IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шелли груп АД (A4L)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение
    ... прочети кои са собствениците на тази банка ще ти стане любопитно... а цената за консултанският договор Волфганг е намалил на половина и е скромна петцифрена сума в евро...така е не дойде на събранието и си ден информиран... интересно как професионалистите от тази най именита банка оборват твоята теза изцяло и си слагат името под анализа и го разпращат на множеството си клиенти... не е препоръка...( просто съждения на един аграр от Плевен/Бяла Слатина)
    Скоти, не се подценявай...знам, че си стар финансист

Проблемът е, че когато човек има дадена позиция е заслепен и не може да прави реална преценка.

Нека видим рипорта с препоръката от 34 лв и тогава ще можем да коментираме конкретния анализ, защото няма значение собственоста на този никому неизвестен инвестиционен шоп. Погледнах цифрите за 1H22 видях приходи от 85 млн.евро , -37% спрямо година назад и не се впечатлих от профезионализма им за мащабите на Германия.

https://www.baaderbank.de/Investor-R...Financials-130

Коментар

• Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнение

може ли да погледнем анализа на BaaderBank някъде ?
      Любопитно ми е как стигат до price target: 34.20 лв/акция = 615 млн. лв. или P/E 30 . Да не би Алтерко да са сключили договор с Тесла ?!?!
      Прогнозирам рязък скок на маркетинг и консултантските разходи това тримесечие
      ... прочети кои са собствениците на тази банка ще ти стане любопитно... а цената за консултанският договор Волфганг е намалил на половина и е скромна петцифрена сума в евро...така е не дойде на събранието и си ден информиран... интересно как професионалистите от тази най именита банка оборват твоята теза изцяло и си слагат името под анализа и го разпращат на множеството си клиенти... не е препоръка...( просто съждения на един аграр от Плевен/Бяла Слатина)

Коментар

• Първоначално изпратено от the prophet Разгледай мнение

може ли да погледнем анализа на BaaderBank някъде ?
        Любопитно ми е как стигат до price target: 34.20 лв/акция = 615 млн. лв. или P/E 30 . Да не би Алтерко да са сключили договор с Тесла ?!?!
        Не четат Груйката в оригинал, затова се объркват хората

Коментар

• може ли да погледнем анализа на BaaderBank някъде ?

Коментар

• никой не споменава новото листване на Елмарк Инвест. Изглеждат ми като сериозен конкурент на Алтерко и Биодит.

https://www.bse-sofia.bg/bg/exchange...&to=2023-02-22

Коментар

• Анализаторите на Baader Bank са започнали наблюдението си върху акцията на Allterco с препоръка за покупка.

Коментар

• Първоначално изпратено от I4S Разгледай мнение

Ти сериозно ли вярваш на тази „история“, че очакваш и някой друг да повярва ?. Случва се, естествено, и е напълно възможно да дойде някоя дефектна бройка още от завода, но всичките да дойдат дефектни, че да ги върне и после пак да й изпратят отново всичките дефектни…! Твоята приятелка явно е с по-особено чувство за хумор.
                Ти пипал ли си Shelly, ей така, да се докоснеш до продукта, да усетиш лично, какво е качеството на изработката, как е направено упътването, опаковката? Ако не си - пробвай. Тогава вече може и да имаш обосновано мнение, не разчитай за това на "приятелки". Те са за други работи
                Абе хора, не се ли радвате, че България най-после има фирма/продукт, който е световно разпознаваем в IoT/Smart Home средите? Алтерко успяха да изградят Shelly като бранд и продължават да пускат нови продукти. Не се оказаха еднодневка. Имаме си продукт на световно ниво, колкото и нескромно да звучи. Сещате ли се за друга наша наложена по света марка? Щото аз в момента не мога...
                В тази връзка, влизал ли си в Youtube да гледаш ревюта? Стотици са, на всякакви езици – гледал съм how-to-do и впечатления от Shelly на хора от Австралия, Германия, Щатите, Швеция, Норвегия, Южна Америка. Не съм попадал до момента на оплаквания от качеството, дори напротив.
                По-долу Груев беше писал, че се произвеждат в Китай. И какво лошо има в това – целия свят го прави. По-евтино е, и ако искаш големи печалби, това е начина (поне за момента). И айфон се произвежда там – това прави ли го китайска пръчка? И не – Shelly не са ребрандирани продукти. Нямат аналог, с такъв малък форм-фактор, с такова ниво на интеграция, без нужда от хъб и т.н. Можеш да потърсиш, ако наистина те интересува.

Имам акции. Още, когато бяха малко над 2 лева Не съм спирал да допълвам, и ще продължа да го правя, когато имам възможност..

