IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шелли груп АД (A4L)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Верно ли?
    Наистина постфактум големи играчи и познавачи станахте.......но и тук ще ви гледам сейра
    А теб те гледам,че си и нова риба.Къде беше на предишния връх?

И може ли линк с прогнозата/анализ ,че си очаквал 40лв август.
    Или на които и да е голям "инвеститор" пишещ в темата
    След като са купили акции явно са очаквали да се вдигне цената

Ти дори да беше познал че ще стане 40лв няма никакъв смисъл след като нямаш акции

Какъв е смисълът на това да познаеш че Ябълката ще падне 10% ако не си я шортил???

Това да не е детската градина да си играеш на познаванка - Важно е кой е играл с парата

Коментар

• The Internet of Things (IoT) is beginning to become more mainstream. Millions of people use Fitbit health trackers, Nest smart thermostats, and Ring doorbell cameras, which are early examples of IoT…

Коментар

• И може ли линк с прогнозата/анализ ,че си очаквал 40лв август.
        [/QUOTE]

Дали ще е август или декември за дългосрочния инвеститор не е от такова значение. От Монтега казват една друга цифра(число), която е много вероятно да видим след резултатите от Q3 и Q4.

Не се заяждам, подхождам с уважение към елхите, боровете и другите неща, които правиш с ТА
        Last edited by Slg; 19.08.2023, 10:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
          не означава, че всички не са очаквали...
          Верно ли?
          Наистина постфактум големи играчи и познавачи станахте.......но и тук ще ви гледам сейра
          А теб те гледам,че си и нова риба.Къде беше на предишния връх?

И може ли линк с прогнозата/анализ ,че си очаквал 40лв август.
          Last edited by petrg5s; 19.08.2023, 09:47.

Коментар

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение

Колега мисля, че сте голям късметлия, защото възможността за къси позиции на БФБ все още не е внедрена, за да можете наистина де се обзаложите за посоката. Всъщност колега, това че Вие не сте очаквал, не означава, че всички не са очаквали... Ако вместо да чертаете върху графиките, си бяхте направили труда да отидете на общо събрание или дори онзи ден да се включите на он-лайн срещата за отчета на резултатите, щяхте да разберете какво предстои. Разбира се сега е малко по-късно, но по-добре късно отколкото никога. Та както бях написал и в един предишен пост (колегата 33 номер от Чикаго Булс, също го отбеляза в още по-стар пост), бяха приготвени пет туби с бензин, които да залеят огъня до края на Септември. Първата бе излята, остават още четири!
            То освен опции за къси трябва да имаш и пари и сърце

Ето за дълги на Дрона са необходими само пари и сърце, а на нашето момче му липсват явно

и то за негово добро щото ако имаш сърце парите отдавна да са му свършили с тези му пророчески качества

Click image for larger version

Name:	Untitled11.jpg
Views:	12
Size:	13.1 КБ
ID:	4104952

Коментар

....Обзалагам се, че никои тук не е очаквал тази цена и то сега август...
              Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
              ...И щото ходел на събранията ?...
              Колега мисля, че сте голям късметлия, защото възможността за къси позиции на БФБ все още не е внедрена, за да можете наистина де се обзаложите за посоката. Всъщност колега, това че Вие не сте очаквал, не означава, че всички не са очаквали... Ако вместо да чертаете върху графиките, си бяхте направили труда да отидете на общо събрание или дори онзи ден да се включите на он-лайн срещата за отчета на резултатите, щяхте да разберете какво предстои. Разбира се сега е малко по-късно, но по-добре късно отколкото никога. Та както бях написал и в един предишен пост (колегата 33 номер от Чикаго Булс, също го отбеляза в още по-стар пост), бяха приготвени пет туби с бензин, които да залеят огъня до края на Септември. Първата бе излята, остават още четири!

Коментар

• Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнение

Недейте така, г-н Груев! Компанията си работи добре и резултатите го доказват. Тук апокалипсис няма да има. Но и аз, като Вас, не очаквах, че с един приятелски заем на Експат, доста ПР и точния момент/ прилив на кеш от дивиденти/ може да докарат цената до 40 лв. Остава ми само да гледам мача отстрани, че продадох последните си акции на 27.50, толкоз мисля че струват.
                Да да ама не, нещо се объркахте, вие не сте като господина Груева по причина, че той много много преди вас е оклюмал тука като прегоряла китка на гробищата и е започнал да вещае срив още от 9лв, тоест поне 3 пъти по-неадекватно от вашите представи

Коментар

Съвсем скоро ще има удари с мокрия парцал,няма как

https://invst.ly/113tzx

Хахахаха
                  Упорит в излагацията !
                  За подигравка във форума!
                  Все така!

Коментар

• Съвсем скоро ще има удари с мокрия парцал,няма как

https://invst.ly/113tzx

Коментар

Браво.Доста добри цифри и реален поглед на нещата !
                      А в момента си е 100%-ов балон.А каква е съдбата на всеки балон ? Да бъде пукнат,точно така !

Обзалагам се, че никои тук не е очаквал тази цена и то сега август....но големи "аналЛизатори" постфактум

Изключение за шестака, който е тотална греда човека.От 18лв насам чака чака ново дъно ,тя цената ще се утрои.....

Не знам,това е нещо уникално !!! Да проракуваш ново дъно,а цената да се утрои ....Някой да е чувал за по-добър контра индикатор ?
                      Тук говорим за човек от световна класа......
                      Ха ха Момчето е продало на 27 и нещо е изкарало, а ти хем продаде виртуални акции на 24 хем за смях стана с прогнозата си за срив

Както са казали хората кучето от гледане не е станало касапин, нито анализатор нито добър художник на елхички

Коментар

• Първоначално изпратено от dimi71 Разгледай мнение
                        акции на 27.50, толкоз мисля че струват.
                        Браво.Доста добри цифри и реален поглед на нещата !
                        А в момента си е 100%-ов балон.А каква е съдбата на всеки балон ? Да бъде пукнат,точно така !

Обзалагам се, че никои тук не е очаквал тази цена и то сега август....но големи "аналЛизатори" постфактум

Изключение за шестака, който е тотална греда човека.От 18лв насам чака чака ново дъно ,тя цената ще се утрои.....

Не знам,това е нещо уникално !!! Да проракуваш ново дъно,а цената да се утрои ....Някой да е чувал за по-добър контра индикатор ?
                        Тук говорим за човек от световна класа......

Коментар

• Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение

г-н Груев,
                          Защо *плюете* най печелившата си позиция?.
                          Искрено Ви съжаляваме ,че не успяхте да съберете повече парички за вход,а са Ви стигнали *само за 15 броя A4L*
                          Съжаляваме Ви въпреки страхотния НЮХ да надушите тази позиция,и че малкия Ви вход от петнадесет броя на да Ви даде Възможност да застанете редом до големите на БФБ.
                          Надявам се това се дължи на Вашата Младост,НО с годините може да направите купища $$$$$$$$ и да се включите в *А* група.
                          Искрено Ви пожелавам Успехи и да направите повече такива удари както с Алтерко/Шели груп.
                          Следващия път влизайте СМЕЛО не само с петнадесетина акции.........................Прекаления СТРАХ и предлазливост не водят до нищо добро а само пропиляват блестяща инвестиция.
                          Но моля Ви, не е така - г-нът не "плюе" - той отново "дава дълбоко аргументирано мнение" /базирано на залепени от него ЕТИКЕТИ / в стил : "Тоя е такъв,оня онакъв" и т.н - като в детската градина.Единствения достоен отговор на подобни човечета е - "Е ти па си много убав".Бях се зарекъл да не коментирам въпросния "качествен анализатор",разбиращ от всичко/разбирай от нищо/,но ............ Умните хора са казали - "Пази боже да се родиш в интересни времена" - Е , родихме се ! Само дето някои от нас трябваше да се справят сами ,докато други са сукали от майките си/казвам го образно - за буквалистите/. Отправям горещ апел към всички - отнасяйте се с необходимото уважение към знанията,опита и постиженията на АНАЛИЗАТОРА - той друго освен да анализира другите и да знае повече от тях явно ДРУГО НЕ МОЖЕ.Не се заяждам - отначало ме дразнеше постоянното обаждане по всяка тема в стил "Моето л@йно мирише най - много" ,но вече съм притръпнал - така ще е .

В интерес на истината случвало се е да има проблясъци в мненията МУ ,но в темата на Шелли Груп не му се получават нещата.А най ми харесват дългите паузи в писането на коментари,пардон "аргументирани мнения".
                          Last edited by Q35; 18.08.2023, 18:12.
                          мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия

