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Предполагам повечето хора тук си нямат идея какви са продуктите на Аллтерко. Ето тези, за които ще си говорим в близкото бъдеще:
She - Home Automation Controller
MyKi: Детски GPS/GSM часовник
Изглежда доста впечатляващо до момента, в който човек осъзнае, че всичко това вече го има на пазара! Нещо повече - продуктите на Аллтерко към настоящия момент не са сред топ продуктите на пазара!
Top 10 Home Automation Systems
8 Of The Best Smartwatches for Kids
Това не означава, че продуктите на Аллтерко са лоши, а че реално никой (все още) не ги знае. И двете ниши са много специфични, а ако се разчита само на БГ пазара (тук у нас и за двете ниши няма никаква развита конкуренция), то Аллтерко могат да разчитат на твърде малко продажби.
Какви са положителните страни - ами в световен мащаб тези ниши все още са слабо покрити и има място за нови играчи. Друг е въпросът до колко новите играчи ще успеят да се наложат. Другата положителна страна е тенденцията към все по-силно обвързване с технологиите, което наблюдаваме през последните... 20 години, че и повече. И до тук. Само времето ще покаже дали и до колко подобни тенденции в автоматизацията на дома ще се наложат като нещо масово.
Какви са отрицателните страни - от чисто инвеститорска гледна точка това е точно "all or nothing". Забележете, че тук визирам специалнно хардуерните компоненти - She и MyKi. Има и един друг компонент, за който не се говори, а именно, че Allterco имат необходимото know-how, контакти и ресурси като софтуерни разработчици, специализирани в областта на мобилната индустрия. Там положението не е точно "all or nothing", но ми се иска да прочета проспекта, преди да спекулирам по темата, тъй като има намесени много фирми и специфики.
И докато сме на темата - Allterco и Teracomm (да не се бърка с "Тераком" с едно "м", макар че хардуерът, който Тераком произвеждат, много прилича по функционалност на това, което Allterco/She предоставят) са много силно свързани фирми. Не съм влизал в дълбочина по връзката, но или Teracomm е старото име на Allterco, или Teracomm е собственост на Allterco. И в двата случая това не е от съществено значение, но е интересно. Teracomm е фирмата, която поддържа платформата VIVA Apps и по последни мои данни имат бизнес интерес и към подобни приложения за Mtel.
Предполагам, че Мариян ще направи много обстоен анализ на Allterco, когато му дойде времето, както направи и със "Сирма Груп Холдинг".Last edited by White Walker; 12.07.2016, 00:48.
Коментар
-
Алтерко имат интересни намерения. Ще е интересно да видим проспекта, а после и проекта. Имайки предвид специфичната пазарна ниша, както и все още не добре развития пазар за подобни джаджи *в световен мащаб*, всичко много зависи от бъдещите прищевки на крайните клиенти.
Много хора се засилват да инвестират в хай-тек IPO-та без да си дават сметка, че не всичко "тек" е много "хай". Нещо като с надуването на дотком балона в края на миналия век, ама по-младите тук дори не са го чували това историческо събитие.
Шалом!
Коментар
-
Коментар
-
http://www.investor.bg/novini-i-anal...ipo-to-218346/
Allterco ще коригира документите си за IPO-то
КФН върна проспекта за първично публично предлагане на българската компания за телекомуникации за отстраняване на непълноти
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеДали няма да е наово дърво представено от Еляна..Да видим проспекга
пс: почитател съм на ЕП и от годините наблюдение на Елян-ските анализи смятам, че за нищо не стават. пълна бутафория са тия.
Коментар
-
Прегледах сайта. http://allterco.com/en/LOCATIONS Направи ми впечатление, че половината от посочените локации на офиси са без телефон и дори e-mail, като предполагам това са само пощенски кутии, адреси за престиж, а не реално работещ офис с персонал. Погледнах и с google street view адресите, това всеки може да направи и да прецени донякъде мащаба.
Продуктите са зарибяващи, пазара тепърва предстои да се развива и е далеч от зрялата си фаза, харесва ми сектора и низшата, в която се стремят да се развият.
Остава да видим отчети, проспект, какви средства ще търсят, за какво ще бъдат използвани, стратегията на мениджмънта и повече за екипа, който работи, детайлна информация за продуктите и услугите, които предлагат и какви са техните силни страни спрямо конкурентите.
"Смарт Органик" се бяха малко надценили и неглижирали IPO-то, НЕО-бутафорията извън всякаква класация, тук нека се получи, желая успех!
П.П.: Някой знае ли, има ли възможност чрез SEE-Link да участват в IPO в нас и от другите Балкански държави и респективно обратното?Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
Коментар