IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Шелли груп АД (A4L)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • https://www.investor.bg/novini-i-ana...s-2022-342359/

    Не продавам и една акция от тук !

    Коментар


    • Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
      Благодаря Zdravko!
      Моля ! Пак заповядай ! Весели празници !

      Коментар


      • Благодаря Zdravko!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

          Здравейте,
          Тъй, като нямам абонамент за Капитал,
          Моля,
          ако е възможно да ми пуснете цялата статия от която и извадка тази таблица.
          Благодаря!
          Ако знаете от кой брой на печатното издание е също може да споделите.
          Благодаря отново!
          Динамичните продават, печелят и наемат

          Кои са компаниите с най-големи приходи и печалби и персонал

          Много познати имена. Това се разчита при най-големите динамични компании, подредени по ниво на приходи, печалби и персонал. Според закона за малките и средните предприятия за такива се считат дружества с приходи между 3.9 и 97.5 млн. лв. Най-големите компании по този показател в "Гепард" са почти на тавана на това ограничение. Което ги прави кандидати и за по-широкия списък на другата класация на "Капитал" - К100, която класира най-големите български компании по ниво на приходите. Бърз преглед показва, че при приходите и печалбите има най-много представители от търговията, химия и горива, докато при работодателите болшинство са IT компаниите.



          Големи и печеливши

          Правят впечатление имената на няколко компании, които присъстват и при големите по приходи, но и печалби - "Телелинк бизнес сървисис", "Рубелла бюти", "Натурфарма България" и "Алмагест". И трите компании са познати имена. Преди година и половина "Телелинк БС" излезе на борсата и оттогава е една от най-търгуваните и доходоносни компании, освен това разпределя редовно и дивидент. Компанията е системен интегратор, който работи в четири направления, а една от основните й дейности е изграждане на мрежи за телекоми, консултантски услуги в сферата на IT, центрове за данни, информационна сигурност и други. Пазарната капитализация на компанията е 200 млн. лв. към 25 октомври. Освен "Телелинк" другото дружество, което има връзка с фондовата борса, е "Алтерко роботикс". То е част от публичния холдинг "Алтерко", чиито акции се търгуват на борсата. Сега "Алтерко роботикс" е на 7-о място по ниво на печалбата с над 12 млн. лв., но и със завиден растеж на приходите - почти 100%.



          "Рубелла бюти" и "Натурфарма България" печелят от ръста на козметичния и аптечен пазар - "Натурфарма България" е производител на хранителни добавки и фармацевтични продукти. Това са и двете компании, които са в топ 3 по абсолютен размер на печалбите им, което на фона на приходите показва и завидна рентабилност.

          "Алмагест" допълва картината при големите и печеливши компании. А името й седи зад завода за биоетанол край Ихтиман, видим южно при пътуване по АМ "Тракия". Фирмата е собственост на бившия банкер Светослав Божилов, който през 2019 г. планираше да я листне на борсата, дори имаше и одобрен проспект от КФН, но до реална емисия не се стигна. Компанията расте устойчиво с над 20%, а печалбата й достига 13.8 млн. лв. преди данъци спрямо 1.9 млн. за 2019 г.

          Най-печелившите и динамични работодатели

          В таблиците с най-големите работодатели и с най-високи печалби се повтарят две имена - "ММ солушънс" и "Имърчантпей". И двете са от сектора на информационните технологии, като първата е добре известно име. Тя създава софтуер за управление на мобилни камери, като с него работят производители като Samsung, LG, Sony, Huawei. Преди 3 години компанията стана собственост на китайската ThunderSoft в сделка за 37 млн. долара.

          "Имърчантпей" е компания, която разработва платежни решения за онлайн, мобилни и POS средства. Компанията има офиси в Лондон, Амстердам, Манила, Флорида, а най-големият й централен офис е в София, където служителите й се грижат за финансовите потоци, комуникацията и одобрението на клиентите, измерването и управление на риска, както и разработката на продуктите. "Имаме собствена acquiring банка и чрез нея сме членове на Visa и MasterCard Europe, от 2013 г. еmеrchantpay има лиценз, даващ право на компанията да издава електронни пари, както и виртуални и физически карти за разплащане", става ясно от представянето на компанията в dev.bg. Като цяло компаниите от IT сектора доминират в класацията при работодателите, което не е изненада. Това е и секторът, който изпитва един от най-големите дефицити на персонал, а заплатите там са сред най-високите в българската икономика.

