IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шелли груп АД (A4L)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Стига си лъгал ! Специлно ти нищо не си предвиждал,нито имаше и ГРАМ идея,че цената ще качи 55% за 1м !
    Ако лъжа,дай линк !

Нито покачването,нито сега чупенето на стомната,така ще проспиш и спада към 25-28лв през 2024 .По някое време,нз точно кога, ще изчезнеш за 5-6 месеца от форума .Поне предишните 20 като теб така направиха
    Да не мислиш,че си някъв уникален

Единствения шанс тук за покачване е ако шестака каже,че все още очаква НОВО ДЪНО
    Срива тук ти го предрече когато акцията беше на 24лв така че този връх се дължи на тебе

По интересното е че сега като долна граница обявяваш 25-28лв тоест нивата от които започна да вещаеш срив

Виждасе някакъв напредък в теб след няколко години може и реален акаунт да си отвориш

Коментар

• Първоначално изпратено от tandem Разгледай мнение

Ти като служител ли се изказваш или като индивидуален Инвеститор??
      Като индивидуален инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от Plemennika_na_shefa Разгледай мнение

Техническият анализ се обикновено се използва за Plausibility Check на вече изготвена оценка на акция, служейки за нейното потвърждение или отхвърляне - тоест като нещо второстепенно.

Само инвеститорите на Бфб го разглеждат като нещо отделно и меродавно и съответно увисват под котировките и имат огромни пропуснати ползи или пък загуби.

Ако горното изказване го направиш като служител в някоя западна ассет мениджмънт фирма, ще те изгонят без предизвестие.
        Ти като служител ли се изказваш или като индивидуален Инвеститор??

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение
          той трябва да се води от хора разбиращи от материята, а не от едната страна да е техничар, а от другата да е сметач на коефициенти Иначе се получава зъболекар да обяснява на дерматолог за кожни болести

Честит празник!
          Техническият анализ се обикновено се използва за Plausibility Check на вече изготвена оценка на акция, служейки за нейното потвърждение или отхвърляне - тоест като нещо второстепенно.

Само инвеститорите на Бфб го разглеждат като нещо отделно и меродавно и съответно увисват под котировките и имат огромни пропуснати ползи или пък загуби.

Ако горното изказване го направиш като служител в някоя западна ассет мениджмънт фирма, ще те изгонят без предизвестие.

Коментар

• Да кажа и аз нещо

Мисля, че е крайно време да се спре плюенето по ТА от хора, които не са пуснали една трендлиния по някоя графика. Нали се сещатате, колко е смешно и тъпо човек който не е запознат с ТА да дава акъл на техничар. Хубаво е да има разговори и спорове на тема ТА, но той трябва да се води от хора разбиращи от материята, а не от едната страна да е техничар, а от другата да е сметач на коефициенти Иначе се получава зъболекар да обяснява на дерматолог за кожни болести

Честит празник!

Коментар

Понеже и аз съм добър,ще кажа,че да ,черен петък наистина ще има !
              Но тази година ще е ужасяващ за всички държащи акции/злата/крипта и всякакви активи

Най-много обаче ще пострадат набалончените акции.А аз не знам по-набалончена такава в момента ,даже и на NYSE ,от Шелликойн с ръст 55% за 1 мес. И то ръст,направен когато всички борси и акции падаха.Да не забравя и с малък обем

В топ 100 няма крипто с такъв растеж за 1м, къде отиваш може би?

Ще се самоцитирам още отпреди счупването на стомната
              Та ти хал-хабер си нямаш и от акции на NYSE. Има технологични компании които се търгуват по на стотици пъти над продажби.
              Черният петък ще ти се стори черен тука. Но мисля, че дори и преди това ще ти се стъжни

Коментар

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
                И понеже съм добър ще му кажа, че след 20-ти може малко да поконсолидира... и после пак 14-ти Ноември, Ейгенкапитал във Франфурт, черен петък и ...
                Понеже и аз съм добър,ще кажа,че да ,черен петък наистина ще има !
                Но тази година ще е ужасяващ за всички държащи акции/злата/крипта и всякакви активи

Най-много обаче ще пострадат набалончените акции.А аз не знам по-набалончена такава в момента ,даже и на NYSE ,от Шелликойн с ръст 55% за 1 мес. И то ръст,направен когато всички борси и акции падаха.Да не забравя и с малък обем

В топ 100 крипто няма с такъв растеж за август.Къде отиваш може би?

Ще се самоцитирам още отпреди счупването на стомната

Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
                "По-добре врабче в ръката, отколкото орел в небето" -стара индийска поговорка
                Last edited by petrg5s; 06.09.2023, 10:38.

Коментар

После пак ще пита Юни месец как сме предвиждали да има скок на акцията... е как? И понеже съм добър ще му кажа, че след 20-ти може малко да поконсолидира... и после пак 14-ти Ноември, Ейгенкапитал във Франфурт, черен петък и ...

Стига си лъгал ! Специлно ти нищо не си предвиждал,нито имаше и ГРАМ идея,че цената ще качи 55% за 1м !
                  Ако лъжа,дай линк !

