IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шелли груп АД (A4L)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение

Колега, омаловажавате 15% спад за 1 ден на коя да е акция ! А тук говорим УЖ за топа на топа в БГ,както вие се изразихте.
    Не може топ акцията да пада като крипто !
    Топ,топ, но и в Германия я изплющяха -6% и -8% съответно на двете борси !
    Това ако не е срив,не знам какво е.
    Движения също е нормално да има,но когато са изненадващи,много силни и са в обратната ти посока,служат за събуждане,но при вас виждам,още не са подействали.Нищо,има време,но ще ви струва пари
    Колега в никакъв случай не умаловажавам движението и продължавам да твърдя, че това е топ акцията на нашата борса! Дали топ акция може да падне много, за справка вижте какви бяха движенията на същия 5 август на Гугъл, Амазон, Майкрософт (топ компаниите в света).

Не знам до колко сте следили движението на пазара във въпросния ден, цената тук последва спада в Германия. Според мен това което стана бе, че някой продаде там и маркет мейкъра ги пусна по поръчките купува тук. Някои облажиха от промоцията и в последствие нещата си дойдоха по местата!

Колега, когато започвах да се занимавам с търговия на борсата (2011г) тези движения бяха изненадващи. Отдавна се превърнаха в очаквани движения.

Коментар

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение

Колега, струва ми се и сам можете да прецените, че преекспонирате нещата говорейки за срутване.
      От Монтега са казали, че очакват да се срути на 48-49 евро

Коментар

Колега, струва ми се и сам можете да прецените, че преекспонирате нещата говорейки за срутване. Знаете, че е напълно нормално да има движения и надолу.
        Колега, омаловажавате 15% спад за 1 ден на коя да е акция ! А тук говорим УЖ за топа на топа в БГ,както вие се изразихте.
        Не може топ акцията да пада като крипто !
        Топ,топ, но и в Германия я изплющяха -6% и -8% съответно на двете борси !
        Това ако не е срив,не знам какво е.
        Движения също е нормално да има,но когато са изненадващи,много силни и са в обратната ти посока,служат за събуждане,но при вас виждам,още не са подействали.Нищо,има време,но ще ви струва пари
        Last edited by danetha; 12.08.2024, 16:30.

Коментар

Това не е обема,който искаме да видим след като една "много сигурна акция",която нямала как да падне, се срути с 15% само за 1 ден , и то докато всички камилчета чакат 300лв

И този отчет е без никакво значение ! И да породи някакво движение,то ще е няколко дена макс.
          Други са фундаментите (тези които движат пазарите зад Океана),но те остават тъмна Индия за клетия и неук БФБ инвеститор.И ако имаше някакви познания в ТА,трябваше да ми кажеш ,че еднодневните движения не са толкова важни
          Ни фундамент,ни техника от теб.
          Колега, струва ми се и сам можете да прецените, че преекспонирате нещата говорейки за срутване. Знаете, че е напълно нормално да има движения и надолу. На фона на спадовете по другите пазари, пак ще кажа, тук не се случи нищо притеснително!

Относно отчета, съгласен съм с Вас, той е без никакво значение за хора базиращи решенията си на ТА.

Относно фундаментите движещи пазара, както зад Океана така и останалите, не мисля, че това е темата, в която да бъдат коментирани! Да глобалните процеси оказват влияние, но докато компанията върви целеустремено по собствения си път, това влияние ще е минимално.

Що се отнася до моите познания по ТА, те са достатъчни, за да знам и да кажа отново мнението си, че тази стратегия е неподходяща за нашата борса! За форекс, за суровини, за индекси добре, ама за компании с по 1000 акционера (тук не визирам Шели)?

Коментар

• Рибарче, ти май и да смяташ не можеш. От 36 до 33 колко е %-та??
            Че вече пак сме към 36!
            Ясно ни е какво имаш под шапката, само спокойно, за да видиш, на каква елха ще седнеш за Коледа.
            Last edited by August; 12.08.2024, 13:23.

