IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шелли груп АД (A4L)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    Искрено се надявам Алтерко да успеят да заинтригуват търгуващите във Франкфурт и по-важно да задържат интереса дългосрочно. За повечето от тях (тези във Франкфурт) България е все още територия с високо ниво на корупция и беззаконие, на която територия разни рискови играчи изнасят производства и търговии, които могат да се наредят в сглобени за 2-3 месеца халета (и да се изнесат съответно). Дано да повлекат и други дружества крак като хората, че да има раздвижване и на нашата борса. Има ли капитал ще се намерят и хора с нови идеи и няма да разтегляме само 5 дружества из форума.

поздрави и успех
    Какво значи да се надявате?
    Не беше ли всичко сигурно, ясно, Нали затова надухте до 500 милиона пазарна капитализация? Бомбастични числа нищо общо с отчетите, бизнеса или перспективите.
    Всяко чудо за три дни както е казал мъдрият български народ. Още е казал - не поставяй каруцата пред коня (Софикс, Франкфурт, 500 милиона пазарна капитализация пред бизнеса, девелоперите, добрите идеи и т.н.)
    Друго да ви кажа, защото ние го знаехме отдавна и го говорим от повече от година.
    Вчера прехвърлям канали и какво - поппадам на CNBC. Говорят за т.н. Growth Tech, как се бил спукал балона и съпоставено с Big Tech (това което аз ви разправях - Тех монополистите от Америка и Китай които са подкрепяни директно от държавите САЩ и Китай). Та за Growth Tech, това което преди година ви лъжеха (по света от над 10 г. се надува тоя балон, сега всичко е под ножа), че било много хубаво, че така трябвало, сега казаха по CNBC ще е следващата пързалка, не само заради полупроводниците и чиповете, а заради всичко - просто са им смешно големи пазарните капитализации и е дошло време за пукане на тоя балон.
    Та се чудя какви каръци се оказахте, точно по пукането на балона вие да се набиете във Франкфурт? Оцелихте тайминга в негативен план.
    Друго което сега ще забележите е , че т.н. Черен Петък няма да има. Заради развалените доставки няма да има.

Коментар

• Искрено се надявам Алтерко да успеят да заинтригуват търгуващите във Франкфурт и по-важно да задържат интереса дългосрочно. За повечето от тях (тези във Франкфурт) България е все още територия с високо ниво на корупция и беззаконие, на която територия разни рискови играчи изнасят производства и търговии, които могат да се наредят в сглобени за 2-3 месеца халета (и да се изнесат съответно). Дано да повлекат и други дружества крак като хората, че да има раздвижване и на нашата борса. Има ли капитал ще се намерят и хора с нови идеи и няма да разтегляме само 5 дружества из форума.

поздрави и успех
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение

...
        купува/продава 0,00/0,00, т.е. няма или ако някой сложи продава 10 бр. на 20 и друг му ги купи утре то ще имаме EUR 20 на затваряне ...
        Хубаво е да се информираш по-добре преди да пишеш подобни глупости и да се излагаш, а и да подвеждаш новобранци!
        Котировките са такива или когато пазара е затворил или когато е имало сделка и се влиза в нова фаза /нещо като аукционите тук/

Опитай да овладееш Бай Ганьовския си манталитет, че си щастлив ако на другите им е зле! Така на теб ще ти е зле много по-често и за дълго

Коментар

малко дани и от Франкфурт и от днес за Алтерко:
          дневен обем 4'463 акции, интересно е че предният ден е било 4'467, т.е. почти същото количество или иначе казано някой върти там едни и същи акции
          цена затваря: EUR14,60
          купува/продава 0,00/0,00, т.е. няма или ако някой сложи продава 10 бр. на 20 и друг му ги купи утре то ще имаме EUR 20 на затваряне
          https://www.boerse-frankfurt.de/equity/allterco-jsco
          Извод: немците не са тъпи, както се надявахме!
          Хайде предния ден изтъргуваните акции да са няколко пъти повече.
          Изнесоха се акции за някой друг милион от БФБ към Франкфурт, а тук влезе кеш. Обемите на двата пазара са съотносими, а немския беше водещ. Като скачени съдове са. Хубава е тая допълнителна ликвидност.

Коментар

Обема е Германия едно че не е нищо особедно,но и в по-голямата си част не от германци ,а от същите тези, които надуват изкуствено цената в БГ.Надяват се да задържът и изградят някакво ниво, и да си пробутат артиите .Ама те германците доматите не ги ядат с колците

То е толкова елементарно ,че няма на къде.Целия балон е надут заради това листване.Сигурно ще го мъчат известно време около тези нива преди да се пукне с гръм и трясък
            Щом аз виждам ,че е балон ,представям си тамошните трейдъри пък като ги знам на какво ниво са

Коментар

дневен обем 4'463 акции, интересно е че предният ден е било 4'467, т.е. почти същото количество или иначе казано някой върти там едни и същи акции
              купува/продава 0,00/0,00, т.е. няма или ако някой сложи продава 10 бр. на 20 и друг му ги купи утре то ще имаме EUR 20 на затваряне
              А ти защо не спиш по това време. Утре може да те чакат велики дела.

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение

Розов, не мъ занимавай с родната си валута.
                Лева Розов, лева!
                Last edited by buyvalue; 25.11.2021, 00:21.
                IM d best

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Шийсе турски лири хахахаха, от последните след вчера
                  Розов, не мъ занимавай с родната си валута.
                  Лева Розов, лева!

Коментар

• Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение

Га стани мазно шийсе кинта до Коледа, ша са пръсниш ли, кат цирей, от яд, а ...
                    Шийсе турски лири хахахаха, от последните след вчера

Коментар

• Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение

Щом тех.анализ не ви харесва ,ми игнор и това е.Аз не мога да разбера какво е това квичене и панически страх ???
                      Га стани мазно шийсе кинта до Коледа, ша са пръсниш ли, кат цирей, от яд, а ...
                      Last edited by RUBLA; 24.11.2021, 20:32. Причина: Спазвайте добрия тон!

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение
                        И от колко лева на горе показа,че е е балон?При мен фудаметналният биологичен закон, покзава,че всички ще умрем.Въпросът е кога.Така,че ти по тази логика може от сега да се заровиш.
                        Щом тех.анализ не ви харесва ,ми игнор и това е.Аз не мога да разбера какво е това квичене и панически страх ???

Коментар

Напротив .Постнал съм поне 10 чертежа в темата.Техническия анализ казва, че Алтерко е балон,не аз ! Сега вече ако ти не разбираш нещо,не значи ,че то е НИЩО ,нали ?
                          И от колко лева на горе показа,че е е балон?При мен фудаметналният биологичен закон, покзава,че всички ще умрем.Въпросът е кога.Така,че ти по тази логика може от сега да се заровиш.

Коментар

• Тапи.Тапи all over the place....
                            Life won't wait for you.

Коментар

Напротив .Постнал съм поне 10 чертежа в темата.Техническия анализ казва, че Алтерко е балон,не аз ! Сега вече ако ти не разбираш нещо,не значи ,че то е НИЩО ,нали ?
                              Лелеее, верно ли техническия анализ показва това, предлагам тогава всички да започваме да продаваме, докато франкфуртските инвеститори още купуват....

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                                неподкрепени с нищо. .

Коментар

Working...
                                X