Тези с големите ордери на 17, 16,9, 18,8 са напълно убедени че тези които имат акции са много алчни и няма да се активират и да ги продадат на бида, Сещам се че и другаде имаше големи бидове които после ги отнема отведнъж, ако и тук стане така ще е интересно
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Шелли груп АД (A4L)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nik803 Разгледай мнениеЕ докога с тия врътки- "Продай едното, купи другото!" а между другото се появи и нов мотор на хоризонта ИХБ!
Онези от спиди и те се услушват като гърмян заек и продължават да ангажират по 5-6 акции в оферта - пълна загуба на време
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеЕ не съм казал, че ще стане....Основана, продадена а после еднорог.... Не се брои...Иначе може и Робинхуд да броим
Мисля, че ще имаме БГ еднорози и то до края на следващата година.Не всички читави компании, които имат потенциал се продават на чужденци.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение....Накара ме да потърся инфо -тук няма как да стане юникорн, щото имат IPOТака че по дифолт са чао в тази насока. Но пък ми попадна друго - е, явно си имаме еднорог, макар и малко на принципа на Елиас Канети
.
Иначе може и Робинхуд да броим
Мисля, че ще имаме БГ еднорози и то до края на следващата година.Не всички читави компании, които имат потенциал се продават на чужденци.
Life won't wait for you.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
ба не знам - сори, пак пиша, но наистина за последно. Знаеш ли децата ми колко еднорози имат - във всички цветове на дъгатаНакара ме да потърся инфо -тук няма как да стане юникорн, щото имат IPO
Така че по дифолт са чао в тази насока. Но пък ми попадна друго - е, явно си имаме еднорог, макар и малко на принципа на Елиас Канети
Ocнoвaнaтa в Бългapия oт poдни cпeциaлиcти Dуnаmо Ѕоfrtwаrе, в ĸoятo пpeди няĸoлĸo гoдини мaжopитapeн coбcтвeниĸ cтaнa aмepиĸaнcĸият фoнд Frаnсіѕсо Раrtnеrѕ, e нaпът ĸъм ĸaпитaлизaция oт 1 милиapд дoлapa.
Дpyжecтвoтo e ycпялo дa пpивлeчe eднo oт нaй-гoлямoтo инвecтициoннo дpyжecтвo Вlасkѕtоnе, ĸoeтo щe нaпpaви влoжeниe в нeгo. He cтaвa яcнo тoчнo нa ĸaĸвa cтoйнocт e cдeлĸaтa, нo cпopeд изчиcлeниятa тя щe yвeличи пaзapнaтa oцeнĸa нa Dуnаmо дo 900 милиoнa дoлapa, cъoбщaвa Yаhоо Fіnаnсе.
Texнoлoгичнaтa ĸoмпaния, ĸoятo e cпeциaлизиpaнa в oблaчнитe тexнoлoгии, paбoти ocнoвнo c инвecтициoнни ĸoмпaнии, зa ĸoитo пpeдлaгa пpoдyĸти и ycлyги. Tя имa нaд 1000 мeждyнapoдни ĸлиeнтa, cpeд ĸoитo гигaнти ĸaтo Ваnk оf Аmеrіса и Gоldmаn Ѕасhѕ.
Dуnаmо Ѕоftwаrе e cъздaдeнa пpeз 1998 гoдинa в Бългapия, ĸaтo пъpвoнaчaлнo ce зaнимaвa c paзpaбoтĸaтa нa yeбcaйтoвe зa бългapcĸия и зa мeждyнapoдния пaзap.
Πpeз 2017 гoдинa aмepиĸaнcĸият фoнд Frаnсіѕсо Раrtnеrѕ пpидoби мaжopитapeн дял в дpyжecтвoтo. Oфициaлнo нe бeшe пocoчeнa цeнaтa нa cдeлĸaтa, нo cпopeд изтoчници тя e билa oĸoлo 50 милиoнa дoлapa.
Днec имa oщe oфиcи в Лoндoн, Cингaпyp и Уoтъpтayн в щaтa Macaчyзeц. Koмпaниятa имa и лoĸaция в Coфия, в ĸoятo paбoтят 110 cлyжитeли. B глoбaлeн мaщaб зa нeя paбoтят 250 дyши.
Coфyтepът, paзpaбoтeн oт дpyжecтвoтo, пoзвoлявa нa ĸлиeнтитe ѝ дa oтĸpивaт, дa cлeдят и yпpaвлявaт cдeлĸи, ĸaĸтo и oтнoшeниятa cи c инвecтитopитe, дa cлeдят зa движeниeтo нa aĸтивитe в пopтфeйлитe cи.
Примерът ти е точен. Големите маржове и парите са в Софтуера. Това което нито СГЩ, нито Лешерко, нито ТСБ ГРУП (подчертавам ГРУП) могат. Затова са на БФБ и Посредниците им дишат във врата, затова са във Софикс - ЗАЩОТО НЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ СОФВЕРТ
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
Не знаеш какво е еднорог.По твоите критерии такива са били и БТК, и ПИБ, и СИБанк./май/...Накара ме да потърся инфо -тук няма как да стане юникорн, щото имат IPO
Така че по дифолт са чао в тази насока. Но пък ми попадна друго - е, явно си имаме еднорог, макар и малко на принципа на Елиас Канети
Ocнoвaнaтa в Бългapия oт poдни cпeциaлиcти Dуnаmо Ѕоfrtwаrе, в ĸoятo пpeди няĸoлĸo гoдини мaжopитapeн coбcтвeниĸ cтaнa aмepиĸaнcĸият фoнд Frаnсіѕсо Раrtnеrѕ, e нaпът ĸъм ĸaпитaлизaция oт 1 милиapд дoлapa.