Нито покачването,нито сега чупенето на стомната,така ще проспиш и спада към 25-28лв през 2024 .По някое време,нз точно кога, ще изчезнеш за 5-6 месеца от форума .Поне предишните 20 като теб така направиха
                  Да не мислиш,че си някъв уникален

Единствения шанс тук за покачване е ако шестака каже,че все още очаква НОВО ДЪНО
                  Last edited by petrg5s; 06.09.2023, 07:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от Плажът Разгледай мнение
                    Днес продадох. Прецених, че цената е много надута.
                    Ей такива историйки са чудесни. Тепърва ще започне трагедийката на слабите ръчички. С до по 50-100 акцийки... Добре се напечелехте я сега всеки продавец ще ни разправя врели-некипели, от 9те дерета вода насъбрал, как видиш ли ударил върха ))
                    А Сега накъде? - Софарма, Доверие, Афера, извинете, Атера или някакви други екзотични дървета ? Само не се правете на клоуни, Защото Тук процесите се случват бързо и докато си мислете какви велики техничари гении сте, акцията отново ще поеме на север... Пак гледаме същия цирк, който с години сме гледали на БФБ - при първия полъх треперещите ръчички си пускат акцийките за без пари и после се нареждат под котировките
                    Да, но досега, от десетилетие поне, дърветата на бфб бяха тежки гемии и едва мърдаха в блатото. Пак казвам, тук процесите са други и дали 100лв или 150 лв - дори и това не е толкова съществено. Същественото е, че фундаментът цъка като швейцарски часовник и на всеки 6секунди отброява ново включване на потребител в облачната услуга на Шели. Темата ще е свърталище на разплаканите техничарчета и спекулантьорчета които изобщо не са наясно с бизнеса и фундамента на компанията. Става все по-интересно.

Коментар

• Първоначално изпратено от 6000 Разгледай мнение
                      Обемите са особено важни за петка
                      Един такъв обем го направи за смях в Дрона нека да си го припомним
                      Лъжа.

А кой е станал за смях може да се види много добре

https://i.imgur.com/3ifNPIo.jpg

Коментар

Е защо така..., аз наистина с най-добри пожелания към колегите да изкарат и те някой лев! Той колегата очаква графика от мен, а аз му казах, че някои неща ги няма в графиките. После пак ще пита Юни месец как сме предвиждали да има скок на акцията... е как? И понеже съм добър ще му кажа, че след 20-ти може малко да поконсолидира... и после пак 14-ти Ноември, Ейгенкапитал във Франфурт, черен петък и ...
                        Ето я графиката подкрепяща казаното
                        Last edited by tony1975; 06.09.2023, 06:57.

Коментар

• Днес продадох. Прецених, че цената е много надута.

Коментар

• Първоначално изпратено от Scottie Pippen Разгледай мнение

недей убиии г с мълчание… септември ще е забавно интересен инвестиционни форуми в Германия…. Чикаго покана от саксо банк шоуто тепърва предстои!
                            Е защо така..., аз наистина с най-добри пожелания към колегите да изкарат и те някой лев! Той колегата очаква графика от мен, а аз му казах, че някои неща ги няма в графиките. После пак ще пита Юни месец как сме предвиждали да има скок на акцията... е как? И понеже съм добър ще му кажа, че след 20-ти може малко да поконсолидира... и после пак 14-ти Ноември, Ейгенкапитал във Франфурт, черен петък и ...

Коментар

Не знам какво точно искаш да кажеш,но ето един безплатен урок и за други списващи

Малък обем = фалшименто движение = после оттича 10% за 1ден и цялото движение нагоре ще бъде върнато

Голям обем =реално движение
                              Обемите са особено важни за петка

Един такъв обем го направи за смях в Дрона нека да си го припомним

Click image for larger version

Name:	Untitled11.jpg
Views:	12
Size:	13.1 КБ
ID:	4110085

Коментар

• Първоначално изпратено от BB50 Разгледай мнение

Отдавна не съм писал в тази тема, но следя коментарите и забелязвам че те са предимно емоционални. Не мисля че цената е оправдана фундаментално, но и не мисля че техническия анализ е приложим. Все пак едно от основните условия, за да можеш да правиш качествен технически анализ е пазара да е ликвиден, и макар че Шелито е една от най-ликвидните акции напоследък, всеки с малко повече възможности може да закара цената където си поиска. Интересно ми е да видя промяната в акционерната книга през последните 2 месеца, защото подозирам че има нов голям акционер, който е бил убеден да купи, надявам се не с чужди пари. А относно днешния спад аз го отдавам на нуждата от свободен кеш за записването на Софарма.
                                Редуват се заяждания и патос по темата, а мен ме интересува твоето мнение за акцията - защо смяташ, че цената не е оправдана фундаментално и какво е fair value-то тук според теб. Вече започнах да си мисля, че само аз смятам, че цената на акцията значително изпреварва развитието на компанията...

Коментар

Working...
                                X