IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Сирма Груп Холдинг АД (SGH / SKK )

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Vola.X Разгледай мнение

Kaт Елана няма втора
    тъй велика на света

Тя е нашата опора
    Тя е нашта висота

Този път е ПФБК

Коментар

• Първоначално изпратено от buyvalue Разгледай мнение

Писах преди време, но ми се смяхте! ИТ холдинг с ИТ компании... днес е ЕйАй за 28.5 млн утре друга за 15 млн евро, а маркет капа на холдинга 13 млн евро!?!? В сащ са по 500 мил. долара маркет кап - малките!
      Kaт Елана няма втора
      тъй велика на света

Тя е нашата опора
      Тя е нашта висота

Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Отново си в грешка. Пазара се юрна нагоре защото разчете сделката по един начин /супер яка/. После обаче излязоха подробностите../ лично аз съм благодарен на Пончо/.. и сделката се оказа друга..
        не разбирам какво точно се е оказало, което отначало изглеждало друго ?

Коментар

• Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
          Интересен е днешният ръст,само че аз си задавам въпроса за 7 години откакто гръмко се листнаха на БФБ какво точно донесаха на инвеститорите.От 1.30 спад до 0.50 че и по надолу,дивиденти сумарно сигурно под 5 стотинки на акция(не съм ги следил ама едва ли са повече).Неуспешно увеличение на капитала.......а ръста за тези години,колко е средно на година?Гласувани няколко обратни изкупувания само на хартия,това последното за което говорите на 0.5 лв гласувано ли е или май е изцяло тихомълком в интерес на фирмата,сега се оказва че сделката не е баш както си я мислехме.Чудя се купилите днес някакво светло бъдеще ли видяха................?
          Писах преди време, но ми се смяхте! ИТ холдинг с ИТ компании... днес е ЕйАй за 28.5 млн утре друга за 15 млн евро, а маркет капа на холдинга 13 млн евро!?!? В сащ са по 500 мил. долара маркет кап - малките!
          IM d best

Коментар

• Интересен е днешният ръст,само че аз си задавам въпроса за 7 години откакто гръмко се листнаха на БФБ какво точно донесаха на инвеститорите.От 1.30 спад до 0.50 че и по надолу,дивиденти сумарно сигурно под 5 стотинки на акция(не съм ги следил ама едва ли са повече).Неуспешно увеличение на капитала.......а ръста за тези години,колко е средно на година?Гласувани няколко обратни изкупувания само на хартия,това последното за което говорите на 0.5 лв гласувано ли е или май е изцяло тихомълком в интерес на фирмата,сега се оказва че сделката не е баш както си я мислехме.Чудя се купилите днес някакво светло бъдеще ли видяха................?

Коментар

• Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение
              Коя е подфирмата? Сайънт ли?
              Сирма Ей Ай АД: EUR 28 500 000 = 55 741 155 BGN;

PS: не съм финансов съветник + имам SGH акции ...
              Мненията ми не са препоръки или съвети за търговия или каквото и да е друго.

Коментар

• Първоначално изпратено от forexar Разгледай мнение
                Дали правилно съм разбрал, че след "дю дилиджънса" Люксембургската компания е направила оферта определяща само купуваната подфирма на 125% от сегашната капитализация на целия холдинг ? т.е. холдинг=44.8 мил (подфирма собственост на холдинга=55.7мил ?
                Коя е подфирмата? Сайънт ли?
                Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• [QUOTE=Батя;n3923984]Този път съм съгласен с бай вальо. Доста показна търговия с вътрешна информация ни направиха тук!
                  Last edited by Scottie Pippen; 17.05.2022, 23:43.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Aхаха, отлично знаеш защо върна - всяка акция у нас, ако няма мажо да подпира като луд, следобяд връша, щото телефонистчетата от колцентровете прибират по няколкостотин лева печалба и са си рахат (парите са си пари). Наистина ти се удивявам - от толкова време си на БФБ, а като почнеш да ръсиш врели-некипели, направо ...

За да е успешен един проект на БФБ, трябва много стабилен мажо, който в такива моменти да почне да помпи тип Балонерко, за да не позволява на тълпата да се отпуска. После тълпата сама си събира скорост като лавина (както беше 2007, когато в бг-мама си играеха на кобуКса) и накрая следва рев. Ама без мажо или яхта, няма как да стане. Тук такива няма, затова си прибират печалбиците хорицата и те така
                    Пич умен си но не си за борса... ама грам спри с небивалици.... ходи на срещи с мажовци малко... да разбереш кой кой е и какво прави... аман вече от небивалици!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

Днес не, защото ТР е публично място. Но в предходните седмици, когато Сирма салюшън ни обявяваше как събира всичко на пазара около 50 ст... а ние се чудехме защо ли..
                      ... посредника добре запази инфото... никой не разбра,, ноо е доста гнусно че купуваха месеци наред дори и за собствена. Сметка... като цяло гнусна работа и да спрът. Безмозачното им кодкудякъне по други позиции.. видяхме праведност и как захлебиха евалааа

Коментар

• Този път съм съгласен с бай вальо. Доста показна търговия с вътрешна информация ни направиха тук!

