If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Майсторе, само не разбирам, какво е общото между биткойн и фондовия пазар? Как сривът на биткойн (нещо, което е трудно да се нарече актив, поради невъзможността му да бъде оценен колко реално струва) ще доведе до срив на акциите? Не би ли следвало връзката да е точно обратната - инвеститорите биха се насочили в такъв случай към акциите и фондовите пазари, което би довело до по-голямо търсене и би покачило теоретично цените.
Когато доиде време настане страхът инвеститорите продават всичко.
А биткойн е много по точен глобален индикатор на обществените настроения , дори от американски технологичните акции.
Поради спецификата си той е много по волатилен и в двете посоки. И предварително показва както големите пикове така и последващите крашове.
Така беше зимата на 2017-2018 , зимата на 2021 -2022. Сега също биткойн значително потъна още преди Тръмп да е обявил митата .
ТЕхнологичните и биткойн са от един клас активи високо рискови.
Ако не ти се вярва виж корелацията.
Майсторе, само не разбирам, какво е общото между биткойн и фондовия пазар? Как сривът на биткойн (нещо, което е трудно да се нарече актив, поради невъзможността му да бъде оценен колко реално струва) ще доведе до срив на акциите? Не би ли следвало връзката да е точно обратната - инвеститорите биха се насочили в такъв случай към акциите и фондовите пазари, което би довело до по-голямо търсене и би покачило теоретично цените.
Защо си толкова сигурен за есента? Може и средата/ края на 2026. Иначе ако твоята теория е вярна Шелли може да спадне, но не толкова колкото американския тех. Защото е неликвидна и освен това бизнесът с голяма вероятност ще продължи да расте.
И освен това докато Пандата замести Рибаря в оплюване на акцията сме имунизирани
То за това се казват мечи пазари защото каквито може да се обърка се обърква.
До сега изглежда ще действително глобалната икономика и пазарите изглеждат имунизирани независимо от две войни , глобална пандемия.и огромни митническии тарифи.
И като чели каквото и да се случи те се възстановяват сравнително бързо.
Но нищо не е вечно тренда е вече достатъчно узрял от 2009 насам.
А защо чакам точно септемри октомври.
Е свързано с корелацията с крипто пазара и 4 годишният цикъл и отстоянието от халвинга, което е точно на 18 месец - октомври.
Да не ме разбирате погрешно пикът на пазара не се определя от халвинга , а по точно обратното . Халвинга плава и се отмества с толкова трябва за да предвиди пикът на пазара в бъдеще . Вероятно и сега тази зависимост ще се спази.
Възможно е цикълът да се удължи но малко вероятно.
Но Почне ли сривът на доминацията на биткойн , това е краят.
За индексите Дакс и Дау. Бичият пазар може да формира нови върхове , следващите година две три , но технологичните и крипто като се изсипят трудно ще възстановят. И геополитически с мандата на Тръмп нещата също се наместват.
Очаквам акцията да достигне споя пик в началото на есента септември, октомври.
При нива 60-65 евро за акция.
Което и колерира с края на цикъла при технологичните американски акции и крипто пазара започнал още през 2009 и отключването на мечи пазар не просто последователност от корекции.
Мечият пазар ще дълбок и продължителен , Но тъй като ще стагфлационен цените може да задържът значително ,,високо,, след първаночалната кореция.
Но в крайна степен ще,се изсипят в по - дългосрочен план. Засега нямада давам времева рамка и цени на спад , че ще почне едно хейтене.
Както писах следя акцията технически през крипто пазара и по натам ще кача чартове , за тези които се интересуват.
Е, то всеки си очаква нещо. Аз например - Нещо различно
Очаквам, акцията да направи хоризонтално движение до към отбелязания от теб септември. И след това да започне новия растеж към 65
Защо така ли!? Ми защото така броя вълни. Няма да поствам чертеж, защото го правя Наум. Отдавна правя чертежите и ТА наум, защото ме мързи, да се занимавам с досадни неща, като чартове и смятам стъпките цена-време, вълни и фибоначитата наум.
Не ме притеснява хейтенето, все ми е тая. Бяхме говорили преди време, че ще стигне и мине стотака, ето стигна ги
Което и колерира с края на цикъла при технологичните американски акции и крипто пазара започнал още през 2009 и отключването на мечи пазар не просто последователност от корекции.
Мечият пазар ще дълбок и продължителен , Но тъй като ще стагфлационен цените може да задържът значително ,,високо,, след първаночалната кореция.
