Аз бих искал да поздравя компанията за продукта им Shelly Uni. Това е мечтата на домашното техничарче и на всичкото отгоре на много конкурентна цена. Аз лично съм го вързал към охранителната система на вилата и получавам аларма при активирането и(безплатен СОТ). Досега ползвах подобно устройство, но с предплатена СИМ карта, която трябваше през определено време да се презарежда, а това се оказа доста неудобно.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шелли груп АД (A4L)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Plemennika_na_shefa Разгледай мнение
Ако зададеш въпроса си в някоя от съпорт групите на Шели във Фесбук (английската, бългсрската или немската), ще получиш със сигурност изчерпателен отговор.
Сещам се, че Уорън Бъфет се хвали как пиел кенчета Кока-кола ВСЕКИ ден, защото много му харесвала.... Дали е наистина така или е просто защото е решил да й прави реклама тъй като "случайно" има огромен дял от компанията е отделен въпрос. (Изобщо не засягам и колко реално мега-вредна е напитката, че да се наливаш с нея....)...
Та пак казвам, целта ми е да е разбера "инвеститорския" елемент към продуктите, а не чисто "жичкаджийкската" гледна точка....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Не че нещо, ама няма нормален ел уред, дето да не му е заложено от производителя да се саморегулира по задени предварително параметри (имам климатик на 13 години с такава функция, да не говоря за по-новите) по дни, часове и т.н. Да не кажа, че едно време имаше дори маслени радиатори, които имаха възможност да се зададе изключване по един циферблат на тях. А повечето съвременни марки си имат собствено приложение, чрез което можеш да си задаваш часове на включване и изключване колкото си искаш на всякакви уреди през телефона.
най-общо казано това, дето го предлагат Балонерко, е като онези антени за ламповите телевизори, когато се мина на цифров сигнал за излъване на телевизията. Повечето хора така или иначе имаха кабелна и/или нови телевизори с вградена дигитална антена, но все пак известно време имаше пазар за тези боклуци и крайно бедните си ги купуваха. Единственият шанс за бъдеще на Балонерко е да стане подизпълнител на някоя марка и да им продава релета - упс, забравих, че те всъщност само ребрандират китайски релета (или вече станаха виетнамски). А, забравих и другия шанс - да се намери някой баламурник да купи фирмата, ама на този пазар....
Най-общо казано това, дето го предлагат Епъл, повечето хора така или иначе го имат. Защо да дадеш 3 бона за нов телефон, като така или иначе си имаш смартфон?
Какви са шансовете пред Алтерко само време ще покаже. За последната година компанията реализира много добър ръст. Откакто акциите са листвани в Германия 2% са алокирани там от около 35% фрий флоут. И там сигурно от някоя яхта ги помпат цените, ама там във всеки гьол имат лодки, така че това само може да ни успокоява за бъдещето.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Е, аз не държа, да е за някой софийски апартамент/къща... Напротив - откъдето и да е... даже не е необходимо да е от България (мисля че имаме съфорумци, установили се в чужбина).
Наистина ми е любопитно да пречупя рекламните послания през реалността. В момента аз лично, си светвам в стаите, в които имам нужда от осветление, увеличавам мощността на ел.уредите ако искам да ми е по-топло или ги намалям, ако искам да ми е по-хладно и/или съм преценил, че искам да ги изключа за да спестявам - примерно няма ме повече време от вкъщи....
Относно радиаторите, лично аз така или иначе по-скоро гледам да не сменям много настройката на винтилите, тъй като знам от приятели от тези измервателните фирми, че енергийната консумация се увеличава при по-рязка промяна на температурната разлика между отоплителния уред и възхуха в стаята.... то и при климатицете май е така....
Та наистина ми е интересно, колко точно може да се спестява, без да си променяме комфорта вкъщи (т.е. да си седим на толкова топло/студено, колко сме свикнали и да сме си светнали, когато имаме нужда от светлината).
Общо взето визирам практичността от инвестицията.
Иначе пак казвам - преди време гледах надъхващи клипчета, които създават усещане за забава - баща променя цвета на осветлението в детската стая от комютъра, или шашваш гостите като намаляваш осветлението над масата от мобилния телефон - но това ще го направиш 5-10 пъти да си направиш кефа или да шашнеш гостите, но не знам дали човек ще му се занимава след това....
Или дали няма да му е по-лесно да стане и да включи лампата или да завърти винтила на радиатора, отколкото да стане и да отиде до масата и да си вземе мобилния телефон, за да направи тези неща от него....
Ако зададеш въпроса си в някоя от съпорт групите на Шели във Фесбук (английската, бългсрската или немската), ще получиш със сигурност изчерпателен отговор.
Коментар
-
Първоначално изпратено от p Разгледай мнение
Ако имаш един винтил и една лампа, едва ли ще тръгнеш да автоматизиращ. Аз имам 7 радиатора в къщи. Не са много , но си е досадна работа, а и често забравяме някой (този в банята). Та, тръгвам някъде на почивка, натискам едно копче на телефона и всичките радиатори са спрени. На връщане, два часа преди да се приберем, натискам едно копче и почва да се стопля, че като се върна да не е студено. Това си е добра екстра за мен, че съм с две малки деца. Другото за мен е че подържа температурата постоянна. Топлофикация имат навика да надуват парното през нощта и става жега.
Та такива работи. По-скоро за удобство, не толкова за пестене. При мен уредите не са на Алтерко, че отдавна ги слагах.
