IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шелли груп АД (A4L)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
    Всички лица, които желаят да запишат акции от новата емисия на „Алтерко” АД, следва първо да придобият права. Настоящите акционери (акционерите, придобили акции най-късно 7 дни след датата на публикуване на съобщението за публичното предлагане по чл. 92а ЗППЦК) придобиват права безплатно.

    Датата 23 януари 2020 г. ли беше? Демек, ако в понеделник си купя Алтерко-та, няма да получа никакви права или греша?

    -"Настоящото оповестяване няма характера на съобщение по чл. 92а, ал.1 от ЗППЦК. Отделно от публикуването на Проспекта и Допълнението към него, „АЛТЕРКО“ АД ще публикува нарочно съобщение за началото на публичното по реда на чл. 92а ЗППЦК. Съобщението по чл. 92а ЗППЦК ще бъде публикувано в информационната агенция www.x3news.com, на интернет страниците на Емитента (www.allterco.com) и упълномощения инвестиционен посредник „Карол“ АД (https://karollbroker.bg) заедно с график за началната и крайна дата за прехвърляне на права и записване на новите акции, както и друга важна информация за инвеститорите."

    Коментар


    • 30ст ?

      Коментар


      • Интересно при текуща цена от около 3.72 и цена от 3 лева за увеличението за колко ли ще се търгуват правата...

        Коментар


        • Всички лица, които желаят да запишат акции от новата емисия на „Алтерко” АД, следва първо да придобият права. Настоящите акционери (акционерите, придобили акции най-късно 7 дни след датата на публикуване на съобщението за публичното предлагане по чл. 92а ЗППЦК) придобиват права безплатно.

          Датата 23 януари 2020 г. ли беше? Демек, ако в понеделник си купя Алтерко-та, няма да получа никакви права или греша?

          Коментар


          • Конспект - одобрен!
            Хайде дано скоро видим новите срокове по увеличението и да минава вече!

            Коментар


            • https://www.investor.bg/files/bullet...e0357e2c87.pdf

              Коментар


              • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                още 3ст.?
                Дайте линк де да не ровим ? А с това увеличение какво се случва и защо го бавят не знам.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                  още 3ст.?
                  Ами супер

                  Коментар


                  • още 3ст.?

                    Коментар


                    • Alterco inside? Е, не е гаража на Стив Джобс, но... има потенциал

                      https://www.youtube.com/watch?v=v5QMtzgs9yI
                       
                      Last edited by tony1975; 09.08.2020, 10:33.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                        Още нещо за алтеркото


                        При тези добри новини, Днешните разпродажби да не би да са от панираните зарад иска на норежците.?! Големи тарикати тез норвежци, ударил ги ковида и дай ако може да връщат сделката Същите спатии като датчаните,- бяха тръгнали и те с големите торби да рутят борда, накрая добре се наиграха
                        Според мен цената се задържа на тия нива заради увеличението на 3лв.

                        Коментар


                        • Някакво развитие със записванията в чужбина...тия дето следят по отблизо ?

                          Коментар


                          • Още нещо за алтеркото
                            Приходите от продажби на Алтерко Роботикс растат 2.3 пъти през второто тримесечие

                            „Алтерко“ АД уведомява КФН, БФБ и обществеността, че по предварителните данни към края на второто тримесечие на 2020 г. сочат, че дъщерното на „Алтерко“ АД дружество „Алтерко Роботикс“ ЕООД регистрира на индивидуална база 2.3 пъти увеличаване на продажбите спрямо същия период за 2019 година. Въпреки световната криза, предизвикана от Covid-19, дружеството производител на IoT устройства има по-добри резултати от планираните. По предварителни данни, към края на второто тримесечие на 2020 година „Алтерко Роботикс“ ЕООД отчита 15 874 хил. лева приходи от продажби на устройства спрямо 6 912 хил. лева за същия период на 2019 година. Посочените данни включват и продажби към свързани компании. Същевременно директните разходи запазват процентното си съотношение спрямо първото тримесечие.



                            Ръководството на компанията отдава постигнатите резултати на доброто планиране и пускането на нови устройства на пазара. Въз основа на отчетения ръст от месец март насам от 20 % месечно и очакваните традиционно високите нива на продажби през периода септември - декември, прогнозите на мениджмънта са, че приходите от продажби на „Алтерко“ АД за 2020 г. на консолидирана база ще надхвърлят първоначално предвижданите нива от 34 милиона лева. Основания за това дават също и утвърждаването на „Алтерко Роботикс“ ЕООД като една от водещите компании в създаването и производството на продукти за автоматизация на дома и напредващият процес по сертифициране на първите умни устройства за контрол и отдалечено отчитане на основни жизнени параметри при деца и възрастни хора.

                            Предварителните данни за постигнатите финансови резултати на дъщерното дружество „Алтерко Роботикс“ ЕООД, съвпадат по време и с друго събитие от значение за „Алтерко“ АД. С настоящото Ви информираме, че с официално писмо от 6 юли 2020 г. норвежкото дружество Link Mobility Group AS („Линк“), което през юли 2019 г. придоби телекомуникационния бизнес на „Алтерко“ АД в Европа, претендира обезщетение за вреди във връзка със сключения между страните Share Purchase Agreement (SPA). Претенциите включват 1 561 535,80 евро, които Линк заявява, че ще прихване срещу задължението за плащането на остатъка от цената, както и сумата от 1 337 210,20 евро, платима по банков път или чрез връщане на придобитите от „Алтерко“ АД като част от цената акции от капитала на едноличния собственик на Link Mobility Group AS, както и разноски и други разходи във връзка с тези претенции.

                            Към настоящия момент претендираните от Линк суми не са обект на съдебно производство, като страните имат възможност да разрешат възникналия между тях спор чрез преговори, в тона на добрите бизнес отношения. Извършеният от „Алтерко“ АД първоначален преглед сочи, че отправените към дружеството претенции са неоснователни. Ръководството на дружеството е възложило извършването на подробен правен анализ в защита на интересите на компанията.

                            В контекста на отчитаните от компаниите в рамките на холдинга финансови резултати, ръководството счита, че възникналата ситуация няма да доведе до забавяне на тенденциите за растеж на „Алтерко“ АД, нито върху финансова стабилност на дружеството. Информация във връзка с развитието по решаване на спора ще бъде своевременно оповестявана съобразно законовите изисквания.
                            При тези добри новини, Днешните разпродажби да не би да са от панираните зарад иска на норежците.?! Големи тарикати тез норвежци, ударил ги ковида и дай ако може да връщат сделката Същите спатии като датчаните,- бяха тръгнали и те с големите торби да рутят борда, накрая добре се наиграха

                            Коментар


                            • ето по-конкретно :-)
                              Димитър Димитров, изпълнителен директор на "Алтерко", Виктор Манев, партньор в Impetus Capita, Бизнес старт, 10.06.2020

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                                може ли по-конкретно?

                                Коментар

                                Working...
                                X