Първоначално изпратено от EquityPrivate
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Сирма Груп Холдинг АД (SGH / SKK )
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от vlado64 Разгледай мнениеСамо не разбрах защо толкова си се загрижил за нас ( тези които имаме акции тук ) . Сигурно си добрия самарянин .
Предполагам ако пишех дитирамби в прослава на Сирма едва ли щеше да питаш защо го правя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеДобре, не се обиждай! Не знам каква е била ЕБИТДА-та на NASDAQ през 2008. Едва ли някой знае, тъй като никой не смята ЕБИТДА на индекс, а го гледат на база П/Е.
Това какво променя относно Сирма - по-прозрачна ли стана фирмата или пък може би ти стана ясна истинската причина за странните им транзакции?
Както ти писах и по-долу, проблемът ви на БФБ е друг и това не съм аз, нито пък вижданията ми за някои фирми, така че дали аз имам акции в технологични фирми или български фирми, дали карам кола или мотор или дали съм вегетарианец не променя ситуацията относно коментираните фирми и по-конкретно Сирма.
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеДобре, не се обиждай! Не знам каква е била ЕБИТДА-та на NASDAQ през 2008. Едва ли някой знае, тъй като никой не смята ЕБИТДА на индекс, а го гледат на база П/Е.
Това какво променя относно Сирма - по-прозрачна ли стана фирмата или пък може би ти стана ясна истинската причина за странните им транзакции?
Както ти писах и по-долу, проблемът ви на БФБ е друг и това не съм аз, нито пък вижданията ми за някои фирми, така че дали аз имам акции в технологични фирми или български фирми, дали карам кола или мотор или дали съм вегетарианец не променя ситуацията относно коментираните фирми и по-конкретно Сирма.
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениепросто си го кажи, че не знаеш, няма да ти се обидя
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеИ за индексите можеш само да си мечтаеш някой да ти сметне ЕБИТДА на всичките компании.
Обикновенно гледаш съотношението P/E към dividend yield. Още в края на 2007 фирмите почнаха да режат дивидентите и беше ясно, че P/E няма как да остане на нива 22 - 23х, след като другите индекси търгуваха на по 13 - 15х P/E.
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеАми прочети го пак! Не съм го купил (или напазарил, както си се изказал), а съм го продал!
Коментар
-
И за индексите можеш само да си мечтаеш някой да ти сметне ЕБИТДА на всичките компании.
Обикновенно гледаш съотношението P/E към dividend yield. Още в края на 2007 фирмите почнаха да режат дивидентите и беше ясно, че P/E няма как да остане на нива 22 - 23х, след като другите индекси търгуваха на по 13 - 15х P/E.
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениенека да повторя въпроса си малко по-бавнооо, Насдак на каква ебитда си го пазарил?
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнение
Бях шорт на няколко пъти с CFD през 2008 и 2009.
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнениеа насдак при каква ебитда си го пазарил?
Бях шорт на няколко пъти с CFD през 2008 и 2009.
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеИли казано по друг начин - ако нямам акции от ИТ компании или не съм печелил от тях, следователно наблюденията ми върху фирмата са невалидни, нали?
Много пъти съм държал различни инструменти (не само акции) на средни и малки технологични компании през годините. Имал съм дълги и къси позиции на отделни акции, NASDAQ и шорт ETF Tech повече пъти отколкото мога да си спомня.
Но дори и да нямах такива инвестиции, това не би направило презентирането на г-н Алексиев по-добро или пък финансите на фирмата по-ясни.
Проблемът всъшност се корени другаде и това е липсата на възможност за заемането на къси позиции при почти 100% от българските акции. Шортът всъшност си е валиден инструмент на всяка борса, но лошото е че на БФБ инвеститорите няма как да печелят от него. Следователно единственият начин за печалба е ако си купил акции и искаш те да се повишат. В такъв случай горчивата истина за някои от публичните компании е в твой ущърб и би предпочел нищо да не се пише против фирмата/мениджмънта, дори и някои от нещата да са очевадни!
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivate Разгледай мнениеСледователно единственият начин за печалба е ако си купил акции и искаш те да се повишат.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеEquityPrivate, ти имаш ли въобще бг акции?
Коментар
Коментар