          Бум от горива и енергетика

          Общите приходи на 20-те най-големи гепарда по този показател надхвърлят 1.57 млрд. лв., а средният растеж при тях е 48.3%. Интересно съвпадение е, че с най-голям темп растат лидерът и последният в топ 20.




          Първа е "Петрол енерджи", като тя има и завиден ръст - над 130%. Компанията е еднолична собственост на петролния бос Георги Самуилов. Друг представител на енергийния и горивен сектор е заводът за производство на етанол от зърнени култури "Алмагест" край Ихтиман. "Синергон енерджи", част от едноименния холдинг, търгуван на борсата, попада за поредна година в класацията. С растеж почти 70% компанията е на 10-о място по приходите. Тя е лицензиран търговец на ток и е създадена през 2013 г.

          А в сектора на транспорта и автомобилите, които без горива и енергия не могат, са няколко компании сред големите - "Еди Стобарт лоджистикс България", която изпълнява международни превози и е лидер при персонала, "Булмаркет рейл карго", както и търговецът на камиони, предлагащ и сервиз - "Волво груп България". Най-динамичният голям обаче е "Сименс мобилити", който затваря топ 20 по приходи, но със завидния растеж от 230%. Компанията разработва и изгражда решения в сферата на транспорта.

          С най-голям растеж при персонала е компанията "Кънвиниънс", която седи зад онлайн магазина eBag - с цели 60%. Това е разбираемо заради бума на онлайн търговията покрай пандемията, компанията расте още по-силно при приходите - с над 220%. Това обаче е наложило значителни разходи за разширение и инвестиции, което е причината за загубата му. Сред големите търговци и дистрибутори попадат и известни имена като "Промаркет", "Софсток", "Импириъл тобако", както и търговеца на химикали "Брентаг".





          Скромно е представителството на хранителния сектор, но със значими имена. За трета поредна година в "Гепард" попада производителят на оризови продукти "Нухелт" с неговата марка Rice UP!, който е и в топ 20 по персонал. Тук е производителят на олио "Бисер олива" с позиция при приходите, както и производителят на колбаси от пловдивското село Житница - "Деликатес", който е на трето място по брой на персонала в класацията.


          Коментар


          • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение

            [ATTACH=CONFIG]n3847950[/ATTACH]
            Здравейте,
            Тъй, като нямам абонамент за Капитал,
            Моля,
            ако е възможно да ми пуснете цялата статия от която и извадка тази таблица.
            Благодаря!
            Ако знаете от кой брой на печатното издание е също може да споделите.
            Благодаря отново!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
              Утре ракетата излита и едноцифрените бърборковци ще гледат ето така:
              И за Розата се отнася.
              Утре значи 24.12.2021г - неработен ден. Нищо няма да ти излети.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
                Утре ракетата излита и едноцифрените бърборковци ще гледат ето така:
                И за Розата се отнася.
                Маняна. За кой ли път

                Коментар


                • Утре ракетата излита и едноцифрените бърборковци ще гледат ето така:
                  И за Розата се отнася.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
                    Посоката е много яко нагоре!
                    Вижда се с просто невъоръжено око от 2800 километра.
                    Привижда ми се трицифрена стойност на артията.
                    Позна, 0.01 леф

                    Коментар


                    • Посоката е много яко нагоре!
                      Вижда се с просто невъоръжено око от 2800 километра.
                      Привижда ми се трицифрена стойност на артията.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

