Първоначално изпратено от B.Graham
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ПФК ЦСКА АД
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BGold Разгледай мнениеБутилка уискиNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Александр Томов планира второ IPO за ЦСКА
Клубът е готов да върне парите на закупилите акции, ако те желаят това, увери главният акционер.
http://www.infostock.bg/infostock/co.../details/55256
Тоя няма спирка
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеЗдравейте,
На крива ракета космоса и ПРЕЧЕЛ?!
Тук глупости дал бог /а не да ми се оправдават с фенове, ИП и баМки/: кой определи емисионна цена от 3.00 лв. при номинал 1.00 лв. за акция на едно декапитализирано дружество /а се говореше дори и за 5.00 лв./; кой определи да могат да се записват мин. по 10 бр. акции; кой реши, че трябва мин. да се запишат 1 500 000 бр. акции за 4 500 000 лв. за да е успешно IPO, а не примерно 250 000 акции за 750 000 лв.; защо липсваше роудшоу за привличане на интерес към емисията, на което да се запознае широката общественост както с начините за записване така също и на местата по области където могат да го запишат и т.н. Мога да пиша дълго.
Ето това са истински причини довели до неуспеха на емисията и върху тях трябва да помислим. Всичко друго са общи приказки.
Дали Томов не знае и другите начини за привличане на обществен капитал? Примерно емитиране на облигации /застраховани или ипотечни/ и да призове феновете да помогнат срещу гарантирана доходност?! При тази хипотеза /доходност => 10% и при това хеджирана можеше дори някой случаен иституционален да запише.
Поздрави!Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна
Коментар
-
Първоначално изпратено от Konsultant Разгледай мнениеЗдравейте,
Тук глупости дал бог /а не да ми се оправдават с фенове, ИП и баМки/: кой определи емисионна цена от 3.00 лв. при номинал 1.00 лв. за акция на едно декапитализирано дружество /а се говореше дори и за 5.00 лв./; кой определи да могат да се записват мин. по 10 бр. акции; кой реши, че трябва мин. да се запишат 1 500 000 бр. акции за 4 500 000 лв. за да е успешно IPO, а не примерно 250 000 акции за 750 000 лв.; защо липсваше роудшоу за привличане на интерес към емисията, на което да се запознае широката общественост както с начините за записване така също и на местата по области където могат да го запишат и т.н. Мога да пиша дълго.
Ето това са истински причини довели до неуспеха на емисията и върху тях трябва да помислим. Всичко друго са общи приказки.
Дали Томов не знае и другите начини за привличане на обществен капитал? Примерно емитиране на облигации /застраховани или ипотечни/ и да призове феновете да помогнат срещу гарантирана доходност?! При тази хипотеза /доходност => 10% и при това хеджирана можеше дори някой случаен иституционален да запише.
Поздрави!
Коментар
-
Първоначално изпратено от slim Разгледай мнениеКъсти го някак този дивидент да влезе в аналите на познанието.
Така ще подхожда и на същността на акцията тук, която пак е обратна, да дава задължения към клуба, а не права и възвръщаемост. Все пак някой трябва да осигурява пари за издръжката на футболистите и техния живот, в син сити не пускат без пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от slim Разгледай мнениеКъсти го някак този дивидент да влезе в аналите на познанието.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениедай конкретно какво искаш да подложим на бас? Аз сигурно съм човекът с най-много басове във форума
Коментар
-
Konsultant
Здравейте,
Поздрави!Last edited by Konsultant; 20.05.2014, 16:47.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Karo Разгледай мнениеЛошо за нашия обичан отбор. Все се надявах да съберем пари за да имаме добър столичен футбол.
Може би грешката е в лошото обявяване на условията по ИПО-то?
Аз ако бях щях да предложа едни малко по-различни условия за акциите, които да са съобразени с нуждите за пари на едни ритнитопковци. А именно, че акциите тук не трябва да носят дивидент, а задължение. Имаш акции, обичаш столицата и футбола ѝ, ами даваш всяка година обратен дивидент за издръжка на клуба колкото реши ОС на клуба.
Ето такава схема би се харесала на забляните запалянковци. Не е сложно, ама преди да се действа първо трябва да се мисли.
Коментар
-
Лошо за нашия обичан отбор. Все се надявах да съберем пари за да имаме добър столичен футбол.
Може би грешката е в лошото обявяване на условията по ИПО-то?
Аз ако бях щях да предложа едни малко по-различни условия за акциите, които да са съобразени с нуждите за пари на едни ритнитопковци. А именно, че акциите тук не трябва да носят дивидент, а задължение. Имаш акции, обичаш столицата и футбола ѝ, ами даваш всяка година обратен дивидент за издръжка на клуба колкото реши ОС на клуба.
Ето такава схема би се харесала на забляните запалянковци. Не е сложно, ама преди да се действа първо трябва да се мисли.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BGold Разгледай мнениеза басаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
Коментар