Успех на всички, които виждат потенциал тук.

За тези пък, които не виждат – лошо няма, успех с техните фаворити.

Живи и здрави!
                Радвам се, разбира се, но и с тревога гледам как печалбата се сви до 988 х. лв. Затова, моля Ван Бастен, ако има време и желание да ми звънне или пише на Вайбър, защото виждам, че е от малкото които могат да четат отчети. 0887703722.

Коментар

• Открийте пред Коледните прилики и разлики в настоящето, но се въздържайте от решения по "дорисуване" по чертичките,
                  поне до преминаването над "черно-зелените черти"

https://postimg.cc/2bq3sXJ8

https://www.infostock.bg/infostock/control/graphics/A4L

Коментар

Абе хора, не се ли радвате, че България най-после има фирма/продукт, който е световно разпознаваем в IoT/Smart Home средите? Алтерко успяха да изградят Shelly като бранд и продължават да пускат нови продукти. Не се оказаха еднодневка. Имаме си продукт на световно ниво, колкото и нескромно да звучи. Сещате ли се за друга наша наложена по света марка? Щото аз в момента не мога...
                    Как да се радват когато шитните които държат, потъват ли потъват и ще им се пукнат сърчицата от злоба

Коментар

• Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение

приятелка, живееща в Германия сподели, че се излъгала да поръча от тази фирма и след като са забавили 10 дена поръчката са доставили дефектни устройства! естествено се е оплакала и върнала нещата, доставили други пак неработещи и на края си взела парите обратно. Само споделям отзив на потребител.
                      Ти сериозно ли вярваш на тази „история“, че очакваш и някой друг да повярва ?. Случва се, естествено, и е напълно възможно да дойде някоя дефектна бройка още от завода, но всичките да дойдат дефектни, че да ги върне и после пак да й изпратят отново всичките дефектни…! Твоята приятелка явно е с по-особено чувство за хумор.
                      Ти пипал ли си Shelly, ей така, да се докоснеш до продукта, да усетиш лично, какво е качеството на изработката, как е направено упътването, опаковката? Ако не си - пробвай. Тогава вече може и да имаш обосновано мнение, не разчитай за това на "приятелки". Те са за други работи
                      В тази връзка, влизал ли си в Youtube да гледаш ревюта? Стотици са, на всякакви езици – гледал съм how-to-do и впечатления от Shelly на хора от Австралия, Германия, Щатите, Швеция, Норвегия, Южна Америка. Не съм попадал до момента на оплаквания от качеството, дори напротив.
                      По-долу Груев беше писал, че се произвеждат в Китай. И какво лошо има в това – целия свят го прави. По-евтино е, и ако искаш големи печалби, това е начина (поне за момента). И айфон се произвежда там – това прави ли го китайска пръчка? И не – Shelly не са ребрандирани продукти. Нямат аналог, с такъв малък форм-фактор, с такова ниво на интеграция, без нужда от хъб и т.н. Можеш да потърсиш, ако наистина те интересува.

Имам акции. Още, когато бяха малко над 2 лева Не съм спирал да допълвам, и ще продължа да го правя, когато имам възможност..

Успех на всички, които виждат потенциал тук.

За тези пък, които не виждат – лошо няма, успех с техните фаворити.

Живи и здрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение

приятелка, живееща в Германия сподели, че се излъгала да поръча от тази фирма и след като са забавили 10 дена поръчката са доставили дефектни устройства! естествено се е оплакала и върнала нещата, доставили други пак неработещи и на края си взела парите обратно. Само споделям отзив на потребител.
                        Абе тази твоя приятелка.. сигурна ли си че адекватно е диагностицирала дефектността ?
                        щото между над казано, (,все пак сте борсов играчор от време оно) не ви ли гложди съмнението от типа "съмнявай се във всяко съмнение" а както е казал доктор Хаус - "всички лъжат" и следователно къде ли е истината!? (без съответната на нивото препоръка*)

Коментар

Груйче, не разбирам откъде този хейт към акцията (дружеството), наистина. По-спокойно го карай, ще си скъсиш живота с тези нерви.
                          Има акции и дружества, които аз също, по една или друга причина, не харесвам. Следователно не инвестирам в тях, еле пък да влизам в тяхната секция за коментари и да чета какво си пишат там. Не ме интересува. Ама грам.
                          Иначе те и Нокиа не виждаха смисъл в смартфона, присмяха се на Епъл през 2007 година след анонсирането на айфона. И на Илън Мъск му се присмиваха преди десетина години. Все неща, в които много не виждаха смисъл. Е, пазарът ги обори. Онзи ден обяснявах на щерка ми, кои са Нокиа - не ги беше чувала.