                        Един от големите акционери в Сирма беше правил софтуер за оптимално разпределяне товари при транспорт. Може да обменят опит.
                        Тук Официално бяха съобщили, че очакват 54млн продажби но няма да ме учудят ако са повече. А за догодина към 90.(по техни прогнози за около 50% ръст). Ако допуснем, че прогнозите са дадени в полза на сигурността - за да се изпълняват и При 35% марж на печалба - виждаме "много страшен балон"...
                        Както каза BSEtrader - "Всеки гласува с парите си. Къде е истината се вижда във времето." Та видя се нещо във времето -
                        В началото на изтичащата година беше интересен въпроса, кога ще мине мсх по печалби. Вече май ги мина...и имат планина натрупан кеш (дано не дават много от него за дивидент) А след една година може се питаме и кога ще изравни на фармата
                        С една дума, тука времето изглежда по-бързо цъка с резултати, отколкото при други книжа, дори и спрямо някогашното спийди, което преди 2г получи бустерна доза гориво с ковида.
                        Вижда се и как индексът трудно мърда без Алтерко. Докато старият флагман хим се развързва все повече от индекса, се
                        налага да приемем, че евентуален възход на Алтерко във времето, осезаемо ще помага за възхода на Софикс. Агресивният бик ако иска може да каже какво очаква за индекса
                        С най-добри пожелания за навреме сверени часовници.
                        Мадабе, дето 54 - там и 90. Никой не може да ти даде туй, дето аз мога да ти го обещая
                        Те тръгнаха надолу вече, ръста в продажбите спира - чакай ти продажби. Амазон български хахахаха!
                        Индекса не мърда, щото е умрял. Като думнат балоните, ще мърда яко - ама тогава ще се молиш да е както сега... последното му подрипване беше с ментетата на Ники Салама, от което наивниците олекнаха едни 20% воглаве с фондовете.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                          Ето ги мармотите, които завиват/подготвят Shelly TRV
                          Това ще да е първата партида, колко ли събира едно кашонче?
                          ....
                          Един от големите акционери в Сирма беше правил софтуер за оптимално разпределяне товари при транспорт. Може да обменят опит.
                          Тук Официално бяха съобщили, че очакват 54млн продажби но няма да ме учудят ако са повече. А за догодина към 90.(по техни прогнози за около 50% ръст). Ако допуснем, че прогнозите са дадени в полза на сигурността - за да се изпълняват и При 35% марж на печалба - виждаме "много страшен балон"...
                          Както каза BSEtrader - "Всеки гласува с парите си. Къде е истината се вижда във времето." Та видя се нещо във времето -
                          В началото на изтичащата година беше интересен въпроса, кога ще мине мсх по печалби. Вече май ги мина...и имат планина натрупан кеш (дано не дават много от него за дивидент) А след една година може се питаме и кога ще изравни на фармата
                          С една дума, тука времето изглежда по-бързо цъка с резултати, отколкото при други книжа, дори и спрямо някогашното спийди, което преди 2г получи бустерна доза гориво с ковида.
                          Вижда се и как индексът трудно мърда без Алтерко. Докато старият флагман хим се развързва все повече от индекса, се
                          налага да приемем, че евентуален възход на Алтерко във времето, осезаемо ще помага за възхода на Софикс. Агресивният бик ако иска може да каже какво очаква за индекса
                          С най-добри пожелания за навреме сверени часовници.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                            Ето ги мармотите, които завиват/подготвят Shelly TRV
                            Това ще да е първата партида, колко ли събира едно кашонче?
                            Виждат се стикерите по кашоните от Китай

                            Коментар


                            • Ето ги мармотите, които завиват/подготвят Shelly TRV
                              Това ще да е първата партида, колко ли събира едно кашонче?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

                                Не мисля, че ми отговори реално защо това толкова те кефи?!

                                Ако някой се опитва да направи нещо, не му се получава много добре в началото ... ама защо това да ме прави щастлив?!? Мен по-скоро нещастен би ме направило. И това без значение имам ли акции или не.

                                Много се радвам на успешния рунд на Пейхоук дето обявиха при оценка 960млн ли беше. Това е страхотно, стискам им палци да продължават така и да скачат оценките здраво всяка година - за доброто на компанията, за доброто на България ... за развитието на човечеството ако щеш.

                                С пожелание да бъдем по-добри и по-смирени. Весели празници!
                                Сигурен съм, че ти би се радвал и на Анжел с града на мечтите му, особено ако си закопал там и твои пари
                                Какво значи оценка, като липсва търговия и доверие? Нищо. Само статии в медиите на Хр. Христов, наследника на червените пари на Радев.
                                И какво направиха Пейхоук за България, за човечеството? Нищо. Нула. Едни пари от джобовете на глупаците тук влязоха в частните джобчета на няколко човека. И опа капитализация 960 млн ли беше - на едно нищо зад тях, това е реалността, балон. Стискай палци, ама не забравяй и да снасяш за благото на ... тия няколко човека, глупак.

                                Кефя се винаги при спукването на балоня, защото лъсва реалността - и тогава човек може правилно да вземе решение какво да купи и какво да продаде. А дотогава е по-добре да стои настрани - както от всяка измамна схема а-ла БИЙМ.

                                Коментар

                                Working...
                                X