IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шелли груп АД (A4L)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение

    Все пак заради тези 20 000 хил. акции средната цена се вдигна от 6,28 на 6,94 на 2-ри декември.
    На около 6 лв мина пакет от около 50 хил акции.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение

      Все пак заради тези 20 000 хил. акции средната цена се вдигна от 6,28 на 6,94 на 2-ри декември.
      Ако си прав че вдигането е заради това, а не заради убийствения скок на продажбите с 300% покрай черния петък, то защо сега цената не е пак 6 лева натисната от продавачите?

      п.п. Хората обявяват че за 4 дни промоция са продали повече стока отколкото миналата година за цялото последно тримесечие барабар с тогавшния черен петък, ама ти си изненадан пак
      Last edited by BSEtrader; 04.12.2020, 14:27.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от fur6ton Разгледай мнение
        Алтерко все пак ще раздаде акции на служителите си. Това мисля увеличава шанса значително да ги видим в SOFIX още през март.
        Все пак заради тези 20 000 хил. акции средната цена се вдигна от 6,28 на 6,94 на 2-ри декември.

        Коментар


        • Алтерко все пак ще раздаде акции на служителите си. Това мисля увеличава шанса значително да ги видим в SOFIX още през март.

          Коментар


          • Хайп или не факт е, че Алтерко е нещо като бяла лястовица на БФБ за последните 2 години (да не кажа повече). За да се върне 'силата' на форума и въобще на БФБ е нужно да има поне 10 дружества със заряда на Алтерко, които да бъдат листнати идните 1-2 години,после още 10 и така докато нещата потръгнат. Няма нужда да са все хай-тек, но е важно да не са на принципа "на борсата давали безплатни пари шараните".... С пълна сила важи прaвилото за ку..те и бардака, а тези на бфб са хем дърти, хем нагли, хем обичат да бъркат в джобовете на клиентите докато спят....

            Last edited by bertram; 03.12.2020, 23:54.
            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

            Коментар


            • Струва ми се, че основният аргумент на песимистите е "акцията скочи твърде много". Никога не съм го разбирал това защото за мен е важно какво е включено в цената и какво не. Та в момента имаме данните за черен петък и
              Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
              „Продажбите по време на Черния петък са отражение на успеха на компанията през цялата 2020 година", коментира Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс. "Още по-добрата новина е, че доставените продукти до дистрибуторите по света също са изчерпани и в следващите дни очакваме нови поръчки във връзка с подготовката за коледните празници. Напълно подготвени сме и ще успеем да изпратим всички поръчки, както и допълнителни продукти в рамките на следващите дни“, заяви той.

              https://www.investor.bg/novini-i-ana...-petyk-317071/
              Това дава някаква база върху която може да се смята четвърто тримесечие и всеки да си вкара някакви очаквания. Колкото и песимистично да го смятам за мен изобщо не е скъпо и този аргумент някак си отпада. Ключовото за оценката на тази акция са очакванията за растеж. Ясно е, че те са субективна представа на отделният индивид за бъдещето. Ясно е, че някои по рождение имат предимство в това пред други, но за това плащат цената да се справят по-зле в други области. Никой няма всичко. Но поне за четвърто тримесечие няма нужда от голямо въображение. Всеки може да си сметне нещо въз основа на излязлата информация. Друг е въпроса кой какъв ръст на приходите би заложил в следващите години и защо. Така ще се получат различни оценки, но няма голям смисъл човек да каже "то вече скочи много" и да го пропусне без дори да го погледне.
              Другото неразбиране са продуктите. Всеки може много лесно да се запознае с тях. https://shelly.cloud/ и https://mykifamily.com/
              Написаното не е препоръка за нищо. Особено за такива действия като моите. Никога не съм имал толкова голяма тежест на една експозиция в портфейла. Всички лимити са отдавна прегазени, но не съм продал и бройка. Гледам с интерес и много повишено внимание. Видя ли някакъв проблем и ще вляза моментално в лимити, но колкото и да гледам не виждам. Това е доста безотговорно от моя страна и не го препоръчвам на никой. Аз твърдо вярвам в диверсификацията и инвестирането в няколко несвързани по между си парадигми. В този момента теглото на първата експозиця е толкова голямо, че на практика подкопава напълно тази концепция.
              Лека и да се надяваме утре да е интересна и доходна сесия.

