Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Нео Лондон Капитал
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от k.o. Разгледай мнениеПоследни дни, в които може да направите дарение. Не е срамно да бъдете първи, дайте пример.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от newkid Разгледай мнениеТема, напред, ходом марш!
Коментар
-
Първоначално изпратено от newkid Разгледай мнениеТема, напред, ходом марш!The strongest stand last.
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениемежду другото, чекнах в гугъл името на биг боса от пловдив и ми призля
Според нета биг босът Величко Апостолов е ЧСИ с отнети от камарата права поради жалби и скандали, и когото община Пловдив съди.... Как са го пуснали КеНеФе да предлага акции???? Може би иска да събере мангизи, да плати стари вересии, или, по-вероятно, да изплацика едни стари мангизи...
Коментар
-
Поствам свободен превод на изискванията, на които трябва да отговаря една компания, за да се търгува на NYSE.
На когото му се чете, ето линк: http://nysemanual.nyse.com/lcm/secti..._2/default.asp
Та въпросът е: Има ли подобни изисквания, за да може една компания да предлага акции у нас?
Втори въпрос: Знаем, че американският пазар е много по-развит от нашия. Колко пъти следва да намалим техните изисквания, за да ги пригодим към нашите условия според вас?
Earnings Test
Печалба преди облагане с данъци - минимум
Трябва да е положителна за всяка от последните три години
Обща сума за последните три години - 10'000'000
Печалба преди облагане с данъци за последната година - 200'0000
Печалба преди облагане с данъци за пред-последната година - 2'000'000
или
Valuation/Revenue Test
Valuation/Revenue with Cash Flow Test
Обща капитализация - 500'000'000
Приходи за последни 12 месеца - 100'000'000
Нетен паричен поток от оперативна дейност
Трябва да е положителен за всяка от последните три години
Обща сума за последните три години - 25'000'000
Pure Valuation/Revenue Test
Обща капитализация - 750'000'000
Приходи за последната година - 75'000'000
Assets and Equity Test
Обща капитализация - 150'000'000
Общо активи - 75'000'000
Собствен капитал - 50'000'000
Критерии за ликвидност
Акционери с поне 100 акции - 400
или
Общо акционери - 2200
Плюс средно месечен оборот в акции за последните 6 месеца - 100'000
или
Общо акционери - 500
Плюс средно месечен оборот в акции за последните 12 месеца - 1'000'000
и
Брой свободно търгувани акции - 1'100'000
и
Капитализация на свободно търгуваните акции - 100'000'000
За всички
Цена купува при затваряне - $4
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis15 Разгледай мнение"Нео Лондон Капитaл" аууу тея треа да са сила, мисля и аз да си пусна едни мои акции "Мео Балъци Капитaл" и да хвана балъци за 40 млн. ..... Още малко и швепс на клечка ...
Преди няколко месеца четох за тяхното желание и изобщо не мислех, че ще бъде одобрено от комисията. „Смарт Органик” с несъответствия, а тук всичко точно, есктра.Мнението ми не е препоръка за покупко - продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Добре де, няма ли някакви критерии, за да се излезе на ИПО?
Като да си развивал някакъв бизнес 3-5 години, да имаш някакви позиции, някакви продажби, даже само да имаш известно име (ЦСКА)?
Това ли е то ИПО - имаш идея, правиш фирма, правиш проспект, пускат те и хайде готово. Няма ли някакви финансови критерии? За печалба, за приходи, за собствен капитал... Че то и банката като дава заем иска нещо да заложиш...
Интересна ми е мотивацията на собствениците на дружеството.
Има ли готови пари, които чакат да запишат акции и ако е така защо по този начин? Каква е ползата и за кого. Или очакват да наберат 12 млн от пазара?
Тук виждам ролята на Инвестора, да вземе едно интервю, да пусне някоя снимка... Защото статията: http://www.investor.bg/novini-i-anal...oemvri-205933/ е преразказ на проспекта.
Въобще излизат някакви дружества на борсата с по 1-2 акционери и не ми е ясно защо, нито как. Та ако може някой да ми обясни... моля!
Коментар
-
http://www.investor.bg/bylgariia/451...rysnal-205954/
То май и за един апартамент няма да стигне това IPO.
Коментар
Коментар