Но в крайна степен ще,се изсипят в по - дългосрочен план. Засега нямада давам времева рамка и цени на спад , че ще почне едно хейтене.
Както писах следя акцията технически през крипто пазара и по натам ще кача чартове , за тези които се интересуват.
Защо си толкова сигурен за есента? Може и средата/ края на 2026. Иначе ако твоята теория е вярна Шелли може да спадне, но не толкова колкото американския тех. Защото е неликвидна и освен това бизнесът с голяма вероятност ще продължи да расте.
И освен това докато Пандата замести Рибаря в оплюване на акцията сме имунизирани
Тъй-тъй. И какво от това? Резултатът ще е същия, ако ги питаш в редит и за бреф, спиди, софком и т.н. Какво очакваш? Това не е епъл, нвидия или тесла. Говорим за бг компания. Сигурен съм, че 70% дори не знаят, къде по дяволите на картата е и България! Но пак да попитам - какво от това? Никой никога не е твърдял, че Шели е световно разпознаваема акция. Дали ще стане такава някой ден, само времето ще покаже. Не знам дали някой се надъхва от тази тема - аз лично не. Никога инвестициите ми не са били базирани на мнения във форуми, без значение, дали те са положителни или отрицателни. По-скоро, като гледам този форум е поле за болните изяви на "анализатори" и хейтъри, които виждат невидимото, отколкото на водене на смислени дискусии. Но това си е типично българска черта, за съжаление...
Разбираемо е, че не получаваш отговори. И аз като прочета нещо тъпо, предпочитам да не отговарям. Но си напорист, гледам и пред викингите искаш да се из*каш. Само не разбирам, защо питаш нас за линкове? Действай по познатия начин - питай жена си...
И ти ли си от неразбралите като Тонито и Греъма? Ок ще отделя минута да ти обясня - извадих теория, че тук сте няколко надъхани и шумни акционери и такива като приятелката на Грую, демек игра на Черен Петър. Затова пускам вчера в събредита за велю инвестиране който е голям и където са американците и пак ми врат Шелли в очите, ама нарочно около тяхна сутрин за да съм сигурен че ще го видят повече хора и не споделям никъде другаде за да не си изкривявам данните. Като постнеш нещо в редит имаш всякакви готини данни, които само ти ги виждаш - views, upvote ratio, откъде влизат хората ката държава с разбивка по проценти. Та в момента е 35% САЩ, 8% Канада, 7% UK. Американците в момента спят, затова тествам водите в бг как са като поствам тук като се събудите. Резултат - почти никаква промяна в views (които имаш разбивка по час) а вече сме обяд, което означава, че колкото и да се надъхвате в тази тема, не стигате да направите и футболен отбор. Аз играя 4D шах, ти играеш морски шах. Със седмица ти взимам и асото и попа
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Разбираемо е, че не получаваш отговори. И аз като прочета нещо тъпо, предпочитам да не отговарям. Но си напорист, гледам и пред викингите искаш да се из*каш. Само не разбирам, защо питаш нас за линкове? Действай по познатия начин - питай жена си...
Оказва се, че на англоговорящите инвеститори не им дреме толкова за Шелли, 2.9k views засега основно от американци, канадци и англичани и нито един отговор. Шведите къде да питам същите въпроси? Я дайте линк за някой местен форум
Аз пък мислех, че не трябва да се притесняват държателите на тази или онази акция, а писачите на инвестиционни съвети като грую и пандата
човек се учи докато е жив
започвам да продавам, защото кафенето не прощава
пс панда, ако знаеш за извършено престъпление, затаиш тази истина и не сезираш компетентните органи подлежиш на наказателна отговорност
от писанията ти ми се струва, че знаеш за такова
Къде видя инвестиционен съвет? Ако игрите на Батя са престъпление, ти също си прочел за тях във форума и знаеш и не си направил каквото и да е по въпроса
destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Аз нямам акции на Шели, така че не знам за какво ще почукат на вратата ми.
Аз пък мислех, че не трябва да се притесняват държателите на тази или онази акция, а писачите на инвестиционни съвети като грую и пандата
човек се учи докато е жив
започвам да продавам, защото кафенето не прощава
пс панда, ако знаеш за извършено престъпление, затаиш тази истина и не сезираш компетентните органи подлежиш на наказателна отговорност
от писанията ти ми се струва, че знаеш за такова
Коментар