Тука взех че си намалих малко експозицията.....Доволно!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шелли груп АД (A4L)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от itest Разгледай мнение
ИД на Карол е вече с >3-4 милиона на плюс от инвестицията си в Алтерко. иключително далновидна инвестиция, адмирации.
много добри пари само от една акция и при това на БФБ. интересно ще стане, като започнат да разпродават акция, къде ще отиде?
че при тази ликвидност на БФБ, флуктуациите в цената стават фрапантни за минути
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
Както ти казаха , не ми разбра поста. След като съм спечели сума колкото са едногодишните ми разходи продавайки на 11 лв, не съм от тази порода хора, които ще започнат да хейтят дадена акция. За да доподчертая колко нелепо е споделянето на този сайт в темата за Alterco, поствам резултатат и за Софарма с Fair value 34 лв. Sopharma AD (BUL:SFA) - Share price, News & Analysis - Simply Wall St
Коментар
-
Първоначално изпратено от itest Разгледай мнение
ИД на Карол е вече с >3-4 милиона на плюс от инвестицията си в Алтерко. иключително далновидна инвестиция, адмирации.
много добри пари само от една акция и при това на БФБ. интересно ще стане, като започнат да разпродават акция, къде ще отиде?
Коментар
-
Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
Или повече. Но ако си започнал с повече вече си бил!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от див осорляк Разгледай мнение
За да станеш милионер на БФБ трябва да си почнал с два
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
За момента това е най смисленият отговор на въпроса ми,турих ти плюсче от мен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнениеМисля че по скоро въпроса на колегата е откъде се взимат акциите с които ще се листнат на друга борса.Според мен това може да стане чрез продажба от мажо както при Телелинк или чрез увеличение на капитала.Търговията става независимо една от другата борса както и котировките(бид/асковете) могат да бъдат приблизителни или различни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнениеМисля че по скоро въпроса на колегата е откъде се взимат акциите с които ще се листнат на друга борса.Според мен това може да стане чрез продажба от мажо както при Телелинк или чрез увеличение на капитала.Търговията става независимо една от другата борса както и котировките(бид/асковете) могат да бъдат приблизителни или различни.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Petar Разгледай мнение
Централния депозитар ще ги отчете като купени но едва ли ще се показва личност, само ще се отчитат акционерите, както сега. Имайки предвид цената то тя би трябвало да остава същата и на двете борси по съответния FX Rate с еврото или на речем 8.80 еур за акция. Ако цената тръгне много нагоре на едното или другото място, съответно би се увелучила и на изоставащото място, но това е въпрос на арбитраж на цената. Има акции, които могат да са на една компания но да се търгуват като ADRs в щатите при съответна пропорция 1:2, 1:5 и т.н, а може да са на раьлична цена заради раьличен дивидент или права за притежателя на тази акция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от див осорляк Разгледай мнение
За да станеш милионер на БФБ трябва да си почнал с два
Коментар
-
Първоначално изпратено от Crusible Разгледай мнениеВъв връзка с листването на Алтерко на борсата във Франкфурт, какъв е махнизмът на търгуване при двойно листнати компании? Аск/бидовете, които сега имаме ще станат видими и за играчите във Фанкфурт в техните платформи или? Съответно как оперира централния депозитар при купени акции отвън? Ако може да ме светнете по темата ще съм благодарен.Last edited by Petar; 15.06.2021, 21:51.
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
колко акции трябва да си купя сега че да стана милионер от позицията?
- 4 Харесвания
Коментар
-
Във връзка с листването на Алтерко на борсата във Франкфурт, какъв е махнизмът на търгуване при двойно листнати компании? Аск/бидовете, които сега имаме ще станат видими и за играчите във Фанкфурт в техните платформи или? Съответно как оперира централния депозитар при купени акции отвън? Ако може да ме светнете по темата ще съм благодарен.Last edited by Crusible; 15.06.2021, 15:45.
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар