IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шелли груп АД (A4L)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение

Така е и затова никой не иска да ви се върже на гладния кокоши акъл, и да разпродава на безценица.
    По-важното е да има кой да купува скъпо Да надуе балоня, че и най-умните да успеят да излязат навреме.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Дай по тримесечия, това ти е най-ценната справка. И там ще лъсне забавянето на темпа на продажби. И то яко ше лъсне, ако го смяташ по Кю-та на съответната година към предхододната. Аз виждам грубо към 15 милки продажби на устройства за Кю 4 2020 и 21 милки за Кю 4 2021 - ръстът за годината е по-голям от ръста за тримеечието. И предишното Кю беше същото. А като сложим на масата и това, че вече почти нямат приходи от услуги, щото ги продадоха, а там са едни 5-6 милки по-малко и работатата с ръста на приходите на консолидирана база съвсем утече - ще излезе към 25% на годишна база. Само цифрички, който както иска да си ги интерпретира и да си вярва.

Тази компания се търгува на мултипълите на Епъл, а със сигурност не е Епъл в нито едно отношение и в Немция много бързо ги разконспирираха, точно както и очаквах и говорех много преди това, ама бях хейтър и т.н. да видим кога ще спре помпането (включително вербалното, щото и то е доста важно - на всеки, който отиде при яхтсмените, му препоръчват под сурдинка и тази акция, ако не е рисков - Атера - абсолютен крос селинг са направили, за което ги поздравявам) и цената ще слезе твърдо под 20-та, за да си взема и другия бас по тази позиция с Инта

П.С. Миналата година са преизпълнили с 20%, тази с 10%, догодина?
      Алооо какви тримесечия бе, те само за седмицата през черния петък имат над 9 милиона продажби. Съвсем се омаза със сметките. Знаем как смяташе и Ев/ебитда.... И едни сметки за винса не можеш да направиш. Ще те опукат още на кандидатстудентския ...

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
        Имаха увеличение и проспект преди година и половина, там си имаше прогнози - преизпълняват си ги хората:
        Прогноза проспект 2020
        2020 *** 34,267,000
        2021 *** 54,512,000
        2022 *** 82,059,000
        2023 *** 103,476,000
        2024 *** 121,104,000
        Днес обявиха 59.5млн лв продажби за 2021г., при прогнозирани 54.5млн. лв
        Дай по тримесечия, това ти е най-ценната справка. И там ще лъсне забавянето на темпа на продажби. И то яко ше лъсне, ако го смяташ по Кю-та на съответната година към предхододната. Аз виждам грубо към 15 милки продажби на устройства за Кю 4 2020 и 21 милки за Кю 4 2021 - ръстът за годината е по-голям от ръста за тримеечието. И предишното Кю беше същото. А като сложим на масата и това, че вече почти нямат приходи от услуги, щото ги продадоха, а там са едни 5-6 милки по-малко и работатата с ръста на приходите на консолидирана база съвсем утече - ще излезе към 25% на годишна база. Само цифрички, който както иска да си ги интерпретира и да си вярва.

Тази компания се търгува на мултипълите на Епъл, а със сигурност не е Епъл в нито едно отношение и в Немция много бързо ги разконспирираха, точно както и очаквах и говорех много преди това, ама бях хейтър и т.н. да видим кога ще спре помпането (включително вербалното, щото и то е доста важно - на всеки, който отиде при яхтсмените, му препоръчват под сурдинка и тази акция, ако не е рисков - Атера - абсолютен крос селинг са направили, за което ги поздравявам) и цената ще слезе твърдо под 20-та, за да си взема и другия бас по тази позиция с Инта

П.С. Миналата година са преизпълнили с 20%, тази с 10%, догодина?
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
          Преци, ти що не отскочиш до немския форум и там да ги обясняваш на дълго и на широко тези неща? Козлето май не го разбират, но теб може и да те разберат
          Нещо не си разбрал. Пиша тук, защото ми харесва. Даже и фейсбук нямам, нито други социалки. Какъв ти е зора за немския форум?! Този ти е малък ли?! Нещо се правите на дяволи в последно време, а фундаментът цъка..... и за този и за всички останали форуми ..

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
            Имаха увеличение и проспект преди година и половина, там си имаше прогнози - преизпълняват си ги хората:
            Прогноза проспект 2020
            2020 *** 34,267,000
            2021 *** 54,512,000
            2022 *** 82,059,000
            2023 *** 103,476,000
            2024 *** 121,104,000
            Те хубаво преизпълняват обещаното, ама и вие се престарахте множко и бая преизпълнихте.
            Първо Софикс, Франкфурт, а вие сте на 435,000,000 ЦЕНА НА АКЦИЯ засега. Очаквам да преизпълните до към 100,000,000 за да си дойде на продажбите! Къде е продажбите къде е цената - има ли връзка?
            Ало?!? има ли някой да мисли?