Ползвам Алтерко вкъщи, сложил съм си релета с отчитане на консумацията на 3-те климатика. Виждам във всеки един момент на телефона ми колко ток харчат, по часове, по дни, седмици, години, с графика, история и т.н. Виждам кой режим е наи-малкко ефективен. Мога да ги спирам и пускам дистанционно от всяко едно място, през телефона. Да – климатиците имат фабрични таймери за on/off, но няма да ти казвам колко допотопни са в това отношение, да не говорим, че за да промениш нещо трябва да си пред климатика, вкъщи. А с Shelly мога, докато съм на ски, да си пусна климатика и да ми е топло, като се прибера. Имам и подвижни смарт контакти на шели, които ги местя и ползвам за най-различни неща според нуждите - за програмиране на осветлението на коледната украса на елхата, терасата, стълбите, за ютията (жената е спокойна, и най-вече аз ). Мисля да си сложа реле и на вратата на гаража, за да се отваря автоматично. И така нататък. Мога ли без тези глезотии? Разбира се. Както мога и без телефон, без сутрешното кафе, без Wi-Fi вкъщи… Но какво ми пречи да ги имам – нищо (поне за момента, и въпреки г-н Груев
                          IM d best

Коментар

• Груйката плю оня-ден хартишката и това даде резултат

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Не че нещо, ама няма нормален ел уред, дето да не му е заложено от производителя да се саморегулира по задени предварително параметри (имам климатик на 13 години с такава функция, да не говоря за по-новите) по дни, часове и т.н. Да не кажа, че едно време имаше дори маслени радиатори, които имаха възможност да се зададе изключване по един циферблат на тях. А повечето съвременни марки си имат собствено приложение, чрез което можеш да си задаваш часове на включване и изключване колкото си искаш на всякакви уреди през телефона.

най-общо казано това, дето го предлагат Балонерко, е като онези антени за ламповите телевизори, когато се мина на цифров сигнал за излъване на телевизията. Повечето хора така или иначе имаха кабелна и/или нови телевизори с вградена дигитална антена, но все пак известно време имаше пазар за тези боклуци и крайно бедните си ги купуваха. Единственият шанс за бъдеще на Балонерко е да стане подизпълнител на някоя марка и да им продава релета - упс, забравих, че те всъщност само ребрандират китайски релета (или вече станаха виетнамски). А, забравих и другия шанс - да се намери някой баламурник да купи фирмата, ама на този пазар....
                              Груйче, не разбирам откъде този хейт към акцията (дружеството), наистина. По-спокойно го карай, ще си скъсиш живота с тези нерви.
                              Има акции и дружества, които аз също, по една или друга причина, не харесвам. Следователно не инвестирам в тях, еле пък да влизам в тяхната секция за коментари и да чета какво си пишат там. Не ме интересува. Ама грам.
                              Иначе те и Нокиа не виждаха смисъл в смартфона, присмяха се на Епъл през 2007 година след анонсирането на айфона. И на Илън Мъск му се присмиваха преди десетина години. Все неща, в които много не виждаха смисъл. Е, пазарът ги обори. Онзи ден обяснявах на щерка ми, кои са Нокиа - не ги беше чувала.

Ползвам Алтерко вкъщи, сложил съм си релета с отчитане на консумацията на 3-те климатика. Виждам във всеки един момент на телефона ми колко ток харчат, по часове, по дни, седмици, години, с графика, история и т.н. Виждам кой режим е наи-малкко ефективен. Мога да ги спирам и пускам дистанционно от всяко едно място, през телефона. Да – климатиците имат фабрични таймери за on/off, но няма да ти казвам колко допотопни са в това отношение, да не говорим, че за да промениш нещо трябва да си пред климатика, вкъщи. А с Shelly мога, докато съм на ски, да си пусна климатика и да ми е топло, като се прибера. Имам и подвижни смарт контакти на шели, които ги местя и ползвам за най-различни неща според нуждите - за програмиране на осветлението на коледната украса на елхата, терасата, стълбите, за ютията (жената е спокойна, и най-вече аз ). Мисля да си сложа реле и на вратата на гаража, за да се отваря автоматично. И така нататък. Мога ли без тези глезотии? Разбира се. Както мога и без телефон, без сутрешното кафе, без Wi-Fi вкъщи… Но какво ми пречи да ги имам – нищо (поне за момента, и въпреки г-н Груев

Коментар

• Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
                                смятам да пробвам същото
                                може ли скрий какво точно виждаш ?
                                10Х
                                Shelly uni само препраща сигнала от охранителната система към телефона ми и той започва да звъни, а иначе имам камери, които записват, но те са отделна система.

Коментар

Working...
                                X