              Коментар


              • И аз ще благодаря на Мариян за хубавите слова, но нека си кажем кривиците, пък тогава да вървим напред. За мен лично има две неща, които са безкрайно дразнещи - аз ще ги нарека с истинските им имена, защото не съм на хранилка към никого, а още по-малко ъпк имам задни интереси:

                1. Войнстващата простащина и агресия на част от форума - тук включвам основно "звезди" като Батя, 4Д и т.н., които са толкова убедени в чувстваото си за непогрешимост, че чак става страшно. Обикновено имаме два типа аргументи - едните са на "умните" като 4Д, чийто подигравателен тон е безкрайно одиозен. То хубаво, нека се прави на Специалния, но поне да имаше някаква подплата, ми то само общи фрази, "купешки приказки" и нула конкретика. Другият тип аргументи са на друг "великан" - "професионалния инвеститор, регистриран в КФН", който дори няма менталните способности на 4Д, но е толкова убеден в правотата си и до такава степен не допуска чуждо мнение с войнстваща агресия (толерирана от админите), че чак става страшно.

                2. Сектанстването и многоникието - тук си има една такава групичка, която взаимно се лайква (с по няколко профила) и си търси адепти, като не допуска други да изкажат различно мнение, което да не е част от мейнстрийма. Мога да ги изброя, то и Батя ми ги написа де, като ми отказа баса, щото не съм познавал този и онзи, затова не бил направил бас с мен. А аз сигурно имам повече басове от който и да е друг във форума, като всички са изпълнени коректно - и когато съм печелил, и когато съм губил.

                Та имайки изначално тези две неща, логично се появява и опозицията им, която въпросната секта директно праща в осма глуха, само защото е изказала различно мнение - ок, има и откровено заядливи и тотално некомпетентни мнения, това е факт, но между това да кажеш Балоняк и Най аз лично разлика не виждам. Е, няма как да стане - ето, аз не пиша в определени теми, щото или финансистчето от Северозапада ще ме "затапи" с НАЙ и "бегай бе, смешник, виж си джоба колко е скъсан", без да ме познава изобщо (а аз го познавам - весело, нали) и след като е забравил как е ритал буци из полята, или пък ще чуя подигравателния тон на 4Д (него не го познавам, но съм почти на 100% убеден, че е служител на Карол или Елана), абсолютно неоправдан, най-малкото защото със сигурност няма и 50% от общата ми култура (минутки за реклама), или пък Батя ще ме "забие" в земята с "аз съм професионален инвеститор, който с това си изкарва хляба" и т.н. Мога да изредя и още имена, но ще запазя тайната на личната кореспонденция, която заради това е лична

                П.С. Така се прави като Петър (той винаги си е бил такъв - първичен, респект за което) - слагаш си портфейла и после можеш да говориш. Ако говорим само за БФБ, то инвестицията ми на тази борса е 85% в един балоняк и 15% в един ток. Ако броя всичките си активи (включително имоти, кеш и инвестиции навън), то това, което имам на БФБ, ми е към 15-16% от активите. Толкоз, бъдете здрави и дано наистина форумът се върне към предишния му блясък
                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                Коментар


                • Поздравление за градивните мнения! Алтерко се опитва да промени БФБ, а тук пък виждам опити в темата за Алтерко да се промени форума! Форумът от преди 15 години липсва на всички, с това да има повече съдържание и по-малко низки страсти. Вярвам, че ще се намерят хора, на които да им пука за форума, а и хора, на които да им пука за БФБ. Аз поне вярвам от 17 години!

                  Марияне, благодаря ти!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
                    Ама вие току що се изплюхте на правилата на форума, ако въобще има такива и ако това въобще има претенции да е някаква трибуна за мнения на тема БФБ и компании. Доколкото знам в темите се коментират акциите, компаниите, а не това кой бил хейтър, кой колко бил рейтингов, кой трябвало да пише или не? Има фейс контрол за това кой може да пише и кой не ли? Кой е желан, кой е нежелан, на кого мненията са добри за форума, и кой мненията не пасват на форума?
                    ЦЯЛА СТРАНИЦА ХЕЙТ И НИЩО ПО ТЕМАТА НЕ ДОПРИНЕСОХТЕ! ПРОЧЕТЕТЕ СИ ДУМА ПО ДУМА.
                    Форумът е основно, за да се следи сентимента, както написа dddd!
                    Защото цената е сентимент.
                    Като има хейт ще качва още.
                    А някои коментатори са контра-индикатор. Като купят (или похвалят) и трябва да продадеш веднага!, както написа top
                    Като цяло е хубаво когато темата се задържа най-горе, значи "нещо става".
                    Това не е сайт за качество на продукти или счетоводен сайт, за четене на графи от отчета. Ако искаш да си сложиш Шели у дома, горе долу не е тук мястото за инструкция.
                    Тук се работи на друго ниво!

                    С две думи "използват те". Искай такса
                    Last edited by mpy_yordanov; 03.12.2020, 21:04.