Коментар

• 12.05.2022 X3news – Сирма Сълюшънс купува 150 000 акции от Сирма Груп на 0.505
                          10.05.2022 X3news – Сирма Сълюшънс купува 150 000 акции от Сирма Груп на 0.504
                          06.04.2022 X3news – Сирма Сълюшънс купува 250 000 акции от Сирма Груп на 0.520
                          30.03.2022 X3news – Сирма Сълюшънс купува 105 000 акции от Сирма Груп на 0.510
                          07.03.2022 X3news – Сирма Сълюшънс купува 200 000 акции от Сирма Груп на 0.510
                          17.05.2022 X3news –15:14h Сирма Солюшънс АД, ЕИК 040529004 записва 2 813 759 броя обикновени поименни акции и 654 414 броя акции клас А от Сирма Ей Ай на 16.05.2022 и веднага след това е дошла оферта за покупка на последното на EUR 28.5 mln.
                          17.05.2022 X3news –15:18h се оповестява на простолюдието, че Сирма Груп Холдинг АД би получило от продажбата на Сирма Ей Ай EUR 6 600 714 >>> цената скача от 0,50 на 0,84 лв./акция
                          17.05.2022 X3news –16:08h се оповестява на простолюдието, че Сирма Груп Холдинг АД свиква общо събрание на акционерите, за да се гласува продажбата на Сирма Ей Ай за EUR 28.5 mln.
                          РЕГЛАМЕНТ (ЕС) № 596/2014 НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА
                          от 16 април 2014 година относно пазарната злоупотреба (Регламент относно пазарната злоупотреба) и за отмяна на Директива 2003/6/ЕО на Европейския парламент и на Съвета и директиви 2003/124/ЕО, 2003/125/ЕО и 2004/72/ЕО на Комисията
                          …….
                          2. За целите на параграф 1 се смята, че информацията е точна, ако тя посочва набор от обстоятелства, които съществуват или които основателно може да се очаква, че ще настъпят, или посочва събитие, което е настъпило или за което основателно може да се очаква, че ще настъпи, когато такава информация е дотолкова конкретна, че позволява да се направи заключение относно възможното въздействие на този набор от обстоятелства или на това събитие върху цените на финансовите инструменти
                          …..
                          4. За целите на параграф 1 информация, която, ако бъде направена публично достояние, би могла да има значително въздействие върху цената на финансови инструменти, дериватни финансови инструменти, свързани спот договори за стоки или продавани на търг продукти, основани на квоти за емисии, означава информацията, която разумен инвеститор вероятно би използвал като част от мотивите за своите инвестиционни решения
                          …….
                          Член 8
                          Злоупотреба с вътрешна информация
                          1. За целите на настоящия регламент злоупотреба с вътрешна информация възниква, когато дадено лице разполага с вътрешна информация и я използва, като придобива или се разпорежда за собствена сметка или сметка на трета страна, пряко или косвено, с финансови инструменти, за които се отнася тази информация.
                          ………
                          й) по отношение на юридически лица — максимални административни имуществени санкции в размер на най-малко:
                          i) за нарушение на членове 14 и 15 — 15 000 000 EUR или 15 % от общия годишен оборот на юридическото лице според последните налични отчети, одобрени от управителния орган или в държавите членки, където официалната парична единица не е евро — равностойността в националната парична единица към 2 юли 2014 г.;
                          ii) за нарушения на членове 16 и 17 — 2 500 000 EUR или 2 % от общия му годишен оборот според последните налични отчети, одобрени от управителния му орган или в държавите членки, където официалната парична единица не е евро — равностойността в националната парична единица към 2 юли 2014 г.; и
                          iii) за нарушения на членове 18, 19 и 20 — 1 000 000 EUR или в държавите членки, където официалната парична единица не е евро— равностойността в националната парична единица към 2 юли 2014 г.
                          IM d best

Коментар

• Дали правилно съм разбрал, че след "дю дилиджънса" Люксембургската компания е направила оферта определяща само купуваната подфирма на 125% от сегашната капитализация на целия холдинг ? т.е. холдинг=44.8 мил (подфирма собственост на холдинга=55.7мил ?
                            Мненията ми не са препоръки или съвети за търговия или каквото и да е друго.

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                              By the way....днес нямаше търговия с вътрешна информация...
                              Хич даже

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Aхаха, отлично знаеш защо върна - всяка акция у нас, ако няма мажо да подпира като луд, следобяд връша, щото телефонистчетата от колцентровете прибират по няколкостотин лева печалба и са си рахат (парите са си пари). Наистина ти се удивявам - от толкова време си на БФБ, а като почнеш да ръсиш врели-некипели, направо ...

За да е успешен един проект на БФБ, трябва много стабилен мажо, който в такива моменти да почне да помпи тип Балонерко, за да не позволява на тълпата да се отпуска. После тълпата сама си събира скорост като лавина (както беше 2007, когато в бг-мама си играеха на кобуКса) и накрая следва рев. Ама без мажо или яхта, няма как да стане. Тук такива няма, затова си прибират печалбиците хорицата и те така
                                Отново си в грешка. Пазара се юрна нагоре защото разчете сделката по един начин /супер яка/. После обаче излязоха подробностите../ лично аз съм благодарен на Пончо/.. и сделката се оказа друга..

Коментар

Working...
                                X