If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Спомням си около 2009-2011 как по някои сравнително ликвидни позиции буквално нямаше и 10 бида, а продавачи имаше, но нямаха желание да продават на такива ниски цени. Тогава нямаше ликвидност. Сега е друго. Бидове има, аскове има, липсват само новини, които да раздвижат пазара в някаква посока.
Биковете още не са убедени напълно във възхода, а мечките са несигурни да натиснат надолу. Погледът е в американските пазари - каквото се случи там, много бързо ще дойде тук
Степ бай степ, но ликвидността умря ... Как така ще я караме?!?!
Спомням си около 2009-2011 как по някои сравнително ликвидни позиции буквално нямаше и 10 бида, а продавачи имаше, но нямаха желание да продават на такива ниски цени. Тогава нямаше ликвидност. Сега е друго. Бидове има, аскове има, липсват само новини, които да раздвижат пазара в някаква посока.
Колега, според мен не трябва да обръщате внимание на такива дребни неща. Складовете бяха напълнени за последното тримесечие на миналата година и видимо от резултатите се справиха добре. На последната среща казаха, че вече работят по първото тримесечие и също така Волфганг Кирш каза, че предпочита макар и по-нисък марж от продажби през партньори, отколкото по-висок и продажби през собствения сайт. Съгласен съм с него. Колко Американеца ще си поръчат през сайта и колко ще си поръчат от местни търговци. Да ще има пропуснати продажби от липсващата стока, но по-важна е голямата картинка, като се надявам тази стока да е насочена към В2В канала.
Не знам, не знам - уж бяха готови за 1трим с пълни складове, а 2 от новите джаджи са свършили и магазина предлага само статус "pre-order"
Колега, според мен не трябва да обръщате внимание на такива дребни неща. Складовете бяха напълнени за последното тримесечие на миналата година и видимо от резултатите се справиха добре. На последната среща казаха, че вече работят по първото тримесечие и също така Волфганг Кирш каза, че предпочита макар и по-нисък марж от продажби през партньори, отколкото по-висок и продажби през собствения сайт. Съгласен съм с него. Колко Американеца ще си поръчат през сайта и колко ще си поръчат от местни търговци. Да ще има пропуснати продажби от липсващата стока, но по-важна е голямата картинка, като се надявам тази стока да е насочена към В2В канала.
както винаги - полезен, сложих лайк. Може ли да направиш подобна разбивка и по брой продадени устройства (шели, майкитата не са важни), за да може да елиминираме до известна степен инфлационния фактор. Благодаря и продължавай в същия дух. Ако мога да попитам и къде изчезна 4Д?
Няма откъде да намеря данни във физически обем, единственото, което имаме като бройки е това, което колегата е дал за Черния петък. Но не мисля, че е кой знае колко полезно да имаш данните в бройки, продуктовото портфолио много се промени, има доста по-сложни и по-скъпи устройства в момента. Относно опасенията ти от инфлацията, едва ли имат особено основание. При 5Y CAGR 66% ... какво изобщо мислиш за инфлацията, колко % на година я мислиш, че да те притеснява, като растеш средногодишно с 66%?
За колегата Груев, тъй като на колегата BSEtrader, може да му отнеме време да намери данните за продадентие брой устройства. Това е информация от преди месец за продажбите по време на Черния петък до Кибер понеделника от последните няколко години.
Не знам, не знам - уж бяха готови за 1трим с пълни складове, а 2 от новите джаджи са свършили и магазина предлага само статус "pre-order"
2019г. -> 68 000 у-ва и 1,6млн лв приходи
2020г. -> 320 000 у-ва и 7млн лв приходи
2021г. -> 400 000 у-ва и 9млн лв приходи
2022г. -> 500 000 у-ва и 13,2млн лв приходи.
За колегата Груев, тъй като на колегата BSEtrader, може да му отнеме време да намери данните за продадентие брой устройства. Това е информация от преди месец за продажбите по време на Черния петък до Кибер понеделника от последните няколко години.
"Ревизия на прогнозата и насоки: Повишихме нашите прогнози поради по-добрите от очакваните предварителни числа. Средносрочните насоки, публикувани през юни, предвиждат продажби от 122,0 милиона лева (62,5 милиона евро) за 2023 г. с ръст от 44,0% и EBIT марж от 24,0%. Поради силното развитие през 2022 г. очакваме увеличение на насоките за 2023 г. и съответно сме се позиционирали над тези стойности. Също така променихме нашия DCF модел към текущата година.
Заключение: С предварителните отчетени цифри Allterco надхвърли високите цели за 2022 г. Индивидуалните и свързаните с пазара перспективи за растеж ни правят изключително положителни за 2023 г., в която също така предполагаме увеличение на рентабилността поради нарастващите икономии от мащаба. Затова повтаряме препоръката Купува с повишена целева цена от 37,00 лв. (преди 31,00 лв.)."
На седмична база Алтерко е свръх разпродаден и само 3 пъти досега в историята е бил на такива разпродадени нива.
Седмично РСИ под 40 е имало само 3 пъти ,като винаги след това е имало добър ръст .
Коментар