Дpyжecтвoтo e ycпялo дa пpивлeчe eднo oт нaй-гoлямoтo инвecтициoннo дpyжecтвo Вlасkѕtоnе, ĸoeтo щe нaпpaви влoжeниe в нeгo. He cтaвa яcнo тoчнo нa ĸaĸвa cтoйнocт e cдeлĸaтa, нo cпopeд изчиcлeниятa тя щe yвeличи пaзapнaтa oцeнĸa нa Dуnаmо дo 900 милиoнa дoлapa, cъoбщaвa Yаhоо Fіnаnсе.
Texнoлoгичнaтa ĸoмпaния, ĸoятo e cпeциaлизиpaнa в oблaчнитe тexнoлoгии, paбoти ocнoвнo c инвecтициoнни ĸoмпaнии, зa ĸoитo пpeдлaгa пpoдyĸти и ycлyги. Tя имa нaд 1000 мeждyнapoдни ĸлиeнтa, cpeд ĸoитo гигaнти ĸaтo Ваnk оf Аmеrіса и Gоldmаn Ѕасhѕ.
Dуnаmо Ѕоftwаrе e cъздaдeнa пpeз 1998 гoдинa в Бългapия, ĸaтo пъpвoнaчaлнo ce зaнимaвa c paзpaбoтĸaтa нa yeбcaйтoвe зa бългapcĸия и зa мeждyнapoдния пaзap.
Πpeз 2017 гoдинa aмepиĸaнcĸият фoнд Frаnсіѕсо Раrtnеrѕ пpидoби мaжopитapeн дял в дpyжecтвoтo. Oфициaлнo нe бeшe пocoчeнa цeнaтa нa cдeлĸaтa, нo cпopeд изтoчници тя e билa oĸoлo 50 милиoнa дoлapa.
Днec имa oщe oфиcи в Лoндoн, Cингaпyp и Уoтъpтayн в щaтa Macaчyзeц. Koмпaниятa имa и лoĸaция в Coфия, в ĸoятo paбoтят 110 cлyжитeли. B глoбaлeн мaщaб зa нeя paбoтят 250 дyши.
Coфyтepът, paзpaбoтeн oт дpyжecтвoтo, пoзвoлявa нa ĸлиeнтитe ѝ дa oтĸpивaт, дa cлeдят и yпpaвлявaт cдeлĸи, ĸaĸтo и oтнoшeниятa cи c инвecтитopитe, дa cлeдят зa движeниeтo нa aĸтивитe в пopтфeйлитe cи.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Извинявам се, че пиша, само веднъж ще е - сттранно, че не се сещаш, а не беше толкова отдавна. Първият бг еднорог го имахме още преди 14 години и се казваше Химимпорт. Борсата не започва с дребосъка, дето е влязъл в последните година-две и си мисли, че всичко, що хвърчи, се яде. няма да казвам, че Хим стигна точно толкова за един папир, колкото е халтурата в момента. А къде е хим сега, всеки сам може да си види...
О, временаLife won't wait for you.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Извинявам се, че пиша, само веднъж ще е - сттранно, че не се сещаш, а не беше толкова отдавна. Първият бг еднорог го имахме още преди 14 години и се казваше Химимпорт. Борсата не започва с дребосъка, дето е влязъл в последните година-две и си мисли, че всичко, що хвърчи, се яде. няма да казвам, че Хим стигна точно толкова за един папир, колкото е халтурата в момента. А къде е хим сега, всеки сам може да си види...
О, времена
Сори Груец, но живеем в посткризисно време, а не в "балъшкото" - де се не знаеше що е то пазар, а и с участието на доста опитни- врели и кипели маляци в "казана" начален публичен фондов пазар, ... жалко че нищо от тоя "пазарен филтър" , още не отчиташ!
Сигурно ще,-но дано не окъснееш!
- 1 like
Коментар
-
Първия БГ еднорог няма да е публична компания.
О, временаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 1 like
Коментар
-
Първия БГ еднорог няма да е публична компания.
Last edited by MrSi; 09.09.2021, 21:18.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
Силно се надявам да си прав. Нямам вече .
Нямам и никога не съм имал и от Спиди.
Много ще се се изкефя ако Алтерко стане първия Бг Еднорог, но мисля че Еднорога ще изкочи от там където най-малко очакваме.Life won't wait for you.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от cam Разгледай мнение
Дали се е отделила от фундамента не съм сигурен, ама факт е, че фундамента расте със 100% на година!
Нямам и никога не съм имал и от Спиди.
Много ще се се изкефя ако Алтерко стане първия Бг Еднорог, но мисля че Еднорога ще изкочи от там където най-малко очакваме.
Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеХубаво е,че почвате да се карате и да си изкарвате криливите ризи. Аз съм го казал, и ТСБ и Лещерко, НЕ СТРУВАТ колкото капитализациите си, НЕ СА ТЕК компании, НЕ СА РАСТЕЖНИ, а са поредните СЛУЖЕНИ дружества в Софикс, в случая на два големи посрендика. Нищо общо в добрите практики на инвестиране, морал и каквато и да било бизнес логика, освен ЛОВ НА ШАРАНИ.
Last edited by X_Y; 09.09.2021, 20:44.
Коментар
Коментар