Коментар

Колега прав сте, свеща не изглежда добре и до там спираме! Обема е доста над среднодневния, ако влезем по-дълбоко в дневното движение, ще видим, че по-големия обем е минал във високия диапазон на свеща, така че няма нищо притеснително... И всичко това в седмицата преди отчета
              Това не е обема,който искаме да видим след като една "много сигурна акция",която нямала как да падне, се срути с 15% само за 1 ден , и то докато всички камилчета чакат 300лв

И този отчет е без никакво значение ! И да породи някакво движение,то ще е няколко дена макс.
              Други са фундаментите (тези които движат пазарите зад Океана),но те остават тъмна Индия за клетия и неук БФБ инвеститор.И ако имаше някакви познания в ТА,трябваше да ми кажеш ,че еднодневните движения не са толкова важни
              Ни фундамент,ни техника от теб.
              Last edited by danetha; 12.08.2024, 06:10.

Коментар

....а тази свещ не ти ли направи впечатление като един "опитен" "техничар" ?
                След "ралито" на Запад камилчетата чакаха ъп движение 40,45 евро,а то какво?
                Супер анемична свещ на дневна без обем,без нищо.Никой не иска да купува развалени картофи. Надявам се и на последния глупак вече почва да му загрява реотана.

https://i.imgur.com/zLSoMVd.png

Колега прав сте, свеща не изглежда добре и до там спираме! Обема е доста над среднодневния, ако влезем по-дълбоко в дневното движение, ще видим, че по-големия обем е минал във високия диапазон на свеща, така че няма нищо притеснително... И всичко това в седмицата преди отчета

Коментар

• Последните анализи на Монтега с прогнозна цена от 95лв са качени на корп.сайт, ако на някой му се чете:

https://corporate.shelly.com/documen...-Jul-24_en.pdf

Коментар

....а тази свещ не ти ли направи впечатление като един "опитен" "техничар" ?
                    Супер анемична свещ на дневна без обем,без нищо.Никой не иска да купува развалени картофи. Надявам се и на последния глупак вече почва да му загрява реотана.

Първо тест на 40 и после ще видим накъде

Коментар

• ....а тази свещ не ти ли направи впечатление като един "опитен" "техничар" ?

Last edited by RUBLA; 10.08.2024, 10:36. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение

Имам повод да жулна няколко питиета
                        И тая графика на Шелликойн какво "доказва" ?

Не си обявил нито вход,нито дата,камо ли количества.А и под 35 количествата бяха малки,така,че и да си направил нещо са жълти стотинки.
                        За Бианор и МСН обаче си обяви входовете и там си вътрешна гума,даже единия ти вход е-14% !! Защо не го споменаваш това ?Не е коректно

Коментар

• Първоначално изпратено от Спекулант79 Разгледай мнение

Имам повод да жулна няколко питиета
                          За акордеона нищо не споменаваш, или работата още не е за акордеон

Коментар

• Имам повод да жулна няколко питиета

Коментар

• Turnover in Euro 171,950
                              Turnover in units 4,708
                              09/08/24 13:22:29
                              Bid Ask
                              35.50 37.90
                              for 16 units for 470 units

Коментар

• Първоначално изпратено от Ichi Разгледай мнение
                                Данетке, вземи се абонирай за уебинара на Шелли
                                https://montegaconnect.de/event/g03s...gpu1yjob1otwiy
                                С най-топли чувства ти го пращам. Разбира се ако настройката ти е все така враждебна и не си готова да преглътнеш егото си не го прави. Хубавото в живота е че той ни учи, понякога по трудния начин, понякога е по лесния. Всеки сам си решава кой път да поеме. Има закони, които никога няма да се променят. Пикаенето срещу вятъра е един от тях. Гравитацията е един от тях. Търсенето на безмислени корелации в коренно различни бизнеси е един от тях. Сърцато ти желая да си по-смирен и да успяваш в живота.
                                Колега, ама то на уебинара няма да се говори за тройни върхове, хед енд шоудърс и дивергенции. Ако някой базира решенията си на ТА, то не очаквайте, казаното на убинар да е от значение за него...

Коментар

Working...
                                X