Коментар

• Целева цена: 52.00 лв Целева цена за период от: 12 месеца Последна промяна в рейтинга: - Анализатор: Нилс Шарвахтер Динамично развитие на приходите - резултатът се увеличава непропорционално На 16 август Shelly Group публикува цифри за развитието на бизнеса през първото полугодие, които отговарят на нашите очаквания и по този начин подчертават продължаването на ясно двуцифрения курс на растеж (>50% на годишна база). С потвърждаването на годишните и средносрочните насоки, ръководството има перспектива за продължаващо силно развитие. Приходите нарастват рязко - структурите на продажбите показват значително влияние: Групата отбеляза силен ръст от 53,2% на годишна база до 54,8 млн. лв. (28,0 млн. евро) през първото полугодие. Регионът DACH (127,8% на годишна база), който вече има нови структури на продажби, и Северна Европа, където експанзията все още се осъществява в по-голямата си част (107% на годишна база), се развиха особено динамично през Q2. Непропорционалното развитие на приходите подчертава конкурентното качество: Въпреки повишените административни разходи (съотношение на разходите H1/23: 25,6% спрямо H1/22: 25,1%), които са резултат от развитието на търговските структури и укрепването на екипа за научноизследователска и развойна дейност, групата успя да увеличи нивото на маржа на EBIT разширяване значително по-бързо от развитието на продажбите (H1/23: 24,9%; +3,7 п.п. на годишна база). По отношение на съобщените насоки за EBIT от най-малко 23%, отчетеното ниво на марж от 6 месеца дава увереност, въпреки че H2 с голям обем е придружено от кампании с отстъпки, изискващи маржин по време на Черната седмица. Консолидираният резултат също се възползва от ниската данъчна ставка (H1/23: 14,6% върху EBT), така че в края на първата половина на годината нетният резултат се увеличи с 83,3% на годишна база в размер на Осчетоводени са 11,4 млн. лв. или 6,8 млн. евро. С екип за научноизследователска и развойна дейност, който сега има около 90 служители, ние вярваме, че групата трябва да продължи да надминава конкуренцията в бъдеще с пускане на продукти и иновации. За тази цел гамата през H1 вече е разширена с десет продукта и се очаква да последват още през следващите месеци. Това включва и многофункционалния контролен център като стенен дисплей, който беше търсен от общността и беше представен като част от CONNECT Earnings Call. Освен това Shelly ще участва в IFA в Берлин в началото на септември и вероятно ще представи нови нови продукти там. Насоките са потвърдени - подготовката за Черната седмица е в разгара си: Компанията също потвърди годишната и средносрочната прогноза, което предполага продължаващо силно развитие. Със сегашния Профил на маржа на EBIT, Шели вижда удобна начална точка за втората половина на годината. В случай на съмнение може да се действа още по-агресивно в цените през коледния сезон, ако това би било необходимо за постигане на насоките, които в момента не очакваме. През следващите седмици Shelly вероятно ще се подготви за Q4 със значително натрупване на материални запаси, които могат да бъдат финансирани изцяло от собствени ресурси благодарение на силния оперативен паричен поток и високото парично ниво (свободна ликвидност към 30 юни: BGN 38,8 милиона или 19,8 милиона евро). Заключение: Големият интерес към Shelly се подчертава от Брой участници в разговора H1 (124). Групата е с най-малките Персоналът и структурното разширяване поставиха курса за непрекъснато динамично развитие и въпреки тези разходи успяха отново да повишат качеството на резултата. Ето защо ние повтаряме както препоръката, така и целевата цена. +++ Този доклад не е инвестиционен съвет или покана за сключване на определени борсови сделки. Моля, прочетете нашето СЪОБЩЕНИЕ ЗА РИСКОВЕ / ОТКАЗ ОТ ОТГОВОРНОСТ на http://www.montega.de

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                              Евала, пичове, бихте П/Е-то на Епъля - га ши праим офертата за враждебно изкупуване на Амазоня, че тоя Безос взе да ме дразни вече. Начи глей кво нещо, като си се занимавал с астропрогнози, бил си в бургаЗка кабеларка и си запознал с яхтсмените и един, дето къса от залъка си. Оттам с малко платен ПР, малко яхтсменски адепти и някой леФ в точния момент, се случват чудеса - щом мои познати ми говорят вече за Алтерко, дето никога не са го чували, да не говорим пък да са ползвали техен продукт ( даже още не знаят, че се казва шменти-капели), като за някаква нова ултра врътка с патос, наподобяващ този на едни варненски "бизнесмени" отпреди 30 години, кво да говорим повече.

Както неведнъж съм казвал - тази акция ще бъде записана като христоматиен пример на БФБ, която винаги се е движела от две неща - алчност и глупост. Тук има по много и от двете
                              Груец, първо със шменти-капели ще направим враждебно изкупуване на Синерджито/защото и без това е празен/ да го ползваме за склад, че гаражите в София се изчерпаха ! Пък за Амазонката има време

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                                Евала, пичове, бихте П/Е-то на Епъля - га ши праим офертата за враждебно изкупуване на Амазоня, че тоя Безос взе да ме дразни вече. Начи глей кво нещо, като си се занимавал с астропрогнози, бил си в бургаЗка кабеларка и си запознал с яхтсмените и един, дето къса от залъка си. Оттам с малко платен ПР, малко яхтсменски адепти и някой леФ в точния момент, се случват чудеса - щом мои познати ми говорят вече за Алтерко, дето никога не са го чували, да не говорим пък да са ползвали техен продукт ( даже още не знаят, че се казва шменти-капели), като за някаква нова ултра врътка с патос, наподобяващ този на едни варненски "бизнесмени" отпреди 30 години, кво да говорим повече.

Както неведнъж съм казвал - тази акция ще бъде записана като христоматиен пример на БФБ, която винаги се е движела от две неща - алчност и глупост. Тук има по много и от двете
                                Недейте така, г-н Груев! Компанията си работи добре и резултатите го доказват. Тук апокалипсис няма да има. Но и аз, като Вас, не очаквах, че с един приятелски заем на Експат, доста ПР и точния момент/ прилив на кеш от дивиденти/ може да докарат цената до 40 лв. Остава ми само да гледам мача отстрани, че продадох последните си акции на 27.50, толкоз мисля че струват.

Коментар

Working...
                                X