                    Коментар


                    • Ама вие току що се изплюхте на правилата на форума, ако въобще има такива и ако това въобще има претенции да е някаква трибуна за мнения на тема БФБ и компании. Доколкото знам в темите се коментират акциите, компаниите, а не това кой бил хейтър, кой колко бил рейтингов, кой трябвало да пише или не? Има фейс контрол за това кой може да пише и кой не ли? Кой е желан, кой е нежелан, на кого мненията са добри за форума, и кой мненията не пасват на форума?
                      ЦЯЛА СТРАНИЦА ХЕЙТ И НИЩО ПО ТЕМАТА НЕ ДОПРИНЕСОХТЕ! ПРОЧЕТЕТЕ СИ ДУМА ПО ДУМА.
                      Last edited by X_Y; 03.12.2020, 20:51.

                      Коментар


                      • Трябва всички да могат да пишат. Така имаме по-голяма яснота за пазарният сентимент. Въпреки, че не съм съгласен с нито дума от написаното от Грую считам, че е полезен и с интерес следя какви са възгледите му и дали ще се променят във времето. На мен ми е интересен и момента когато Хари сам ще се откаже да пише в темата. Това също е информация. Аз не очаквам да намеря тук някаква ценна идея за дружеството, но ми е важно да разбера какво мислят хората за него.

                        Коментар


                        • Harry, как е положението тук? Интересува ме какво мислиш към момента, за да знам дали да купувам още. Така преди време една госпожа ме поздрави, че съм продал и осъзнах грешката си и купих пак, като изпуснах известно движение.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

                            Аз също не пиша, а предимно чета форума от 2007г.
                            Много качествени форумци спряха да пишат и наистина форума не е това, което беше.
                            Спирам,
                            ​​​​​​Ще гледам да се въздържам от бъдещи коментари по адрес на дразнители.
                            Успех!

                            ​​​​​
                            Благодаря!
                            Дано спасим форума, защото във фейс групите за "инвеститори" основната идея е "харесал съм си магазин, продаван от банка, да го купя ли" (днес го четох) или "имам 20 000 лв., какъв бизнес да започна", или "Nio поскъпна 100 пъти, да си взема ли или е скъпо". Няма теми по компании, пък и не е анонимно и винаги пишеш с пет наум (четат те приятели, шефове, непознати, познати, завистливи) и бог зне кой и къде ще го използва срещу теб.
                            Успехи в инвестициите и здравето!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение

                              Мерси
                              леко ирония е добре
                              леко да се пошегуваш с прогнозите му също е допустимо
                              всички четем мненията му и знаем, че не може да се похвали с успех на прогнозите, затова рейтинга на коментарите му е нисък (засега досега)
                              не е като рейтинга на Бъфет и това се знае от ВСИЧКИ във форума
                              остави го да си пише
                              като сам осъзнае че няма успешна прогноза и ще спре
                              нужно му е още време

                              в последния си пост просто питаше за продуктите, което си е ок
                              човека искаше да му обясните
                              но вместо обяснение го нахока и изгони през вратата като мръсно куче
                              "всичко е на секира захранено", както казваше дядо ми

                              е къде е хуманизмът питам аз?

                              като му се обясни може пък да купи продукта или акцията, а може и друг четящ да схване бизнес идеята , ако Хари не я схване

                              така си мисля
                              и не е толкова в тази тема
                              честно ти казвам, много хора вече не пишат
                              други се свиха в по една тема и в "чуждите" не пишат от колегиалност или страх да не ги обиждат

                              като цяло хората не са конфликтни и лошата атмосфера в някой тема ги отблъсква
                              Аз също не пиша, а предимно чета форума от 2007г.
                              Много качествени форумци спряха да пишат и наистина форума не е това, което беше.
                              Спирам,
                              ​​​​​​Ще гледам да се въздържам от бъдещи коментари по адрес на дразнители.
                              Успех!

                              ​​​​​

                              Коментар


                              • Колеги аз едно не разбирам. Фондовете които управляват милиарди и държат акции дали изпитват такъв сантимент или съответно ненавист към дадена акция? Риторичен въпрос. Правят си анализа хората наети за това, определят кошницата купуват, определят си стратегия и дедлайн и накрая някои губят а други печелят. Та, кво ви дреме дали имате куриерски, доверчиви или каквито и да са други акции ако ви носят по 50% примерно, и успеете да гепите движенията при 2-3 такива през годината? Ма нямало изненади, нови продукти излизали, качеството еди какво си. Бахти киселото грозде. Следете и като набарате акцията продайте когато сте на кеф (това е индивидуално вътрешно усещане и обикновено е на върха ) и инвестирай в нещо което реално ще ти донесе пари и без сатанински ритуали и сектантски изказвания от сорта на мойто гардже най-рошаво. Пичове отигравайте всяко движение при всеки шит, който може да ви докара печалба и после с кеф си харчете парите. Доста просташко изказване ама така е за мен, купуваш и продаваш и гледаш да си на печалба. Успех на всички
                                5BU - 7.39%
                                5DOV - 26.04%
                                6A6 - 15.59%
                                A4L - 24.53%
                                SKK - 7.48%
                                КЕШ - 18.98%

                                Коментар

                                Working...
                                X