най-общо казано това, дето го предлагат Балонерко, е като онези антени за ламповите телевизори, когато се мина на цифров сигнал за излъване на телевизията. Повечето хора така или иначе имаха кабелна и/или нови телевизори с вградена дигитална антена, но все пак известно време имаше пазар за тези боклуци и крайно бедните си ги купуваха. Единственият шанс за бъдеще на Балонерко е да стане подизпълнител на някоя марка и да им продава релета - упс, забравих, че те всъщност само ребрандират китайски релета (или вече станаха виетнамски). А, забравих и другия шанс - да се намери някой баламурник да купи фирмата, ама на този пазар....Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение....
Или дали няма да му е по-лесно да стане и да включи лампата или да завърти винтила на радиатора, отколкото да стане и да отиде до масата и да си вземе мобилния телефон, за да направи тези неща от него....
Та такива работи. По-скоро за удобство, не толкова за пестене. При мен уредите не са на Алтерко, че отдавна ги слагах.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
Не мисля, че можеш да направиш релевантни изводи за целия пазар, като гледаш българския,
защото тук сме на субсидирани цени на тока и не сме пресирани да вземем мерки
а от софийската камбанария съвсем
там сте на централно топлоподаване и не се топлите на ток и не харчите за бойлер
не така стоят нещата в провинцията
когато битовите абонати минем на свободния пазар, нещата ще изглеждат по друг начин
уредите на алтерко или подобни на тях вече са почти задължителни на пазара на луксозни имоти
предполагам, че първо при нас ще тръгнат най-вече термовентилите за радиаторите
ако аз бях в нова кооперация с индивидуален топломер на входа на апартамента задължително бих си сложил такива
Наистина ми е любопитно да пречупя рекламните послания през реалността. В момента аз лично, си светвам в стаите, в които имам нужда от осветление, увеличавам мощността на ел.уредите ако искам да ми е по-топло или ги намалям, ако искам да ми е по-хладно и/или съм преценил, че искам да ги изключа за да спестявам - примерно няма ме повече време от вкъщи....
Относно радиаторите, лично аз така или иначе по-скоро гледам да не сменям много настройката на винтилите, тъй като знам от приятели от тези измервателните фирми, че енергийната консумация се увеличава при по-рязка промяна на температурната разлика между отоплителния уред и възхуха в стаята.... то и при климатицете май е така....
Та наистина ми е интересно, колко точно може да се спестява, без да си променяме комфорта вкъщи (т.е. да си седим на толкова топло/студено, колко сме свикнали и да сме си светнали, когато имаме нужда от светлината).
Общо взето визирам практичността от инвестицията.
Иначе пак казвам - преди време гледах надъхващи клипчета, които създават усещане за забава - баща променя цвета на осветлението в детската стая от комютъра, или шашваш гостите като намаляваш осветлението над масата от мобилния телефон - но това ще го направиш 5-10 пъти да си направиш кефа или да шашнеш гостите, но не знам дали човек ще му се занимава след това....
Или дали няма да му е по-лесно да стане и да включи лампата или да завърти винтила на радиатора, отколкото да стане и да отиде до масата и да си вземе мобилния телефон, за да направи тези неща от него....Last edited by Van Basten; 11.02.2023, 01:05.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение
Изглежда супер и надъхващо....
Но ако може пак от наистина искрено любопитство пак да попитам (преди време бях питал и май само някакъв служител на "Алтерко" беше постнал снимка,че си бил "купил" няколко кашончета с уреди.... НЕ подлагам под съмнение, че са били за лично за ползване, а на за препродажби...) - има ли някой тук дето си е купил уреди и да сподели преки впечатления от типа на "Купих си и си гложих сам (или наех ел.техник да ми ги исталира) - "Х" броя за "Y" лева/евро, като консумацията ми спадна от "Z" вата годишно на "W" вата годишно".... или нещо от сорта ?
защото тук сме на субсидирани цени на тока и не сме пресирани да вземем мерки
а от софийската камбанария съвсем
там сте на централно топлоподаване и не се топлите на ток и не харчите за бойлер
не така стоят нещата в провинцията
когато битовите абонати минем на свободния пазар, нещата ще изглеждат по друг начин
уредите на алтерко или подобни на тях вече са почти задължителни на пазара на луксозни имоти
предполагам, че първо при нас ще тръгнат най-вече термовентилите за радиаторите
ако аз бях в нова кооперация с индивидуален топломер на входа на апартамента задължително бих си сложил такива
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
Но ако може пак от наистина искрено любопитство пак да попитам (преди време бях питал и май само някакъв служител на "Алтерко" беше постнал снимка,че си бил "купил" няколко кашончета с уреди.... НЕ подлагам под съмнение, че са били за лично за ползване, а на за препродажби...) - има ли някой тук дето си е купил уреди и да сподели преки впечатления от типа на "Купих си и си гложих сам (или наех ел.техник да ми ги исталира) - "Х" броя за "Y" лева/евро, като консумацията ми спадна от "Z" вата годишно на "W" вата годишно".... или нещо от сорта ?
Last edited by Van Basten; 10.02.2023, 09:25.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнениеКолега, снимката никак не е актуална ... влакът не е на перона
Ще видим ще има ли билети за утрешния влак и на каква цена. На франкфуртската гара са продали 3700 билета днес, при нас преди да затвори касата купиха 1800. Ще видим утре сутрин колко няма да са разбрали, че билетите им във Франкфурт са с 12% по скъпи.
Коментар
-
Колега, снимката никак не е актуална ... влакът не е на перона
Ще видим ще има ли билети за утрешния влак и на каква цена. На франкфуртската гара са продали 3700 билета днес, при нас преди да затвори касата купиха 1800. Ще видим утре сутрин колко няма да са разбрали, че билетите им във Франкфурт са с 12% по скъпи.Last edited by Key Ru; 09.02.2023, 23:00.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеНа 12.50 евро за акция в Германия не изглежда зле
- 1 like
Коментар
Коментар