Коментар

• Имаха увеличение и проспект преди година и половина, там си имаше прогнози - преизпълняват си ги хората:
              Прогноза проспект 2020
              2020 *** 34,267,000
              2021 *** 54,512,000
              2022 *** 82,059,000
              2023 *** 103,476,000
              2024 *** 121,104,000

Коментар

• Преци, ти що не отскочиш до немския форум и там да ги обясняваш на дълго и на широко тези неща? Козлето май не го разбират, но теб може и да те разберат

Коментар

• Първоначално изпратено от petyob Разгледай мнение

не е вярно, акции имам, но от други дружества. Тук ми е забавно да гледам как надъхвате хората. Нали целта на форума е да се чуят и други мнения. Може пък да е полезно за новите хора - да не се зашият тук в този момент ... като гледат милионите дето ги разхвърляхте
                  пп. това пък "като нямаш акции - защо пишеш тук" е най-голямата глупост
                  Полезно за новите хора е да не ви четат глупостите щом не сте наясно откъде идват прогнозите. И къде видя надъхване?
                  Не си измисляй, не казах че нямаш акции, а че нямаш интерес от акциите на Алтерко. Е освен ако не паднат на номинал, но и тогава няма да купиш, защото ще са "много паднали". Ами дръжте си брефчета химчета и пибчета и тем подобни " подценени силно с голям фундамент", а тук щом не вдявате явно не е за вас. Ни най малко не те навивам да стоиш тука. Напротив - иди в други акции, тази не е за теб, приятелите ти и новите хора които са ти фенове - да те следват по другите дружества. Тука го обърнахте на забавачница

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

Пеца, хайде надъхай ни и ти за други акции, пък можем и от там да купим !
                    Аз избягвам да надъхвам хората за акциите от които имам. Но не е тайна, че съм фен на Агрия, повече от 50% ми е. Очевидно е коя от 2-те има повече активи, има по-стабилен, сигурен бизнес със сигурни печалби - в Агрия са по-големи, нищо че капитализацията е 5 пъти по-малка
                    Last edited by petyob; 11.01.2022, 18:39.

Коментар

не е вярно, акции имам, но от други дружества. Тук ми е забавно да гледам как надъхвате хората. Нали целта на форума е да се чуят и други мнения. Може пък да е полезно за новите хора - да не се зашият тук в този момент ... като гледат милионите дето ги разхвърляхте
                      Пеца, хайде надъхай ни и ти за други акции, пък можем и от там да купим !

Коментар

• видя се на борсата на запад, че няма камилчета. Въпроса е дали ще се намерят още тук. Струва ми се привършват. Г-н 4д много слабо се включи днес за затягане на редиците. Предполагам, че сега подготвя някое писание поне 1 страница дълго

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

Много досадно ще е за останалите форумци, защото 1-2 страници назад в темата го писахме вече. Имаше дори форумец, който се дразнеше от много писанки по въпроса. Аз пък ви се чудя като нямате интерес към акциите, защо изобщо питате
                          Last edited by petyob; 11.01.2022, 17:55.

Коментар

тези 90 милиона приходи за 2022 от къде изскочиха? как се сметнака? Г-н Груев предполагам, ще ви предложи бас за тях
                            Много досадно ще е за останалите форумци, защото 1-2 страници назад в темата го писахме вече. Имаше дори форумец, който се дразнеше от много писанки по въпроса. Аз пък ви се чудя като нямате интерес към акциите, защо изобщо питате

Коментар

• Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                              Нещо ви се разминават понятията. Нищо не прибираме. Алтерко и сега в момента има в отчета около 30 милиона готов кеш за "раздаване", ако това имаш предвид - никак не се се шегуваме. Аз лично предпочтам да го ползват за развитие и иновации, а не да го раздават.
                              А Онова за което писахме по-долу е прогноза за печалбата през 2022. Всеки който оперира на борсата, трябва да е наясно , че ако не вижда резултатите 9 месеца напред ще му е трудно да спечели. Може би печелиш по друг начин, но Борсовата цена най-често се определя за едни 9 месеца напред, а не се определя от миналите 9 месеца. Поне това трябваше да ти се е изяснило досега, ако търгуваш с акции. Борсата "се опитва да гледа" какво предстои и какво очаква за дружеството напред, а не назад.
                              тези 90 милиона приходи за 2022 от къде изскочиха? как се сметнака? Г-н Груев предполагам, ще ви предложи бас за тях
                              пп. мисля, че ще е успех, ако съумеят да направят същите приходи като тази година.
                              Last edited by petyob; 11.01.2022, 17:45.

Коментар

еха, тук не се шегувате -вече прибирате печалбата за 2022 !!! страшна работа
                                Нещо ви се разминават понятията. Нищо не прибираме. Алтерко и сега в момента има в отчета около 30 милиона готов кеш за "раздаване", ако това имаш предвид - никак не се се шегуваме. Аз лично предпочтам да го ползват за развитие и иновации, а не да го раздават.
                                А Онова за което писахме по-долу е прогноза за печалбата през 2022. Всеки който оперира на борсата, трябва да е наясно , че ако не вижда резултатите 9 месеца напред ще му е трудно да спечели. Може би печелиш по друг начин, но Борсовата цена най-често се определя за едни 9 месеца напред, а не се определя от миналите 9 месеца. Поне това трябваше да ти се е изяснило досега, ако търгуваш с акции. Борсата "се опитва да гледа" какво предстои и какво очаква за дружеството напред, а не назад.

Коментар

Working...
                                X