IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шелли груп АД (A4L)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Интересно ми е и друго, но нямам възможност да го видя - кой влиза тук, щото ми се струва, че освен платени анализи на Монтега и всякаква друга гега анаЛлизатори и драскачи по всякакви форуми, които са успели да прилъжат по някой шаран, че тук е следващия гейм стоп и мемеакция, има и някой припомпващ когато и където трябва? Та дали е вярно, или не е вярно? Кой влиза, ерго кой излиза - за обеми питам, не за конкретни хора - ей такива неща.
    И на мен това ми е най-интересното в случая кой влиза, тъй като обемите са сравнително големи. Чакам с нетърпение след 1 месец да видя дали не е някой пенсионен фонд, влязъл тъкмо навреме.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
      Страхотна дискусия в последно време Но нека се върнем в началото - с астропрогнозите. Като отново му свалям шапка за уникалния финансов инженеринг с шменти-капели, повече от прекрасния тайминг почти винаги и брилянтния маркетинг с платени награди, пиарчета и анаЛлизатори (особено в този форум, за което са си получили съответната хранилка) - всичко от казаното по-горе без грам ирония, наистина го мисля и му се възхищавам на Димитар Аллтерко (даже написаи едно мнение с този си ник у форумо), та да ви запитам основния въпрос - а какво я прави толкова уникална тази компания, че ми е мнгоо интересно? Смарт решения за дома предлагат десетки фирми, а те дори не са и производител, а най-обикновен китайски (или вече станаха виетнамски) ребрандировач, какво ви кара да мислите, че тук ще е следващият Епъл, че да се търгува на мултипълите на Епъл, че и отгоре? Ще ми е интересно да чуя отговор, а може и на Волфганг да го зададете

Интересно ми е и друго, но нямам възможност да го видя - кой влиза тук, щото ми се струва, че освен платени анализи на Монтега и всякаква друга гега анаЛлизатори и драскачи по всякакви форуми, които са успели да прилъжат по някой шаран, че тук е следващия гейм стоп и мемеакция, има и някой припомпващ когато и където трябва? Та дали е вярно, или не е вярно? Кой влиза, ерго кой излиза - за обеми питам, не за конкретни хора - ей такива неща.
      Само да внеса известна яснота по Тайвано-китайки-японо-индийски и т.н РЕБРАНДИРОВАЧ - Епъл !!!! Да е ясно кой какво и къде произвежда -https://blog.icornerstore.bg/2017/02/20/%D0%BA%D1%8A%D0%B4%D0%B5-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B8%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D0%B6%D 0%B4%D0%B0%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8%D 1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-apple/ ,че то и производители на смарт фони и компютри и т. н. има десетки.Част от доставчиците на Епъл са Самсунг и LG - преките му конкуренти.Та света и индустрията живеят в този ред от десетилетия /подчертавам го за неразбиращите коментатори/.Кой разбрал - разбрал !
      мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия

Коментар

• Страхотна дискусия в последно време Но нека се върнем в началото - с астропрогнозите. Като отново му свалям шапка за уникалния финансов инженеринг с шменти-капели, повече от прекрасния тайминг почти винаги и брилянтния маркетинг с платени награди, пиарчета и анаЛлизатори (особено в този форум, за което са си получили съответната хранилка) - всичко от казаното по-горе без грам ирония, наистина го мисля и му се възхищавам на Димитар Аллтерко (даже написаи едно мнение с този си ник у форумо), та да ви запитам основния въпрос - а какво я прави толкова уникална тази компания, че ми е мнгоо интересно? Смарт решения за дома предлагат десетки фирми, а те дори не са и производител, а най-обикновен китайски (или вече станаха виетнамски) ребрандировач, какво ви кара да мислите, че тук ще е следващият Епъл, че да се търгува на мултипълите на Епъл, че и отгоре? Ще ми е интересно да чуя отговор, а може и на Волфганг да го зададете

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение

Колеги, едно питане, само да се ориентирам! Ако имате ресурс за инвестиране следващата година, казвате че не би Ви заинтересувало да инвестирате в инструмент, който би Ви помогнал да удвоите инвестицията си след още година, правилно ли Ви разбирам?
          Колегата Joz под мен добре ти е отговорил. Аз съм си прибрал първоначално вложеното тук. Не виждам нищо лошо нагоре по стълбицата да правя частични продажби и си взема печалбите. А варианти и възможности за инвестиции има много, така че кеша винаги има къде да се намести.
          Last edited by Zdravko74; 08.09.2023, 01:14.

Коментар

• Компанията е ясно, че е пример за много неща на бфб, но не се влюбвайте прекалено много
            един много опитен инвеститор ми беше казал, взимайте си профита, когато сте най-алчни.
            имах над един кубик тук след като се запознах в Хилтън на представянето на алтерко с Димитров.
            нищо негативно не мога да кажа за него и да искам
            излязох малко рано, защото ми трябваше кеш извън бфб. Но продължавам да се радвам на резултатите им!

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение
              Ти лично ще купиш ли на тази цена?
              Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
              Aз лично имах шанса да имам достъп до книжата на компанията преди 2-3г. - веднъж БФБ да ми даде предимство пред инвестиращите на Франкфурт.
              Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение
              Тази цена е за чужденците
              Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
              Хахаха, добре казано ! На тази цена аз бих нахранил чужденците с половината ми акции, че иначе дела като процент в портфейла ми би нараснал много !
              Колеги, едно питане, само да се ориентирам! Ако имате ресурс за инвестиране следващата година, казвате че не би Ви заинтересувало да инвестирате в инструмент, който би Ви помогнал да удвоите инвестицията си след още година, правилно ли Ви разбирам?

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
                Най - дългият мечи пазар след ВСВ е рейнджови , от 1966 до 1982. Класически стагфлацион мечи пазар. ДАУ пада спрямо златото през 1980 до единица. За сравнение по време на голямата депресия сътношението ДАУ Злато отива до три.
                При спукване на доткома спада е далеч от 57 процента, мисля че наближава 90 процента. Немският технологочен индекс екливалентен на Насдак занулява и изчезва от ,, картата,,
                Последната голяма криза от 2008 довежда до спад на ДАУ с повече от 60 процента.

Тези 57 процента SPX които даваш за пример не дават пълната картина.

Ако някой не харесва отношението ДАУ Злато.
                Можем да се обърнем към ДАУ коригиран с инфлацията.
                Колега много странна информация ни споделяте. Какво значение има, че съотношението е било 1:1, а сега е 16:1, Това е като да Ви кажа, че като съм се родил преди 40-ина години, цената на една акция на Епъл е била някакви центове и родителите ми, ако вместо да ми правят спестовна книжка, ми бяха купили малко акции на компанията, ехее...

Аз ще Ви покажа една картинка, която наскоро ми попадна в една презентация на Елана. Ако искате разгледайте си я

Коментар

• Първоначално изпратено от Майстора233 Разгледай мнение
                  ....А сега кой зад кого стои.
                  Биткойн прави връх и обръща на 11 ноември 2021. Насдак на 22 ноември 2021.
                  Шели също на 22 ноември 2021. Всъщност дивергенцията тези 11 дни между Биткойн и Насдак дава силен сигнал кога обръща Насдак и в часност Шели. Дау обръща в началото на януари тук можем да го сметнем за малко закъсняващ индикатор , но последен за цялосно обръщане на пазара.
                  ....
                  Извинете, ама Вие сериозно ли...? Предишния връх при Алтерко е в следствие на върха при Биткойн? Тази връзка не я бях направил и много Ви благодаря за споделянето и. Аз ще доразвия темата с нещо, което може на Вас да Ви е убягнало... Основателят на компанията г-н Димитров в годините назад се е занимавал с хороскопи. Та този човек се е вгледал в звездите и е избрал най-точната дата за листването на компанията във Франкфурт, точно в деня когато ще е върха на технологичния Насдак! Та същия този човек около година по-късно, пак е погледнал подредбата на звездите и залага стойност на акцията към 31.12.2025 от 55 Евро...

Коментар

• Първоначално изпратено от Yori Разгледай мнение

Хахаха, добре казано ! На тази цена аз бих нахранил чужденците с половината ми акции, че иначе дела като процент в портфейла ми би нараснал много !

Коментар

Коментар

Aз лично имах шанса да съм с достъп до книжата на компанията преди 2-3г. - веднъж БФБ да ми даде предимство пред инвестиращите на Франкфурт.
                        Last edited by tony1975; 08.09.2023, 07:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                          Montega явно гледа други графики, защото от днес вдигат препоръката си "КУПУВАЙ" на 58лв
                          https://www.boerse-frankfurt.de/news...2-ffdc5a6954ac

Коментар

• Първоначално изпратено от Q35 Разгледай мнение

И аз не съм твърдял същото за ТА . Интересно ми е какво ще е дъното на варантите на Софарма според теб? Там ТА може ли да даде насока ?
                            … между една и пет стотинки,ноември декември 2024 !

Коментар

• Montega явно гледа други графики, защото от днес вдигат препоръката си "КУПУВАЙ" на 58лв
                              https://www.boerse-frankfurt.de/news...2-ffdc5a6954ac
                              Last edited by tony1975; 07.09.2023, 20:11.

Коментар

Никога не съм казвал, че ФА не върши работа, защото аз самия го използвам за слабо ликвидни акции. Не всяка акция която съм купил е на база ТА
                                И аз не съм твърдял същото за ТА . Интересно ми е какво ще е дъното на варантите на Софарма според теб? Там ТА може ли да даде насока ?
                                мненията ми не са препоръка за каквито и да е действия

Коментар

Working...
                                X