IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шелли груп АД (A4L)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от m_nedev Разгледай мнение

Според справка в Централния депозитар, към 14.02.2025 г. издадените от Шели акции са 18105559 бр., а фрий-флоута е 5472678 бр., което прави малко над 30%. Друг е въпросът каква част от него се търгува в Германия и каква в България. По отношение на цената на акцията мисля, че тя се определя от комплексното влияние и на двете борси, а по отношение на ликвидността, нека всеки сам да прецени за себе си, дали тази ликвидност му е достатъчна. Все пак оценката за ликвидността зависи и от големината на сделките, които иска да осъществи даден инвеститор.
    В Германия са вече около 15 процента ,каза го Д.Димитров на инвестор форума в края на миналата година,но като цяло те не се водят към фри флоута.
    Last edited by спекуланта; 17.02.2025, 11:30.

Коментар

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение

Колега, да си говорим за недъзите с ликвидността на борсата ни, струва ми се, че всички сме наясно! Каква точно част се търгува, не се наемам да правя сметки, но идеята на инвеститорите е да влизат в дадена позиция не за ден-два, а дългосрочно, това не е трейдинг! Българските акции не са за трейдване! Относно размера дори и най-голяма по пазарна капитализация у нас, прав сте компанията е малка за световния пазар. И ако се върнем към ликвидността, тук имаме най-ликвидната позиция на нашата борса, за което мениджмънта на компанията положи сериозни усилия. Листването в Германия дава необходимата допълнителна ликвидност, която нямаме тук. Добавяйки това към резултатите, няма как да има недоволство от мен, а струва ми се и в колегите инвестирали в компанията!

ПС 30% ФФ за които говори колегата не са реалния такъв, но и по-малко ще става с прехвърлянето на акции към Германия.
      Според справка в Централния депозитар, към 14.02.2025 г. издадените от Шели акции са 18105559 бр., а фрий-флоута е 5472678 бр., което прави малко над 30%. Друг е въпросът каква част от него се търгува в Германия и каква в България. По отношение на цената на акцията мисля, че тя се определя от комплексното влияние и на двете борси, а по отношение на ликвидността, нека всеки сам да прецени за себе си, дали тази ликвидност му е достатъчна. Все пак оценката за ликвидността зависи и от големината на сделките, които иска да осъществи даден инвеститор.
      Last edited by m_nedev; 17.02.2025, 09:58.

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение

Истината се крие във все още малкия размер на компанията и бутафория ФФ, който реално се търгува не повече от 5-6 %.
        Това е основния недъг на повечето "публични" компании на БФБ ;-)
        Колега, да си говорим за недъзите с ликвидността на борсата ни, струва ми се, че всички сме наясно! Каква точно част се търгува, не се наемам да правя сметки, но идеята на инвеститорите е да влизат в дадена позиция не за ден-два, а дългосрочно, това не е трейдинг! Българските акции не са за трейдване! Относно размера дори и най-голяма по пазарна капитализация у нас, прав сте компанията е малка за световния пазар. И ако се върнем към ликвидността, тук имаме най-ликвидната позиция на нашата борса, за което мениджмънта на компанията положи сериозни усилия. Листването в Германия дава необходимата допълнителна ликвидност, която нямаме тук. Добавяйки това към резултатите, няма как да има недоволство от мен, а струва ми се и в колегите инвестирали в компанията!

ПС 30% ФФ за които говори колегата не са реалния такъв, но и по-малко ще става с прехвърлянето на акции към Германия.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
          UTC timestamp: 2025-02-14 17:16:54
          New devices: 15
          Today new accounts: 6 467
          Total accounts: 4 029 426
          Today new accounts: 10711
          Total accounts: 4037933

Така е по-добре май

Коментар

Истината се крие във все още малкия размер на компанията и бутафория ФФ, който реално се търгува не повече от 5-6 %.
            Според справката, която току-що направих в Централния депозитар, фрий-флоута на Шели е 30%. Какво разбираш под бутафорен фрий-флоут и как така ги изчисли 5 - 6% ?
            FREE_FLOAT_20250214.pdf

Коментар

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение

Колега, кои са тези акции, които ще удвоят до края на годината? Да взема и аз да сложа по някой лев

Коментар

• Онзи ден започнаха продажбите на дисплея, днес вече е изчерпан - не са хубави тия работи!

Коментар

• UTC timestamp: 2025-02-14 17:16:54
                  New devices: 15
                  Today new accounts: 6 467
                  Total accounts: 4 029 426
                  Last edited by tony1975; 14.02.2025, 20:21.

Коментар

Истината се върти около въпроса "Може ли да удвои да края на годината?" ;-)
                    Не не може!
                    Колега, кои са тези акции, които ще удвоят до края на годината? Да взема и аз да сложа по някой лев

Коментар

• Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
                      Вчера проби 36 на XETRA, днес не връща. Според мен пътят до 50 вече е открит
                      Един натиска отгоре. Бяха 20к, вече са 12к. Като му ги вземат и би трябвало вече да тръгне.

Коментар

Истината се върти около въпроса "Може ли да удвои да края на годината?" ;-)
                        Не не може!
                        От друга страна 40-50 процента са напълно в рамките на реалистичното предположение!

Коментар

• Истината се върти около въпроса "Може ли да удвои да края на годината?" ;-)
                          Не не може!

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                            5474086 Ф.Фл.13,02,25 1798
                            5506625Ф.Фл. 07,01,25 1782
                            5518666Ф.Фл. 29,11,24 1776
                            5510897Ф.Фл. 22,07,24 1717
                            5456283Ф.Фл. 29,06,24 1648
                            Пазаруват си немците И като няма достатъчно немци, които да им продават, заминават от акциите на български инвеститори, за да им се задоволи интереса. Всеки ден намалява ФФ (немците се водят в обща омнибус сметка, в която има над 5%), по моите сметки от нова година с 43272 акции е намалял ФФ. Като свършат готовите да дават на това ниво заминаваме към новите върхове.

Коментар

• 5474086 Ф.Фл.13,02,25 1798
                              5506625Ф.Фл. 07,01,25 1782
                              5518666Ф.Фл. 29,11,24 1776
                              5510897Ф.Фл. 22,07,24 1717
                              5456283Ф.Фл. 29,06,24 1648

Коментар

• Вчера проби 36 на XETRA, днес не връща. Според мен пътят до 50 вече е открит

Коментар

Working...
                                X